Limitless by Jim Kwik

Limitless av Jim Kwik

Uppgradera din hjärna, lära dig allt snabbare och låsa upp ditt exceptionella liv

Limitless av Jim Kwik

Köp bok - Limitless av Jim Kwik

Vad är ämnet för den obegränsade boken?

Det är möjligt att utnyttja din hjärnans fantastiska krafter fullt ut, enligt boken Limitless (2020). Det är tillägnad alla som någonsin har tänkt att de var för dumma, för långsamma eller för inkompetenta för att uppnå. Lär dig hur du låser upp potentialen i din hjärna - och får förmågan att åstadkomma allt du tänker på.

Vem är det som läser den obegränsade boken?

  • Människor som är livslånga elever och har höga ambitioner
  • Självkritikatorer som är oroliga för att de aldrig kommer att kunna lära sig så snabbt som alla andra
  • Företagare, studenter och arbetare som vill passa inlärning i sina hektiska scheman kan dra nytta av detta program.

Vem är exakt Jim Kwik?

Jim Kwik är en världsberömd specialist inom metainlärning-processen att lära sig att lära sig-och har publicerat många böcker och artiklar om ämnet. Kwik föddes med en inlärningsnedsättning till följd av en skada under sin ungdom. Medan han hade kämpat i skolan i flera år började Kwik upptäcka mysterierna med att lära sig själv. Det var hans upptäckter som bildade grunden för Kwik Learning, en instruktionsprogramvara som nu används av människor och företag i mer än 100 länder över hela världen.

Vad finns exakt i det för mig? Släpp loss potentialen i din hjärna att studera och åstadkomma vad som helst.

Jim Kwik, författaren, föddes med en katastrofal hjärnskada, som han drabbades som barn. Det fick honom att ha en inlärningssvårighet, vilket innebar att han var tvungen att arbeta mycket hårdare än de andra eleverna för att lyckas i skolan. På toppen av det utsattes han för en hel del mobbning. Till och med en lärare hänvisade enligt uppgift till honom som "barnet med den krossade hjärnan" på grund av hans tillstånd. I flera år trodde författaren att han, som ett resultat av hans funktionshinder, skulle behöva göra mycket för att lära sig nya saker. Kwik upptäckte å andra sidan att det fanns en annan väg när han var på college. Han behövde inte arbeta hårdare; Han behövde bara studera mer effektivt. Teknikerna som han upptäckte gjorde det möjligt för honom att skärpa sin koncentration, förbättra hans minne och börja absorbera material snabbare än han någonsin gjort tidigare.

Du, som författaren, kan ha haft falska idéer om din egen karaktär. Du kommer att lära dig av följande anteckningar att bara några små justeringar av din attityd, motivation och tekniker kan hjälpa dig att bli riktigt obegränsad. Denna uppsättning anteckningar kommer att lära dig varför taxichaufförer har större hjärnor än den allmänna befolkningen, hur Bach kan hjälpa dina studieinsatser och varför du inte är bättre på att läsa än en tredje klass.

Teknik gör våra liv enklare, men det kan också störa vår förmåga att lära sig nya saker.

Är digital teknik en positiv eller negativ utveckling? Trots att frågan är grundläggande är lösningen allt utom. Smartphones och surfplattor kan å ena sidan tyckas vara gratis enheter. När allt kommer omkring gör de att vi kan "lägga ut" några av de mer enkla processerna i vår hjärna. Det låter fantastiskt, eller hur? Kanske är detta inte fallet. Enligt vissa experter blir denna digitala vana en fråga i samhället. De tror att det har en negativ inverkan på våra kognitiva färdigheter. Tänk på hur vi alla kontinuerligt växlar mellan saker - från att arbeta till kontroll av varningar till sms - utan att pausa för att tänka. En neurolog, Daniel J. Levitin, tror att denna mekanism leder till att hjärnan brinner genom sitt bränsle snabbare, vilket resulterar i att vi känner oss oroliga och trötta. Huvudpoängen här är att även om tekniken gör våra liv enklare, kan den också störa vår förmåga att lära sig.

