Rich Dad’s Cashflow Quadrant by Robert T. Kiyosaki with Sharon L. Lechter

Rich Dad's Cashflow Quadrant av Robert T. Kiyosaki med Sharon L. Lechter

Guide till ekonomisk frihet

Rich Dad's Cashflow Quadrant av Robert T. Kiyosaki med Sharon L. Lechter

Köp bok - Rich Dad's Cashflow Quadrant av Robert T. Kiyosaki med Sharon L. Lechter

Vad är ämnet för den rika pappas kassaflödeskvadrantbok?

Rich Dad's Cashflow Quadrant (1998) är ett ekonomiskt planeringsverktyg som hjälper människor att uppnå ekonomiskt oberoende. Författarna till den rika pappan, fattiga pappaserien, Robert T. Kiyosaki och Sharon L. Lechter, i deras andra bok, Rich Dad, fattiga pappa, förklarar hur vissa individer uppnår ekonomisk framgång utan att utöva lika mycket ansträngning som resten av oss. Med hjälp av en kombination av undervisning och självbiografi förklarar de varför du kan ha en felaktig uppfattning om att uppnå ekonomiskt oberoende och ge strategier för att ändra dig.

Vem är målgruppen för den rika pappas kassaflödeskvadrantbok?

  • Den som vill komma ifrån 9 till 5-slipningen behöver inte leta längre än Warren Buffet och Bill Gates vill ha Tobes.
  • De med ambitioner större än deras ekonomiska medel

Vem är Robert T. Kiyosaki, och vad är hans förhållande till Sharon L. Lechter?

Robert T. Kiyosaki är den mest sålda författaren till Rich Dad, fattiga pappa, som har översatts till många språk. Det rika pappaföretaget, ett utbildningsföretag som erbjuder personlig ekonomisk och affärsutbildning via böcker och videor, grundades av honom. Han är skaparen av Rich Global LLC såväl som det rika pappaföretaget. Han är också en radiopersonlighet och en investerare, bland annat.
Sharon Lechter är en amerikansk entreprenör och samhällsledare som har åtagit sig att förbättra den ekonomiska utbildningen för tonåringar och ungdomar i USA. Pay Your Family First är ett finansiellt utbildningsföretag som grundades av henne och hennes man, och Thrive Time for Teens är ett prisbelönt Financial Board-spel skapat av henne och hennes make.

Vad finns exakt i det för mig? Lär dig hur du tar de första stegen på vägen till ekonomisk oberoende.

Skulle det inte vara bra om du skulle kunna lägga till ditt jobb på ditt jobb och gå i pension till en idyllisk livsstil omgiven av överflöd? Du är inte den enda som känner så här. Men för många av oss kommer dessa ambitioner att förbli just det: ambitioner. För författaren Robert T. Kiyosaki är detta inte fallet. I slutändan kunde han förvandla sina drömmar till den rikedom och frihet som han nu tycker om. Hans egen far hade varit en överarbetad regeringsanställd som hade varit skuldsatt och i ekonomisk katastrof till följd av hans handlingar. After seeing this happen to his father, Kiyosaki swore that he would never allow it to happen to him in his own life. As a result, he learned to generate money no matter where he was.

Genom decennier av framgångsrik investering och företagsutveckling kommer du att förstå de grundläggande principerna som Kiyosaki har tillämpat på sitt eget liv, som du kommer att studera i dessa anteckningar. Rather than learning particular methods, you'll get an understanding of the underlying concepts that have guided him throughout his career. With any hope, you'll be able to pick them up on your own. You will learn about the four different types of cash-flow in these notes, as well as what the Information Age implies for our employment and pensions, and how fear impacts our perception of money and money management.

Generally speaking, the many methods in which we make money may be classified into four quadrants.

