Hur väljer du ditt bad?

ordna ett badrum bad badrum badrumsdesign badrumsidéer badkar badkar eller dusch

Vilka faktorer ska du tänka på när du väljer ett bad?

moderna badväggar

Vilken typ av bad ska du ta?

Vill du köpa ett nytt bad?

Det finns ett stort sortiment av badrum till salu som finns i en mängd olika mönster och prissättningar. De bästa varumärkena är tillgängliga med djupt rabatterade priser, liksom den mest uppdaterade tekniken och simningsmode. Duschbad med en enda ände är den vanligaste typen för hus eftersom de båda är praktiska och flexibla, och de är de mest prisvärda. Dubbel-slutna badkar och fristående bad är mer lyxiga stilar som ofta ses i större badrum eller på hotell. Beroende på situationen kan hörnbadkar användas för att spara utrymme i små badrum eller som dekadenta och överdådiga alternativ i större badområden.

Vilka faktorer ska du tänka på när du väljer ett bad?

För att börja väljer du storleken på det bad du vill ha (som kommer att bestämmas av det rum du har tillgängligt) och hur mycket pengar du vill spendera. Tänk sedan på vem som kommer att använda badet: Behöver ditt badrum uppfylla de olika kraven hos en familj, bara vuxna eller äldre individer som kanske inte kan röra sig fritt? Är det nödvändigt att duscha över badet, eller tänker du ha ett separat duschkabin? Gör en tydlig åtskillnad mellan badets funktion och den typ av bad som uppfyller dina behov. Alternativ för baddesign bestäms mest av det estetiska du vill uppnå och dina egna preferenser - vill du ha ett skarpt, rent modernt utseende, en traditionell känsla som matchar ett äldre hem eller en kombination av de två? Tillverkarna tillhandahåller nu ett brett utbud av designalternativ, så när du har bestämt vilken typ av bad du behöver, lita på dina instinkter när det gäller att välja en stil.

 • Välj först badstorleken och hur mycket pengar du vill spendera.
 • Familj, vuxna och äldre individer som kanske inte kan gå fritt kommer att behöva använda badet.
 • Personlig smak dikterar majoriteten av badval, till exempel samtida eller historiska.

Vilka är de olika typerna av bad?

 • Bad med klöfota och piedestal fötter.
 • Bad som är infällda eller alkovade.
 • Bad som är fristående.
 • Bad som är undangömda i hörnen.
 • Bad med bubbelpoolstrålar.
 • Bad med en dusch.
 • Stål används för att konstruera bad.

Vad är enskilda bad, exakt?

Detta är det mest använda badet i brittiska hus eftersom VVS är alla koncentrerad vid en djupare ände, vilket möjliggör installation av en valfri dusch i det änden om så önskas. Den andra änden av badkaret är ofta lite benägna att ge en trevlig badhållning för användaren. Ett enskilt bad kräver två väggar, varav ett måste vara minst 180 cm i längd för att installeras. Överflödet, överflödet och avfallspositionerna är alla belägna i slutet av ett enskilt bad (i motsats till ett dubbel-slutat bad där det är i mitten). De flesta har en brant sida som är utmärkt för dusch (eftersom du lättare kan komma upp och ner mot väggen) och en sluttande kant som är perfekt för att lägga ner bekvämt.

Vad är skillnaden mellan ett enskilt bad och ett dubbelt bad, exakt?

Jämfört med dess enskilda motsvarigheter kännetecknas dubbel-slutade badkar av det faktum att både kranarna och avfallet är installerat i mitten av badkalet. På grund av detta kan båda ändarna av badet byggas med en lutning, vilket gör att två personer kan lägga sig tillbaka och koppla av samtidigt - utan att en av er stickas av kranarna.

Vad är dubbelt slutade bad, exakt?

