How to choose your bathroom sink?

Hur väljer jag din badrumsvask?

Vilka överväganden ska du överväga när du väljer en badrumsvask?

Moderna badrumssänkor

Vad ska du tänka på innan du köper ett badrumsvask?

Vilka faktorer bör beaktas när du väljer en badrumsvask?

Du kommer att upptäcka att dina alternativ har organiserats i enkla kategorier för att hitta det du letar efter mycket enklare. Vi har hundratals olika stilar att välja mellan, allt till ett pris som är överkomligt. Du kommer att upptäcka det perfekta badrumsbassängen för dina behov, oavsett om du har ett mycket modernt, elegant och elegant badrum eller en mer konventionell badrumsdesign. Badrumsänkor som är monterade på väggen eller på en piedestal är de mest populära sänkarna. Bassänger som är helt infällda till en bostadsenhet kallas insatsbassänger. Bänkskivfänkor och semi-återställda sänkor som placeras på en fåfänga, hylla eller specialbyggda bostäder är lite mer ovanliga, men de ger en unik blandning av design och lagring.

Vilka faktorer ska du tänka på innan du köper ett badrumsvask?

Om du är begränsad på utrymme kan du prova att installera ett badrumsbassäng på väggen. På grund av det faktum att golvet under fönstret är synligt verkar rummet vara större. Alternativt kan en garderob med ett litet fotavtryck eller ett hörnbassäng vara att föredra. Sänkvarianter som är mer ambitiösa, såsom bänkskivor, kan rymmas i större utrymmen och kan ge en WOW -effekt. De är alltmer tillgängliga i trendmaterial som koppar och sten, såväl som samtida stil som sinuösa kurvor eller geometriska rutor, och de kan göra ett betydande designuttalande.

Vilka är de olika typerna av badrumssänkor?

 • Sjunker på piedestaler.
 • Sänkor som är monterade på väggen.
 • Sjunker den självsköljning.
 • Sjunker med en undermonterad design.
 • Sjunker i ett fartyg.
 • Fåfänga sänkor är sänkor som placeras på en fåfänga.
 • Sjunker för konsoler.
 • Sänkor som är semi-realiserade.

Vad är en vägg hängde badrumsvask och hur fungerar det?

Eftersom en väggmonterad diskbänk inte behöver en piedestal eller stativ, kan det frigöra värdefullt golvutrymme, underlätta rengöring och ge intrycket av större utrymme i rummet totalt. Finns i olika färger, mönster och storlekar. Det är möjligt att ansluta en diskbänk till nästan vilken vägg som helst så länge den högsta kvaliteten av väggbeslag används för styrka och säkerhet. Installera en vägghängd toalett för att maximera känslan av rymden och samtidigt bibehålla ett modernt utseende. Vad är exakt en väggmonterad bassäng? Eftersom den är fäst direkt på väggen behöver en vägg som hänger bassängen inte mer utrymme för ett badrum fåfänga under den. Som ett resultat är det ett mångsidigt och praktiskt alternativ för badrum i olika former och storlekar.

Vad är det bästa sättet att stödja en väggmonterad diskbänk?

Skjut diskbänken mot väggen tills den är spolad med väggen. Lyft bara diskbänken för att säkerställa att monteringsfästet på baksidan av diskbänken är ordentligt fäst vid väggfästet. Anslut P-Trap med P-Trap och dra åt kopplaren tills den är säker. Använd silikonkulk i sömmarna där diskbänken och väggen samlas.

Är det svårt att installera väggmonterade sänkor?

Även om det är sant att installation av en väggmonteringsfat är mindre svårt än att sätta ett i ett skåp, måste du utföra lite grovt VVS, som kommer att behöva använda ett tillstånd om du konverterar från en konventionell handfat till en väggmonteringsfat.

Vilken metod används för att ansluta badrumsvasken till väggen?

När du tänker på en väggmonterad badrumsvask tänker du förmodligen på något liknande: det är fäst på väggen med bultar och är enbart ansluten till väggen, utan piedestal eller fåfänga under den.

Hur ser pedestalbadsänkor ut?

