How To Install and Use A Hand Held-Bidet Sprayer

Hur man installerar och använder en handhållen-BIDET-sprayer

Allt du behöver veta om att installera och använda en handhållen bidetsprutare.

Bidsprut på väggen

Vilka är fördelarna med att använda en handhållen bidetsprut?

En handhållen bidet är en av de mest grundläggande typerna av bidetter, men för de oerfarna kan använda dessa små "bumpistoler" vara förvirrande. Betrakta det som en bidetdusch med ett munstycke i slutet av en lång slang, liknande ett handhållet duschhuvud. Du sätter på vattnet, pekar det i den riktning du vill att det ska gå och spraya! Bidsprutor är bidetter som drivs av vattentryck snarare än el. Det är utmärkta val för toaletter som saknar kraftuttag nära toaletten. Ett hölster placerat på toaletttanken eller på väggen bredvid den håller avstängningen T-ventil, bidetslang och bidetsprayhuvud. En av de oftast använda bidéerna i världen är sprutan. Handhållna bidetter är idealiska för att tvätta badkarets väggar, husdjur och stora föremål. Bidsprutor är populära bland nya mammor för att försiktigt rengöra den känsliga postpartum -huden. Handhållna bidetter dubbla som blöjsprutor när det gäller tvätt av tygblöjor.

En väl inriktad bidetspray är ett utmärkt avskräckande medel om du vill hålla någon ur badrummet. En bidé kan vara ett trevligt alternativ för ett handhållet duschhuvud om du letar efter något annat. För kvinnor som uppskattar de finare sakerna i livet är funktionerna i ett handhållet duschhuvud mycket stimulerande. En bidé kan vara ett trevligt alternativ. Eftersom muslimer lägger ett så högt värde på renlighet är tvätt den rekommenderade metoden för att rensa upp efter att ha använt toaletten. På platser där islam utövas i stor utsträckning har handhållna bidetter länge varit populära. En muslimsk dusch, även känd som en shattaf, är en bidetsprut som individer använder för att tvätta håret och ansikten med vatten.

 • Bidsprutor använder vattentrycket för att röra sig snarare än kraft.
 • Toaletttankhål eller väggar intill tanken innehåller T-ventilen, bidetslangen och bidetsprayhuvudet.
 • En ofta använt bidet är sprutan.
 • Handhållna bidetter är användbara för att rengöra stora saker, väggar och husdjur.
 • Den känsliga postpartumhuden rengörs ofta med bidetsprutor.

Handhållen bidetsprutinstallation

Innan du installerar en bidetsprut, dubbelkontrollera din vattenförsörjningslinje. Om du inte vill byta ut vattenanslutningen med ett hårt rör, se till att den är flexibel. Kom ihåg att träna med sprutan! Kontrollera om din toalett har en spolning eller no-spolma-knapp om du inte är säker på bidetter.

 1. Stäng av vattnet vid huvudventilen. Vattenförsörjningsventilen på väggen intill din toalett ska stängas av vid denna tidpunkt. Vrid det så långt det kommer att gå medurs. För att helt tömma toaletttanken, spola toaletten och hålla ner i spaken i några sekunder.
 2. Anslut T-ventilen till resten av systemet. Skruva loss den flexibla vattenförsörjningslinjen från fyllningsventilen under din toalettbehållare (även känd som bollcockventilen) snarare än från vattenförsörjningsventilen på sidan av toaletttankväggen. Kontrollera att den platta gummitvätten är ordentligt sittande i T-ventilen på din bidet (ledtråd: toppen av T-ventilen är där den snurrande muttern är belägen). Fäst toppen av T-ventilen på fyllningsventilen på toaletten där du tidigare skruvade bort vattenförsörjningsslangen genom att skruva på den från toppen. Håll ett nära öga på anslutningarna för att säkerställa att de inte är fördröjda.
 3. Anslut slangarna tillsammans. Fäst vattenförsörjningsslangen för toaletten till botten av T-ventilen med en skruvmejsel. Den ena änden av bidetslangen ska vara ansluten till sidan av T-ventilen. Fäst budetspruthuvudet i den andra änden av bidetslangen med en slangklämma.
 4. Slå på vattenförsörjningen och fäst sprutan på väggen. Öppna vattenförsörjningsventilen igen om den har stängts. Att lägga till rörmokersband till alla anslutningar som verkar vara löst eller läckande kan vara nödvändigt om du upptäcker några problem. Om det inte finns några läckor, har din handhållna bidetsprut framgångsrikt monterats och är redo att använda! Hölster toaletttankklipp: Fäst hölsteret på toaletttankklippet med en skruvmejsel. Att ta bort toaletttanklocket, glida klippet på sidan av tanken och byta ut locket är allt som krävs. Hölster väggmontering: För att ansluta hölsteret till väggen använder du gipsväggskruvarna och ankarna som följer med hölsteret.