Tänk på följande scenario: du ritade ett enkelt plustecken på ett pappersark. Vad tror du att du ser? Är det inte sant att det finns två linjer-en horisontell och en vertikal? Fyra vita områden är uppdelade av dessa linjer. Kvadranter är de fyra utrymmen som utgör en kvadrant. I det här fallet är den viktigaste lektionen att de många metoderna vi tjänar pengar kan klassificeras i fyra kvadranter. Så, vad är dessa fyra kvadranter på kartan, exakt? Var och en är betecknad med en brev: E, S, B och jag, till exempel. E-och s-kvadranterna finns på vänster sida av plussymbolen. Bokstaven E står för" anställd, "medan bokstaven S står för" litet företag eller egenföretagare."B-och I-kvadranterna finns på höger sida av diagrammet. Bokstaven B står för "stor företagsägare", medan bokstaven i står för " investering."Som ett resultat, beroende på hur du tjänar din försörjning, faller du i en av fyra kategorier.

Under ditt liv kan du tjäna pengar på bara en, några eller alla dessa kvadranter av möjligheter. Tänk på fallet med en läkare som nu är anställd i USA. Alternativt kan hon välja att försörja sig som e (anställd). Hon kan göra detta genom att gå med i personalen på ett stort sjukhus eller försäkringsföretag, arbeta för regeringen inom folkhälsan eller bedriva en karriär som militärläkare. Eller, för att uttrycka det på ett annat sätt, genom att arbeta en traditionell 9-till-5 jobb. Dessutom kan samma läkare välja att vara egenföretagare och öppna sin egen privata praxis. Hon skulle öppna ett kontor, anställa personal och sammanställa en hemlig lista över patienter innan hon startade sin verksamhet. Det skulle fortfarande vara svårt arbete, men hon skulle ha större kontroll över situationen.

Som ett tredje alternativ kan denna läkare välja att bli en b-nivå utövare (storföretagare). Hon kan öppna sin egen klinik och anställa andra läkare. Följaktligen skulle hon sannolikt anställa någon annan-en affärschef-för att driva företaget i ett sådant scenario. Som ett resultat skulle hon äga kliniken men skulle inte behöva arbeta där. Hon kan å andra sidan fortsätta att arbeta som läkare samtidigt som hon startar ett företag som inte är relaterat till läkemedel. Hon skulle sannolikt också ha investeringsbar inkomst, med tanke på hennes höga inkomster som läkare. Medan hon fortfarande utövar medicin och driver sin klinik eller övervakar sitt företag, kan hon också träna för att vara IVF-Sjuksköterska (investerare). Hon kan göra detta genom att göra en investering i aktier eller fastigheter.

Hittills, så enkelt, eller hur? Detta utgör den grundläggande grunden för vår civilisation. Individer med olika färdigheter och egenskaper krävs i var och en av dessa kvadranter. Många individer upptäcker sin plats i livet och är nöjda i vilken kvadrant de hamnar i - det finns inget "rätt" eller "fel" alternativ i livet för vissa människor. Men vad händer om du vill leva ett liv med ekonomiskt oberoende? Vad gör du om du vill komma bort från vardagen? Det kommer då vara nödvändigt att övergången från E och s kvadranter till B och i kvadranter. I ett nötskal är det en övergång från att arbeta till att äga. Vi kommer till orsaken bakom detta i följande avsnitt.

Du kommer inte att uppnå ekonomiskt oberoende genom att studera och arbeta hårt.

När Robert Kiyosaki växte upp på Hawaii hade han två fadersfigurer som var inflytelserika under hela sitt liv. En av dem var hans biologiska far, som var anställd av regeringen. Den andra personen var hans kompis Mike far, som var en framgångsrik affärsman och investerare i sin egen rätt. Han började hänvisa till dem som sin stackars far respektive hans rika far. Hans observationer av deras liv ledde till upptäckten av grundläggande sanningar om arbete och pengar för honom. Den mest viktig lektion att ta bort från detta är att studera och arbeta hårt inte leder dig till ekonomiskt oberoende.

På ytan verkade Kiyosakis biologiska far vara en framgångsrik affärsman-han hade en bra utbildning och var omtyckt och respekterad. Han hade gjort mycket bra i skolan och arbetat sig upp till positionen som utbildningschef på den hawaiianska regeringen. Som regeringstjänsteman var han å andra sidan överbelastad med arbete-hans kalender var syltfylld med möten, och han var alltid på väg. Detta resulterade i att han hade en begränsad mängd kvalitetstid med sin familj och att hänge sig åt sin andra kärlek, som är att läsa böcker.

