Buying guide for bathroom lighting fixtures.

Köpguide för badrumsbelysningsarmaturer.

Vill du lära dig mer om att köpa badrumsbelysning?

Badrumsbelysning

Badrumsbelysningsguide

Badrummet är ett av de oftast använda rummen i hemmet. Med en designers hjälp kan du skapa ett praktiskt och trevligt badrumsbelysningssystem. Varje fixtur är klassad för våt, fuktig eller torr användning. De flesta inomhusbelysning är avsedda för torra inställningar, men toaletter ger unika svårigheter. Badrum är vanligtvis de minsta rummen i huset, men det betyder inte att de måste vara tråkiga.

Olika belysningsalternativ kan användas för att skapa fantastiska belysningsscheman i även de minsta badrummen. Om du inte har naturligt ljus måste ditt belysningssystem belysa detta viktiga område, så se till att det fungerar korrekt. Takljus, skåpsljus och väggljus är alla utmärkta alternativ. Badrumszoner och IP -betyg är viktiga faktorer att tänka på. IEC: s ledningsregler delar upp ett badrum i riskzoner.

För att fungera korrekt måste vattenbeständiga fixturer vara vattentäta. En de-mist-funktion håller glaset klart och ljust. Installera ett spa -bad med LED -lampor i ditt badrum för maximal avslappning. För att skapa din egen unika upplevelse, kombinera våra badkar med ett bubbelpool- eller wellness-system med färgförändrande kromoterapi. Att installera infällda downlights är ett bra sätt att koppla av i slutet av dagen eller återuppliva på morgonen. Om det bara finns loftisolering ovanför dem rekommenderar vi att du installerar värmediffusorer eller isoleringsvakter.

Belysningsförslag för badrummet

Badrummet är ett av de oftast använda rummen i huset och med goda skäl. Det är där du gör dig redo på morgonen och där du kan koppla av efter en hård dag på jobbet eller skolan. Med detta i åtanke är det viktigt att välja lämplig belysning för situationen. Med hjälp av en designer kan du utveckla ett badrumsbelysningssystem som är både funktionellt och avkopplande, så att du kan delta i dina favoritaktiviteter samtidigt som du kopplar av. Vi har sammanställt en lista över badrumsbelysningsförslag som kommer att förbättra hur du interagerar med ditt område.

Är det dags att uppdatera ditt badrum eller göra en fullständig renovering?

Mängden tid och pengar som krävs varierar mycket beroende på storleken på ditt projekt. Har du en enkel önskan att ersätta din nuvarande badrumsbelysning medan du återanvänder samma fixtur i ditt nya badrum? Kanske installeras belysningen i hela rummet som en del av ett större badrumsrenoveringsprojekt. I alla fall kommer insamlingsmätningar att hjälpa dig att få en bättre förståelse för dina val. Om du inleder ett badrumsrenoveringsprojekt föreslår vi att du väljer din belysning innan arbetet börjar. Om något elektriskt eller passande arbete krävs, kan du avgöra om det ska övervägas eller inte.

Är belysningen i badrummet annorlunda?

För er som har tittat på olika belysningsval för ditt hus kanske du har lagt märke till att varje fixtur har ett betyg för användning i våta, fuktiga eller torra miljöer. Skillnaderna mellan beslaget återspeglar de omständigheter som de är avsedda för. Majoriteten av inomhuslamporna är utformade för torra miljöer, men badrummen har sin egen uppsättning utmaningar.

Är belysningen i badrummet annorlunda?

Belysningsregler styr vilka lampor som kan användas i olika områden på badrummet, kända som zoner, och lampor bör vara IP -klassificerade för användning i dessa zoner för att uppfylla förordningarna. Jag kommer att gå mer in i badrumszoner senare. Det finns vissa föremål som du inte kan använda, till exempel bärbar belysning i badrummet, vilket innebär att inga bord eller golvbelysningar är tillåtna.

Är det möjligt att ha något ljus i ett badrum?

I grund och botten, om du vill installera lampor i ett badrum som är i specificerade "zoner", måste fixturerna ha en IP -betyg på minst 5. (förklaras nedan). Men utanför specifika zoner kan all konventionell belysning användas utan problem.

