The Diabetes Code by Jason Fung

Diabetes -koden av Jason Fung

Förhindra och omvänd typ 2 -diabetes naturligt

Diabetes -koden av Jason Fung

Köp bok - Diabetes Code av Jason Fung

Vad är ämnet för boken diabeteskoden?

Diabetes Code (2018) hanterar en av de allvarligaste folkhälsokriserna som står inför den västra världen: utvecklingen av typ 2 -diabetes, en sjukdom som är starkt förknippad med dålig näring och fetma. Men som Jason Fung visar kan situationen vändas. Det viktigaste är att ta reda på vad som fungerar och vad som inte fungerar för dig. Fung presenterar ett övertygande argument för en näringsmetod för att förebygga och bota typ 2 -diabetes och dra på sin professionella expertis samt de senaste vetenskapliga bevisen. Du kan börja följa denna strategi just nu, enligt Fung.

Vem är det som läser boken diabeteskoden?

  • Patienter med typ 2 -diabetes
  • Den som försöker gå ner i vikt
  • Näringsterapeuter och läkare

Vem är exakt Jason Fung?

Den medicinska specialisten Dr. Jason Fung har varit i praktiken i mer än ett decennium. Typ 2 -diabetes, näring och fetma är bland hans specialiteter. Han är en välkänd förespråkare för användningen av fasta för att behandla tillståndet. Atlanten och Daily Mail, bland andra publikationer, har publicerat ett antal Fungs stycken om hälsorelaterade ämnen. Hans populära bok, The Fetity Code, är en bästsäljare, och han är ofta gäst på Fox News (2016).

Vad finns exakt i det för mig? En steg-för-steg-strategi för att övervinna typ 2-diabetes.

Diabetes av typ 2 är en modern pandemi som drabbar miljontals människor. Nästan 400 miljoner individer lider av sjukdomen över hela världen, med 28 miljoner som lider av den ensam i USA - och antalet växer. Vad är roten till problemet? Kolhydrat- och sockertunga dieter, i kombination med en stillasittande livsstil, har skapat en situation där våra kroppar inte kan hålla jämna steg. I sin tur leder detta till insulinresistens och en mängd andra allvarliga hälsoproblem. Tyvärr fungerar den vanliga terapin för typ 1 -diabetes inte i fallet med typ 2 -diabetes, oavsett anledning. I verkligheten finns det gott om data som tyder på att det att ta insulininjektioner ökar din chans att utveckla hjärt -kärlsjukdomar, såsom stroke och hjärtattacker, om du har diabetes typ 2.

Det finns dock en lösning. Som Jason Fung demonstrerar i sin bok The Diabetes Code, kan dietmodifieringar och intermittent fasta hjälpa till att hjälpa typ 2 -diabetespatienter att komma tillbaka på vägen till hälsa samtidigt som de undviker kostsamma och invasiva kirurgiska ingrepp. Med hjälp av informationen i följande anteckningar kommer du att upptäcka varför läkemedel kanske inte är den bästa lösningen för typ 2 -diabetes, om farorna med viktminskningskirurgi och om hur man kan förhindra och bota typ 2 -diabetes via dietmodifiering.

Diabetes är förknippat med förhöjda blodsockernivåer, även om orsakerna till olika typer av sjukdomen är distinkta.

Det har ökat antalet personer som diagnostiserats med diabetes, särskilt typ 2 -diabetes. Siffrorna är alarmerande: Ett sjukhus i New York avslöjade nyligen att det behandlade tio gånger så många diabetespatienter 2000 som det hade varit 1990, med typ 2 -diabetes som stod för de allra flesta nya fall. Diabetes är en metabolisk sjukdom som kännetecknas av förhöjda blodsockernivåer. Det finns fyra huvudsorter av diabetes. Typer 1 och 2, såväl som graviditetsdiabetes, som orsakas av förhöjda blodsockernivåer under graviditeten, är alla exempel på diabetes. Andra former av sjukdomen är kopplade till ärftliga frågor såväl som en felaktig bukspottkörtel, bland annat.