Trots sin högprofilerade regeringsposition hade han dessutom små ekonomiska resurser. Även om han var en lysande och välbesökt kille fortsatte han att tro på den grundläggande illusionen av vår generation: att arbeta hårt utan att investera kommer att ge ekonomisk stabilitet. Detta berodde på att han trots hans utmärkta akademiska bakgrund hade fått en fruktansvärd ekonomisk utbildning. I själva verket trodde han inte på att det finns en ekonomisk utbildning och öppet förlöjligade någon som försökte lära sig om investeringar eller fastigheter. Mike's far, en framgångsrik affärsman och investerare, å andra sidan tycktes alltid ha tillräckligt med både tid och pengar. I själva verket verkade det som om han hade mer tid för författaren än han gjorde för sin riktiga far.

Mike's far var allt som författarens "fattiga far" föraktade: han hade inte en formell utbildning, men han var välbevandrad i ämnen som "utdelning" och "fastighetsvärde", och han förstod mycket om dem. Han hade fattat beslutet för länge sedan att han, snarare än att spendera hela sin tid i E och S-kvadranterna, skulle försöka komma bort från malet i den nio till fem arbetsdagen. Så vad gjorde han exakt? Han började investera i fastigheter tidigt i livet och ökade gradvis sina innehav. Så småningom kunde han etablera ett hotellimperium. Som ett resultat, även om han fortsatte att hånas av utbildade människor, började han också tillkomma en passiv inkomst från alla sina hotell och motell. Det är möjligt att andra kan göra narr av honom. Men han hade plötsligt hela tiden i världen på händerna. När han fick möjlighet kunde han till och med läsa alla romaner som hans motståndare skulle vilja läsa om de bara hade tid att göra det.

Att arbeta hårt och arbeta intelligent är två mycket olika saker.

En gång, när författaren besökte Mike hemma, satte författarens "rika far" honom och berättade för honom en berättelse. Han kanske anser att det är ett vattendrag i sin ekonomiska utbildning. Det var okänt för Kiyosaki vid den tiden, men den här berättelsen skulle fortsätta att illustrera den grundläggande skillnaden mellan människor som bor i E och S -kvadranter och de som bor i B och I -kvadranterna. Den viktigaste lektionen att ta bort detta är att arbeta hårt och arbeta intelligent är två mycket olika saker. Handlingens tomt fortsatte enligt följande: En förtrollande liten by stod en gång på kanten av en vacker sjö. Den enda frågan var att den inte hade tillgång till en vattenkälla. För att ta itu med denna fråga gick byens äldste med på att anställa två män, Ed och Bill.

Ed, den första entreprenören som anlände, fick arbeta direkt. Han fattade beslutet att ta två stålhinkar till en närliggande sjö, fylla dem med vatten och sedan ta dem tillbaka. För att fylla byns vattentank på egen hand var han tvungen att arbeta i många timmar. Han var helt utmattad i slutet av dagen. Men åtminstone betalades han för sina ansträngningar. Ed blev lättad när den andra entreprenören, Bill, försvann under en tid, eftersom han inte längre hade någon tävling. Bill, å andra sidan, satt inte runt och gjorde ingenting. Som ett alternativ till att köpa två stålhinkar för att transportera vattnet hade Bill utarbetat en affärsplan, bildat ett företag, rekryterat investerare, anlitade en president och samlade ett byggteam.

Bills besättning slutförde byggandet av en rörledning i rostfritt stål som kopplade staden till sjön inom ett år. Sedan, på några dagar, utökade Bill sin pipeline till att omfatta fler samhällen. EDS vatten var renare, billigare och lättare tillgängligt, men han levererade renare, mer lättillgängligt vatten. Han var inte länge innan han tjänade pengar på ett system som han hade byggt från grunden. Snart skulle han inte längre behöva arbeta alls. Ed, å andra sidan, pressade själv in i en för tidig grav för att bryta jämnt, bara för att överleva. I slutändan kunde Bill sälja sitt rörledningsföretag och gå i pension med en betydande summa pengar. Ed, å andra sidan, kunde bara titta med sorg när hans barn valde att inte fortsätta sin fars vattenhinkverksamhet och åkte till staden. Den enkla berättelsen om Ed och Bill illustrerar den grundläggande skillnaden mellan vänster och höger kvadranter: vikten av att arbeta hårt mot vikten av att arbeta smart.