Är LED -lampor OK för användning i badrum?

LED: Under de senaste åren har ljusemitterande diodlampor (LED) lampor framkommit som livskraftiga alternativ för badrumsbelysning. Färgtemperaturer som sträcker sig från 2700K till 3000K och en CRI på 90 eller högre föreslås, som är fallet med de andra. Lysdiodernas ljusstyrka, som mäts i lumen, bör granskas noggrant.

Hur många lampor ska det finnas i ett badrum?

Vilken belysningsnivå krävs i badet? Svaret är beroende av individen och jobbet de gör. 10 Footcandles (FC) kan vara gott för någon som bara vaknar upp och blandar in i badrummet för att använda anläggningarna. För förbättrad syn efter en dusch kommer 100FC sannolikt att krävas för bättre synlighet vid rakning.

Ta till exempel badrummet.

Badrum är ofta de minsta rummen i hemmet, men det betyder inte att du måste begränsas i dina designval. Olika typer av belysning kan användas i samband med varandra för att skapa vackra belysningsscheman i även de minsta badrummen. Om du inte har naturligt ljus kommer ditt belysningssystem att ansvara för att belysa detta väsentliga utrymme, så se till att det fungerar för alla dina avsedda ändamål innan du fortsätter.

Badrumsbelysning finns i en mängd olika stilar.

Det finns två alternativ för att tända upp ditt badrum, och båda måste användas i samband med varandra. Uppgiftsbelysning hjälper dig att slutföra din dagliga rutin, till exempel rakning eller tillämpa kosmetika, mer effektivt. Infällda nedljus, strålkastare, skåpsljus och spegelbelysning är bland belysningsalternativen. Omgivande belysning i badrummet. Omgivningsbelysning kan hjälpa dig att skapa lämplig miljö, från att bli redo att koppla av. Takljus och väggljus finns som alternativ.

Downlights som är infällda.

De är samtida, eleganta och kan lätt integreras i vilken design som helst eftersom de är integrerade i taket och ligger platt mot ytan de belyser. Installera i alla hörn, krokar eller alkov för att verkligen ta med wow -faktorn till bordet. Det här är ett fantastiskt alternativ för ett litet badrum eftersom de inte tar mycket plats medan de ändå ger mycket belysning.

När det gäller installation kommer säkerheten först.

Försäkra dig om att verifiera brandklassificeringen för de nedljus du vill använda. Installation av dessa lampor kräver borrning av hål i taket, vilket i princip äventyrar takens brandmotstånd. Brandklassade lampor är avsedda att hjälpa till att återställa denna situation, med betyg (mätt i tidsenheter) som visar hur effektivt ljuset försenar utvecklingen av en brand och därför hur mycket tid som finns kvar att fly.

Strålkastare

Spotlights består av en enda ljuspassning som kan rymma en eller flera glödlampor. Välj mellan två stilar: stång (lampor med en linjär design) och platta (lampor med en krökt design) (lampor grupperade ofta på en rund eller fyrkantig bas). Spotlights kan justeras snabbt och helt enkelt med en enda fixtur.

Belysning i spegeln

Med hjälp av en upplyst spegel kan du kombinera två badrumsbehov till ett. De är smarta rymdsparare i form av väggmonterade speglar som antingen har inbyggda eller anslutna lampor för att ge ytterligare uppgiftsbelysning. Leta efter speglar som innehåller en de-mist-funktion för att garantera att glaset alltid är briljant upplyst och dimfritt.

Belysning för skåpet

Vi har ett brett urval av badrumsskåpsljus som kommer att lysa upp området runt eller i ditt badrumsskåp. Installera i enheten för att fungera som uppgiftsbelysning, vilket gör det enklare att gräva igenom innehållet för toalettartiklar och mediciner. Alternativt kan du placera den nedan eller till och med på skåpets sida för att ge ytterligare omgivningsbelysning.

Ljus i taket

Badrumstaklampor är ofta spolade eller halvflushfästen, beroende på designen. Det finns antingen inget eller väldigt lite gap mellan ljusarmaturen och taket, vilket gör det möjligt att användas med hela rummet med sådana fixturer. Som ett resultat är de ett utmärkt val för små badrum.