Vi har kontinuerlig tillgång till en mängd information som bokstavligen är i spetsen. Det faktum att den typiska individen nu förbrukar tre gånger mer information än de gjorde på 1960 -talet bör inte överraska. I alla fall är det alltid en positiv upplevelse att bombardera sig med så mycket kunskap. Varför? Eftersom att ha tillgång till information när du behöver gör det att ditt minne försämras. Det visnar bort, som en muskel som inte har använts på ett tag. Alternativt, att driva sig själv för att komma ihåg information verkligen resulterar i skapandet och förstärkningen av nya minnen. Överanvändningen av teknik kan också försämra din förmåga att tänka kritiskt i vissa situationer. När allt kommer omkring finns det inte en brist på olika synpunkter på internet. Vissa kan hävda att det är en positiv utveckling eftersom det gör att vi kan se problem från en mängd olika synpunkter.

Verkligheten är dock att majoriteten av oss inte aktivt söker andra synpunkter. Istället väljer vi några källor som vi redan håller med om och använder dem för att stärka våra åsikter och i princip anta perspektiv från andra som redan har bildats för oss. Detta innebär att vår förmåga att resonera och lösa problem börjar försämras, och vi börjar förlora vår förmåga att tänka kritiskt. Som ett resultat är det nu viktigare än någonsin att upprätthålla optimal hjärnfunktion. Vad är det bästa sättet att gå åt det? Jim Kwik gjorde några rekommendationer. Ett enkelt förslag, som är särskilt relevant i den digitala eran, är att avsätta 30 minuter varje dag för att stänga av alla dina elektroniska prylar. Låt dig själv koppla av och vara kreativ just nu. Låt dina tankar ströva.

Men vad händer om du avslutar att spendera för mycket tid med dina elektroniska enheter? Kommer det att förändra dig - och din hjärna - resten av ditt liv? Kanske är detta inte fallet. Som vi kommer att se i nästa avsnitt är våra hjärnor både robusta och anpassningsbara.

Var och en av oss har förmågan att förändra hur vår hjärna fungerar.

Är det möjligt att du har sagt till dig själv, "Jag är för dum att lära mig ett andraspråk", "Jag har ett dåligt minne" eller "Jag är helt enkelt inte bra på det här ämnet" mer än en gång? Det är lätt att glida in i fällan att tro att vi på något sätt är mindre begåvade än våra kollegor när vi tillbringar för mycket tid på att jämföra oss med dem. Men vi kanske inte kan uppnå vår fulla potential till följd av detta. Du kan vara missnöjd med din nuvarande prestanda - men det utesluter inte möjligheten att uppnå storhet i framtiden. Din hjärna är extremt neuroplastisk, som forskare kallar den, vilket innebär att den kan förändras över tid. Enkelt sagt, det innebär att det utvecklas under hela ditt liv. Det är en fantastisk affär. Den viktigaste lektionen här är att alla av oss har förmågan att förändra vår hjärns funktion.

Ett stort antal individer tror att våra hjärnor uppnår sin maximala kapacitet runt puberteten. Then, according to the legend, it's all downhill from there. Lyckligtvis finns det en mängd data som antyder det motsatta. Tänk på situationen för taxichaufförer i London. In order to get a license, individuals must complete a substantial amount of coursework and pass an exceedingly tough examination. To become a London cabbie, a prospective driver must spend three to four years remembering each of the 25,000 streets in a 10-kilometer radius of the city. All of this learning has a significant impact on their cognitive abilities. Researchers examined the gray matter in the memory regions of London taxi drivers compared to that of regular individuals and discovered that drivers actually had greater gray matter.

Utövandet av att memorera tusentals gator verkar driva sina hjärnor för att utveckla nya neurala anslutningar till följd av upplevelsen. Det förändrar strukturen i deras hjärnor och kan till och med få dem att växa i storlek. Vad innebär detta exakt för oss? Den goda nyheten är att vi alla kan göra exakt samma sak, vilket är en lättnad. Men först och främst måste vi rensa våra hjärnor av vad författaren hänvisar till som lögner. Frasen "begränsade idéer underhållna" förkortas som "liv." En av de mest skadliga lögnerna vi lär sig är att vår IQ är inställd på resten av våra liv. Det är inte riktigt så enkelt som det. Det är sant att dina IQ -testresultat har en tendens att förbli konstant över tid. Intelligens bedömer dock inte din förmåga att lära sig. Dessutom återspeglar det inte din verkliga intellektuella nivå, som kan variera och förbättras med tiden.

