How do I choose bathroom tiles?

Hur väljer jag badrumsplattor?

Vad du behöver veta om badrumsplattor och hur du väljer badrumsplattor behandlas i den här artikeln.

 

 placera badrumsplattor

Vilka faktorer ska du tänka på när du väljer golvplattor?

Hur väljer jag plattor?

Bland de många val du kommer att behöva göra när du bygger om eller bygger ett badrum i ditt hus, det du förväntar dig att vara den mest trevliga är att välja plattor att gå i badrummet. De sätter tonen för det övergripande utseendet och känslan av det färdiga utrymmet, och de kommer sannolikt att vara det första du märker när du går in i rummet. Naturligtvis kan spänningen att äntligen besluta om dina plattor ersättas med tvekan till följd av den enorma mängden alternativ som är tillgängliga. Är det bättre att bli ljus eller mörk? Är det bättre att vara stor eller liten? Vad föredrar du: glänsande eller matt? Vad föredrar du: elegant och modern eller strukturerad och naturlig? Allt som krävs är några minuter för det nöjet att förändras till spänning och oro över om du gör rätt val. Men var inte orolig! De nio idéerna jag kommer att dela med dig idag kommer att göra det enklare än någonsin att begränsa vad du verkligen vill använda i ditt perfekta badrum och förvandla din vision till verklighet.

Natural Stone Badrumsplattor är exakt hur de låter.

Marmor verkar lyxig på grund av att färg vener flyter genom den, som ger en rik rikedom till ytan. Beroende på dina preferenser kan du välja mellan olika färgtoner som sträcker sig från mörkt till ljus, liksom venande mönster som är både subtila och fantastiska. Travertin har ett varmt utseende. Välj fylld travertin istället för naturliga hål, vilket förhindrar att vatten kommer in i stenen och gör att brickorna verkar mer unika. Det kan användas för både golv- och väggplattor, men det måste förseglas för att förhindra att stenen skadas.

Vad är konstgjorda badrumsplattor, och hur fungerar de?

Keramiska plattor är en kostnadseffektiv beläggning som också är enkel att underhålla. De är inte lika hållbara som porslinplattor, men eftersom ett badrum inte är ett område med hög trafik kan de användas på både golvet och väggarna. Kontrollera alltid att den keramiska plattan du överväger är lämplig för golvet innan du köper det. Porslinplattor har en högre densitet än keramiska plattor, är mycket hållbara och är enkla att underhålla. De är lämpliga för användning på både golv och väggar.

Vad är det bästa sättet att välja en stickkakel?

Om du har en favoritdesign i åtanke är detta ett enkelt sätt att komma igång med ditt val av badrumsplattor. Kanske har du gått över klackarna i ett visst mönster, en ljus färg eller en ovanlig form. Detta kommer att vara samlingspunkten i rummet, och det kan användas som en accentplatta på väggarna, eller det kan användas för att ge lite drama till golv eller duschkabin, beroende på din preferens. Accentplattorna för din framstående kakel bör väljas på samma sätt som din framstående kakel.

Hur ska du välja dina golvplattor?

Det är möjligt att du redan har bestämt dig för fokalplattan för ditt område, och dina badrumsgolvplattor fungerar helt enkelt som ett komplement till det designvalet. Om du å andra sidan har valt något lite mer enkelt för väggarna, är den nuvarande trenden att lägga till en liten wow-faktor i rummet med ett mönstrat golv. Du kan gå för en bohemsk stil eller något lite mer vågigt, eller så kan du till och med få utseendet på äkta trä med våra vedeffekt golvplattor för en rustik eller skandi -finish som är idealisk för alla rum i huset.

Vad är förhållandet mellan kakelstorlek och rumsstorlek?

När det gäller plattor med stora format, om ditt rum är små (som många badrum är), kanske du vill hålla på med att integrera dem i designen. Använd plattor som är lämpliga för storleken på ditt utrymme. Till exempel medelstora plattor för ett medelstort badrum eller mosaikplattor för en mycket liten garderob. Om du behöver lite hjälp på detta område rekommenderar vi att du läser vår HUR du väljer funktionen för högra plattor, vilket är till stor hjälp!

Hur ska du tänka på dina accentplattor?