Vissa ifrågasätter om alla badkar inte har två ändar, men det som hänvisar till är ett badkar med sina kranar och skräp som ligger i mitten. Följaktligen finns det inget mässingsvaror i någon av änden, vilket resulterar i en mycket trevligare badupplevelse för en eller flera människor. Det är ett utmärkt alternativ för både ett familjebad (för ungdomar) och ett lyxigt badrum med bara vuxna, beroende på dina preferenser. Dubbel-slutna badkar är ofta något bredare än normala badrum, så se till att ta exakta mätningar. Om du planerar att byta ut ett äldre bad med ett nytt måste du göra några ändringar av VVS. Double Ended Baths är utformade med avfall och kranar antingen i mitten av badkaret eller monterade på badkarets vägg. Detta innebär att båda ändarna av badet har en måttlig lutning och att det finns tillräckligt utrymme för två personer att bada samtidigt i badet.

Är det en bra idé att ta dubbla slutade bad?

Dubbel-slutna badkar är idealiska för användning av två personer, eller, oftare, av en enda person som föredrar lite extra rum i sitt bad. De verkar också mer symmetriska när papperskorgen och överflödet finns på samma plats.

Är det dyrare att ta ett dubbelt slutbad?

Bortsett från det faktum att dubbel-slutade badkar ofta är större än enstaka badkar, är de också dyrare i de flesta fall. Beroende på dina preferenser kan dessutom badkarkranarna för en dubbel-sluten badkar ibland vara dyrare än själva badkaret-särskilt om du vill ha ett fristående fyllmedel som är en utställning i sig själv.

Vad är fristående badkar?
Om utrymmet är tillgängligt kan ett fristående bad verkligen få ett rum till liv och få det att verka mer lyxigt. De är båda vackra att titta på och erbjuder en underbar badupplevelse. Tänk på storleken på ditt rum noggrant, eftersom du helst bör ha tillräckligt med utrymme för att röra sig fritt runt badkaret på två eller flera sidor, åtminstone. Beroende på var det fristående badet flyttas kan det vara nödvändigt att flytta kranarna och ansluta hål till en helt annan plats - eventuellt i mitten av golvet. Det kanske inte finns något avsatsutrymme på badets läpp, vilket innebär att flaskor med schampo och andra bekvämligheter måste förvaras någon annanstans. Ett fristående badkar är ett badkar som är färdig på alla sidor och kan stå ensam, i motsats till ett fristående badkar. Fristående badkar ses ofta som mer av en möbel än en funktionell badrumsarmatur, trots att de presterar på samma sätt som inbyggda badkar.

Är det värt att investera i ett fristående badkar?

Tunnor som är fristående är avsedda att gå runt på alla fyra sidor. Som ett resultat tar de mycket mer utrymme i badrummet än en alkovbadkar av samma storlek. Men eftersom de kan installeras nästan var som helst och inte behöver förekomsten av en vattenvägg, ger de dig mer designfrihet när du utformar ditt badrum.

Vad är det med fristående bad som gör dem så populära?

Se. Majoriteten av individerna som väljer ett fristående badkar gör det eftersom de gillar hur det ser ut. Unikt, och det gör ett uttalande som vanligtvis är kopplat till lyx-mest avancerade spa kommer att inkludera fristående badkar som en kontaktpunkt för deras anläggningar.

badkar fristående i badet

Vilka är de olika typerna av badkar?

Vad innebär ett duschbad?

Ett vanligt alternativ om du inte har tillräckligt med utrymme för ett separat bad och dusch är denna kombinationsenhet. En dusch är installerad ovanför ett bad, och slutet av duschen är ofta krökt eller fyrkantig i form för att ge ytterligare bredd. De böjda kallas ofta P -former, medan de fyrkantiga kallas L -former. Förutom att erbjuda ett mer bekvämt duschområde tillåter de också ett mer lugnande bad. Du måste avgöra om utsprånget i ett P- eller L-format duschbad kan passa i ditt avsedda badrum, liksom om du behöver en vänster eller högersidig modell innan du fortsätter. En användbar idé är att rita önskat badrumsarrangemang ovanifrån, vilket gör det lättare att komma ihåg positionen för varje möbel.

Vad är hörnbad?