Eftersom denna lögn - begreppet en uppsättning IQ - är både begränsande och skadligt, bör det undvikas. Alla har kapacitet att vara ett geni - vi tror helt enkelt inte när vi ser det framför oss. Som ett resultat är det kanske dags att börja avvänja dig från dessa lögner och börja tänka mer optimistiskt.

Negativa idéer bör elimineras från ditt huvud och ersättas med bra.

Varje dag har var och en av oss tiotusentals idéer som vi inte delar med någon annan. Ett betydande antal av dem är frågor. Och många gör det igen. Vi har alla det som kallas "dominerande frågor", som är de som kommer upp oftare än andra i våra samtal. Till exempel ombads författaren en gång att tillbringa lite tid med Star Will Smith på en filmuppsättning i Toronto, som han gärna accepterade. Skådespelarna och besättningen arbetade utomhus mitt på vintern, från 18:00. Fram till 06:00, under produktionens varaktighet. Det var under en kort period av stillestånd som Smith och författaren upptäckte att en av skådespelarens oftast frågade frågor var: "Hur kan jag göra denna upplevelse ännu mer magisk?" Smith vidtog ett antal åtgärder som svar på sin huvudsakliga fråga. I motsats till att koppla av använde han sin paus för att servera alla varm choklad och göra skämt, vilket gjorde hela evenemanget roligare för alla inblandade.

Den viktigaste lektionen här är att befria ditt sinne av negativa idéer och ersätta dem med bra istället. Så, vad tror du är de vanligaste frågorna just nu? Och tycker du att det är fördelaktigt? Många av oss har tyvärr negativa eller motvilliga tankar, till exempel "Hur kan jag göra människor som jag?" eller "Hur kan jag övertyga andra att gilla mig?" Alternativt "Hur kan jag bli osynlig?" Dessa typer av frågor är kontraproduktiva. Allt de gör är att dölja din sanna natur. Istället kan du försöka komma med nya frågor som ger dig mer makt. De kommer nästan säkert att vara annorlunda för oss alla. Det här är de frågor som författaren ställer sig själv: "Hur kan jag göra det bättre?" Och "Hur fungerar mitt sinne så att jag kan fungera ordentligt?"

Majoriteten av frågorna är positiva. Och de har förmågan att utföra en mycket avgörande funktion: de kan ändra din attityd från en negativ, begränsad till en positiv, obegränsad. Detta nya sätt att tänka kan till och med vara bra för din hälsa på lång sikt. Till exempel har forskning visat att individer som är optimistiska är 13 procent mindre benägna att drabbas av hjärtsjukdomar eller depression. Så nästa gång du fångar dig själv som säger saker som "Jag kan inte", "Jag är inte" eller "Jag gör inte", försök att vända dessa ord runt. Gör följande uttalande istället: "Jag har inte alltid varit utmärkt på det här, men det utesluter inte möjligheten att vara bra på det idag." Kom ihåg de ögonblick då du lyckades - även om det bara var delvis.

These are all excellent strategies for beginning to silence your inner critic. If you like, you can even give it a ludicrous persona, replete with wacky physical characteristics and a stupid name. It should be mocked anytime it attempts to pull you down, and you should become proficient at distinguishing between that self-critic and the actual you. Learn to be optimistic, and you will find yourself more receptive to the joys of life and all the possibilities that it has to offer.

Motivate yourself to alter your behavior by clearly identifying yourself and your reason for doing so.

The terms "passion" and "purpose" are often used in the same sentence. These words are used to speak about anything that sparks a fire inside us, something that we like doing more than anything else. But, in reality, passion and purpose are two very different things. Passion is something that exists inside you. Other people's expectations or preconceptions about you are hidden under your inner core, where they can only be found by digging deep. However, the purpose is directed towards what you are now experiencing. It is something that you can share with others or that you can make a contribution to the world. For example, you may have a strong desire to learn how to weave baskets. However, it's possible that your goal is to teach people how to weave baskets. This may all seem complex, but if you want to have an endless supply of drive and energy, it's critical to first identify your passion and then utilize that passion to discover your life's mission.

