Global Handwashing Day – October 15

Global handtvättdag - 15 oktober

Läs mer om god hygien och handtvätt.

tvättar handen med tvål under tvättbassängen

Hur man tvättar händerna?

Handtvättdag

15 oktober är den globala handtvättdagen. Dagen har funnits sedan 2008. Den globala pandemin har belyser vikten av handtvätt. Det tros att handtvätt kan hjälpa till att avskräcka överföring av sjukdomar. Worldwide Handwashing Day hålls varje år den 15 oktober. Miljontals människor runt om i världen uppmuntras att tvätta händerna efter att ha använt toaletten. Det är också en bra dag att främja och öva korrekt skötsel.

Historia om den globala dag av handtvätt

Global Handwashing Day skapades av Global Handwashing Alliance 2008. Samhället använder denna nationella helgdag för att sprida medvetenheten om vikten av rena händer. Det finansieras av skolor, stater, utländska byråer, privata företag, civilsamhällets organisationer och mer. Den globala dagen för handtvätt fortsätter att expandera.
Global Handwashing Day organiserades 2008 av Global Handwashing Alliance. Den första händelsen ägde rum under World Water Week i Stockholm, Sverige. Mer än 120 miljoner barn runt om i världen deltar i bättre handvård i mer än 70 länder. Denna globala kampanjdag har blivit en framgång. GHP introducerar innovativa och uppfinningsrika metoder för att göra det möjligt för människor att tvätta händerna med tvål. Handvård kan minska dödligheten av andningsstörningar avsevärt och diarrésjukdomar.
 • Global Handwashing Alliance etablerade Global Handwashing Day 2008.
 • Rena händer görs kända för allmänheten vid denna tid på året.
 • Denna händelse inträffade under World Water Week i Stockholm, Sverige.

Vad är syftet med att fira den globala handtvättdagen?

Worldwide Handwashing Day är en årlig Global Advocacy Day som ägnas åt att förespråka för att använda tvål för att tvätta händer som en enkel, effektiv och billig metod för att förebygga sjukdom och rädda liv. Varje år, den 15 oktober, firar världen global handtvättdag.

Vilka är de tre målen för World Handwashing Day -firandet?

I hela världen uppmuntras och mobiliseras människor för att förbättra sina handtvättpraxis på Global Handwashing Day (GHD), som äger rum varje år den 10 februari. Handrengöring med tvål vid nyckeltider under dagen, samt handtvätt med vatten, är båda är båda rekommenderad.

Vad var uppkomsten av världens handtvättdag?

PPPHW etablerade den första globala handtvättdagen den 15 oktober, samma år, som observerades globalt. Cirka 120 miljoner ungdomar tvättade händerna med tvål på den första globala handtvättdagen, som observerades i 73 nationer över fem kontinenter.

Tvätta händerna med tvål

Det finns tre distinkta handtvättmetoder.

Vad är några av fördelarna med handtvätt?

När du tvättar händerna med tvål eliminerar du bakterier från händerna. På grund av det faktum att människor ofta rör vid ögonen, näsan och munnen utan att ens inse det, hjälper detta till att förebygga infektioner. Gräder kan komma in i våra kroppar via ögon, näsa och mun och orsaka sjukdom.

Vem var personen som kom på idén om världshandtvättdagen?

Men det var bara för lite mer än två århundraden sedan att sambandet mellan handtvätt och hälsa upptäcktes. På 1940 -talet instruerades skolbarn att tvätta händerna innan de äter lunch. Ignaz Semmelweis var en ungersk läkare som arbetade på Wien General Hospital och betraktas allmänt som "far till handhygien."

Vilka är de tre olika typerna av handtvätt?

Handhygien i samhället består av rutinmässig handtvätt. Syftet med social (regelbunden) handtvätt med tvål och varmt vatten är att ta bort smuts och organiskt skräp, död hud och majoriteten av övergående organismer från händerna och ytorna. Handhygien med antiseptisk. Handhygien i operationssalen.

Vilka är de sju stegen som är involverade i handtvätt?