Törst och lusten att kissa regelbundet är bland symtomen. Båda dessa symtom indikerar att patientens njurar inte behandlar blodsocker ordentligt eller att använda dess officiella term, glukos, i hans eller hennes kropp. Kroppen reagerar genom att försöka ta bort överskott av glukos från blodomloppet genom att ofta urinera. Här är några av de viktigaste skillnaderna mellan typ 1 och typ 2 -diabetes. Den förstnämnda är ett tillstånd orsakat av ett autoimmunt svar. Detta indikerar att kroppens immunsystem riktar sig till cellerna som producerar insulin. Insulin är det hormon som ansvarar för att kontrollera blodsockernivåerna i kroppen. När kroppen inte kan producera tillräckligt med insulin, stiger blodsockernivåerna dramatiskt. Det är av denna anledning som patienter med typ 1 -diabetes behöver insulininjektioner för att leva hälsosamt.

Typ 2 -diabetes är å andra sidan annorlunda. För det mesta är det konsekvensen av en dålig, sockerrik kost. I ett försök att kontrollera allt socker som har konsumerats reagerar kroppen genom att generera enorma mängder insulin. Insulinresistens utvecklas i kroppens celler under tiden. Detta innebär att de inte längre svarar på insulin eftersom kroppen har producerat en överdriven mängd av det. Som en följd av detta är insulininjektioner inte särskilt effektiva för behandling av typ 2 -diabetes, enligt forskning. När allt kommer omkring är frågan inte brist på insulin - som är fallet med typ 1 -diabetes - utan snarare ett överskott av insulin.

Typ 2 -diabetes, som fetma, kan inte botas genom att bara minska kalorikonsumtionen till en hälsosam nivå.

Det sätt på vilket vi förklarar världen utvecklas alltid. Vi är alltid på jakt efter nya termer för att karakterisera nya händelser. Tänk till exempel på ordet "bromance", som är en term som ofta används för att beteckna intima, icke-sexuella interaktioner mellan två killar. Men har du någonsin hört talas om termen "diabesity"? Återigen är det ett relativt nyligen mynt som fungerar som ett effektivt sätt att uppmärksamma en ny trend i det västerländska samhället: pandemin av individer som lider av både fetma och typ 2 -diabetes. För flera decennier sedan gjorde Walter Willett, en näringsspecialist vid Harvard University, en övertygande demonstration av det snäva förhållandet mellan fetma och typ 2 -diabetes hos människor.

Enligt hans resultat är viktökning efter puberteten den viktigaste faktorn för att höja chansen att utveckla typ 2-diabetes efter puberteten. Som ett exempel ökar att öka mellan 44 och 77 pund vår risk att utveckla sjukdomen med otroliga 11 300 procent! 1995 genomförde Willett och hans kollegor uppföljningsundersökningar om sina resultat. Dessa avslöjade att till och med liten vikt ökar betydligt ökade sannolikheten för att utveckla typ 2 -diabetes. Diabetes av typ 2 är 90 procent mer benägna att inträffa hos dem som får 10 till 20 pund över sin ideala vikt. Tyvärr tog det lång tid innan dessa upptäckter allmänt erkändes av det bredare medicinska samfundet som legitimt. Det finns emellertid inte längre något utrymme för tvist om det faktum att typ 2 -diabetes är nära kopplad till viktökning och fetma.

Det bör noteras att äta mindre kalorier inte skulle bota varken fetma eller typ 2 -diabetes, som tidigare nämnts. För att våra kroppar ska bränna färre kalorier måste de minska sina metaboliska hastigheter - mängden energi som krävs för att hålla våra hjärtan slå och våra hjärnor fungerar. En abrupt minskning av det dagliga kaloriintaget, trots att detta var svaret som först rekommenderades av läkare och näringsläkare, fungerar helt enkelt inte. I slutändan är våra hormoner ansvariga för vår uppfattning om hunger och kaloriintag. Våra insulinnivåer, för att vara mer exakta, är den skyldige. Det innebär att nyckeln till att gå ner i vikt är att sänka våra insulinnivåer så mycket som möjligt. Att minska det totala matintaget hjälper inte till att uppnå detta mål. Vad vi faktiskt behöver göra är att hålla sig borta från vissa typer av kök.

Insulinresistens produceras av fettavlagringar i levern, och det kan manifestera sig på kort tid.