The most important lesson to take away from this is: Motivate yourself to alter your behavior by clearly identifying yourself and your reason for doing so. Consider the following scenario. Consider a 70-year-old who is in good health. To make it to the gym on time in the morning, he wakes up at 5:00 a.m every day. Varför? Early mornings or weightlifting are two things he may be enthusiastic about. No. He does it because he believes there is a greater good in doing so. And this is for the sole purpose of keeping up with his grandkids. What does that imply for you personally? Consider how often you find yourself trying to find the desire to finish things. Perhaps you should consider why you set out to accomplish those chores in the first place. If the solution is related to your goal, you will be more inspired to take action on it.

Furthermore, there is a second technique for getting motivated. Consider your own identity and what distinguishes you from others. The answers to these questions have the potential to be powerful motivators for behavioral change. The author uses the example of the research carried out at Stanford University to illustrate his point. Participants were split into two groups by the psychologists. They said to one group, "How essential do you think it is for you to vote?" The question posed to the second group was somewhat different: "How essential do you think it is for you to be a voter?" The other group responded positively. Those who were asked if they were registered to vote were 13 percent more likely to vote than those who were not.What does this teach us about ourselves? In other words, it seems that when you identify with a goal you want to accomplish or a habit you want to cultivate, your motivation increases.

However, although that response is promising, it falls short of the mark. If you are lacking in motivation, there may be a variety of other factors at play. Some of these will become more obvious in the following remarks.

Get adequate sleep, consume nutritious meals, and engage in regular physical activity to keep your brain healthy.

Som ett resultat har du en tydlig känsla av syfte och motivation att vidta åtgärder. Det finns dock fortfarande något som kan hindra dig från att uppnå dina mål. Vad är det som snubblar? Det finns många möjliga orsaker, inklusive brist på energi som väcks genom att äta den felaktiga typen av mat eller inte få tillräckligt med sömn. Sömnbrist är förknippat med ett brett spektrum av fysiska och psykiska hälsoproblem. Depression, irritabilitet, hjärtsjukdomar och till och med Alzheimers sjukdom är bland villkoren på denna lista. Kort sagt, kompromissa inte din sömn! Rätt mängd sömn, näring och fysisk aktivitet är alla nödvändiga för att din hjärna ska fungera på sin optimala nivå. Den viktigaste lektionen här är att ta hand om din hjärna genom att få tillräcklig sömn, äta näringsrika måltider och träna regelbundet.

Vid första anblicken verkar sömn och träning inte ha något med varandra. Men de är i verkligheten mycket intimt relaterade till varandra. Träning regelbundet kan verkligen hjälpa dig att sova bättre. Deltagarna i en 16-veckors studie om effekterna av aerob träning på sömn, till exempel, upptäckte att de sov längre varje natt efter att ha gått till gymmet varje dag. För att vara exakt kommer det att ta en annan och en kvart timmar. Det faktum att fysisk aktivitet är avgörande är kanske inte längre nyheter. Så varför gör vi ingenting åt det? Vi har trots allt många skäl. Det är tråkigt att lyfta vikter. Vi har inte tid och gymmedlemskap är för dyra.

Faktum är dock att fördelarna med träning överstiger alla dessa problem med en stor marginal. Och dessa fördelar begränsas inte bara till muskel tillväxt och viktminskning; De påverkar också din kognitiva funktion. Regelbunden aerob träning kan öka storleken på din hippocampus, som är minnet och inlärningscentret för din hjärna. Som ett resultat behöver din hjärna tillräckligt med sömn och regelbunden fysisk aktivitet. Vad finns det mer? Det finns dock ett annat viktigt krav: mat av hög kvalitet. Enligt Dr. Lisa Mosconi, en neurovetenskapsman och näringsläkare, finns det 45 olika källor till näring för hjärnan. Avokado, blåbär, broccoli, mörk choklad, ägg, bladgrönsaker, lax, gurkmeja, valnötter och vatten är bland de 10 bästa livsmedel att konsumera. Sömn, träning och en hälsosam kost är alla viktiga. Frågan är, hur kan du se till att det blir en vana att ta tillräckligt med dem?

Du måste göra lite ansträngning. Det kan ta allt från 18 till 254 dagar att bli en vana - men du kan göra det, oavsett hur lång tid det tar! Börja med att göra en liten justering åt gången, och med tiden kommer den nya vanan gradvis men stadigt att bli en del av din dagliga rutin.

