Buying guide for plumbing equipment.

Köpguide för VVS -utrustning.

Läs mer om inköpsguiden för VVS -utrustning.

 

Köpguide för VVS -utrustning.

Köpguide för VVS -utrustning

VVS kräver mycket specialiserad utrustning. Beroende på omständigheterna kan en bassängnyckel dra åt eller lossa krananslutningar. Polyuretankitt används för att lappa upp läckande rör. Om du behöver byta ut en kran, se till att du har rätt utrustning. En halvmetallfil används för att rensa upp de snittade ändarna på kopparröret.

När en kolv ensam inte räcker för att lossna en toalett, används en toalettskruv. Mini -rörskärare kan klippa koppar, stål, rostfritt stål och aluminiumrör. I Nordamerika är Stillson-mönster rörnyckeln den vanligaste. Det är ett handverktyg med en greppmekanism och tre skarpa kantade hjul som skär i röret när det snurras. En hacksaw kan klippa kopparrör, men en rörskärare ger en mer exakt och snyggare snitt. Vattenpumpstång (glidfogstång). Precision Spanners rekommenderas att undvika att skada finishen. De kan också crimp plåt, slinga tråd, klippa mjuka trådspikar, ta bort stiftstift och lossa eller dra åt muttrar.

Vad du behöver för de vanligaste VVS -uppgifterna finns i din verktygsväska.

VVS kommer med en mängd specialiserad utrustning för att få jobbet gjort. För att slutföra uppgiften ska du vara säker på att lämpliga verktyg används. En snabb guide till VVS -utrustningen du behöver för de vanligaste VVS -uppgifterna du kommer att stöta på.

Skiftnyckel för bassängen.

Den har en roterande käke som kan justeras för åtdragning eller lossning av kranförbindelser beroende på situationen. Tillämpningarna av en bassängnyckel är begränsade på grund av att den endast är avsedd för användning på kranens monteringsmutter. Men varje husägare kommer så småningom att behöva byta ut en kran, och när den tiden kommer kommer en bassängnyckel att visa sig vara den största $ 10 eller $ 20 som du någonsin har spenderat på en hemförbättring.

Fjädrar som böjer sig.

Kopparrör med en diameter på upp till 28 mm kan böjas för hand med relativt lätthet. Sätt i en böjfjäder, som finns i två storlekar: 15 mm och 22 mm, för att förhindra att röret kinking. En uppsättning robusta, men böjbara fjädrar är installerade i rörets vägg för att stödja det under handböjningen. Dess yttre och inre dimensioner är bara marginellt mindre än rörets inre diameter som ska böjas.

Det är en skinkare som du vänder dig för hand.

Lämplig för användning på kranförbindelser såväl som på dubbel-slutna skiftnycklar för att åstadkomma den utan att bryta den eller använda en spannner som redan har vinklat, det enda alternativet är att använda värme. Vissa individer är som slinkiga hundar; De har ingen riktig funktion i livet annat än att få ett flin i ansiktet när du skjuter dem ner i trapphuset ..

Polyuretankitt används för en mängd olika applikationer.

Patchfixar för alla typer av läckande rör finns tillgängliga här. I syfte att täta hål kan Epoxy Putty användas. Som limfyllmedel har det förmågan att binda ett brett utbud av material tillsammans och samtidigt ställa in och göra dem vattentäta. Tätningen blir hård, stark, permanent och vattentät när den har applicerats. Det kommer inte att krympa efter att den har härdat och är resistent mot de flesta lösningsmedel som finns tillgängliga på marknaden.

Kit för att bevara mat i frysningstemperaturer.

Du kan använda ett fryssats för att producera tillfälliga isproppar i rören när du vill eller behöver göra VVS -reparation utan att behöva tömma systemet. När du använder våra professionella kit, se till att du har tillräckligt med produkt för att starta frysprocessen. Se till att jackan passar hela vägen runt röret innan du fäster den på den. Återställ manschetterna på jackan med fingrarna. Anslut jackan och kapseln med nylonröret.

En halvmetallfil, som namnet antyder.

Syftet med detta verktyg är att ta bort burrs från ändarna av kopparrör som har klippts. Baston-klippta halvrundfiler (även känd som Bastard Cut) är tvåsidiga filer med ett rundat ansikte på ena sidan och ett platt ansikte på andra sidan. En dubbel jävelskuren design kan ses på både de rundade och platta ansikten på cylindern

En toalettskruv är ett verktyg som används för att rengöra toaletten.

Tråden ska sättas in i handtaget, och handtaget ska roteras för att rensa hindret som en skruv, även känd som en garderob, används för att avlägsna toaletter när man bara använder en kolv räcker inte. Ordet "Auger" hänvisar till en gammal term för toalett, som var "vattenskåp." Toalettskruven liknar en normal dräneringssnake genom att den innehåller en kabel som snurrar när handtaget trycks ner på kabeln.

Rörskärare i ett litet paket.

Det fungerar på samma sätt som en rörskärare, men den är cirkulär i form, vilket gör det utmärkt för att arbeta i trånga områden. Mini -rörskärare är utformade för att användas i mycket begränsade utrymmen eftersom de bara behöver en liten mängd svängning runt slangen för att fungera. Mini -rörskärare kan användas på olika slangmaterial, inklusive koppar, stål, rostfritt stål och aluminium. När du arbetar i trånga områden är små rörskärare idealiska för att skära koppar, stål, rostfritt stål och aluminiumslang.