Majoriteten av individerna är medvetna om att överdrivet alkoholintag är skadligt för levern. Men när det gäller levernedsättning är alkohol inte den enda faktorn att tänka på. Låt oss börja med glykogen, som är en kemikalie som våra kroppar behöver för att lagra kolhydrater för att fungera korrekt. När det konsumeras i överflöd orsakar det fettavlagringar i levern, vilket så småningom resulterar i insulinresistens. När det gäller typ 2 -diabetes är insulinresistens det första steget på vägen. Extremt kolhydrat och proteinintag är orsaken till detta tillstånd. I stället för att lagras i hela kroppen som andra dietlipider levereras glukos från protein och kolhydrater direkt till levern för användning som energi. När den når levern förvandlas den till glykogen, som kan användas för att upprätthålla blodsockernivåerna när kroppens glukosnivåer faller.

Kroppen, å andra sidan, börjar omvandla ytterligare glykogener till fett, som därefter exporteras till andra områden i kroppen efter att reservatet har uttömts. Svårigheterna börjar när vår lever inte kan hålla jämna steg med vårt protein och kolhydratintag. När detta inträffar exporteras inte fettet längre utan bibehålls istället i levern för lagring. När levern blir fetare blir den dessutom mindre kapabel att absorbera ytterligare glukos. Det släpps när våra blodsockernivåer ökar, vilket är bra. I sin tur stimulerar detta levern att absorbera mer glukos i dess celler. När levern börjar kämpa med uppgiften att bearbeta glukosen produceras ännu mer insulin för att korrigera situationen. Som ett resultat skapas en ond cykel. Ju större mängden insulin som finns i våra kroppar, desto mindre svarar levern på detta hormon. Det är vad läkare hänvisar till när de talar om insulinresistens.

Utvecklingen av en fet, insulinresistent lever är inte svår att uppnå. 2008 genomförde neurolog Suzanne de la Monte en forskning som upptäckte att individer kan få insulinresistens på så lite som tre veckor genom att konsumera 1000 kalorier eller mer av sockerliga snacks varje dag. Under tre ohälsosamma veckor ökade deltagarens kroppsvikt med två procent, men mängden fett som lagrades i levern växte med en häpnadsväckande 27 procent! Det är möjligt att vända effekterna av fet lever genom att återgå till en vanlig diet som innehåller mindre kolhydrater och mindre fruktos.

Det ökande intaget av fruktos är en bidragande faktor till förekomsten av fet leversjukdom.

2009 publicerade endokrinologen Robert Lustig en video på YouTube som snabbt gick populärt och tjänade honom titeln "Dr. YouTube." Många hade länge trott att socker var skadligt för kroppen, och i den verifierade han deras misstankar. Specifikt är en typ av socker särskilt skadligt för människors hälsa. Socker kan hittas i form av fruktos, och det är en viktig faktor för utvecklingen av typ 2 -diabetes. Liksom med glukos är fruktos skadligt för ens hälsa och ger liten näringsmässig fördel, särskilt i dess bearbetade former. Men det kommer med en extra stick i svansen: levern kan inte bryta ner den. På grund av det faktum att cirka 80 procent av glukos bearbetas utanför levern är orgelet endast ansvarigt för att hantera cirka en femtedel av all intaget glukos. Å andra sidan absorberas fruktos direkt i levern, där det kan orsaka fet leversjukdom och på lång sikt diabetes.

Detta beror på att levern inte kan smälta höga mängder fruktos ovanpå de enorma mängder glukos som den redan får från proteiner och kolhydrater. Vi har dock fruktansvärda nyheter: Fructose spelar för närvarande en större roll i våra dieter än det någonsin har spelat tidigare! Och däri är problemet: fruktos är inte i sig skadligt för människor; Snarare är det den överdrivna konsumtionen av fruktos som är skadlig för vår hälsa. Under det nittonde århundradet konsumerade den genomsnittliga personen cirka 15-20 gram fruktos per dag, främst i form av färsk frukt som innehöll bara spårmängder av sötningsmedlet. Människors matvanor började å andra sidan växla efter andra världskriget. Ökningen av sockerrör och sockerbetor var en viktig bidragsgivare till denna ökning. Vid 1970 -talet hade det genomsnittliga dagliga fruktosintaget per person stigit till 37 gram per person.

Införandet av fruktosrika majssirap, å andra sidan, visade sig vara den mest skadliga utvecklingen. Det var en billig källa till socker, och det tog inte lång tid innan det användes i en mängd olika industriellt bearbetade varor. I slutet av seklet kunde det hittas i allt från såser till frysta middagar, bröd och desserter. År 2000 hade fruktosintaget per capita i USA ökat till 78 gram per dag. Det är liten fråga om att detta är en bidragande faktor till frågan. Med hjälp av data från författarens egen studie har det upptäckts att nationer där majssirap är populär har 20 procent högre fall av diabetes än länder där fruktosförbrukningen är lägre.

Injektioner av insulin är inte lösningen på typ 2 -diabetes eftersom kroppen inte tål höga nivåer av insulin.

Det råder liten tvekan om att förmågan att tillverka insulin i laboratorier och botemedel av typ 1 var ett betydande medicinskt framsteg. Injektioner av insulin är å andra sidan inte ett universalmedel i striden mot typ 2 -diabetes. Typ 2 -diabetes och fetma är mer än bara hälso- och fitnessproblem. Om de inte behandlas kan de gå vidare till hjärt -kärlsjukdomar, vilket kan resultera i hjärtsvikt. Att ta insulininjektioner är inte särskilt användbart i denna situation. Även om de kan hjälpa till att diabetespatienter av typ 2 vid reglering av sina blodsockernivåer på kort sikt, kan långsiktig användning vara skadlig för deras allmänna hälsa och välbefinnande. I sällsynta fall kan de till och med resultera i en persons död i en tidig ålder. 1949, G.L. Duff och G.C. Macmillan demonstrerade att detta var fallet. Deras djurförsök visade att förhöjda insulinnivåer kan leda till åderförkalkning, vilket är en härdning av artärerna som har varit relaterade till hjärtattacker och stroke hos människor.

Modern forskning har också visat att insulininjektioner är ineffektiva för behandling av typ 2 -diabetes, som tidigare trott. De har vid många tillfällen visat att minskande blodsockernivåer verkligen ökar risken för att utveckla hjärtsjukdomar. Tänk på den stora överenskommelseförsöket som genomfördes av National Institute of Health i USA 1999, där forskarna undersökte om insulinbehandling kan minska hjärt -kärlsdödligheten bland patienter med typ 2 -diabetiska komplikationer. En uppsättning patienter fick regelbundna insulindoser samt hjärtmedicin. Den andra gruppen gjorde det inte. Den andra gruppen fick större doser av insulin såväl som hjärtmedicin än den första. Målet var att sänka blodsockernivåerna i den andra gruppen så snabbt som möjligt.

Forskningen var ett komplett och fullständigt misslyckande. Patienterna som fick större mängder insulin och medicin dog 22 procent snabbare än de som fick regelbundna nivåer, enligt studieresultaten. I slutet av dagen måste hela forskningen skrotas. 2010 genomförde den kanadensiska forskaren J.M. Gamble ännu en forskning om ämnet. Han upptäckte att individer med typ 2 -diabetes som hade insulinbehandling var 279 procent mer benägna än andra patienter att ha kranskärlssjukdom än den allmänna befolkningen.

Även om bariatrisk kirurgi kan vara en mycket framgångsrik behandling för typ 2 -diabetes, är det inte det mest optimala alternativet i alla fall.

Fetma är en stor folkhälsoproblem. En av författarens patienter, Adrian, väger 208 kg och avskedades från sitt arbete på grund av hans försämrade hälsotillstånd. Många individer som befinner sig i en liknande position överväger att sträva efter ett dramatiskt alternativ som valfri viktminskningskirurgi. Det kallas bariatrisk kirurgi, och det innebär avlägsnande av en betydande del av magen. Det är en mycket framgångsrik behandling för typ 2 -diabetes, och i de flesta fall försvinner tillståndet helt enkelt efter att patienter har proceduren. Så, hur fungerar det? Operationen, å andra sidan, minskar avsevärt mängden kalorier som kan konsumeras. Detta ger levern en möjlighet att tappa ut sina glykogenlagrar och förbränna de feta avlagringarna som hade fått den att bli insulinresistenta.