Öka din produktivitet genom att komma in i ett flödesläge och använda kraften i små åtgärder för att uppnå dina mål.

Kommer du ihåg förra gången du var så upptagen i en uppgift att du helt tappade synen på tidens gång? Du upplevde troligtvis vad psykologer kallar "flöde". När vi är i detta tillstånd får vi intrycket att jobbet vi gör är nästan enkelt. Vi får en känsla av att vi testas - men testet är inte så svårt att övervinna. Och vi tenderar att känna en känsla av komfort och nöje i det vi gör, till följd av våra handlingar. När vi är i ett flöde kan vår produktivitet öka med upp till 500 procent, vilket är en av de mest gynnsamma aspekterna av ett flöde. bort från detta.

Vilka metoder använder du för att komma in i flödet? Allt börjar med att ta bort alla källor till distraktion. Att försöka starta om flödet medan du kontrollerar dina sociala mediekonton med några minuter är omöjligt. Det har visats att det kan ta upp till 20 minuter att komma tillbaka till ett jobb efter att ha avbrutits. För att uppnå jobbet framgångsrikt måste du se till att du har tillräckligt med tid. Gör ett åtagande på minst 90 minuter, men två timmar är att föredra. Motstå också lusten att multitask medan du arbetar. Forskare har visat att multitasking verkligen minskar sin förmåga att vara produktiv. Att vara i flödet är en underbar känsla, för det mesta. På grund av det nuvarande villkoret för affärer kan dock vissa uppgifter inte genomföras effektivt. Nästan ofta är de antingen svåra eller bara inte trevliga att delta i. Så vad skulle du säga till dem om du var tvungen att göra det? Du kan dock använda en annan strategi: små steg.

Förhalning är en naturlig reaktion på aktiviteter som är svåra eller tidskrävande. Att försena den har emellertid en betydande psykologisk kostnad. En uppgift som inte är klar orsakar stress i hjärnan. Helt enkelt kan du inte sluta tänka på det förrän uppgiften är klar. Och det finns mer: förhalning är ofta förknippad med skuldkänslor och skam. Vad tror du att individer kan göra för att förhindra dessa känslor? De är mycket mer benägna att förhindra! Men genom att vidta små, grundläggande åtgärder för att uppnå ett jobb kan du övervinna dina förhalningstendenser och uppnå framgång. Låt oss säga att du fruktar möjligheterna att skriva ett långt tal. Till att börja med kan du övertyga dig själv om att du inte behöver slutföra hela dokumentet på en gång. Allt du behöver göra är att skriva nyckeln.

Det som är möjligt är att när du sätter ihop allt kan du upptäcka att du är på en roll, och du kommer att sluta göra mer arbete än du ursprungligen hade förväntat dig. Genom att bryta ner uppgifter på detta sätt ökar du sannolikheten för att slutföra arbetet framgångsrikt.

Använd effektivt din studietid.

Vad, enligt din åsikt, har Bach att göra med lärande? Var inte orolig om du kliar på huvudet, eftersom länken är allt annat än uppenbar. Många studier har visat att det finns en nära koppling mellan musik, humör och akademiska prestationer. Vissa typer av musik har visat sig förbättra vår förmåga att lära sig avsevärt. Detta är när Bach kommer in i bilden. Barockmusik med ett tempo som sträcker sig från 50 till 80 slag per minut är särskilt effektiv för att fokusera uppmärksamheten. Musik är bara en av de livshackar som kan hjälpa oss att använda vår hjärns mindre kända förmågor för att främja inlärning och behållning. Den viktigaste lektionen att ta bort detta är att effektivt använda din studietid.

Möjligheten att koncentrera sig när man studerar förbättras av lukten, precis som det är av musik. Smells är ofta förknippade med minnen. Tänk till exempel på hur doften av ett specifikt krydda kan transportera dig tillbaka till din mormors matlagning. Det finns många exempel på hur kraftfulla dofter kan vara när det gäller att få minnen i framkant av våra sinnen. Nu när du är medveten om detta kanske du vill experimentera med dofter nästa gång du studerar för ett test eller förbereder dig för en presentation. När du studerar, dabera några droppar eterisk olja på handleden. Strax före testet eller presentationen, upprepa processen. Det är möjligt att doften kan hjälpa dig att återkalla dina minnen!