Piedestal Sinks är en klassisk badrumsdesign som finns i ett antal storlekar och stilar, inklusive både konventionella och moderna alternativ. Sockeln ger stöd för bassängen och döljer också VVS. Fristående sänkor, även kända som piedestal-sänkor, är ett fantastiskt val för små eller konstigt formade badrum eftersom de sparar utrymme genom att vara fristående. De består vanligtvis av två delar: en diskbassäng, som ofta är fäst vid väggen, och en piedestal under den, som ger ytterligare stöd och lagring i stället för ett skåp.

Finns inte piedestal -sänkor på mode?

Förutom deras rena, minimalistiska utseende gynnas också piedestal och flytande sänkor för att de saknar några av de mest grundläggande funktionerna som människor behöver i badrummet. Förutom att de inte har ett skåp kanske de inte heller har räknarutrymmet som andra mönster måste tillhandahålla.

Vad är den största formen för en spegel att placera över en sockel diskbänk?

När det gäller en dubbel handfat fåfänga med massor av förvaring krävs en rektangulär spegel för att balansera den framträdande strukturen, medan en oval eller rund spegel är mest lämplig för en krökt sockel diskbänk med massor av förvaring. Dubbla fåfängar kan rymma upp till två tunt inramade eller helt oramade speglar; Du måste dock se till att det finns minst några centimeter mellan dem.

Är det svårt att installera piedestal -sänkor?

Piedestal Sinks har en enkel, vacker form som tar mindre plats än en traditionell badrumssänk- och fåfänga -kombination. Att installera en sockel diskbänk är ett enkelt jobb som mest erfarna DIYER kan göra på en enda dag om du redan har rätt VVS på plats.

Är det en bra idé att använda piedestal sänkor?

Piedestal Sinks är mer lämpliga för vissa slags badrum än andra. Många av de nya piedestal -sänkorna är baserade på historiska mönster, vilket ger dem ett verkligt antikt utseende i en modern enhet. Piedestal Sinks, oavsett design, erbjuder ditt badrum en lätt och luftig känsla, i motsats till det tunga och klaustrofobiska utseendet på ett fåfängskåp.

Vad är det bästa sättet att dölja VVS under en sockel diskbänk?

Om du inpackar VVS -beslag på din piedestal -diskbänk med prydnadsartiklar som konstgjorda vinstockar eller band kan hjälpa till att hålla dem dolda från sikten. Använd ett brett band för att påskynda installationsprocessen. Lik in föremålen runt rören som börjar överst och arbeta dig ner. Täck utrymmet under sockel diskbänk med prydnadsartiklar för att göra det mer visuellt tilltalande.

Vad exakt är hörnbassänger?

Eftersom de är lite ovanliga, kan en hörnfat bli en fokuspunkt i ett designdrivet badrum. En hörnfat är ett utmärkt val för att maximera användningen av annars slösat utrymme i ett litet badrum. De är vanligtvis små i storlek och kan vara väggmonterade, piedestalstil eller i par med matchande toaletter. Corner Badrumsänkor betraktas som rymdsparare på grund av att de är smart byggda för att passa in i även de minsta garderober och badrum. Den största fördelen med denna enhet är att den har ett mycket mindre fotavtryck än dess konventionella motsvarighet. När du installeras i ett 90-graders hörn av ditt badrum, sträcker sig ett hörnbassäng diagonalt ut från väggen. En hörnbassäng är avsedd att vara så liten som möjligt, vilket gör det till ett utmärkt rymdbesparande alternativ för badrum som inte har mycket tillgängligt golvutrymme.

När det gäller rymdkraven, hur mycket tar ett hörn sjunka upp?

Använd bara hörnbasen som om det var ett normalt 24 -tums basskåp är en slangterm för ett lagringsutrymme för saker. Leta efter en diskbänk med en total storlek på högst 23 tum "..... överväga följande : Ofta, men inte alltid, kommer diskbänken att placeras tillbaka tre tum "som härstammar från skåpets främre ram nu, tre tum längre tillbaka, det vänster till höger avståndet är cirka 22 tum" i utrymmet mellan skåpväggarna

Vad är det perfekta djupet när det gäller badrumssänkor?

Den stänk som uppstår när ett badrumsvask är för grunt kommer att vara vanligare, och du kommer inte att kunna fylla diskbänken av någon anledning. En annan anledning till höga höjder är hur lätt de kan nås. Alla verkar hitta ett djup på fem till åtta tum för att vara de mest bekväma.

Är hörnbassänger en bra användning av tillgängligt utrymme?

I de flesta badrum betraktas hörnbeslagsbassänger som rymdsparare eftersom de kan använda ett område som vanligtvis försummas av majoriteten av människorna. Detta stöds ytterligare av ditt beslut att placera ett bassäng här snarare än i mitten av ditt rum med en vägg. Genom att göra det frigör du ytterligare utrymme för andra nödvändigheter som toalett eller förvaringsbehållare.

Vad tycker du om bänkskivans handfat?

Bänkbasket, som är en snygg badrumscentrum, placeras på ytan på en lämplig fåfänga, hylla eller skåp. Människor som gillar mycket anpassade, iögonfallande stil kommer att uppskatta utseendet och mångsidigheten som de ger. Bortsett från de många sänkformer, storlekar, material och tillgängliga mönster kan du också uttrycka din individualitet genom att välja bänkskivan eller enheten där din bassäng kommer att installeras för att ytterligare visa din egen stil. Tänk till exempel på att para ihop en natursten diskbassäng med det vackra kornet på en träenhet för att skapa känslan av en modern spa -miljö. En diskbänk är exakt hur det låter som: ett handfat som sitter på en bänkskiva. Det är en diskbassäng som är placerad ovanpå en räknare snarare än att byggas in i en vägg, fåfänga eller stå på egen hand på en piedestal som är traditionellt.

Badrum modern enkel handfat design

Hur många olika typer av bassänger finns det?

Vad lägger du i diskbänken på disken?

En bänkskivbassäng är bara ett bassäng som är fäst vid en plan yta med skruvar eller bultar. Denna yta kan vara allt från en bassänghylla monterad på väggen till ett gammalt bord eller till och med ett par lådor. Men dock hittar du dem placerade ovanpå en badrum fåfänga, som kan vara antingen väggmonterade eller fristående beroende på dina preferenser.

Vad är det bästa långvariga materialet att välja för en bänkskiva i badrummet?

Bänkskivor med granitbadrum är de mest hållbara av de tillgängliga naturstenarna, vilket gör dem idealiska för hög trafikpulverrum och master badrum, bland andra applikationer.

Vad exakt är halvreponerade bassänger?

En halvreenerad diskbänk är en som passar halvvägs i en fåfänga-enhet eller skåp, som kombinerar funktionalitet med elegant utseende. Sedan ett resultat av utsprånget är det enklare att använda, eftersom det är mer tillgängligt, samtidigt som det ger möjlighet att lagra föremål i enheten nedan. Vad är en halvreponerad bassäng, och hur fungerar det? Counters toppbassänger och fåfänga enheter finns båda tillgängliga i denna design, som ligger halvvägs mellan de två typerna av sänkor. Den är monterad ovanpå en enhet, men den projicerar eller hänger framför enheten snarare från att vara helt integrerad i bänkskivan.

Vad är en helt infälld bassäng, och hur fungerar det?

När den är installerad i linje med en solid arbetsyta, lämnar en infälld bassäng mycket lite av bassängen som sticker ut ovanför bänkskivan, vilket gör den idealisk för badrum och kök .... En infälld tvättbassäng skiljer sig från en ytmonteringsbassäng genom att den är placerad under bänkskivan.

Vad är antalet olika typer av bassänger?

Floddreneringsbassänger, konstruktionsbassänger och havsbassänger är de tre vanligaste typerna av bassänger som finns på jorden. En floddreneringsbassäng definieras som det område som dräneras av en flod och alla dess bifloder tillsammans. I en flodbassäng finns det många distinkta vattendrag som bidrar till dess flöde. En vattendrag är en delmängd av en flodbassäng som är mindre i storlek.

Vad är exakt inbyggda bassänger?