I dagens ekonomi kan vi inte vara beroende av regeringen att ta hand om våra bästa intressen hela tiden. Vi måste ta kontroll över vårt ekonomiska välbefinnande och prioritera det.

I dagens värld, vi lever i det som ofta kallas " informationsåldern."Denna period började omkring år 1991. Med tillkomsten av ny teknik kunde företagen överföra sina pengar över hela världen i rasande hastighet och därmed avsluta den "industriella tidsåldern". Som ett resultat var stabil, facklig sysselsättning och tillräckliga statliga pensioner på väg att fasas ut helt. Men många av oss kämpar fortfarande för att hålla jämna steg med tiden. Den mest viktig lärdom här är att vi i dagens ekonomi inte kan vara beroende av regeringen för att ta hand om våra bästa intressen. Vi måste ta kontroll över vårt ekonomiska välbefinnande och prioritera det. I verkligheten är många av oss fortfarande benägna att tänka på samma sätt som våra förfäder och mormor gjorde. Det vill säga, om vi arbetar hårt och betalar våra skatter, borde vi förvänta oss att regeringen ska vara ansvarig för vårt välbefinnande under senare år. Tyvärr är denna typ av installation inte längre möjlig.

För att ge ett exempel beräknas det att mer än 100 miljoner amerikaner skulle vara beroende av någon form av statligt stöd till 2020. Federala arbetare, militära veteraner, Lärare, andra statliga anställda och pensionärer som förväntar sig social trygghet och Medicare-förmåner kommer att vara bland de som drabbas av avstängningen. Dessutom har individer rätt att kräva hjälp eftersom de bidrog till systemet och lovades något i gengäld. Det verkar dock som om dessa löften kommer inte att uppfyllas i sin helhet. Enkelt uttryckt är priset för orimligt. När det gäller de ultrarika, om regeringen ökar skatterna för att betala för dessa löften, skulle de bara gå till nationer med lägre priser.

Det betyder att gammaldags tänkande om att arbeta hårt och sedan förvänta sig att regeringen bryr sig efter att du är felaktig. Så vad ska du göra i den här situationen? De som söker långsiktig finansiell stabilitet bör överväga att flytta in i en av de högra kvadranterna, B eller I: storskaligt företagsägande respektive investering. Återigen gav erfarenheterna från hans två förälderfigurer Kiyosaki en värdefull lektion i denna situation. Hans biologiska far satt i långa timmar som en regeringstjänsteman, och han förväntade sig en bekväm pension. Men då förlorade han sin ställning till följd av en politisk tvist, och han förbjöds att arbeta för den hawaiiska regeringen. Han blev verkligen förvånad. Han försökte ett par kommersiella strävanden trots att han inte hade någon tidigare expertis inom B-och i-kvadranterna, men de misslyckades alla, och han blev djupt i skuld som ett resultat. Han förstod bittert att det inte fanns något han kunde göra för att hindra sig från att falla.

Medan Kiyosaki uppfödde sina barn, hade hans far byggt ett system med passiv inkomst, en kontinuerlig pipeline av förmögenhet som ständigt flödade in i hans bankkonto. Han hade gått med i I -kvadranten tidigt i sin barndom, och det fungerade som en skyddande barriär under resten av hans liv.

De fyra kvadranterna drar individer från olika bakgrunder.

Kiyosaki lärde sig om de grundläggande skillnaderna mellan individer med olika socioekonomiska bakgrunder genom att lyssna på hans "rika far". Det gick upp för honom att deras personlighetstyper var grundläggande annorlunda när det gällde deras attityder om arbetskraft och pengar. Den viktigaste lektionen att ta bort detta är: de fyra kvadranterna drar individer från olika bakgrunder.