Jim Kwik, författaren, erbjuder ett antal andra strategier för att hjälpa till i ditt lärande. Till exempel kanske du vill använda begreppen företräde och recens. Något du lär dig omedelbart i början av en session är mer benägna att stanna i ditt minne under en längre tid. Saker som kommer omedelbart vid slutet av en session bör göras på samma sätt. Vad innebär det för dig personligen? Nu när du har lärt dig dessa koncept kanske du vill tänka om hur du ska närma dig ditt lärande. Kanske bör de mest väsentliga ämnena placeras i början och avslutningen av varje lektion, med det mellersta avsnittet reserverat för saker som inte är lika kritiska.

Pomodoro -metoden kan användas för att effektivt använda prioritering och recens i ditt arbete. Pomodoros är 25 minuters produktivitet som används i denna teknik för att dela upp ditt arbete eller studier i hanterbara bitar. En 5-minuters vila tas efter att varje Pomodoro-session är klar. Det är lika enkelt som att ställa in en timer på din dator! Det är möjligt att Pomodoros kommer att fungera ännu bättre om de används i samband med en annan metod som kallas aktiv återkallelse. I grund och botten innebär det att gå över lite information och sedan omedelbart verifiera den för att se till att den har sjunkit in ordentligt. Det är lika enkelt som att stänga din bok eller pausa videon du tittar på och notera vad du har lärt dig hittills.

Så du har nått slutsatsen av lektionen. Är du redo att kalla det en dag? Inte exakt, för att vara ärlig. En annan teknik som kan hittas i boken är avstånd om repetition. Varje steg innebär att du går igenom ditt innehåll ofta. Du kan göra några studier på morgonen före frukosten och sedan igen på kvällen före middagen, om det fungerar för dig. Detta hjälper till att säkerställa att informationen behålls. Låt oss sedan titta på vad du kan göra för att göra den nya informationen du har fått ännu mer minnesvärd.

Tekniker som visualisering kan hjälpa dig att förbättra ditt minne och uppmärksamhet.

Koncentration fungerar på samma sätt som en muskel genom att ju mer du använder den, desto starkare blir den. Här är en teknik för att få upp din hjärtfrekvens: visualisera målet för din koncentration som en glittrande ljus. Tänk på följande exempel: Om du diskuterar representeras dialogen av en glödande boll. När du märker att din uppmärksamhet börjar vandra, föra den tillbaka till det ljusa ljuset. Låtsas att det inte finns något annat i världen. Detta är känt som en visualiseringsmetod, och tekniker som denna kan hjälpa dig att förbättra ditt fokus på dina förmågor. De är också mycket effektiva när det gäller att memorera information. Huvudpoängen att ta bort detta är att visualiseringsmetoder kan hjälpa dig att förbättra ditt minne och uppmärksamhet.

Det är vanligt att individer tror att de antingen har ett "utmärkt minne" eller ett "dåligt minne." Istället kan du välja att tro att du har ett tränat minne, eller till och med att du har ett otränat minne. Så, vad är det bästa sättet att förbättra ditt minne? Visuella bilder är den mest effektiva metoden att lära sig att ansluta ord med siffror eller faktiskt allt annat som måste memoreras i första hand. Så, hur fungerar det? Tänk på följande scenario. Ta hänsyn till följande villkor: Brandhydrant, ballong, batteri, fat, kort och diamant. Det är möjligt att om du var skyldig att komma ihåg den här ordlistan skulle du göra det genom att upprepa orden om och om igen. Detta tillvägagångssätt var dock misslyckad. Du kommer sannolikt att glömma allt du har lärt dig på kort tid.

Försök istället att göra en löjlig berättelse baserad på orden. Bilden som kommer att tänka på är förmodligen en av en brandpost som lyfts upp i luften av ballonger. Batterier är å andra sidan ansvariga för att poppa ballongerna, och dessa batterier är inrymda i massiva fat. Hela enheten - batterier inneslutna i fat pekade mot ballonger - drivs ut i luften av ett stort bräde som fungerar som en gungsåg och lanserar batterierna i luften. Slutligen fungerar en massiv diamant som ett stöd för hela brädet. Ta en titt på hur mycket bättre orden nu ingår i ditt minne. En liknande metod kan användas för att hjälpa dig att förbereda dig för offentliga talande engagemang. Det kallas loci -tekniken. För att dra nytta av det väljer du först de 10 viktigaste ämnena du vill täcka. Visualisera sedan en plats eller ett rum som du är bekant med och fundera över en rutt genom den.