En insatsfat ser inte bara fantastiskt ut, utan den har också den extra fördelen att tillhandahålla ytterligare angränsande bänkskivor eller bänkutrymme samt lagringsutrymme nedan. Denna typ av badrumsdesign är idealisk för en ren, skarp och minimalistisk estetik. På grund av det faktum att de måste installeras i ett skåp eller ett skåp behöver denna konfiguration ofta lite mer utrymme än andra bassängkonfigurationer. Insatsbassänger är kompatibla med ett brett utbud av tapware -typer, inklusive bassängblandare och väggkranar av olika mönster. Insetsbassänger, som finns tillgängliga i rundade och fyrkantiga former, liksom matt och glansfinish, är en modern twist på den klassiska designen av en diskbänk under disk.

Vad är en helt infälld bassäng, och hur fungerar det?

När den är installerad i linje med en solid arbetsyta, lämnar en infälld bassäng mycket lite av bassängen som sticker ut ovanför bänkskivan, vilket gör den idealisk för badrum och kök .... En infälld tvättbassäng skiljer sig från en ytmonteringsbassäng genom att den är placerad under bänkskivan.

Vad är en underbesökbassäng, och hur fungerar det?

Betydande i storlek, under räknare är avsedda att installeras under din badrumsbänk. Undermonterade bassänger är ett bra alternativ eftersom de är mindre svåra att rengöra än andra typer av bassänger och eftersom de ger en vacker visuell effekt. På grund av deras eleganta och enkla former är undercounter -sänkor idealiska för samtida inställningar.

Hur visas traditionella bassänger?

Det är möjligt att förbättra den tidlösa atmosfären i ditt historiska hem genom att installera en klassisk badrumsvask. De samtida anpassningarna av klassiska mönster, som är baserade på vackra tidigare modeller, är också av utmärkt kvalitet och praktiska. De finns i en mängd olika konfigurationer, inklusive väggmonterade, piedestal-stil, semi-realiserad, insatt och monterad på en matchande tvättstand. Våra klassiska bassänger är ett sofistikerat komplement till alla badrum och kombinerar funktionalitet med klassisk elegans. Idag kan du välja mellan olika mönster.

Vad är exakt garderobsbassänger?

Eftersom tillverkare idag producerar många vackra badrumssänkor i alla stilar specifikt för dessa platser snarare än att offra på design, innebär inte en badrum, garderob eller mindre badrum en minskning av kvaliteten. Vissa sänkenheter är mindre än andra, men de sticker alla ut från väggen i samma utsträckning, vilket gör dem lika trevliga att använda som större handfat. Alternativt är vissa garderobsbassänger långa men grunt i djupet, vilket gör att de kan placeras mot en vägg utan att skjuta ut. Searbassänger har ett betydligt mindre fotavtryck än badrumsbassänger och gör att du därmed kan bevara så mycket befintligt utrymme som möjligt, även i de minsta garderoberna och badrummen väljer mellan garderobsbassänger som är väggmonterade, fulla pedestalmonterade eller hörnmonterade till Upptäck den perfekta garderoben för ditt område.

Vad är standardstorleken på en garderobedänkning?

Vad är rätt höjd för en garderobsbassäng? Att installera en garderobbassäng i en höjd mellan 800 mm och 850 mm är det mest idealiska. Höjden på en piedestalbassäng är fixerad, medan en vägghängd bassäng kan installeras på en höjd som är mest bekväm för dig och dina behov.

Vad är exakt en liten bassäng?

In order to accommodate people who must decorate a tiny bathroom, we have chosen a range of washbasins that are of first-class quality. When a washbasin is smaller than 60 cm broad, it is considered to be tiny. Small washbasins are ideal for bathrooms with limited space, often known as quarter or half baths, since they are compact.

In terms of material for a bathroom sink, what is the greatest choice?

Among the most popular materials for a bathroom sink are porcelain and ceramic. Both materials are simple to clean and have a pleasing texture and finish. They also offer great durability, as well as a stylish appearance. They are, however, vulnerable to chipping if a large object is placed on top of them. Stainless steel and other metals such as copper and bronze have excellent germ resistance and beautiful aesthetics, but if not properly maintained, they may get stained by water and minerals.

What is the history of the sink?