När P.R. Schauer och hans kollegor genomförde en rättegång på Cleveland Clinic 2012, kunde de visa hur framgångsrikt förfarandet kan vara. Patienter med typ 2 -diabetes som hade bariatrisk kirurgi hade mycket bättre hälsa än deras motsvarigheter som fick insulinbehandling, enligt studien. Det var möjligt att helt avbryta de tidigare patientens diabetiska medicinering efter tre månader - de var helt läkt! Det är sant för 95 procent av typ 2 -diabetiska individer som genomgår proceduren. För mer än 70 procent av alla patienter ger bariatrisk kirurgi ytterligare fördelar som långvarig viktminskning och sänkt blodtryck. Så det måste vara det universalmedel som vi har letat efter, tror du inte?

Nej inte alls. Ett av problemen är att operationen är mycket kostsam och mycket påträngande, och den har potential att orsaka olika problem längs linjen. Intern blödning, infektion och minskad näringsabsorption är bara några av komplikationerna. Men det finns ett silverfoder till detta moln. Den goda nyheten är att de gynnsamma fördelarna med bariatrisk kirurgi kan åstadkommas via ett mycket mer enkelt förfarande än tidigare trott. Vi tittar mer på dem i nästa avsnitt.

Typ 2 -diabetes kan förhindras och vändas genom att eliminera fruktos och bearbetade kolhydrater i din diet.

I slutet av 2015 var ett sjukhus i Texas tvungen att ta itu med den första typ 2-diabetespatienten som var tre år gammal, vilket gjorde honom till den yngsta diabetespatienten på rekord. Enligt min mening är detta en ganska stark indikation på att sjukdomen har gått ur hand och att förståelse för hur man kan förebygga och bota typ 2-diabetes är viktigare idag än någonsin. Så vad kan du göra för att stoppa det eller åtminstone sakta ner det? Det finns två mycket kraftfulla tekniker som du kan använda just nu. Den först är att hålla sig borta från fruktos. Det mest uppenbara stället att börja är att ta bort socker från ditt kök och matbord helt och hållet. Detta gäller för sackaros, som är ett socker som består av en del glukos och en del fruktos, samt majssirap med hög fruktos, bland annat.

När du eliminerar fruktos från din kost måste du vara försiktig med de föremål som innehåller det eftersom det ofta är gömt i dem. Söta drycker som cocktails, smoothies och smaksatt vatten är exempel på detta. De uppenbara undantagen från denna regel är godis, kakor och bakverk. Tänk dock på att bröd och pasta ofta innehåller ytterligare socker. För att vara på den säkra sidan, Läs innehållslistan och undvik att köpa allt som innehåller socker från butikshyllan. När det gäller såser, kryddor och till och med kött, det rekommenderas också att fortsätta med försiktighet. Socker är en enkel och effektiv metod för att få varje måltid att smaka bättre. Eftersom handlare och tillverkare är medvetna om detta inkluderar de det i sina varor. Att äta ute, särskilt om det är något du gör regelbundet, kan vara ett minfält av fara. Du bör inte vara generad att fråga din server om fruktosnivån för olika måltider innan du gör din beställning.

Det andra tillvägagångssättet du kan använda för att förebygga och bota typ 2-diabetes är att undvika att äta bearbetade kolhydrater så mycket som möjligt. Raffinerade kolhydrater är bland de värsta livsmedelsgrupperna att konsumera eftersom de har en roll för att höja insulinnivåerna till farligt höga nivåer. Så undvik raffinerade vetebaserade varor som bröd, pasta, majsbaserade tortillor, popcorn, pommes frites, chips och vitt ris samt vitt mjöl. Det betyder inte att du måste överge dina gamla favoriter helt. Inte alla kolhydrater är dåliga för dig-om du ersätter oraffinerade kolhydrater som brunt ris och helvete pasta för raffinerade kolhydrater, kan du fortfarande njuta av många av dina favoritmåltider. Dessa alternativ stimulerar inte insulinproduktionen nästan lika mycket som deras raffinerade ekvivalenter, och de kan ingå i en balanserad kost som ersättning för raffinerade kolhydrater.

När du eliminerar raffinerade kolhydrater från din kost skapar du ett tomrum i din näringsstrategi. Fyll den med näringsrika feta livsmedel som högkvalitativa oljor, skaldjur, avokado och nötter så att du känner dig mätt längre.

Intermittent fasta är en mycket effektivare behandling för typ 2-diabetes än delhantering regelbundet.