När utrymmet inte är ett problem kan ett hörnbad vara ett mycket praktiskt rymdbesparande alternativ för ett litet rum, eller det kan vara en lyxig kontaktpunkt än genomsnittet när det är. Inom marknadens premiumsegment ger modeller med Whirlpool-jetval och inbyggda gjutna stolar en "spa hemma" -upplevelse för användaren. Många hörnbadrum kan också vara utrustade med en dusch som placeras ovanför dem för extra bekvämlighet. Ett hörnbad kan rymmas i ett utrymme som inte har tillräckligt med vägglängd för att möjliggöra ett längre rakt bad av samma längd. Men eftersom de tenderar att vara djupare och ibland bredare än ett typiskt rakt bad, kan de behöva mer varmt vatten för att fylla, så se till att ditt system kan hantera den extra efterfrågan innan du köper dem.

Vad är exakt stålbad?

Stålbad av hög kvalitet är mycket hållbara och kommer att se lika vackra ut i tjugo år som de gjorde när de först installerades. De är motståndskraftiga mot vridning, blekning, flisning och repor. Stålet har belagts med en emaljyta, vilket ger en bättre polering för stålet. De kan vara en lämplig kompromiss mellan ett akrylbad och ett gjutjärnbad, eftersom de ger några av fördelarna med båda. Även om stål är utmärkt när det gäller att utföra och behålla värme från badvatten, förblir väggarna och kanterna på badet kalla vid beröring, vilket kan vara förskräckt för vissa människor. Stålbad finns nu i olika former och storlekar, inklusive fristående versioner, tack vare framsteg inom stålformningsteknik. Vad är ett duschbad och hur fungerar det? Även om du utan tvekan har sett det hundra gånger tidigare, är det vad vi menar när vi säger "duschbad." En dusch placerad över ett bad är allt som krävs för att få jobbet gjort i det här fallet. När du badar står du i badet, och antingen en skärm eller en duschdraperi används för att förhindra att vatten spillas överallt.

Vad är skillnaden mellan ett bad och ett bad med en duschfäste?

I allmänhet förbrukar en dusch mindre vatten än att bada heltid. Vatten går genom ett typiskt duschhuvud med en hastighet av 2,5 liter per minut. Vattenförbrukningen för ett badrum kan uppgå till 70 liter. Enligt dessa siffror kommer en dusch att konsumera mindre vatten i de allra flesta fall.

Vad är driften av ett duschbad?

För att använda duschventilen, vrid trimmen, som drar vatten från din vattenförsörjning. (Se illustrationen nedan.) Kallt vatten skickas direkt till det kalla röret, medan varmt vatten dirigeras via vattenvärmaren innan det når det kalla röret. Vattnet från båda rören samlas vid duschventilen, där det blandas ihop och skickas till duschhuvudet eller badkaret för användning.

Dusch eller bad, som är mer hygienisk och säker?

För det första, låt oss ta itu med det uppenbara: duschar är mycket renare än bad. Kombinationen av vatten och tvål på kroppen bryter ner oljorna, smuts och svett som har samlats på din hud medan du duschar. Därefter spolas vattnet som har använts för att rengöra kroppen omedelbart ner på toaletten.

Is taking a shower bath a good idea?

With a shower above your bath, you can enjoy the best of both worlds: a lengthy, soothing soak or a fast rinse, depending on your mood and how you choose to spend your time. A shower bath should not be seen only as a means of achieving a compromise. A bathroom organizer is an attractive and simple method to arrange a bathroom's contents.

What exactly are Whirlpool Baths?

Baths with whirlpool jet systems are ideal for those who wish to unwind completely and completely. With the warm water jets massaging the muscles, you will experience a higher degree of pleasure and stress relief. Modern pumps are much quieter than earlier models, and they are also significantly more inexpensive, allowing you to enjoy the benefits of a jacuzzi experience in the comfort of your own home. As a general rule, whirlpool systems may be added as an option to just about every acrylic bath, including P and L shaped tubs, double or single-ended baths, corner baths, inset baths, and straight baths. However, freestanding baths are not compatible with whirlpool systems. A whirlpool bath is a bathtub that has been equipped with whirlpool jets. The jets are located on the side of the bath shell and are controlled by controls that are either set on the deck of the bath or are positioned remotely close to the tub.