 1. Blötlägg händerna med vatten. Våt händerna och lutar dem med tillräckligt med flytande tvål för att få en fin skum.
 2. Är att gnugga handflatorna tillsammans.
 3. Gnid ryggen på händerna ihop.
 4. Gör en kedja med sammankopplade fingrar.
 5. Steg är att koppa fingrarna.
 6. Är att rengöra tummen.
 7. Gnid handflatorna tillsammans med fingrarna.

Vad är orsaken till otillräcklig handhygien?

Infektionskontroll och handhygien är processen att tvätta händerna för att minska antalet närvarande bakterier. Att utöva god handhygien kan hjälpa till att förhindra överföring av infektion och minska sannolikheten för sjukdom. Men att försumma att göra det kan uppmuntra bakterier och bakterier att reproducera, vilket resulterar i en högre spridning av infektion och sjukdom.

Vem anses vara "far till handtvätt"?

Den skotska kirurgen Joseph Lister började förespråka handtvätt och sanering av kirurgisk utrustning två år efter Semmelweis död, en arv som fortsätter idag. Trots att hans idéer hälsades med stark opposition började läkare på 1870 -talet städa upp före och efter operationer.

Hur kan handtvätt med vatten hjälpa?

Vad är Global Handwashing Day tre mål? Upprätta en tvåltvätttradition i alla kulturer. Att höja medvetandet i alla länder på villkor av tvätt. Detaljer om fördelarna med SOAP -handtvätt. Varför firas Global Handwashing Day? För att öka medvetenheten om hur tvätt av händerna kan förhindra patogener från att sprida och främja ytterligare handtvätt i samhället. Hur kan jag göra den här delen av mig? Gör en vana att handtvätt! Förbered det innan måltiderna som familj. Främja hus, skola, jobb, sjukvård och mer tvätt.

När du är osäker tvättar du handen

Hur ska handtvättdag firas?

Hur firar jag handtvättdagen?

Om du upprätthåller en handtvättregim efter att ha konsumerat eller besökt toaletten kan risken för sjukdomar reduceras till vacciner och läkemedel. Att tvätta händerna kommer att odla andra människor under denna dag för att upprätthålla sin hygien. Du borde också ha #globalhandwashingdaypå sociala medier och sök efter information om hur tvätt av handen effektivt bör avskräcka infektionssjukdomar.

Inte bara handtvätt

Vattentvätt kan enormt förbättra hygien i vardagen. Inte bara ska du tvätta din sida, du ska tvätta den med vatten istället för att använda toalettpapper efter att du var på toaletten. På grund av ny teknik är det också möjligt att konvertera din vanliga toalett till en smart bidetstol. I vissa länder, till exempel Japan, finns denna teknik i mer än 82% av hushållen. Det kommer att hjälpa till att hålla jämna steg med den nya tvättregimen efter att du har varit i badrummet. Det är underförstått att förbättring av hygien kommer att minska risken för sjukdom. Fira den globala handtvättdagen och förbättra hälsan med tvätt av vatten.

Är handtvätt en effektiv förebyggande strategi mot covid-19?

Regelbunden och adekvat handhygien är en av de mest väsentliga förebyggande åtgärderna som kan genomföras för att undvika infektion med det covid-19-viruset. Förbättringar i handhygienanläggningar, liksom användningen av beprövade beteendemetoder, bör göras av tvättförare för att uppmuntra mer frekvent och regelbunden handtvätt.

Hur länge ska jag vänta innan jag tvättar mina händer under Covid-19-epidemin?

Efter hosta eller nysningar är det absolut nödvändigt att du tvättar händerna noggrant. Världshälsoorganisationen rekommenderar dessutom att människor tvättar händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder, särskilt efter att ha gått på badrummet eller när händerna är uppenbarligen smutsiga, innan de äter och efter att ha blåst näsan.

Är det möjligt för covid-19 att överföras via vatten?

Det är ett bevisat faktum att vatten och simning inte sprider det covid-19-viruset. Till skillnad från andra virus kan det covid-19-viruset inte överföras via vatten vid simning. Viruset å andra sidan överför bland individer när någon kommer i intim kontakt med en infekterad individ.

När och hur tvättas dina händer?

Handtvätt är ett av de mest effektiva sätten att hålla dig och din familj frisk. Lär dig hur och när dina händer ska tvättas för att vara rena.

Vad är spridningen av bakterier?

Tvätt kan hålla dig frisk och förhindra att infektioner sprider sig från en person till en annan från andnings- och diarrésjukdomar. När du rör vid ögonen, näsan eller munnen med orena händer kan bakterier spridas från andra individer eller till ytan. Rör vid den infekterade ytan eller föremålet, förbered eller konsumera måltider och drycker med orena händer, blåsa näsan, hosta eller lägg snö i händerna innan du berör händerna på andras eller vardagliga föremål.

Vad är betydelsen av att tvätta sina händer vid kritiska korsningar?

Det rekommenderas att du tvättar händerna, maten och rengör efter att du har använt toaletten, såväl som tidigare, under och efter att ha förberett mat. Det kan också förekomma vid andra tidpunkter när tvätt av händerna är viktigt, till exempel efter att ha hanterat ett djur, djurfoder eller djuravtryck. Baserat på data från en mängd olika forskning upprättades riktlinjerna för att lista viktiga perioder. Genom att tvätta händerna ofta kan du hjälpa dig själv och dina vänner att hålla dig friska.

tvättar handen med vatten

Vilka hand sanitisatorer kan användas?

Vad är rätt sätt att tvätta händerna?

Rena händer kan hjälpa till att förhindra att bakterier sprider sig mellan människor och i hela samhället. Stäng av händerna och applicera tvål med rent, kallt och strömmande vatten. Skå upp händerna genom att gnugga dem tillsammans med tvålen. I minst 20 sekunder skrubba du händerna. Här är låten "Felicitous Birthday", två gånger från början till slut. För att rengöra händerna, använd en ren handduk eller lufttorkning.

När du inte kan använda tvål och vatten? Hur använder du Hand Sanitizer?

Den enklaste metoden för att ta bort bakterier under de flesta omständigheter är att tvätta händerna med tvål och vatten. Du kan använda en alkoholbaserad handrensare som innehåller 60% eller mer alkohol om tvål och vatten inte är lättillgängliga. Genom att titta på produktetiketten kan du avgöra om sanitisatorn har minst 60 procent alkohol.

Hur kan handrensare användas?

Hur lägger du en gel i handen och masserar den över hela hand- och fingerytorna? Det är tänkt att ta cirka 20 sekunder. Du kan använda gel på en hands handflata (läs etiketten för att lära dig rätt mängd) gnugga alla händerna med gelén tills den är helt torr.

Den viktigaste slutsatsen handlar om hur man tvättar händerna och betydelsen av att ha en handtvättdag.

 • Världshandtvättdag
 • 15 oktober är Global Handwashing Day.
 • Det har funnits sedan 2008.
 • Man tror att handtvätt hjälper till att minska spridningen av sjukdomar.
 • En utbredd handtvättdag observeras årligen den 15 oktober.
 • Många individer är motiverade att tvätta händerna efter att ha använt toaletten.
 • Historia om global handtvättdag
 • Global Handwashing Alliance etablerade Global Handwashing Day 2008.
 • Länken mellan handtvätt och hälsa upprättades emellertid för ungefär två århundraden sedan.
 • Innan de ätit lunch fick eleverna att tvätta händerna.
 • Ignaz Semmelweis krediteras som "far till handhygien" för sitt arbete på Wien General Hospital.
 • Det finns tre distinkta handtvättmetoder.
 • Fira handtvättdag!
 • Att tvätta händerna odlar goda hygienvanor i andra idag.
 • Vattentvätt förbättrar kraftigt den dagliga hygien.
 • Fira global handtvättdag och främja hälsa genom att tvätta vatten.
 • Handtvätt kan hålla dig frisk och hjälpa till att förhindra att sjukdom sprider sig från en person till en annan.
 • Bakterier kan spridas när du kontaktar dina ögon, näsa eller mun med smutsiga händer.

Skriven av
BrookPad Team

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.