Låt oss först och främst betrakta E -kvadranten. Det här är de individer som arbetar för företag. Någon som naturligtvis graviterar mot denna kvadrant kommer ofta att använda termer som "säkerhet" och "fördelar" i sina samtal. De behöver en känsla av säkerhet, som kan tillhandahållas av ett skriftligt avtal, en månadslön och jobbförmåner. Och de är ofta motiverade av rädsla - rädsla för misslyckande och rädsla för ekonomisk förstörelse. Anställda kan sträcka sig från vaktmästare till VD och presidenter för företag. Det skiljer dem verkligen är inte deras handlingar utan snarare den avtalssäkerhet som de har valt.

S kvadrant är den andra av dem. Dessa är individer som är egenföretagare eller som är innehavare av små företag. Dessa individer gillar friheten att vara "sin egen chef." När det gäller pengar tycker de inte om att ha sina intäkter av andra - om de anstränger sig, förväntar de sig att bli kompenserade på lämpligt sätt. Å andra sidan, om de inte utför ett bra jobb, inser de att deras lön skulle minskas. De är ofta perfektionister och tror att ingen annan kan utföra ett större jobb än de själva. Oberoende är mer viktigt för dem än pengar i denna situation. De är också motiverade av rädsla, i detta fall fruktan att förlora sin frihet från sina föräldrar.

Slutligen anländer vi till B -kvadranten, som består av stora företagsägare. De är i många avseenden diametralt emot människor som bor i S -sektorn. De föredrar att omge sig med intelligenta individer från alla samhällsskikt, inte bara de i sin egen kategori. Det är deras förmåga att delegera att de är mest stolta över. Henry Ford var en välkänd figur i detta avseende. Trots att han inte var den mest skickliga finansanalytiker eller mekanisk ingenjör, var han mycket bra på att rekrytera människor för att utföra dessa jobb för honom. De som verkar i B -kvadranten har förmågan att lämna hela verksamheten igång medan de gör absolut ingenting. Istället är de ansvariga för att övervaka ett system som fortsätter att generera inkomst för dem.

Slutligen når vi I -kvadranten, som innehåller investerarna. Denna kvadrant anses ofta vara domänen för den ultralik. Och deras förmåga att ta uppmätta risker är det som skiljer dem från de andra. De är inte rädda för volatilitet på samma sätt som spelare är. Till skillnad från spelare tycker de dock om att undersöka sina risker, så det är inte längre ett potentiellt farligt förslag. När det gäller investeringar kan en smart investerare som Warren Buffet omfatta farorna med en ekonomiskt oförutsägbar värld samtidigt som han eller hon förstår alla risker som är involverade bättre än någon annan. Detta är den viktigaste egenskapen för alla som vill uppnå ekonomiskt oberoende.

Den mest vissa metoden att uppnå ekonomiskt oberoende är att bli företagare och använda dina vinster för att göra investeringar.

Om du läser dessa anteckningar är det troligt att du är intresserad av ekonomiskt oberoende. Och trots allt, vem är det inte? Det innebär att du har friheten att driva dina passioner — oavsett om det är att turnera världen, samla konst eller dyka med manta strålar – när du än väljer. Frågan är, hur kommer du till den punkten? Tänk på livet för många av världens rikaste människor; du kommer att se att de alla har gått på samma väg som du gör. Den viktigaste lärdomen att ta ifrån det här är: den mest säkra metoden för att uppnå ekonomiskt oberoende är att bli företagsägare och använda dina vinster för att göra investeringar.

Det är intressant att notera att individer som blev rika tidigare som Bill Gates, Rupert Murdoch och Warren Buffet började i b-kvadranten och migrerade därefter till i-kvadranten. Förklaringen till detta är mycket enkel. Det är nödvändigt att förvärva pengar för att bli rik. Och det säkraste sättet att göra det är att göra en investering - vare sig i aktier, fonder eller fastigheter. Men för att investera framgångsrikt behöver du en stadig ström av pengar och tid. Och den mest effektiva metoden att göra detta är att starta ett företag som låter dig tjäna pengar medan du sover. När det gäller Kiyosakis "rika pappa" och hans hotellverksamhet innebär detta att man inför ett omfattande system som kan fungera även när du inte är där.

Och om du inte har ett färdigt utbud av kontanter kommer du också att vara begränsad i dina investeringsalternativ. När du investerar stora summor pengar klokt kan du å andra sidan övergå från den finansiella stabiliteten i företagets ägande till det verkliga ekonomiska oberoende som följer med storskaliga investeringar. Det finns fortfarande ett annat övertygande incitament att gå ner på denna väg. Om du kan göra det i affärer kommer du att vara väl positionerad för att lyckas som investerare i framtiden. Du kommer att kunna berätta vilka företagsförslag kommer att ge dig den bästa långsiktiga investeringsavkastningen nästan instinktivt.

Du kan ställa in dig själv för att investera misslyckande om du inte har den här typen av affärskunskap. Som ett resultat gör många individer i E-och s-kvadranterna utslag försök att flytta snabbt in I i-kvadranten, men de misslyckas eländigt eftersom de saknar kunskap om vad som utgör ett framgångsrikt företagssystem. Eftersom de inte har en egen stor organisation kommer de dessutom att ha begränsade pengar att investera. Som ett resultat blir deras investeringar ännu mer riskabla. Nu är det möjligt att du inte har någon ambition att starta eller hantera ett stort företag, men du vill ändå göra en investering. Om det här är den väg du vill Ta, behöver du åtminstone bekanta dig med de olika typerna av investerare. Vi går direkt till det i följande avsnitt.

Det är möjligt att kategorisera investerare i fem kategorier.

För de flesta individer är tanken på att bli investerare skrämmande. Att lära sig surfa på en strand som är känd för sina tigerhajar ger intrycket att du är på en tropisk ö. En nybörjare investerare, å andra sidan, kan bli en säker investerare med lite instruktion. Så vad skiljer en nybörjare från någon som Warren Buffet, till exempel? Den viktigaste lärdomen att ta bort från detta är: det är möjligt att kategorisera investerare i fem kategorier. Den Noll-finansiell intelligensnivå är den första av dessa nivåer. Tyvärr faller majoriteten av oss i denna grupp. Det här är de individer som, även om de är tillfälligt rika, inte har något att investera på aktiemarknaden. Detta beror på att de ackumulerar mer skuld än deras lön kan stödja. Innan de kan överväga att bli investerare måste de först få sitt finansiella hus i ordning.

Den andra nivån är känd som Savers-Are-Losers-nivån. Som namnet antyder är detta också en grad av ekonomisk analfabetism för deltagarna. Den konventionella visdomen har länge varit att bara spara pengar skulle ge finansiell stabilitet i framtiden. Eftersom räntorna i den moderna ekonomin är så låga, kommer bara att sätta dina pengar på ett bankkonto att ge mycket liten avkastning på din investering, om någon. Dessutom, som vi bevittnade under den globala finanskrisen 2008, individer som hade investerat sina pengar i obligationer - det vill säga statligt stödda lån buntade i pensionsplaner-tvingades ofta att likvidera sina tillgångar. Besparingar ensam räcker inte.

I ' m-too-Busy-Investor är den tredje nivån i pyramiden. Det här är individer som bara ger över sina pengar till en finansiell rådgivare utan ytterligare överväganden. Trots att dessa investerare ofta är mer framgångsrika än de två föregående kategorierna står de ändå inför en betydande risk. Så många som upptäckte efter finanskrisen 2008 visade sig deras "betrodda expert" vara allt annat än det, och de förlorade betydande summor pengar som en resultat. Detta beror på att de begått sina pengar till individer som inte själva var framgångsrika investerare. I motsats till detta var de bara anställda i finansiella rådgivande företag.

Den fjärde och sista nivån är jag-en-professionell nivå. Detta är den allra första typen av investerare som erkänns. Det här är individer som utbildar sig om olika investeringsämnen, såsom aktier eller fastigheter. Dessutom gör de sin egen djupgående forskning. Deras investeringar blir mer koncentrerade som ett resultat, och de lär sig värdefulla ekonomiska färdigheter som kommer att tjäna dem väl under hela sitt liv som ett resultat av denna erfarenhet. I denna bräckliga miljö skulle vi alla dra nytta av att uppnå denna kunskapsnivå, oavsett vad vi åstadkommer. En finansiell utbildning är en fantastisk investering i sig själv.