 • Whirlpool jet baths are good for relaxation for the fully unwind.
 • Warm water stroking the muscles results in more enjoyment and stress reduction.
 • Ett Whirlpool -bad är ett badkar med bubbelpoolstrålar.

What is the purpose of a whirlpool bath?

A whirlpool tub is a bathtub that is equipped with self-contained water jets that are designed to assist relax and massage muscles while bathing. The jets are powered by either water or air and are intended to massage your body for a more therapeutic bath, with a focus on your comfort and well-being.

Is it worthwhile to spend money on a whirlpool bath?

A whirlpool bath is an excellent purchase if you suffer from health problems that may be alleviated by hydrotherapy, as previously mentioned. It is also a great addition to any bathroom for people who want to improve their everyday bathing experience and feel more calm and refreshed while they are doing so.

When it comes to hot tubs, what is the difference between one and another?

In most cases, "hot tubs" are constructed of wood, with a liner placed within the tub. They may give you with that "jet motion," but they do not have the contoured seats that acrylic spas have to offer you. A "whirlpool," in the sense that the term is widely used, refers to the circular "water movement" that occurs in any spa or hot tub.

Is it costly to operate a whirlpool bath?

How much does it cost to operate a whirlpool? A pump on a residential whirlpool system is usually rated at around 4 amps, or 0.37Kw, and will thus cost about 3 pence per hour to operate, depending on the cost of a unit of energy in your country.

Fri stående bad

How do you choose the appropriate bath?

To begin with, what exactly is a tub?

A bathtub is a container that holds water and may be used to bathe a human or an animal in it. Tubs constructed of thermoformed acrylic, porcelain-enameled steel, fiberglass-reinforced polyester, or ceramic cast iron are the most common types of contemporary bathtubs. David Dunbar Buick, an American who was born in Scotland, was the one who developed the technique for enameling cast iron. Bathtubs are equipped with overflow and waste drains, as well as taps that may be placed on them. They are typically built-in, although they may also be free-standing or buried in certain cases.

What is the historical background of bathtubs and bathing?

Bevis på världens äldsta överlevande badkar med personlig storlek upptäcktes på den grekiska ön Kreta, där en pedestalbadkar som mätte 1,5 meter (5 fot) var konstruerad av härdad lergods. Clawfoot Tub, som nådde höjden av sin popularitet i slutet av 1800-talet, kan spåra sina rötter tillbaka till mitten av 1700-talet, när bollen och klo-designen introducerades i USA från Nederländerna. Tidiga badkar i England var ofta konstruerade av gjutjärn eller till och med tenn och koppar, med ett tunt lager färg tillsatt ytan som var benägen att skalas över tid. På 1880 -talet, medan han arbetade för Alexander Manufacturing Company i Detroit, utvecklade David Buick en metod för att fästa porslinemaljen till gjutjärn. Verksamheten, tillsammans med konkurrenter som Kohler Company och J. L. Mott Iron Works, började sälja porslin emaljerade gjutjärnbadkar i början av 1900-talet. Inbyggda badkar med en liten förklädefront blev mer populärt i den senare delen av det tjugonde århundradet och ersatte det en gång populära klofoten. Husägaren skulle dra nytta av den enkla underhållet och fler designval som tillhandahålls av denna slutna layout.

 • Ett pedestalbadkar ungefär 1,5 meter (5 fot) i längd har upptäckts på den grekiska ön Kreta.
 • Så länge holländarna har tillverkat Clawfoot Tubs har bollen och klo -designen varit framträdande.
 • Engelska tidiga badkar konstruerades vanligtvis av antingen gjutjärn eller tenn, med en tunn färg som täcker som gradvis skalades.