Är det värt att investera i en bidespruta?

Trots att en bidé inte helt kan sterilisera din butthole - är den inte avsedd att vara en - det är mycket effektivt att eliminera fast avfall från ditt butthole. Användningen av bidetter är särskilt fördelaktigt för individer som har rörlighetsproblem, och detta är en befolkning som behöver särskild uppmärksamhet.

Är det sant att bidetter verkligen rengör dig bra?

Sammanfattningen är att beten är extremt effektiva. Vattenkraften används för att rengöra huden enkelt och effektivt i alla aningetter, precis som du skulle ta en dusch efter att ha tränat eller rengör händerna efter att ha avslutat ett jobb.

Rengör du händerna efter att ha använt bidén?

Att rensa upp efter att ha använt en bidet är enkelt. Torka försiktigt eller tappa de fuktiga områdena för att suga upp extra vatten som kan ha samlats. Tänk på att området tidigare har rengjorts; En lätt torkning eller DAB bör räcka för att slutföra uppgiften. Det rekommenderas att du använder toalettpapper, eftersom de flesta redan har några i sina toaletter eller en handduk i deras badrum.

Handhållen bidetsprut med vatten

En instruktionshandbok för att använda en handhållen spruta.

Innan du går till badrummet är det en bra idé att experimentera med den handhållna bidetsprutan. När vattentrycket för en handhållen bidé är inställd på sin maximala nivå är det mycket kraftfullt. Spraya vattnet i en ren toalettskål eller badkar för att lära dig att använda tryckkontrollen och riktningen för den handhållna bidén.

 1. När sprutan inte används, slå på T-ventilen för att förhindra att vattentrycket byggs upp i bidéslangen och orsakar en täppa. Alternativt kan du välja att bara öppna ventilen delvis, vilket kommer att minska sprayens styrka. Använd en handhållen bidett? T-ventilen (tillgänglig i plast eller metall) är belägen under toaletttanken, ansluten till toalettens fyllningsventil, så hittar du den under toaletttanken.
 2. Lär dig hur man riktar en bidetsprutning så att smutsigt vatten dränerar in i toalettskålen snarare än i själva sprutan. Sprayhuvudet ska placeras så att det sprayar uppåt i en vinkel mot målområdet. Vissa handhållna bidetter är särskilt avsedda att vara mer intuitiva och ergonomiska att använda för personlig rengöring, medan andra är avsedda att vara mer överkomliga.
 3. Eftersom det dras direkt från ditt hems vattentank är vattnet i din bidé alltid säkert att dricka. Så snart du är redo att tvätta, pressa bara eller tryck på avtryckaren för att aktivera bidetsprayen. Om sprayvinkeln inte verkar korrekt, placera din hand förrän den gör det. När du är säker på att du är ren, dra knappen på sprutan för att stänga av vattenflödet.
 4. När bidetsprutan inte används, stäng av T-ventilen för att garantera att den inte läcker. Några kvadrater toalettpapper räcker för att torka sig efter att ha använt en bidé som är handhanterad. Att använda icke-elektriska bidetsprayer är en underbar metod för att hjälpa miljön för dem som är miljöberörda.

Är det verkligen nödvändigt att stänga av Bidet T-Valve varje gång jag använder toaletten?

När det gäller den bärbara bidetsprutan är T-ventilen en nödvändig komponent. När du är genom att använda bidet låter det dig helt stänga av vattenförsörjningen till slangen i fråga. Det är kritiskt att T-ventilen alltid vänds till OFF-läget; Annars kan bidetsprutan läcka eller skapa en översvämning, vilket är mycket farligt.