Generally speaking, sinks are bowl-shaped plumbing fixtures that are used for hand washing, dishwashing, and other tasks. Sinks are equipped with taps (faucets) that provide hot and cold water, as well as a spray function that may be utilized to speed up the rinsing process. When a sink gets blocked, it is common for people to resort to employing a chemical drain cleaner or a plunger to clear the obstruction. The majority of experienced plumbers will use a drain auger (sometimes referred to as a "plumber's snake") to clear the blockage.

Modern badrumsdesign med bassäng

Which form is the best for a bathroom sink?

What kind of material is utilized to construct the sink?

Stainless steel is widely used in kitchens and commercial applications because it provides an excellent balance between affordability, utility, durability, and ease of cleaning, all of which are important considerations. The combination of enamel over cast iron is a common material for kitchen and bath sinks. Plastic sinks may also be manufactured from the same materials that are used to create "solid surface" counters, such as quartz or granite. The handcrafted glass sink, which has grown more popular among affluent households, is a recent development in bathroom design. Soapstone sinks were formerly widespread, but now they are often found primarily in high-end applications or in applications that must withstand caustic chemicals and other harsh chemicals. Marble, travertine, onyx, granite, and soap stone are some of the most common stones used in high-end sinks, as are a variety of other stones.

 • Keramisk
 • Betong
 • Koppar
 • Enamel over steel or cast iron
 • Glas
 • Granit
 • Marmor
 • Nickel
 • Plast
 • Polyester
 • Porslin
 • Resin washbasin
 • Täljsten
 • Rostfritt stål
 • Sten
 • Terrazzo
 • Trä

What factors should I consider while purchasing a bathroom sink?

Decide on your own style. It is possible to have a renovated bathroom that complements the style of your home or that is a unique, eclectic area unlike any other in your home. Select the mountain of your choice. With a solid-surface, integrated sink, you can create a clean, streamlined appearance. Decide on the material you want to use. Take a measurement of the available space. Consult with a trained professional.

What is the greatest shape for a bathroom sink?

Square sinks give your bathroom a more contemporary vibe, and they can be used with a number of sink types, including pedestal and undercounter sinks, to complete the look. They also have more flat and wide surfaces than an oval sink, which is another advantage.

What is the simplest bathroom sink to keep clean and disinfected?

Make your sink out of a durable material that is easy to clean, such as porcelain, tempered glass, or vitreous china. The following three choices are the most convenient in terms of upkeep and maintenance. Metal sinks, especially stainless steel sinks, are quite popular.

Which is preferable: a porcelain or a ceramic sink?

Trots att porslin är mycket mer hållbart än keramik, lyckas det ändå behålla en slät yta. Det är jämförbart med keramiska sänkor eftersom porslin har mycket låga vattenabsorptionsegenskaper och också är relativt enkel att rengöra, vilket också är en av orsakerna till att porslin är det mest använda materialet för toaletter.

Vad är det mest långvariga badrumsvasken du kan hitta?

Porslin består av den tuffaste lera som finns tillgänglig och är mycket hållbar, men ändå är en av dess mest tilltalande egenskaper dess mjuka utseende. Det är enkelt att underhålla, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för familjebadrum. Gjutjärnsvask med en keramisk beläggning är vanliga i äldre hus, med den keramiska beläggningen som täcker gjutjärnbasen.

Är rektangulära sänkor nu på mode?

Och naturligtvis, bara för att rektangulära sänkor är fashionabla och samtida innebär nu inte att de kommer att fortsätta att vara så om fem eller tio år. Många trender blir daterade mycket snabba, och genom att välja allt annat än det traditionella valet utsätter du dig själv för denna fara. En annan övervägande är rengöringsaspekten i situationen.

Vad är det mest populära materialet att använda när det gäller badrumssänkor?

Glasös porslin och emaljerad gjutjärn är de vanligaste materialen som används för att konstruera badrumssänkor. Sänkor konstruerade från dessa tidtestade material är utformade för att uthärda eftersom de är robusta, rejäl och långvariga. Emaljerat stål, härdat glas, sten, trä, akryl och fasta ytor är några av de andra tillgängliga materialen.

Vad är en självrimmad badrumsvask, och hur fungerar det?

När du använder en självrimning diskbänk är diskbänken på ett sådant sätt att sidorna på diskbänken sitter ovanpå bänkskivan. En drop-in-handfat är en som läggs i ett hål i en bänkskiva och sedan fäst och förseglas på bänkskivans yta, i huvudsak. Detta är ett av de vanligaste och grundläggande valen som finns tillgängliga.

Har porslinssänkor en tendens att repa?

Porslinssänkor är mer benägna att skrapa än sänkor i rostfritt stål. Porslinssänkor är benägna att flisas och spricka på grund av materialets bräckliga natur. Eftersom fläckar snabbt kan bildas på porslinssänkor, måste du använda blekmedel och rengöringsmedel på en mer regelbunden basis för att hålla området runt diskbänken ren.

Har porslinssänkor en tendens att chip?

En sak att tänka på är att porslin lätt kan flisas, så var försiktig när du hanterar det. Varje skarp eller tung föremål som släpps i ett porslinskivfisk har potentialen att skada ytan. När blekmedel och andra sura kemikalier låter vila under en längre tid, kan de förstöra emaljen och ytan av porslinet.

Har keramiska sänkor en tendens att spricka?

Du kan rengöra en keramisk handfat med dina vanliga hemrengöringslösningar eftersom det är fläckbeständigt och lätt att hålla ren. En betydande åtskillnad mellan keramiska sänkor och brandkår eller gjutjärnssänkor är det faktum att keramiska sänkor är mycket känsliga. Keramiska sänkor är också benägna att flisas, spricka och repor på grund av materialets natur.

Vad är det mest hållbara materialet för en diskbänk?

Rostfritt stål är ett av de mest långvariga och kostnadseffektiva materialen för diskbänkar på marknaden. Det rostfria stålämnet är resistent mot korrosion och stöder inte tillväxten av bakterier på något sätt. Priset bestäms av mätaren, som varierar från 16-gauge till 22-gauge i tjocklek.

Finns piedestal sänkor fortfarande på mode?

Trots att piedestal och flytande sänkor beundras för sin eleganta estetiska och minimalistiska design, saknar de några av de mest grundläggande funktionerna som människor behöver i badrummet. Att installera ett speglat skåp över diskbänken för små saker, såväl som flytande hyllor eller en annan lagringsenhet ovanför eller runt toalettområdet, kan vara en bra investering.

Vad är det mest effektiva sättet att rengöra badrummet?

Spraya en desinficerande badrumsrengöring, såsom Clorox eller Lysol, runt badrumsvasken och torka av den med en handduk eller svamp efter varje sprutningssession. För att desinficera kranhandtagen, spraya eller torka dem med en desinfektionsmedel spray eller torka av och låta dem hålla sig våta under den tid som anges på lådan för att förstöra bakterier.

Vilka faktorer ska du ta hänsyn till när du väljer en badrumsvask?

 • Din perfekta badrumsbassäng matchar ditt moderna, eleganta och vackra badrum eller din mer traditionella badrumsdekor.
 • Pedestalmonterade badrumssänkor är de vanligaste typerna av sänkor.
 • Badrum med nedsänkta bassänger är kända som insatt badrum.
 • Piedestal Sinks har en härlig, enkel design, jämfört med konventionella sänkor och fåfängar, som sparar utrymme.
 • Piedestal Sinks är lämpliga för många typer av badrum.
 • De forntida piedestal -sänkorna ger dessa moderna enheter ett riktigt gammalt utseende.
 • Till och med piedestal sjunker har en lätt och luftig känsla jämfört med fåfänga skåp, som har en rejäl och klaustrofobisk look.
 • Bänkskivbassänger, som är en fashionabla badrumsfokalpunkt, är monterade på en lämplig fåfänga, hylla eller skåp.
 • Som de mest hållbara av naturstenalternativen är bänkskivor med granit badrum väl lämpade för användning i livliga pulverrum och masterbad.
 • En semi-återutvecklad diskbänk har både praktisk användning och vackert utseende.
 • På grund av dess utbuktning är det lättare att använda eftersom det är mer tillgängligt, men det gör det fortfarande möjligt att lagras under.
 • Kunder har två sänkor att välja mellan: bänkskivbassänger och fåfänga enheter.
 • Istället för att vara helt integrerad i bänkskivan projicerar eller hänger den framför enhetens framsida.

Skriven av
BrookPad Team

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.