Vad är det mest lämpliga badmaterialet?

Material att tänka på när du väljer ett badkar. Plast: Tillverkad av glasfiber eller akryl, plastbadkar ger mest designens mångsidighet på grund av deras förmåga att formas till olika former. En porslin-enamelbeläggning appliceras på badkar i rostfritt stål, som är den billiga typen av badkar.

Vilka faktorer ska jag tänka på när jag väljer ett bad?

Ett extra stort badkar föreslås ofta om ditt hus rymmer det och du har det nödvändiga utrymmet. Om du har utrymme för fristående eller hörnbadkar, för alla medel, gå vidare och få en av dessa mönster. Men om du har en begränsad mängd rum, alkov, drop-in och blötläggning kan vara mer lämpligt för dig.

Vad är det rätta namnet för ett badkar?

Från 1968 utvecklades "Spa Whirlpool" av VVS -komponentföretaget Jacuzzi, och termen "Jacuzzi" har sedan dess blivit en allmän term för ett spa eller badtunna.

Jag undrade vad den mest bekväma badformen är.

Det finns en platt botten för majoriteten av badkar och duschar. Bad med en ergonomisk botten, där den bakre delen är lägre än fötterna, är de trevligaste att ta ett bad. Du kommer inte längre att falla ner i badet, eftersom du ständigt och tillräckligt stöds av vattnet.

Är det värt att investera i ett L-format badkar?

Bad i form av en L eller en P ger en mer rymlig badupplevelse utan behov av en separat dusch. Deras design är elegant och liten, vilket gör det möjligt att använda mer utrymme i duschområdet. För husägare som vill ha en stor badupplevelse men inte har utrymme för en separat dusch är dessa enheter ett utmärkt alternativ.

De stora badkar kallas?

Badkar i ett hörn är stora, triangulära badkar som, som namnet antyder, är utformade för att passa in i ett hörn av ett badrumsutrymme. Som ett resultat av deras stora fotavtryck på badrumsgolvet är hörnbadkar ofta ganska kostsamma. Det tar lång tid för detta badkar att fylla, vilket är en nackdel med dess design.

Så vad är exakt sammansättningen av ett billigt badkar?

Tunnor tillverkade av glasfiber är ett annat billigt alternativ. Ytbeläggningen, polyesterharts och glasfiberförstärkning används för att konstruera denna typ av badkar. Akrylkar är dyrare än glasfiberkar. Ändå är glasfiberkar mindre hållbara än akryl.

Vad är det överlägsna materialet för badkar: glasfiber eller akryl?

I jämförelse med glasfiberkar är akrylkar mycket mer robusta. Chipping, brytning eller blekning av en akrylbadkar är mycket sällsynt. Under tiden kan glasfiberkar blekna, spricka och skrapa. Enkla rengöringslösningar kan användas för att rengöra båda typerna.

I vilket badkar är den mest rengöringsvänliga designen?

När det gäller badkarkonstruktion är porslin emaljerat stål ett allmänt utnyttjat och mycket billigt material. Akryl- och glasfiberbadkar är ofta lättare i vikt än dessa typer av badkar. Du kan enkelt rengöra dem eftersom de är väldigt långvariga.

Vilka faktorer ska jag tänka på när jag köper ett badkar?

Ett extra stort badkar föreslås ofta om ditt hus rymmer det och du har det nödvändiga utrymmet. Om du har utrymme för fristående eller hörnbadkar, för alla medel, gå vidare och få en av dessa mönster. Men om du har en begränsad mängd rum, alkov, drop-in och blötläggning kan vara mer lämpligt för dig.

Har akrylkar en lång livslängd?

Ett kostnadseffektivt och långvarigt alternativ till glasfiber för ditt badkar, akryl är särskilt effektivt i kombination med ett annat starkt grundläggande material, till exempel en högteknologisk polymer. Akrylkar har en livslängd på cirka 10 till 15 år, vilket är betydligt större än livslängden på ett glasfiberbadkar.

Är det möjligt att fristående bad blir föråldrade?