Vad får min bidespruta att läcka?

När det gäller drift är en bidesprutan ganska lik en toalettsprut. När du tar handtaget eller avtrycker sprutan kommer spraystrålen till ett fullt stopp. Vattentrycket utövar fortfarande trycket på bidetslangen och spruthuvudet, men det är inte så intensivt som det var tidigare. Med tiden utvecklas skador som en följd av detta tryck, vilket resulterar i läckage. Trädgårdsslangar och bidetsprutor fungerar båda på samma sätt, med undantag för att de släpper ut en vattenstråle i din toalettskål snarare än en bäck. Ta bort handtaget från trädgårdsslangmunstycket när du är klar med att vattna dina växter och vattnet upphör att flyta. Vattnet har å andra sidan ännu inte stängts av! För att avsluta proceduren måste du fortfarande stänga av tappen i andra änden av slangen.

Hur reparerar du en bidespruta som läcker?

Ett brett utbud av bidetfästen och säten finns tillgängliga från BrookPadsom alla inte behöver använda en T-ventil avstängning. Du måste ersätta bidetkomponenten som läcker om en läcka redan har börjat. Detta beror på att bidetkomponenten har äventyrats. När du har bytt ut den läckande bidéslangen eller den läckande sprutan kan du vila säker på att din bidet kommer att vara läckage under överskådlig framtid.

Varmt vatten handhållna kex är exakt hur de låter.

Bidet varma och kalla blandningsventil ligger under diskbänken och ansluter till den varmvattenlinjen som levererar din kran med varmt vatten. Kombinationen av kallt och varmt vatten styrs av spaken på ventilen, vilket resulterar i en bidetspray som kan styras i termer av temperatur med spaken på ventilen. Att använda en handhållen bidé med en justerbar temperaturkontroll är möjligt när ventilen har monterats.

Är det säkert att använda en handhållen bidett offentligt?

Eftersom bidetstolar är fästa vid din nuvarande toalett, finns smuts i skålen på din toalett. Bidetter är smutsiga och motbjudande. Jämfört med att använda toalettpapper är vatten mer hygieniskt eftersom det försiktigt rengör området istället för att sprida det. Det bästa är att munstyckena på alla elektriska BrookPad SplashLet Bidsäten rengörs automatiskt!

Rengör du händerna innan du använder en bidé?

När du använder en bidé för första gången, torka av toalettpapperet först innan du försöker använda bidet munstycksspray. Vissa individer använder bidet som en mini-duter efter att ha haft en tarmrörelse, ha sexuella relationer eller bara för att fräscha upp, även om detta inte krävs.

Det väsentliga med handhållna bidetsprutor.

 • Bidsprutor rör sig genom att använda vattentrycket snarare än kraft.
 • Det är fantastiska toalettalternativ som saknar elektriska uttag runt.
 • Ett hölster med tolvtoilet eller på nästa vägg har en T-ventil, en bidetslang och ett bidetsprayhuvud.
 • En ofta använt bidet är sprutan.
 • Badkaret är lättare att rengöra när du använder handhållna bidetter.
 • Den känsliga postpartumhuden rengörs ofta med bidetsprutor.
 • En handbok för att använda handhållna sprutor.
 • När den handhållna bidet är inställd på sitt maximala vattentryck är det starkt.
 • Använd toalettskålen eller badkaret för att lära dig hur du använder tryckkontrollen och den riktade handhållna bidén.
 • Olika bidetfästen och säten erbjuds av BrookPad, som alla inte är beroende av en T-ventils avstängning.
 • För att reparera läckan måste du ersätta bidetkomponenten.
 • Byt ut den läckande bidetslangen eller sprutan, så behöver du inte längre oroa dig för att bideten läcker i framtiden.
 • Med hjälp av spaken på ventilen är det möjligt att justera temperaturen på bidesprayen, vilket resulterar i en blandning av kallt och varmt vatten.
 • Handhållna bidetter kommer att vara möjliga efter att ventilen har installerats.
 • Eftersom bidetstolar är monterade på toaletten hålls de i toalettskålen.

 

Skriven av
BrookPad Team

 

 

 

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.