Därefter kommer vi till den kapitalistiska nivån. Detta är den nivå där Warren Buffett arbetar. Den består av två steg. Först och främst blir du en framgångsrik B, eller en företagsägare. Därefter avledar du dina medel till mer riskabla satsningar. Det är den mest direkta vägen till enorm rikedom, men det är också det svåraste berget att erövra. Om det inte är ditt mål att etablera ett företagsimperium kan" jag är en professionell " investerarnivå vara mer realistisk för dig.

Pengar kan framkalla ologiska känslor, som vi måste lära oss att kontrollera.

Vi är inte alltid logiska varelser. Ibland är det "irrationella" det som skiljer oss som människor, som när vi blir kär. Vår irrationalitet, å andra sidan, kan vara en allvarlig fråga när det gäller pengar. Den viktigaste lärdomen att ta ifrån detta är: pengar kan framkalla ologiska känslor, som vi måste lära oss att kontrollera. Det finns många av oss som har irrationella bekymmer om ett brett spektrum av ämnen. För att ge ett exempel, när Kiyosaki var en ung man som tjänstgjorde i luften Force, han tog en utbildning om hur man bor i vildmarken i händelse av att hans flygplan sköts ner. Hans elever var tvungna att lära sig att äta ormar vid ett tillfälle. Så snart instruktören tog fram en ofarlig trädgårdsslang, hoppade en av eleverna, en ung macho-pilot, omedelbart upp, skrek och bultade från klassrummet. Hans rädsla för ormar hade tagit över hans liv, och oavsett hur hårt han försökte kunde han inte få det under kontroll.

Pengar, som ormar, kan framkalla starka känslor av rädsla hos vissa människor. Investeringar har förmågan att omvandla normalt rimliga individer till hysteriska vrak - vrak som, som den piloten, hoppar till fötterna, skriker och bultar från byggnaden. Faktum är att många individer har svårt att tänka rationellt om pengar eftersom det är så viktigt för vårt välbefinnande. Som ett resultat är det ett känslomässigt ämne för många människor. Ta till exempel hur finansmarknaderna agerar. Eftersom av rädsla och girighet rör de sig inte "rationellt" utan hoppar och tumlar vilt från klippa till klippa.

Men när det gäller pengar är det viktigt att ditt resonemang råder över dina känslor. I verkligheten behöver investeringar i fastigheter eller aktiemarknaden inte vara så farliga och läskiga som många tror. Spelets regler är faktiskt ganska enkla, liknande de i brädspelet Monopol. När du är avskräckt av möjligheten att förlora, kom bara ihåg att den mest effektiva metoden att vinna på spelet är att förvärva så många lukrativa "hus" som möjligt. I själva verket World of money, dessa " hus " kan vara allt från hyresbostäder till aktier, men resonemanget är detsamma oavsett vilken typ av tillgång. Att veta hur man tittar på pengar logiskt och sedan förstår hur man får det är en sann talang.... Kiyosaki lärde sig den här lektionen på det hårda sättet tidigt. Hans fru och han tvingades leva ur sitt fordon som ett resultat av hans strävan efter ekonomiskt oberoende.

I alla fall, snarare för att ge efter för förståelig ångest och ge upp sina mål, de var säkra på att om de höll fast vid sin plan, de skulle lyckas. Som ett resultat etablerade de gradvis och noggrant ett lönsamt företag. De blev miljardärer fyra år efter att ha startat sin verksamhet.

För ekonomisk framgång är det viktigt att vidta små åtgärder samtidigt som man håller långsiktigt i åtanke.

Den ordspråkiga frasen" en resa på tusen mil börjar med ett enda steg " är välkänd för de flesta av oss. I stället för att säga" en resa på tusen mil börjar med ett enda steg", är det mer lämpligt att säga " en resa på tusen mil börjar med ett öre."Att vara ekonomiskt oberoende kräver en betydande mängd ansträngning och tid. Som ett resultat bör du vara försiktig med att försöka bli rik på kort sikt. Faktum är att ingen någonsin blev rik, och ännu mer det är viktigt att ingen någonsin förblev rik, genom att bara fokusera på kort sikt. I dessa tider, vi är omgivna med bli rik snabb bedrägerier, såsom de många kurser och publikationer som lovar omedelbar rikedom. Många av dem har en stor ring till dem. Men i själva verket är den enda personen som kommer att dra nytta av sin försäljning den som säljer dem. Och den person som säljer dem har nästan alltid samlat sina pengar under en lång tid.