Efter valet av din funktionskakel bör bara en eller två kakel till kompletteras det. Att välja gratis plattor som kompletterar din utmärkta plattor är viktigt, eftersom att välja för många djärva plattor i ett rum kommer att resultera i för många fokuspunkter. Något neutralt, enkelt eller helt enkelt strukturerat bör fungera bra här eftersom det gör att din framstående plattor kan ta centrum. Många av våra samlingar inkluderar en mängd olika kakelmönster och stilar som perfekt kompletterar varandra, vilket gör det enkelt att få ett enhetligt utseende i ett litet utrymme.

Hur kan jag vara mer kreativ med mina kakellayouter?

När allt kommer omkring, bara för att du väljer en enkel kakel innebär inte att den kommer att vara monoton! Med användning av metrostilplattor eller rektangulära plattor i ett spännande arrangemang kan du skapa en mängd olika mönster som ger lite mer till din design. Kolla in vår artikel om alla de olika metoderna för att lägga plattor för mer inspiration och förslag.

Vad är det bästa sättet att hålla saker enkla?

Förutsatt att ditt ursprungliga alternativ är ett måste, använd det för att hjälpa dig att göra val om de andra plattorna du också kommer att inkludera i din design. Gör inga misstag: Om du vill lägga till ett element av intresse i din brickor, var inte rädd för att kränka reglerna lite genom att experimentera med olika färger och mönster. Ta mer blygsamma nyanser av din valda färg eller mönster för att använda på dina accentplattor om du söker efter något annat.

Vad är det bästa sättet att välja dina måste-ha-plattor först?

Vanligtvis, när vi börjar en badrumsrenovering, har vi en kakel i åtanke som vi skulle vilja inkludera i designen. Ibland är det en mycket ovanlig eller unik accentplatta, och andra gånger är det lika enkelt som att veta att du vill ha en vit tunnelbana i ett visst mönster. I alla fall, ta den fantasikakelen och använd den som en hopppunkt för de andra brickorna du kommer att använda i din badrumsdesign. Kalksten är ett tidlöst material som aldrig går ur stil. Blekbehandlingar - som ändå har ett varmt utseende - är populära, men de kan också vara en mörkare färg. Det är nödvändigt att försegla stenen. Kalksten är mjukare än andra naturliga stenar, och som ett resultat repas den lättare. Följaktligen är det förmodligen bäst reserverat för golvet i ditt badrum snarare än golven i ditt huvudbad. Skiffer är ett bra alternativ om du vill ha djupare toner för väggarna eller golvet - båda samtidigt skulle vara för mycket för de flesta. Det kommer att behöva förseglas en gång efter det. Eftersom det är slipbeständigt är det ett bra val för ett badrum som kommer att användas av dem som är mindre stabila på fötterna.

 • Använd dock den drömplattan som en lanseringspunkt för de andra plattorna du kommer att använda i din badrumsdesign.
 • Blekbeläggningar som verkar varma men är riktigt djupare i färgen är populära.
 • Kalksten är lättare repad än andra naturliga stenar.
Modernt badrum med plattor

Hur väljer du glänsande plattor?

Hur förblir du fokuserad på en enda show-stopper?

Det finns en mängd underbara badrumsplattor tillgängliga, och badrummet är ett utmärkt läge för att visa upp några av dina unika personlighetsdrag. Om du ska gå för det, begränsa dig till ett show-stoppande ögonblick. Detta kommer att göra ditt utseende ageless och hjälper dig att få den wow -faktor du vill ha.

Vad är det bästa sättet att lägga till struktur?

En naturinspirerad kakel kan vara ett utmärkt val om du vill skapa en spa-liknande atmosfär i ditt badrum. Användningen av steneffektplattor, skiffer, travertin, naturstenplattor och marmoreffektplattor kommer alla att resultera i ett naturligt utseende som är fast förankrat i miljön. Naturliga trätoner bör användas för att komplettera dessa strukturer för ett lugnande och återupplivande slutresultat.

Hur ska känslefaktorn beaktas?

Tänk på att om du installerar brickor på golvet i din dusch, vill du ha något som är både trevligt att gå på och har tillräckligt med grepp för att förhindra att du glider omkring. Det är vanligtvis en bra idé att använda små plattor eller mosaikplattor i detta område, eftersom de extra injekteringslinjerna kommer att erbjuda större glidmotstånd utan att vara obehaglig för dina sulor när du går på dem. Om du funderar på att sätta ihop ett vått rum, erbjuder vi ett brett utbud av plattor som är lämpliga för användning som våt rumgolv.

Vilka faktorer bör beaktas när du väljer att avsluta?

Det är ingen tvekan om att en slät kakel alltid kommer att vara enklare att rengöra än en grov kakel. Vatten kan ha en större benägenhet att sätta sig på mycket präglade brickor, naturliga plattor med dopp och sprickor, kiselplattor och andra liknande material, så kom ihåg att du kan behöva vara lite mer ihållande med din rengöringsrutin i det här fallet. Under urvalsprocessen för dina badrumsplattor, överväg hur engagerad du är att behålla utseendet på dina brickor under rymdets existens.

Vilka faktorer ska jag tänka på när jag väljer badrumsplattor?

Fatta ett beslut om din budget. Välj ett färgschema för ditt projekt. Att bygga en färgpalett kan vara svårt, så vi föreslår att du börjar med att välja färgerna för dina skåp och fåfängar först. Ta hänsyn till brickstorleken. Slutför ditt utseende. Duschplattorna bör sträcka sig hela vägen till taket.

Vilken färg är mest lämplig för badrumsplattor?

Färgen vit lyser upp i rummet. Det skapar en känsla av ordning och ljusstyrka i miljön. När den används i samband med en reflekterande glasyr skapar den spegelreflektioner som optiskt expanderar utrymmet. Vita plattor har alltid varit, fortsätter att vara och kommer troligen att fortsätta att vara en av de mest populära badrumsfärgerna.

Vilka brickor är de mest lämpliga för användning i badrum?

Som ett resultat av dess billiga kostnad och bra användbarhet är vinyl det mest föredragna badrumsmaterialet. Vinylgolv är också den mest populära typen av golv i USA, följt av keramik, porslin, glas, sten och laminatgolv.

Vilka faktorer ska jag tänka på när jag väljer badrumsplattor för ett litet badrum?

Enligt populär tro, ju större brickor, desto mindre verkar rummet. Som en allmän regel rekommenderar interiörarkitekten att använda stora plattor (som 6060 cm eller 8080 cm) i ett litet badrum eftersom det kommer att göra att utrymmet verkar mindre.

Vilken typ av badrumskakel är den mest enkla att rengöra?

Naturstenplattor, glasplattor, polerad porslinskakel och vinylplattor är de fyra typerna av badrumsplattor som är de mest enkla att rengöra. Att välja en av dessa fyra plattor gör att du kan spara pengar på rengöring av leveranser såväl som på rengöringstid.

Vilka är de finaste plattorna att använda för duschväggarna?

Gör ett val mellan keramiska golv, porslingolvplattor eller stenbrott, som alla är medlemmar i familjen keramisk plattor och är utmärkta för regioner som utsätts för fukt. Detta kan tyckas självförklarande-du vill ju att din dusch och badrum ska vara vattentätt.

Vad är den senaste designtrenden för badrumsplattor?

Den blå och gröna kakeldesignen är både vacker och komplex. De rutiga svarta och vita plattorna i detta badrum ger ett unikt element av charm. Det är den perfekta accentplattan för alla utrymmen, oavsett om det är på golvet eller väggen! ... I år förväntar sig att se en massa livliga mönster och färger på brickor var du än ser!

Vilka färger kan användas för att få ett litet badrum att verka större?

Color Black är en favorit för mig att måla små badrum [som vanligtvis är fönsterlösa rum] regelbundet. Jenny Wolf från Jenny Wolf Interiors förklarar hur det ger utseendet på ett större utrymme genom att lägga till djup i rummet. Fleming James från Oliver Street Designs rekommenderar att du använder en högglansfärg i en mörk nyans för bästa resultat.

Vilka faktorer ska jag tänka på när jag väljer en keramisk plattor för mitt badrum?

Användningen av medelstora brickor på golvet rekommenderas ofta vid ombyggnad av ett litet badrum, eftersom användning av mindre plattor resulterar i fler injekteringslinjer, vilket kan göra att ett litet badrum verkar ännu mindre. Gå dock inte överbord med storleken på brickorna; Extra stora plattor kan göra att ett litet badrum verkar ännu mindre.

Är det att föredra att ha matt eller glansiga plattor i duschen?

Valet mellan matt och glansiga plattor för din dusch kommer till en fråga om personlig smak och storleken på det tillgängliga området. Kakel med en matt finish är glidbeständig, döljer smuts och smuts och kan ge ditt badrum ett mer rustikt utseende. Att använda en glansig finish gör att ett rum verkar större, gör det lättare att underhålla och belysa området.

olika brickor

Vilka är de olika typerna av plattor?

Är rengöring av badrumsplattor en enkel uppgift?

Glasplattor är en yta med lågt underhåll. Du behöver inte något speciellt; En sprayflaska fylld med en blandning av tvål och vatten, eller ännu bättre, vatten och vinäger, kommer att göra tricket.

Kakel finns i olika material.

När du väljer en kakel backsplash är det första att tänka på den typ av material att välja. Keramiska, porslin och glasplattor är några av de enklaste plattorna att rengöra, eftersom de inte behöver använda specifika rengöringsmedel för att behålla sitt utseende.

Vad placerar du under duschplattorna för att hindra dem från att falla ut?

Cementbrädor bör installeras bakom badkaret och duschkabin. På väggar bakom badkar och duschhöljen gjorda av brickor eller panelaggregat med kaulkade leder, använd cementbrädan eller ett motsvarande fuktbeständigt stödmaterial för att förhindra att fukt sipprar in.

Vad är historien med badrumsplattor?

Kakel är tunna föremål med en fyrkantig eller rektangulär form som ofta används i konstruktionen. En kakel är ett tillverkat stycke hårt bärande material som keramik, sten, metall, bakad lera eller till och med glas som används i olika applikationer. Termen är hämtad från det franska ordet tuile, som härstammar från det latinska ordet tegula, som hänvisar till en takplatta gjord av bakad lera och används som takmaterial.

Vid byggandet av vägg- och golvbeläggningar används ofta plattor. De kan variera från grundläggande fyrkantiga plattor till intrikata eller mosaikkonstruktioner. Keramiska plattor är den vanligaste typen av kakel, och de är vanligtvis glaserade för inredning och ofargade för tak. Andra material, inklusive glas, kork, betong och andra sammansatta material, såväl som sten, används också allmänt i byggbranschen.

Vad är skillnaden mellan prydnadsplattor och färgad tegel?

Mosaik ska differentieras från dekorativa kakelverk eller kakelkonst, som bildas av ett stort antal små, slumpmässigt fördelade brickor, var och en av en enda färg, vanligtvis gjord av glas men ibland av keramik eller sten, och som är arrangerade i mönster. Det finns många olika kakelkonstruktioner att välja mellan, inklusive sillben, förskjutna, offset, rutnät, staplade, nålhjul, staplade och korgväv, och de kan anpassas i termer av storlek, form, tjocklek och färg.

Under det tjugoförsta århundradet, Europa? !!

Den viktorianska eran såg en betydande återupplivning i kakel, vilket främst var ett resultat av den gotiska väckelsesrörelsen, men också konst- och hantverksrörelsen. William de Morgan var en framstående engelska kakelkonstnär som var starkt inspirerad av islamiska mönster. Han föddes på 1700 -talet och dog på 1800 -talet. Utvecklingen av badrummet, liksom en bättre förståelse för behovet av renlighet i köket, har alla spelat en viktig roll i detta.

moderna vita plattor badrum

Stämmer det att vita plattor får ett rum att verka större?

Vilken typ av material används?

Pebble -plattor är plattor som består av små stenar som är anslutna till en stöd med ett tunt trådnät. Lärdomar, stengods och porslin är exempel på keramiska material som används för plattor. I byggbranschen används digitaltryck för att skapa skräddarsydda kakelmuraler för kök och duschar, liksom för kommersiell inredning på platser som restauranger, hotell och lobbies. Diamantetsning åstadkommes genom användning av en diamanttippad borr som styrs av en dator. Användningen av högtemperaturugnar för att smälta bilden till kakelunderlaget blir vanligare.

Vad exakt är takplattor?

Takplattor är tunna, lätta plattor som används vid konstruktion av strukturer. Dessa material erbjuder minimal värmeisolering, men de är avsedda att förbättra akustiken i ett utrymme eller att minska luftvolymen som måste värmas upp eller kylas för att uppnå dessa effekter. Takplattor fungerar också som en brand- och rökbarriär, vilket förhindrar spridning av rök och eld. Varma gaser och rök från en eld kan stiga upp till taket och samla över rökdetektorer och sprinklers om takplattor bryts, fördrivs eller tas bort under konstruktionen.

Vad exakt är golvplattor?

Kakel som används på traditionella golv placeras vanligtvis i murbruk som består av sand, cement och i vissa fall en latexkomponent. En konsekvent tjocklek uppnås genom att såga granit- eller marmorplattor på båda sidor och sedan polera eller avsluta toppytan för att få en enhetlig tjocklek. Naturstensplattor kan vara estetiskt tilltalande, men eftersom de är en naturlig produkt är de mindre konsekventa när det gäller färg och design. De kräver mer detaljerad planering för både användning och installation.

Det är möjligt att göra keramiska plattor för användning på våta platser som är mer glidbeständiga genom att använda extremt små plattor så att injekteringslinjerna fungerar som spår, eller genom att inträffa ett konturmönster på en sida av plattan. Spillt vätskor kan missfärgas naturstenplattor, så de måste vara belagda med en tätare och återförseglas regelbundet.

Gummigolvplattor erbjuder ett brett utbud av applikationer i både hemmet och i affärsmiljöer. Deras användning är särskilt fördelaktig under omständigheter där det är avsett att ha högdragningsgolv eller skydd för ett golv som är benägna att bryta snabbt. Plastgolvplattor, särskilt sammankopplade golvplattor, som kan placeras utan behov av lim eller lim, är en relativt ny uppfinning i golv.

Vilka är de viktigaste övervägandena när du väljer badrumsplattor?

 • Planera dina brickor som väljer.
 • Välj dina accentplattor på samma sätt som din framstående kakel.
 • Möjligheten är att du har valt huvudplattan för ditt utrymme, och badrumets golvplattor kompletterar bara beslutet.
 • Välj dina viktigaste brickor först.
 • Med steneffektplattor, skiffer, travertin, naturstenplattor och marmoreffektplattor kommer du att ha en robust, miljövänlig grund.
 • För att få en föryngrande och avkopplande finish bör naturliga trätoner användas.
 • Välj färg som är bäst för badrumsplattor.
 • Välj badrumsplattor som är bäst lämpade.
 • Vinyl är billigt och mycket användbart och väljs för badrumsgolv.
 • För hem är vinylgolv det vanligaste golvet följt av keramiskt, porslin, glas, sten och laminatgolv.
 • Att besluta mellan en matt eller glansig duschkakel beror på personlig preferens och mängden tillgängligt utrymme.
 • Med en glansig yta verkar ett utrymme större, är enklare att underhålla och belyser området.
 • Prydnadsarbete och färgad tegel är olika.
 • Denna väckelse i kakelverk, främst på grund av den gotiska väckelsestilen, åtföljdes av konst- och hantverksrörelsen.
 • Kakelytor kan göras mer slipbeständiga genom att använda mycket små plattor, som fungerar som spår för injekteringslinjerna, eller genom att applicera en konturdesign på plattans ena sidan.
 • Kakelytor färgade av spillda vätskor måste täckas med en tätare och förseglas regelbundet igen.
 • Små smuts på naturstengolvplattor är inte uppenbara på grund av de icke -upprepande, komplexa mönstren i natursten.
 • Gummgolvplattor har många olika användningsområden i både hemmet och i kommersiella miljöer.
 • I synnerhet är dess användning mycket användbar i situationer när ett golv dragkraft eller förmåga att krossa snabbt krävs.
 • Inflyttande golvplattor som kan installeras utan behov av lim eller lim är en ny innovation inom golv.

 

Skriven av
BrookPad Team

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.