Var och en av dina samtalspunkter bör nu vara förknippade med ett distinkt föremål eller plats i rummet - din huvudnot kan till exempel representeras av ditt sovrumsljus. Slutligen, öva din presentation med hjälp av en rundtur på din plats, som kallas en loci. Ett välutbildat minne kommer att sätta dig på snabbspåret för att behärska ett nytt språk, leverera enastående presentationer eller bara vara en välkänd expert på något ämne.

Läsning är en nödvändig komponent i lärandet, och du kan förbättra dina läsförmågor.

Låt oss inse det, läsning är inte allas favorit fritidsaktivitet. Många individer tycker att jobbet är tufft, tråkigt och tidskrävande i naturen. För sådana individer, att avlasta efter en hård dag på jobbet utförs bäst framför TV: n eller genom att spela ett videospel. Forskning har emellertid visat att det finns en koppling mellan läsförmåga och den övergripande livets prestation i vuxen ålder. Ju starkare din förmåga att läsa, desto mer troligt är det att du kommer att anställas för högre betalande anställning och desto större är dina chanser att lyckas. Och här är en annan sak: läsning är ett bra sätt att ge din hjärna god träning. Det stimulerar ett brett utbud av olika mentala processer samtidigt. Det hjälper till att förbättra minnet och fokusera genom att öka koncentrationen. Att ge upp läsning liknar att ge upp utbildning i sin mest grundläggande mening. Den viktigaste lektionen här är att läsning är en nödvändig komponent i lärandet och att du kan förbättra dina läsförmågor.

Vad tror du att din läshastighet är? För de flesta individer är det cirka 200 ord per minut. Överraskande, majoriteten av vuxna läser inget snabbare än grundskolbarn. Detta beror på att lektioner om hur man läser ofta slutar mellan andra och femte klass. Vad får vissa individer att läsa långsamt? Lösningen finns ofta i en teknik som kallas subvokalisering. Detta innebär helt enkelt att när individer läser uttalar de mentalt varje ord när de läser det högt. Detta har en negativ inverkan på deras läsförmåga. När du subvokaliserar kan du bara läsa med hastigheten med vilken du talar. Om detta beskriver dig, ge inte upp hoppet ännu. Ditt sinne kan bearbeta information i en mycket snabbare takt. Att räkna högt när du läser kan hjälpa dig att minimera subvokalisering. Upprepa bara siffrorna "en, två, tre" och så vidare när du går ner på sidan.

Att räkna medan du läser är en utmanande uppgift. Det kommer dock att lära din hjärna att använda mindre subvokalisering. Du börjar visualisera orden snarare än att tala dem när tiden går. När du behärskar den här tekniken blir läsning mer som att titta på en film än att lyssna på en föreläsning. Att använda en pacer är en annan utmärkt teknik för att minska subvokalisering och läsa mer "visuellt" när du läser. Processen är enkel: Skjut bara fingret ner på sidan när du läser för att komma igång. Denna metod är framgångsrik eftersom våra ögon är programmerade att följa rörliga saker, vilket gör denna teknik ganska effektiv. När du läser med en visuell pacer kan du förbättra din läshastighet med var som helst från 25 till 100%! Naturligtvis kommer ingen av dessa strategier att vara effektiva om du inte gör ett seriöst åtagande att läsa. Som ett resultat avsatte jag minst 30 minuter varje dag för läsning.

Nu när du har förbättrat din läshastighet är det dags att ta itu med den sista pusselbiten: att lära sig att tänka mer effektivt.

För att förbättra dina problemlösningsförmåga, experimentera med fräscha och olika sätt att tänka.