Den viktiga lärdomen här är att för att uppnå ekonomisk framgång måste små åtgärder vidtas samtidigt som man håller långsiktigt i åtanke. Vi har en tendens att söka omedelbar tillfredsställelse. Allt verkar vara inriktat på att få det vi vill ha så snabbt som vi vill ha det, oavsett hur lång tid det tar. Men som det ordspråkiga ordspråket går, byggdes Rom inte på en dag. I verkligheten började många av världens mest framgångsrika investerare som små investerare och arbetade sig upp. Kom ihåg det till och med Warren Buffet började sälja tuggummi från dörr till dörr vid ett tillfälle i sin karriär. Som ett resultat måste du börja små och fastställa mål som kan uppnås. Lägg inte för mycket press på dig själv eller dina pengar i jakten på rikedom.

Att tänka långsiktigt innebär att man tar itu med framtiden med pragmatism. Tyvärr kommer framtiden att ge mindre jobbstabilitet, eftersom informationsåldern förväntas vara mycket oförutsägbar. Bli inte ansluten till att få pengar via ditt nuvarande arbete även om det är en bra och välbetald. Det är osannolikt att uthärda på obestämd tid. Med detta i åtanke är långsiktiga, sammansatta investeringar den mest effektiva metoden för att uppnå ekonomiskt oberoende över tiden. Vad är en förening investeringar och hur fungerar det? Att investera idag - hur lite som helst-och återinvestera eventuella intäkter eller vinster innebär att du börjar små och bygger upp din portfölj på lång sikt. Eftersom din investering har ökat i storlek kommer dina intäkter också att ha ökat i storlek. I slutet av dagen fortsätter dina intäkter att växa. Till exempel, Albert Einstein påpekade en gång, "sammansatt intresse är universums åttonde underverk."

För att uppnå ekonomiskt oberoende måste du också investera i något annat: din ekonomiska utbildning. Det kan vara lika viktigt för din långsiktiga säkerhet som allt annat. Jämfört med en farlig investeringsportfölj kan det vara mycket mer fördelaktigt att ha en gedigen kunskap om aktiemarknaden eller fastighetsbranschen. Sedan, även om saker går fel i framtiden, har du de färdigheter du behöver för att gå tillbaka på rätt spår till ekonomiskt oberoende!

Sammanfattning av boken Rich Dad ' s Cashflow Quadrant i sin helhet.

Den viktigaste lärdomen i dessa anteckningar är att det finns fyra olika sätt att tjäna pengar: som anställd, som egenföretagare eller som ägare till ett litet företag, som ägare till ett stort företag eller som investerare. Även om det inte finns något "rätt sätt" att spendera ditt liv, om du vill uppnå ekonomiskt oberoende, är det bättre att engagera sig i storskaligt företagsägande och investeringar. Dessutom, även om du inte vill bli företagsägare, är investeringar fortfarande viktiga eftersom det kommer att ge dig en passiv inkomstkälla för resten av ditt liv. Eftersom pengar är så viktiga är det ofta ett mycket känslomässigt ämne att diskutera. Vårt liv kan vara i våra händer så snart vi kan se ekonomiska risker rationellt och ta kontroll över vår ekonomi. Råd som kan genomföras: om du har möjlighet, gör en klok investering nu. Oavsett din ålder är det bra att börja investera direkt. Även om investeringar innebär vissa risk, det finns ofta lika mycket fara i samband med din anställning eller försäkran om din pension som det finns med att investera. Även om du köper i aktier eller fastigheter som har studerats väl, kommer din investering sannolikt att erbjuda dig finansiell stabilitet senare i livet om det görs korrekt.

Köp Bokrik pappas Kassaflödeskvadrant av Robert T. Kiyosaki med Sharon L. Lechter

Skriven av BrookPad Team baserat på Rich Dad ' s Cashflow Quadrant av Robert T. Kiyosaki med Sharon L. Lechter

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.