Fasta har länge erkänts som en behandling för diabetes. Första gången det rekommenderades som en terapi för diabetes var 1916 av Elliott Joslin, en banbrytande amerikansk diabetesexpert. Sedan dess har dock mycket förändrats inom det medicinska området som helhet. Idag läggs tonvikten alltmer på användningen av mediciner för att hantera diabetes. Det är dock dags att återupptäcka mer konventionella behandlingar. Så vad fastar exakt och hur fungerar det? Ett alternativ är att följa en daglig delkontrollregim, även om detta förmodligen inte är den perfekta lösningen. Att bota diabetes och inducera viktminskning är inte enkla mål att uppnå på egen hand. Tänk på resultaten från en brittisk forskning från 2015, som undersökte effekten av standard näringsråd, som fokuserade på delhantering, och fann att denna strategi misslyckades för 99,5 procent av alla deltagare. De släppte bara inte en betydande mängd vikt.

Anledningen till att det inte fungerar är att minska ditt dagliga kaloriintag bara har effekten att bromsa din metabolism och samtidigt höja din känsla av hunger. Det är mycket svårt att underhålla, och de flesta dieters ger så småningom upp och återvänder till sin tidigare vikt. Intermittent fasta är en mycket effektivare strategi. För det mesta handlar det om att avstå från alla måltider under en viss tid, vilket kan vara allt från en dag till en vecka. Efter det kan individer återuppta sina regelbundna matvanor. Som ett resultat är det mycket enklare att utföra än den dagliga slipningen av delkontrollen eftersom mängden arbete som behövs för att följa denna typ av strategi är fokuserad. Och viktigast av allt är det effektivt! En minskning av insulinproduktionen orsakas av fasta, vilket innebär att kroppen förblir insulinkänslig snarare än att bli insulinresistent till följd av hormonet.

Effekten av denna teknik visades vidare i en forskning 2011 utförd av N.M. Harvie i Storbritannien. Harvie genomförde en jämförelse mellan två grupper av dieters. Den första följde en Medelhavsdiet med en kaloribegränsning, medan den andra åt normalt i fem dagar i veckan och fasta de andra två dagarna. Under sexmånadersperioden efter studiens början tappade båda grupperna vikt, men den andra gruppen hade mycket lägre insulinnivåer än de första. Följaktligen verkar det som om intermittent fasta kan vara den mest effektiva behandlingen för typ 2 -diabetes. Fastning är fördelaktigt eftersom det sänker insulinnivåer och insulinresistens, som båda bidrar med faktorer till sjukdomen.

Det sista kapitlet i boken The Diabetes Code.

Det viktigaste budskapet i dessa anteckningar är: Typ 1 och typ 2 -diabetes är mycket olika sjukdomar med mycket olika resultat. Jämfört med typ 2 -diabetes, som definieras av låga insulinnivåer, kännetecknas typ 1 -diabetes av farligt höga insulinnivåer, vilket i sin tur resulterar i insulinresistens och en mängd allvarliga hälsoproblem. Den goda nyheten är att typ 2 -diabetes kan vändas om de upptäcks tillräckligt tidigt. Med en kombination av kolhydratundvikande och en förändring i kosten är du på god väg att återhämta dig från din sjukdom. Råd som kan genomföras fasta är fördelaktigt, men du måste välja en regim som är lämplig för dina individuella behov. Även om intermittent fasta har visat sig vara en effektiv metod för att minska insulinnivåerna, behöver den viss finjustering för att få önskade resultat. Om du är ny i konceptet är det bäst att prata med en medicinsk eller näringspersonal först. Nästa steg är att upptäcka en diet- och träningsplan som fungerar för din ämnesomsättning. Människor har olika preferenser när det gäller fasta. Vissa föredrar längre fasta mindre ofta, medan andra föredrar oftare men kortare fester. Att experimentera är nyckeln till framgång. Experimentera med fasta i tre till fyra dagar varannan månad, eller bara saknas kvällsmat och fasta i arton timmar före frukost varje dag. Försök dessutom att hålla dig ordentligt hydratiserad under vilken regim du väljer och att sluta om du känner dig sjuk!

Köp bok - Diabetes Code av Jason Fung

Skriven av BrookPad Team baserat på diabeteskoden av Jason Fung

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.