Vem är den första personen som tänker på när du hör termen "geni"? Kanske Albert Einstein eller Marie Curie kommer att tänka på.Termen "geni" hänvisar emellertid inte bara till individer som har exceptionell intelligens eller matematisk förmåga. Intelligens kan klassificeras i många olika kategorier. Tänk på fallet med Venus Williams, till exempel. Hon är också ett geni på många sätt — någon med exceptionell kroppslig kinestetisk intelligens.Det vill säga, Hon är väldigt kunnig i användningen av hennes kropp. Den viktiga lärdomen här är att man, för att bli bättre på problemlösning, måste experimentera med nya och varierade sätt att tänka. Att lära sig vilken typ av intellekt du har är bara det första steget mot att förbättra din förmåga att tänka tydligare och effektivare. Det finns också en rad ytterligare strategier tillgängliga.

Du kan till exempel experimentera med olika sätt att tänka; du kan försöka närma dig frågor på ett sätt som är helt okänt för dig; Du kan experimentera med att bryta dina tankemönster. En metod för att göra detta är att sätta på din "tänkande hatt."Tänk på följande scenario: du har en samling hattar i olika färger. När du tittar på ett problem kan du nu växla mellan hattar med några minuters mellanrum. Låt oss låtsas att du bär en röd hatt. Det indikerar att det är dags att ta en mer känslomässig inställning till frågan. En grön hatt kan å andra sidan inspirera uppfinningsrikedom.

Men även ett sofistikerat tillvägagångssätt som detta kanske inte räcker i vissa fall. Vissa frågor måste du tänka på ett helt annat sätt än du är van vid: exponentiellt snarare än linjärt. När du tänker i termer av exponentiell tillväxt står du inte längre inför kris efter kris efter kris att lösa. Som ett alternativ bör du upptäcka den underliggande källan till problemet och ta itu med det därifrån. Naveen Jain, en uppfinnare och mottagare av Albert Einstein Teknikmedalj, är en av förespråkarna för exponentiellt tänkande i affärer. Tänk på fallet med hans verksamhet, Viome, till exempel. Hans motivation för att fastställa det var hans tro att det allvarligaste underliggande hälsoproblemet som världen står inför är kronisk sjukdom.

Så hans verksamhet bedriver forskning och utveckling av rättsmedel för sådana sjukdomar? Jain, å andra sidan, valde en annan strategi. Till hans kredit insåg han att våra immunsystem påverkas avsevärt av hur våra tarmbakterier smälter mat, snarare än att söka efter bitvisa svar. Som ett resultat utvecklade Jain en metod för att utvärdera tarmmikrobiota för en given person. Det gör det möjligt för individer att förbättra sin hälsa genom att konsumera måltider som passar bäst för deras individuella behov. Det är möjligt att ditt ultimata mål inte är att ta itu med stora problem som den som Jain hanterar. Men genom att experimentera med olika sätt att tänka kommer du att kunna ta med olika perspektiv på bordet. Och det är nästan troligt att detta kommer att förbättra dina chanser att uppnå stora saker.

Slutsatsen av romanen är obegränsad.

Den viktigaste lektionen i dessa anteckningar är att många av oss sätter konstgjorda gränser för våra talanger eftersom vi har felaktiga idéer om vårt intellekt eller andra färdigheter. Verkligheten är dock att du inte behöver födas ett geni för att lyckas. Allt som krävs är att du utvecklar dina egna unika färdigheter och drivkraft. Du gör detta genom att definiera ditt uppdrag och använda det som en motivator för att gå vidare. Det är därför en fråga om att välja den mest lämpliga tekniken för att lära, koncentrera, memorera, läsa och tänka bland de många utmärkta tillgängliga alternativen. Ditt lärande kommer att bli riktigt obegränsat till följd av detta. Råd som kan genomföras: Gör en lista över saker som du inte vill göra. Att skapa to-do-listor är ett traditionellt produktivitetsverktyg, men problemet är att de är ineffektiva för att hjälpa dig att prioritera dina aktiviteter. Det är när en "Do Don" -lista är praktiskt. För att skapa en, börja med att lista alla sysslor som du inte kan göra på grund av oförutsedda omständigheter. Gör sedan en lista över aktiviteter som du kan betrakta "upptagen arbete." Därefter listar alla jobb som du kan tilldela andra eller uppgifter som du redan har ett automatiserat system på plats. Ha en lista över saker du inte bör försöka göra idag!

Köp bok - Limitless av Jim Kwik

Skriven av BrookPad Team baserat på Limitless av Jim Kwik

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.