Det är möjligt att böja stålrör med denna utrustning.

Det här verktyget är särskilt användbart om du installerar ett stort antal nya kopparrör. Böjande rör i de former du behöver görs enkla av spakarna på denna enhet. Det primära målet med en rörbender är att böja röret utan att knäppa (kollapsar under tryck) och med så lite krimpande och platt som möjligt på insidan. När röret är förvrängt kan det bryta under tryck, sprickor och totalt sett verkar mindre attraktivt. Det är kritiskt att röret bibehåller sin ursprungliga form.

Rengöringsstänger för rör.

Flexibla meterlånga polypropylenstänger som skruvar ihop så att du kan nå hinder i avlopp och inspektionskamrar mer effektivt. Från skrapare och kolvar till korkskruvar och allt däremellan kan du anpassa ditt rengöringshuvud. När en avlopp är igensatt används dräneringsstänger för att rensa området kring det. När de arbetar lossnar de allt material som kan blockera flödet, som sedan kan rensas av en vattenstråle. Stavar kan användas med ett antal verktyg, och de kan också vara utrustade med skorstenborstar för ytterligare funktionalitet.

Cutter för rör.

En hacksaw kan användas för att klippa kopparrör, men en rörskärare kommer att ge en mer exakt och snyggare skärning på röret. En typ har en integrerad reamer, som är användbar för att ta bort burrs och grova kanter från det inre av ett rör. Följande är ett exempel på ett rörskärningsverktyg eller maskin: ett handverktyg som består av en gripande mekanism och tre skarpa kantade hjul som skjuts inåt av skruvtryck och skär i röret när det spinnas.

Rörnycklar och Stillson -skiftnycklar är båda att köpa online.

Käftarna på skiftnyckeln självhöjd när du applicerar kraft på rörledningen är den utformad för att förstå. När du håller eller svänger rör eller cirkulära staplar används det justerbara röret eller Stillson -skiftnyckeln. För att ge en kraftfull gripande åtgärd på jobbet är denna skiftnyckel utrustad med räfflade käkar, varav en är gångjärn på handtaget.

Återförstärkningsklipp för rörledningar.

Kläm fast den här gummifodrade kragen över läckan och dra åt skruvarna för att försegla den. Detta är en snabb och tillfällig lösning för rörreparationer. Det är någon av många olika typer av skiftnyckel som är avsedd att snurra gängade rör- och rörbeslag under installationen (åtdragning) eller demontering (lossning). Speciellt i Nordamerika är Stillson-skiftnyckeln (även känd som Stillson-mönsternyckeln) den mest använda typen av rörnyckel.

Kolv.

Den klassiska gadgeten för att ta bort en igensatt handfat, bassäng eller bad. Den är gjord av plast. Generera pumpen och generera luft- och vattenpulser genom att pumpa behållaren upp och ner. Till skillnad från en skruvmejsel har en kolv ett långt handtag som slutar i en stor gummikopp. När den används på rätt sätt kan en kolv lossna rör och låta dem flyta mer effektivt .... För att trycka luft in i avloppet och bygga tryck måste kolven dras ner på blockeringen. Så snart täppningen tas bort kommer luften att återuppta sitt flöde genom rören.

Blown-Out-Radiator-Key.

Syftet med detta är att frigöra fångad luft från en kylare. Kylare nycklar (som kan köpas i de flesta lokala hårdvarubutiker om du inte redan har en) eller så krävs en platt-skruvmejsel för blödningsradiatorer. ... En ventil kommer att vara belägen högst upp på kylaren, i en av dess ändar. När det inte finns mer gas kommer vatten att börja rinna, och ventilen måste stängas så snart som möjligt ..

Vattenpumpstång, även känd som glidfogstång.

När det gäller att ångra beslag, är dessa tång till nytta på grund av deras stora handtag och lätt justerbar glidande käke. Precision SpanNers rekommenderas för att förhindra att du skadar ytan. Användningen av dessa verktyg är mycket mångsidig; De kan hålla eller böja platt eller runda lager, crimp plåt, slinga en tråd, klippa mjuka trådspikar, ta bort stiftstift och vid behov lossa eller dra åt en mutter bland annat.

Vad är en köphandbok för VVS -utrustning?

 • VVS kräver mycket specialiserad utrustning.
 • Beroende på omständigheterna kan en bassängnyckel dra åt eller lossa krananslutningar.
 • Polyuretankitt används för att lappa upp läckande rör.
 • Om du behöver byta ut en kran, se till att du har rätt utrustning.
 • En halvmetallfil används för att rensa upp de snittade ändarna på kopparröret.
 • När en kolv ensam inte räcker för att lossna en toalett, används en toalettskruv.
 • Mini -rörskärare kan klippa koppar, stål, rostfritt stål och aluminiumrör.
 • I Nordamerika är Stillson-mönster rörnyckeln den vanligaste.
 • Det är ett handverktyg med en greppmekanism och tre skarpa kantade hjul som skär i röret när det snurras.
 • En hacksaw kan klippa kopparrör, men en rörskärare ger en mer exakt och snyggare snitt.
 • Vattenpumpstång (glidfogstång).
 • Precision Spanners rekommenderas att undvika att skada finishen.
 • De kan också crimp plåt, slinga tråd, klippa mjuka trådspikar, ta bort stiftstift och lossa eller dra åt muttrar.

Skriven av

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.