Lampor på väggen

Prova badrumsväggljus om du vill ha något lite mer dekorativt. De kan hängas i ögonhöjd, där de kommer att bli en vacker samlingspunkt i ditt hem, eller de kan vara mer utilitaristiska, till exempel ett rakapparat.

Zoner och IP -klassificeringar är viktiga överväganden.

På grund av de höga nivåerna av ånga och fukt som finns i badrummen måste alla ljusarmaturer som är installerade i ditt badrum vara vattenbeständiga för att säkerställa korrekt drift. När det gäller lämpligheten av belysning för badrum finns det två kriterier som vi anser: farzoner och IP -betyg.

Badrumszoner och IP -betyg är viktiga överväganden.

Den internationella elektrotekniska kommissionens ledningsregler delar upp ett badrum i farazoner. Dessa zoner indikerar avståndet mellan människor och vattenkällor, och som ett resultat dikterar de vilken typ av belysning som kan användas säkert var. När det gäller elektriska artiklar bestämmer IP (Ingress Protection) -betyget, även känt som IP -koden eller den internationella skyddsmarkeringen, hur väl de är förseglade mot fasta och flytande främmande ämnen. När det gäller badrumsljus är den andra siffran kritisk och ju högre antal, desto bättre är motståndet mot vatten.

Extravaganser för den kräsna gommen

Överväg att installera ett spa -bad med LED -lampor i ditt badrum för det ultimata i badrumsglädje. Att kombinera ett av våra badkar med ett bubbelpool- eller wellness-system som inkluderar färgförändring av kromoterapiljus gör att du kan skapa din egen unika upplevelse. Dessa lampor, tillsammans med de starka jetstrålen, erbjuder en riktigt unik badupplevelse, oavsett om du vill varva ner i slutet av en lång dag eller återuppliva första saken på morgonen.

Första och första är säkerheten viktigast.

Tänker du på att installera infällda downlights? Som ett resultat kan infällda downlights behöva värme diffusorer eller isoleringsvakter ska installeras runt dem om det bara finns loftisolering ovanför dem snarare än människor som bor i dem. Användningen av dem är obligatorisk med gamla halogenlökor eftersom de producerar mycket värme; Ändå föreslår vi dem för LED -lampor också för att använda dem utan dem kan minska livslängden på dina lampor.

Poäng att komma ihåg när du köper badrumsljus.

 • Badrummet är ett av de oftast använda rummen i hemmet.
 • Med en designers hjälp kan du skapa ett praktiskt och trevligt badrumsbelysningssystem.
 • Varje fixtur är klassad för våt, fuktig eller torr användning.
 • De flesta inomhusbelysning är avsedda för torra inställningar, men toaletter ger unika svårigheter.
 • Badrum är vanligtvis de minsta rummen i huset, men det betyder inte att de måste vara tråkiga.
 • Olika belysningsalternativ kan användas för att skapa fantastiska belysningsscheman i även de minsta badrummen.
 • Om du inte har naturligt ljus måste ditt belysningssystem belysa detta viktiga område, så se till att det fungerar korrekt.
 • Takljus, skåpsljus och väggljus är alla utmärkta alternativ.
 • Badrumszoner och IP -betyg är viktiga faktorer att tänka på.
 • IEC: s ledningsregler delar upp ett badrum i riskzoner.
 • För att fungera korrekt måste vattenbeständiga fixturer vara vattentäta.
 • En de-mist-funktion håller glaset klart och ljust.
 • Installera ett spa -bad med LED -lampor i ditt badrum för maximal avslappning.
 • För att skapa din egen unika upplevelse, kombinera våra badkar med ett bubbelpool- eller wellness-system med färgförändrande kromoterapi.
 • Att installera infällda downlights är ett bra sätt att koppla av i slutet av dagen eller återuppliva på morgonen.
 • Om det bara finns loftisolering ovanför dem rekommenderar vi att du installerar värmediffusorer eller isoleringsvakter.

Skriven av
BrookPad Team

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.