Det fristående badkaret är en populär badrumsrenoveringsdesign som snart kan gå ur stil .... Vikten på ett fristående badkar är också betydande, och ett förstärkt golv kan vara nödvändigt. Duschar som inte har en dörr är tillgänglig. Förutom att öka mängden golvutrymme som finns i ditt badrum ökar en dörrlös dusch sannolikheten för att utveckla en fuktningsproblem.

Är mina badkarens väggar gjorda av keramik eller emalj?

Skillnaden mellan ett porslin och ett emaljbadkar är svår att se vid första anblicken. I det här fallet finns det emellertid ett enkelt verktyg som kan användas för att identifiera badkartyper: en magnet. De kommer att vara magnetiska på grund av att emaljbadkar är gjorda av gjutjärn eller stål. Du kommer att ha ett porslinkar om magneten inte följer.

Hur hållbar är glasfiber när det gäller badkar och duschar?

När det gäller badkar är både akryl och glasfiber utmärkta val. För dem som letar efter ett mer billigt alternativ som fortfarande erbjuder en hög grad av flexibilitet är glasfiber det bästa valet. Eftersom glasfiber används i produktionen av majoriteten av badkar är det ett av de viktigaste elementen i långsiktiga livskraften hos badkar.

Anledningen till sprickbildning av glasfiberkar är oklar.

Sprickor i glasfiberkar är utbredda för olika orsaker, inklusive följande. På grund av flexibiliteten och böjbarheten hos glasfibermaterialet när vikt appliceras på det, måste ett badkar stödas ordentligt för att överleva upprepad användning. Att släppa tunga föremål i ett glasfiberbadkar kan orsaka nicks och frakturer i ytbeläggningen.

Vilket är att föredra: porslin eller akryl?

Kostnads- och installationstiden för akrylkar är mindre än de hos porslinkar, men de är mindre hållbara och svårare att rengöra och underhålla. Porslinkar är emellertid svårare att installera och är dyrare än akrylkar. Porslinkar är också mer robusta, repor och fläckbeständiga, samt är enklare att rengöra och underhålla.

De bästa baden är de som tål längst.

Det är möjligt att skapa gjutjärnbadkar genom att hälla varmt, flytande järn i en form i lämplig form, utplåna den och täcka det med ett tjockt lager av emalj. Med sitt chip, repa och tandresistent beläggning, liksom dess motstånd mot de flesta typer av kemikalier, är det kanske det tuffaste badkaret du hittar.

Vilka är de viktigaste sakerna att tänka på när du väljer ett bad?

 • Det finns ett stort antal badrumsdesign och prisalternativ att välja mellan.
 • Prisvärda varumärken av hög kvalitet erbjuds med den senaste tekniken och fashionabla simningslitage.
 • Större badrum eller på hotell ser människor ofta mer lyxiga dubbelt slutna och fristående badkar.
 • En debatt uppstår om alla badkar har två ändar, som i ett badkar med kranar och skräp som ligger i mitten.
 • I mindre utrymmen kan ett hörnbadkar vara ett mer praktiskt rymdbesparande val, men i större utrymmen kan det vara en lyxig kontaktpunkt.
 • Stålbadkar av utmärkt kvalitet är extremt hållbara och håller långt in i framtiden.
 • Ett Whirlpool -bad är ett badkar med bubbelpoolstrålar.
 • Att slappna av muskler och hjälpa cirkulation.
 • Dessa strålar kan använda antingen vatten eller luft för att ge masseringseffekter och är fokuserade på avkoppling och välbefinnande.
 • På 1880 -talet upptäckte David Buick en teknik för att följa porslinemaljen till gjutjärn.
 • Företaget, tillsammans med sina rivaler, började sälja porslin emaljerade gjutjärnbadkar i början av 1900-talet.
 • Akrylkar är ändå mer hållbara än glasfiber.
 • Akryl- och glasfiberbad är också bra alternativ.

Skriven av
BrookPad Team

 Äldre inlägg Nyare inlägg


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras