Hur väljer jag en badrumsradiator?

badrum badrumsdesign badrumsidéer badrums kylare modernt badrum modern badrumsdesign

Vad är övervägandena när du väljer en badrumsradiator?

badrums kylare

 

Vilka överväganden av en badrumsradiator?

En badrumsradiator fungerar som en kylare i något annat husrum. Det är utformat för att överföra värme från radiatorer till omgivande luft via konvektion. Storleken ska alltid passa området i ditt badrum. En handduksradiator som är alltför stor skulle dyka upp på sin plats och kostnader dig betydligt mer energikostnader. Elektriska badrumsradiatorer är avsedda att motstå fukt, stänk av vatten och överdriven luftfuktighet som kan hittas i ett badrum eller garderob.

De kan användas som handdukskena eller centralvärme -radiatorn tills de är kopplade till centralvärmesystemet. Elektriska badrumsradiatorer fungerar via konvektion, en värmeöverföringsprocess som används av radiatorer för att utföra sitt jobb. Detta innebär att uppvärmningen av materialet till dess arbetstemperatur kräver mindre energi än andra material. Elektriska radiatorer är dyrare per kilowattimma (KWH) än gas. Det förväntas att driftskostnaderna är upp till tre och en halv gånger större än de som spenderas genom att värma med en högeffektiv gaspanna och traditionella radiatorer. De vackra exemplen på tillgängliga badrumsradiatorer kommer att locka entusiaster som vill uttala sig med sitt badrum. Använd professionell rådgivning för att säkerställa att ditt område har rätt storlek radiator.

Den termiska komforten som erbjuds av elektriska radiatorer liknar gasens centralvärme, men inte så kostnadseffektivt att köra. Handdukskenor används för att värma handdukar eller badrockar så att användare kan torka av efter en dusch eller lämna poolen, stranden eller spaet med en varm handduk och/eller badrock. Eftersom efter användning kommer handduksvärmen att torka handduken, den kommer att minska tvättbelastningar och vattenförbrukning eftersom handduken inte behöver tvättas lika ofta. Kostnaden för att driva en 24-timmars genomsnittlig handdukskenvärmare skulle beräknas till 0,23 £ var 24-timmars dag. Utformningen av badrumsprodukter som badkar, duschkabel och bad har utvecklats snabbt, påverkat av europeiska stilar och tekniska framsteg.

Vad man ska leta efter när du köper en badrumsradiator

En badrums kylare fungerar på samma sätt som en kylare i alla andra rum i hemmet, även om de ofta byggs annorlunda för att tillåta handdukar eller att väggmonteras för att maximera tillgängligt golvutrymme i badrummet .. Badiatorer som är baserade på centrala Uppvärmning kan vara antingen väggmonterad eller golvstående, och om de har extra handdukskenor kallas de handduksradiatorer. De flesta handdukskenor, särskilt de som är mindre i storlek, är inte avsedda att värma hela rummet. Skapa en detaljerad plan för ditt badrum med hänsyn till platsen för vattenlinjer för att bestämma var din kylare kommer att vara mest effektiv och vilken storlek det kan vara. Om VVS är ett problem kan en elektrisk badrumsradiator vara ett bättre alternativ. Om du bygger ett helt nytt badrum får du professionell rådgivning om hur mycket värmekapacitet som krävs för att värma hela utrymmet på ett adekvat sätt. Att underskatta denna kapacitet kan vara ett dyrt fel, så söka professionell vägledning. Därefter söker du efter modeller som är representativa för din valda design; Det finns ett brett utbud av alternativ tillgängliga, inklusive antika viktorianska eller Edwardian-stilar samt dramatiska vägghängda moderna uttalande radiatorer. Oavsett vad du väljer, bör storleken alltid vara en bra match för det utrymme som finns i ditt badrum. En handduksradiator som är för stor kommer att verka på sin plats och kommer att kosta dig mycket mer pengar i energiräkningar, medan en handduksradiator som är för liten kommer att få ditt badrum att bli alltför kyligt under vintermånaderna.

Vad är centralvärmebaserade radiatorer och hur fungerar de?

I allmänhet, när vi tänker på radiatorer, tänker vi på den konventionella typen - radiatorer som är kopplade till ett hushålls centralvärmesystem och används för att värma ett helt rum. Detta innebär att de värms upp av varmt vatten och att de måste installeras av en licensierad VVS -professionell. Konstruktionerna kan vara antingen golvstående eller vägg hängande; Vissa är dock en blandning av de två stilarna. Det är avsett för radiatorerna att värma luften i rummet genom att överföra värme från radiatorerna till den omgivande luften via användning av konvektion. För att göra detta drar de kall luft in i systemet från botten, värmer det när det reser över kylarfenorna och släpper ut den uppvärmda luften från toppen.

Vilka är de bästa energieffektiva radiatorerna för centralvärme?

Aluminium är en bra värmeledare, vilket innebär att när det används som kylarmaterial värmer det upp till den erforderliga rumstemperaturen på kort tid, jämfört med andra material. Jämfört med andra radiatormetaller innebär detta att mindre energi krävs för att värma materialet till dess driftstemperatur.

Vad är centralvärmeradiatorer och hur fungerar de?

Som ni kanske är medvetna är centralvärmeradiatorer, även kända som värmekonvektorer, specifikt konstruerade värmeväxlare som ofta består av separata kolumnsektioner som är kopplade till varandra via ett nätverk av interna kanaler.

Vad är driften av en centralvärme -radiator?

Konvektion är en värmeöverföringsmekanism som används av radiatorer för att göra sitt jobb. När vattnet i kylaren värms upp, värms den omgivande luften också upp via konvektion, och den heta luften cirkuleras sedan runt rummet medan vattnet svalnar. När det heta vattnet cirkulerar genom systemet börjar det svalna när det passerar genom rören.

Vad är definitionen av elektriska badrumsradiatorer?

Istället för att vara anslutna till centralvärmesystemet är de radiatorer som är anslutna direkt till en byggnads elektriska tillförsel. När de används i ett badrum som badrum eller garderob, kan de drivas separat, vilket är perfekt för när du vill använda en kylare även när centralvärme inte är på, så du har en handdukstorkning och uppvärmningsanläggning hela året runda. När det gäller elektriska radiatorer i badrummet är de specifikt utformade för att motstå våtheten, stänk vatten och hög luftfuktighet som kan hittas i dessa inställningar. Du kan välja mellan handdukskenor, som ger både värme och förvaring och elektriska radiatorer, som ger effektiv uppvärmning i större områden.

Vad är driften av elektriska badrumsradiatorer?

Vattencirkulerande radiatorer i ditt hus arbetar på exakt samma sätt som detta. Elektriska handdukskenor är utrustade med ett elektriskt element och en vattenavvisande vätska för att hindra handdukar från att blötläggas. Vätskan värms upp av elementet och handdukskenan värms upp genom konvektion, vilket är en process som uppstår när vätskan värms upp.

Är det möjligt att använda elektriska radiatorer i badrum?

Även om elektriska radiatorer kan installeras i badrum med förtroende, är de verkligen att föredra för badrumsanvändning för deras funktionalitet. För att uttrycka det på ett annat sätt kan du hålla ditt badrum varmt och njuta av nöjet att förpacka dig i en varm handduk efter dusch utan att slösa bort el genom att värma hela bostaden.

Är elektriska radiatorer en värdefull investering?

Den termiska komforten som tillhandahålls av elektriska radiatorer är jämförbar med den som tillhandahålls av gasens centralvärme, men de är inte lika kostnadseffektiva att fungera. Driftskostnader beräknas vara upp till tre och en halv gånger högre än de som uppstår genom att värma med en högeffektiv gaspanna och konventionella radiatorer.

Använder elektriska radiatorer en betydande mängd el?

Detta beror på det faktum att de använder 100 procent av kraften som levereras för att värma ett utrymme, vilket gör dem till en energieffektiv metod för att värma ditt hus. I motsats till naturgas är elektriska radiatorer dyrare per kilowattimme (kWh) än de är i gas, vilket kan utgifterna för att driva en elektrisk radiator snabbt monteras upp.

modern badrumsradiator

Hur visas handdukradiatorer?

Dessa är radiatorer som är avsedda att värma rummet samtidigt som de ger en bekväm plats att hänga handdukar och servera en dubbel funktion i kraft. Vanligtvis är de väggmonterade, men det finns också golvmonterade alternativ att köpa. Handduksradiatorer kallas ofta handdukskenor, men skillnaden är att en handdukradiator vanligtvis är en större, kraftfullare enhet som inte bara är avsedd för att värma handdukar, och det kan till och med vara den enda värmekällan i rummet. I de flesta fall är de anslutna till centralvärmesystemet, men dubbla bränsle- och elektriska varianter av många av typerna finns också att köpa. En konventionell uppvärmd handdukskena är en handdukskena som är kopplad till ditt centralvärmesystem, på samma sätt som dina radiatorer är anslutna till ditt värmesystem. Pannan, som drivs av naturgas, är kärnan i systemet, värmer vatten och distribuerar det i hela ditt hus genom ett nätverk av kopparrör.

Vad är driften av handduksradiatorer?

Vad är driften av en uppvärmd handdukskena? Värmare som är hydroniska eller standard är helt enkelt dömda in i ditt hems centralvärmesystem och funktion genom att värmas när varmt vatten pumpas genom dem. Vätskan värms upp av elementet och handdukskenan värms upp genom konvektion, vilket är en process som uppstår när vätskan värms upp.

Ger handduksradiatorer i badrummet värme?

En handdukskena värmer effektivt ett badrum, förutsatt att det är korrekt proportionerat för det område där det är installerat. Till och med en liten uppvärmd skena, som den som visas nedan, är avsedd att hålla handdukar och kommer sannolikt inte att göra stor skillnad i värmen i ditt badrum under vintermånaderna.

Syftet med en handduksradiator är inte helt klart.

De används för att värma handdukar eller badrockar så att användaren kan torka av efter en dusch eller när de lämnar poolen, stranden eller spaet med en varm handduk och/eller badrock. De kan också användas för att värma kläder. Eftersom handduksvärmaren torkar handduken efter att den har använts sparar den tvättmängder och vattenanvändning eftersom handduken inte behöver rengöras så ofta.

Är handduksradiatorer en smart investering?

Faktum är att handdukskenor inte bara är ett mer praktiskt alternativ än konventionella radiatorer, eftersom de kommer att hålla dina handdukar toasty fluffiga och torra, utan de är också ett underbart tillskott till alla badrum. Det är möjligt att ett större badrum kommer att behöva en extra uppvärmningskälla för att hålla utrymmet tillräckligt varmt.

Är det kostsamt att använda handduksradiatorer?

Att använda uppvärmda handdukskenor är ett mycket kostnadseffektivt alternativ. Badrumsuppvärmningslösningar som den elektriskt uppvärmda handdukskenan är både billiga och effektiva. Kostnaden för att köra en genomsnittlig handdukskenvärmare i 24 timmar skulle beräknas vara £ 0,23 var 24 timmars dag med denna beräkning, vilket skulle vara en konservativ uppskattning av den typiska kostnaden för dig.

Vad är exakt handdukskenor?

Olätda handdukskenor placeras på väggen eller golvet och är avsedda att hålla handdukar varma och torra medan de används. De är vanligtvis mindre än rumsradiatorer, men de kan vara anslutna till centralvärmesystemet eller arbeta på elektricitet och vara hårdbundna i väggen eller taket. Beroende på det tillgängliga området i ett badrum kan en handdukkylare placeras utöver en större kolonntyp som ger rumsuppvärmning.

Hur ser garderobsradiatorer ut?

Radiatorer som är specifikt utformade för att passa in i ett mindre badrum finns tillgängliga från olika tillverkare. De är byggda med samma högkvalitativa konstruktion och material som större versioner, och de kan fortfarande vara mycket kraftfulla trots deras lilla storlek och förmåga att passa in på trånga platser.

Vad är traditionella badrumsradiatorer, och hur fungerar de?

Den klassiska kylaren, med sin rejäl, gammaldags charm, ser fantastiskt ut i ett historiskt hus, men det kommer också att se bra ut i en modern eller modern miljö. Vi erbjuder ett stort utbud av krom viktorianska, edwardian- och klassiska stilradiatorer i lager för dig att välja mellan, tillgängligt i både vägghängning och golvmonterad konfiguration. De vertikala versionerna möjliggör effektivare användning av väggutrymme när det behövs medan det ännu bibehålls ett historiskt utseende.

Vad är moderna badrumsradiatorer, och hur fungerar de?

Under de senaste åren har utformningen av badrumsvaror som badkar, duschhöljen och baden utvecklats i snabb takt, inspirerad av europeisk stil samt tekniska framsteg, och radiatorer är inget undantag från denna trend. När du tittar på de iögonfallande moderna samlingarna blir det omedelbart uppenbart.

Vad är designer badrumsradiatorer och hur fungerar de?

De fantastiska exemplen på badrumsradiatorer som nu är tillgängliga kommer att vädja till designentusiaster som vill uttala sig med sitt badrum. Vågor, spolar, vertikala kolumner och färgvariationer kan alla hittas på en kylare, som verkligen kan betraktas som en betydande designfunktion på egen hand på ett sätt som ett lyxhotell.

Vad är den finaste typen av kylare för ett badrum eller dusch?

Många tror att en handduksradiator är den bästa typen av kylare för ett badrum. Detta beror på det faktum att det kombinerar den betydande uppvärmningskapaciteten för en traditionell kylare med en form och form som möjliggör enkel hängning och förvaring av bad- och handdukar.

Ger handduksradiatorer i badrum värme?

Ja, eftersom de skapades för att göra båda. Tänk på att, liksom med alla andra rum i hemmet, kanske värmeutgången från en blygsam handduksradiator ensam inte är tillräcklig för att värma ett stort badrum till en bekväm temperatur. Använd expertvägledning för att säkerställa att du har rätt radiator för ditt utrymme.

Är det möjligt att installera en standardkylare i ett badrum?

I de flesta fall är detta acceptabelt förutsatt att kylaren är i utmärkt fungerande skick och har installerats av en fullt utbildad expert i överensstämmelse med alla relevanta lagar.

Är det möjligt att använda ett handdukställ i stället för en badrumsradiator?

Detta är ett alternativ om badrummet är ett litet utrymme eller om det har en extra uppvärmningskälla, till exempel under golvvärme, vilket gör det möjligt. Om du har ett badrum som är medium till stort i storlek, kanske en handdukskena ensam inte räcker för att hålla temperaturen trevlig i hela rummet, och att vara lite kall när du dusch eller badkar inte är en trevlig upplevelse.

Några viktiga faktorer när du väljer en badrumsradiator inkluderar följande:

 • Centralt uppvärmda badrumsradiatorer kan vara antingen väggmonterade eller golvmonterade, och om de innehåller extra handdukskenor kallas de handduksradiatorer.
 • De flesta handdukstativ, särskilt mindre, värmer inte rummet.
 • Aluminium är en bra värmeledare, vilket innebär att den används som kylarmaterial, värmer det snabbt upp till den erforderliga rumstemperaturen jämfört med andra material.
 • Konvektion är en värmeöverföringsmekanism radiatorer som använder för att utföra sitt jobb.
 • Driftskostnaderna förväntas vara upp till tre och en halv gånger högre än de som spenderas genom att värma med en högeffektiv gaspanna och konventionella radiatorer.
 • Detta beror på att de använder 100% av värmeutrymmet, vilket gör dem till en energieffektiv metod för att värma ditt hus.
 • Till skillnad från naturgas är elektriska radiatorer dyrare per kilowattimma (KWH) än gas, vilket kan kostnaden för att driva en elektrisk radiator accelerera.
 • Ett större badrum kan behöva mer uppvärmning för att hålla utrymmet tillräckligt varmt.
 • Uppvärmda handdukskenor är mycket kostnadseffektiva.
 • Olätda handdukskenor placeras på väggen eller golvet för att hålla handdukar varma och torra.
 • Många tror att en handdukkylare är den bästa kylaren i ett badrum.

Skriven av
BrookPad Team

 Äldre inlägg Nyare inlägg


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras