How to remove and replace a toilet seat?

Hur tar jag bort och byter ut en toalettstol?

Läs mer om att ta bort och ersätta en toalettstol.

 i VVS

Vilka är de viktigaste fördelarna med att ta bort en toalettstol?

Att installera en toalettstol är en av de enklaste och mest tidseffektiva DIY-badrumsuppgifterna, vilket kräver bara några minuter. Beräkna det användbara utrymmet på din toalett med hänsyn till hur långt det kommer att nå från väggen och hur mycket utrymme det skulle behöva framför den. Toalettstolar passar inte alltid samma sak, så dubbelkontrollera din innan du beställer. Toalettstolar som är böjda eller repade kan vingla och rulla runt när de sitter på. För att hitta den bästa platsen för din toalett måste du mäta den. Många platser är anpassningsbara till de mest populära stilarna med toalettskålar. Avståndet mellan reparationshålen-läget för skruvarna-är normalt 150-160 mm. Att installera en ny toalettstol är exakt samma sak som att ta av den befintliga. BrookPad SplashLet är en smart toalett som blandar modern funktionalitet med bidetliknande rengöringsfunktioner. Smarta toalettstolar blir vanligare i europeiska hem. När du har tagit bort den gamla bäcken SplashLet Sittplatser, det är dags att lägga in de nya.

 • Toalettstolar är inte alltid kompatibla, så dubbelkontroll innan du köper.
 • Processen att ersätta en toalettstol är identisk med att ta bort en gammal.

Om du vill lära dig mer innan du köper en toalettstol?

Att installera eller ta bort en toalettstol är en relativt enkel uppgift. Allt du behöver är några enkla verktyg för att ersätta din toalettstol, oavsett om det är föråldrat, repat eller om du vill ha en ny stil. Att installera en toalettstol är ett av de enklaste och snabbaste DIY -badrumsprojekten och tar bara några minuter. Innan du köper en toalettstol kan du ha några frågor. Här är en snabb guide till de viktigaste skillnaderna och mekanismerna för smarta toaletter. Vilka är de olika typerna av toaletter? Är inte en toalett bara ett fint ord för ett bad? Det är inte fallet alls! Det finns flera olika toaletter på marknaden, och det är avgörande att tänka på alla dina val eftersom den typ du vill ha en stor effekt på utseendet på ditt badrum. BrookPad Undersöker många av de många aspekterna av toaletter för att hjälpa dig att göra ditt val. Vad är den mest effektiva metoden för att installera en toalett? Tänk på hur och när en toalett skulle användas när du köper en, särskilt om den skulle vara i en svit eller garderob. Mät det tillgängliga utrymmet i ditt badrum med hänsyn till hur långt det kan sträcka sig från väggen och hur mycket utrymme det kommer att behöva framför den för att bestämma de optimala dimensionerna på en toalett. Innan du köper, gör en skalad plan för ditt badrum.

 • Att installera eller ta bort en toalettstol är en enkel process.
 • När du köper en toalett, tänk på hur och när den kommer att användas, särskilt om det kommer att vara i en svit eller garderob.

Har alla toalettstolar samma dimensioner?

Passar alla toalettstolar på samma sätt? Nej, eftersom toaletter kommer i en mängd storlekar, inte alla toalettstolar passar samma, så dubbelkontrollera din innan du köper. I de flesta europeiska hushåll finns det tre stora typer av toalettformer. De rundade, D-formade och långsträckta sätena faller i denna kategori. Ersättningstoalettstolar kan normalt modifieras för att matcha äldre eller icke-standardtoaletter; Emellertid måste beröringspunkterna eller gångjärnen stöds. Majoriteten av toalettstolarna är ovala i form, men vissa är mer moderna fyrkantiga eller D-formade. Som ett resultat, tänk på detta när du handlar efter en ersättning i en butik eller från den första tillverkaren. Det är en smart idé att väga toalettskålen innan du köper en kudde.

 • Har alla toalettstolar samma dimensioner?
 • Denna kategori inkluderar cirkulära, D-formade och utökade stolar.

Vilka är fördelarna med att ersätta min toalettstol?

Varför ska jag byta ut min toalettstol? Toalettstolar kan modifieras för olika ändamål. Sätet kan böjas eller repas, fixturerna kan ha slitit, vilket får den att vingla och rulla omkring när du sitter på, eller så vill du bara ha en annan modell. När du har installerat ett nytt badrum skulle sätet nästan alltid installeras för dig, så om inte, finns det en annan ursäkt att installera en plats i toaletten. Överväg också att ersätta din gamla toalettstol med en BrookPad SplashLet Smart toalettstol.

 • Toalettstolar kan anpassas för ett antal användningsområden.
 • Sätet kan skadas eller skadas, fixeringarna kan ha slitit, vilket får den att vingla och rulla omkring när du sitter på den, eller så kanske du bara föredrar en annan typ.

toalett i badrummet

Vad är det bästa sättet att väga en toalettstol?

Du kanske inte vill köpa en toalettstol som inte passar, så detta är utan tvekan den viktigaste aspekten av processen. Det är väldigt enkelt att mäta med en ny toalettstol. Du skulle behöva uppskatta längden, bredd, höjd och gap mellan reparationshålen på toaletten. Placera den ena änden av måttet mellan tejp mellan reparationshålen och förläng det hela vägen till framsidan av toaletten för längd. Mät pannans diameter vid dess bredaste läge. Mät klyftan mellan fixeringshålen och cistern eller väggen för att bestämma höjden. Notera avståndet mellan de två reparationsgaparna, eftersom detta kommer att skilja sig från säte till säte. Mätningslängd, bredd, höjd och avståndet mellan fixering av hål.

 • För att mäta längd, placera ena änden av måttet mellan fixeringshålen och sträck den hela vägen till framsidan av toaletten.
 • För att beräkna höjden, mät avståndet mellan fästhålen och cistern eller väggen.

Finns det en normal storlek för toalettstolar?

Eftersom det finns så många olika typer av toaletter finns det inte en enda storlek för alla toalettstolar. Du kan behöva väga toaletten för att bestämma rätt plats för den. För instruktioner, se avsnittet nedan. Även om de flesta platser är flexibla för att matcha de mest traditionella toalettskåltyperna, finns det några huvudmätningar du kommer att kräva. Klyftan mellan fixeringshålen - skruvarnas placering. Detta är vanligtvis en normal längd på 150-160 mm. Om det är mindre än 180 mm kan du välja mellan hela BrookPad SplashLet Smart Seat Range.

 • Det finns ingen inställd storlek för alla toalettstolar eftersom det finns så många distinkta slags toaletter.
 • Det är möjligt att du måste väga toaletten för att välja den bästa platsen för den.

Hur kan jag bli av med en gammal toalettstol?

Majoriteten av toalettstolarna är monterade på toaletten. Dessa är bundna ihop av två bultar på baksidan av bänken, som normalt täcks av plastskydd. För att nå dem ordentligt kan du behöva krama eller komma ner på golvet. Ta bort några plastlock som täcker muttrarna med din flathead skruvmejsel. Om du har varit i en äldre plats länge kan detta vara mer komplicerat. Extrahera försiktigt locken genom att arbeta dig igenom dem, vara vaksamma för att inte skada toaletten. Du kan se topparna på skruvarna med vingnötter som säkrar sätet på plats tills du har tagit bort locken. Beroende på sätets ålder är dessa nötter vanligtvis tillverkade av plast, men de kan också vara gjorda av metall. Lossa muttrarna med dina tång och välj dem sedan för hand. När du har rengjort toalettskyddet, se till att desinficera det ordentligt. Sätet kan sedan lyfta upp, men du måste skruva loss det med din skruvmejsel beroende på märket. Om de fortfarande är fångade kan du behöva försiktigt se dem med en liten bågsåg. Hur vissa toalettstolar hålls på plats varierar, men de flesta fungerar på samma sätt. Om din plats är annorlunda, titta på beslag för att se om du kan ta reda på hur du får ut den. Har bara proceduren i åtanke fram till nästa gång. När du har rengjort den gamla toalettstolen, borsta hela toaletten med antibakteriell rengöringsmedel.

 • Majoriteten av toalettstolarna är förinstallerade.
 • Två bultar på baksidan av bänken ansluter dem, som i allmänhet är dolda av plastbeläggningar.
 • Du kan behöva böja dig eller komma ner på golvet för att komma åt dem ordentligt.

toalettstol i badrummet

Vad är det bästa sättet att installera en ny toalettstol?

Det är dags att installera det senaste BrookPad SplashLet plats efter att du har bytt ut den gamla. Beslag skulle inkluderas i den nya bänken. Att installera en färsk toalettstol är i huvudsak motsvarande att ta bort den. För att börja, justera och säkra de nya beslag genom att sätta in bultarna i toaletten amerikanska monteringshål. Se till att din plats är centrerad och vilar enhetligt över omkretsen i din toalettskål. När du är nöjd med sätets plats, dra åt vingnötterna med händerna eller tången. Se till att den nuvarande sätet är i linje med toalettskålen innan du installerar den. Eftersom det finns två bultar på vardera sidan av sätet, skulle det finnas två vingnötter att fästa totalt. Om den senaste toalettstolen kom med plastlock, kör dem ner på bultarna och på vingnötterna för att säkra dem. Du bör enkelt kunna byta ut din toalettstol och använda din senaste SplashLet Smart toalett om du antar dessa åtgärder.

 • När du har bytt det gamla BrookPad SplashLet Seat, det är dags att installera den nya.
 • Den nya bänken skulle komma med alla nödvändiga fixturer.
 • Att installera en ny toalettstol är ungefär detsamma som att ta bort den gamla.

 

Vad ska jag kontrollera om jag köper en toalettstol?

Vi föreslår att du tar följande dimensioner för att säkerställa perfekt passform. Positionen mellan din toalettens två fästhål är känd som fixeringscentrets avstånd. Bredd vid bredaste punkt - den bredaste punkten på din toalettpanna. Det totala djupet på din toalettpanna är avståndet som den sticker ut från väggen eller cisternen.

Vilka är de många typerna av toalettstolar?

Form och storlek är inte desamma. De flesta äldre och grundläggande toalettstolar är runda eller ovala i form, medan mer moderna toaletter kan ha en fyrkantig toalettstol eller en 'D' -formad toalettstol. Som ett resultat kan det vara en rund, öppen eller U-formad, oval eller utökad säte.

Hur bestämmer jag formen på min toalettstol?

Mät avståndet mellan mitten av bulthålen som fäster sätet i skålen) och den främre kanten på toaletten för att se om den är rund eller långsträckt. Din toalett har en cirkulär front om den mäter 44 cm i diameter.

Vilka är de olika toalettstolstorlekarna?

Toalettstolar finns i två storlekar: runda och långsträckta, som tidigare nämnts. Varje toalettstol faller i en av dessa två kategorier, som anges i paketet. Eftersom det inte alltid är enkelt att urskilja bara genom att titta på sätet är mätningen avgörande.

Kommer toalettstolar i olika storlekar?

Toalettstolar finns inte i olika storlekar, men de finns i två olika former: runda och långsträckta, som matchar två distinkta toalettskåltyper. I de flesta hushåll är runda toalettstolar fortfarande normen, och det är de toalettstolar du kommer att se mest.

Är det att föredra att ha trä- eller plasttoalettstolar?

Detta är ämnet. Toalettstolar är ofta konstruerade av antingen plast eller trä, och varje material har fördelar och nackdelar. Plaststolar är lättare och uthärda längre, även om lövträstolar är mer hållbara och tyngre. Trätoalettstolar ses också att erbjuda en känsla av storhet till badrummet av många individer.

Vad är förfarandet för att ta bort och ersätta en toalettstol?

Två plastbultar och nötter säkrar många moderna toalettstolar på toalettskålen. Bultar måste tas bort. Håll muttern medan du skruvar av bulten för att ta bort sätet. För trånga utrymmen, använd en bassängnyckel. Om du arbetar på en liten plats kan du behöva en bassängnyckel (verktyg längst till höger). Ta bort toalettstolen från toaletten.

Hur tar du av en toalettstol som inte har några synliga skruvar?

Steg för att ta bort toalettstolar med dolda gångjärer bär skyddshandskar för att skydda händerna. Säkra toalettstolen med kanalstolen på locket. Bestäm bultens riktning och gångjärn genom att titta på locket som täcker dem. Ta bort de normala plastlocken genom att skjuta en flathead skruvmejsel under dem och lyfta upp dem.

Är det enkelt att byta ut en toalettstol?

En ny toalettstol är ett enkelt gör-det-själv-jobb. Allt du behöver är några enkla verktyg och några minuter att ersätta dina, oavsett om det beror på att det är föråldrat eller för att du bara vill ha ett annat utseende. Ta bort den gamla toalettstolen och byt ut den med den nya med hårdvaran som ingår i paketet.

Hur ofta ska din toalettstol bytas ut?

Hur länge håller de på toalettstolar, hur länge? Toalettstolar bör i genomsnitt pågå fem år. Som ett resultat är det rimligt att anta att dina toalettstolar ska bytas ut var 5-7 år.

Är toalettstolar ersatt av rörmokare?

Till exempel kommer en hantverkare eller rörmokare att ersätta en toalettstol på 10 till 15 minuter, men det kan ta dig flera timmar första gången, till exempel när du köper den felaktiga formen och måste återvända till butiken.

Vad är det bästa sättet att skydda min toalettstol från att glida?

En sådan fråga är en glidande toalettstol. Att dra åt muttrarna som fäster den i skålen bör hindra den från att glida, men de lossnar efter en kort period och frågan återvänder. Anledningen till detta beror på att bulthålen är avsiktligt större för att förhindra att bultarna spricker porslinet.

Vad är det bästa sättet att få ut en rostig bult?

Rost kan lösas genom väteperoxid. För att eliminera rost och lossa muttrar och bultar, applicera väteperoxid på fästelementen och låta den vila i några minuter. Att skrubba den med en fast borste kan hjälpa dig att ta bort all rost som har samlats på muttrar och bultar.

Varför är det så att min toalettstol vanligtvis är lös?

Eftersom hålen i toalettkantkanten är större än bultarnas diameter, vinglar toalettstolarna ofta, vilket möjliggör rörelse som äntligen lossnar muttrarna.

Är alla toalettstolar kompatibla med alla toaletter?

Är det möjligt för mig att använda någon toalettstol på någon toalett? Om toalettskålarna är standardrundor eller standard långsträckta, passar alla säten från något märke. Om en tillverkare skapar en skål med ovanliga dimensioner måste de leverera en anpassad plats.

Har alla toaletter samma dimensioner?

De flesta toaletter kommer att ha en grov-in på 50 cm. Om du ersätter en befintlig toalett, leta efter en som har samma grov-in som den gamla. För att installera en toalett med en större grov storlek måste du justera ditt VVS-system eller flytta väggen.

Är det möjligt att byta ut en toalett på egen hand?

Förbereda och rengöra området, sätta in en ny vaxring, ställa in den nya toaletten och försegla ringen, ansluta muttrar, brickor, bultar och bultlockar, fäste tanken och ventilenhet är alla steg i samma procedur.

Hur kan jag få en rostig bult ur mitt hus?

Om rosten har trängt in i fästelen, är det enda sättet att ta bort den att använda WD-40 penetrant spray. Det ska appliceras på bulten och sedan knackas med en hammare. Detta kommer att hjälpa WD-40 penetrerande spray vid penetrering av montering och lossa bulten, vilket gör att den lätt kan tas bort.

Hur förblir toalettstolar på plats?

Majoriteten av toalettstolarna är utformade för att fästas på toaletten. Dessa hålls samman av två bultar på baksidan av sätet, som vanligtvis är förklädda av plastbeläggningar. Beroende på sätets ålder är dessa nötter vanligtvis tillverkade av plast, även om de också kan vara gjorda av metall. Lossa muttrarna med dina tång och ta sedan bort dem för hand.

Vad är syftet med den bottenfixerande toalettstolen?

Bottenmonterade toalettstol gångjärn använder en klassisk installationsmetod som innebär att du lägger två bultar i din panna och dra åt dem under. Vingbultar används ofta. Om du kan nå under toaletten och känna bulten är en bottenfasta toalettstol troligtvis vad du behöver.

Komfort förbättras med smarta toaletter och bidet toaletter.

BrookPad SplashLet är en smart toalett som kombinerar modern toalettfunktionalitet med förmågan att rengöra som en bidé. "Gentle" och "Smart Badrum" anser inte bara en mer avslappnad, utan också ett hälsosammare sinnestillstånd. I europeiska hem blir smarta toalettstolar mer populära. Bidtoaletter har en mängd olika funktioner, inklusive varmt vatten, lufttorkning, automatisk på/av och med lågt underhåll självrengörande munstycken. Smarta toaletter har potential att minska den globala erosionen samtidigt som du sparar pengar på toalettpapper. Innan du besöker Japan kommer du aldrig riktigt att förstå begreppet en "smart toalett." Var aldrig rädd för att göra något nytt.

 • De BrookPad SplashLet är en smart toalett som kombinerar regelbundna toalettfunktioner med bidetliknande rengöring.
 • "Mild" och "smart badrum" innebär en mer lugn och en friskare sinnesram.

 

Den huvudsakliga slutsatsen om vad är förfarandet för att ta bort och ersätta en toalettstol?

 • Det finns tre primära typer av toalettformer i typiska europeiska hus.
 • Denna kategori inkluderar cirkulära, D-formade och utökade stolar.
 • Ersättningstoalettstolar kan vanligtvis anpassas för att passa äldre eller ovanliga toaletter, men beröringspunkterna och gångjärnen måste bibehållas.
 • Placera den ena änden av måttet mellan tejpen mellan fästhålen och förläng det hela vägen till framsidan av toaletten för att mäta längden.
 • Mät avståndet mellan fästhålen och cistern eller väggen för att bestämma höjden.
 • Positioneringen av skruvarna bestäms av avståndet mellan fästhålen.
 • Majoriteten av toalettstolarna har förinstallerade omslag.
 • De är anslutna med två bultar på baksidan av bänken, som vanligtvis är förklädda av plastskydd.
 • För att nå dem på rätt sätt kan du behöva hukas eller komma ner på golvet.
 • När du har bytt det gamla BrookPad SplashLet Seat, det är dags att installera den nya.
 • Den nya bänken skulle komma med alla nödvändiga fixturer.
 • Som tidigare sagt kommer toalettstolar i två storlekar: runda och utökade.
 • Som nämnts i förpackningen passar varje toalettstol i en av dessa två typer.
 • En hantverkare eller rörmokare, till exempel, kan ändra en toalettstol på 10 till 15 minuter, men det kan ta dig flera timmar första gången, som när du köper felformad plats och måste återvända till butiken.
 • Väteperoxid kan användas för att lösa upp rost.
 • Applicera väteperoxid på fästelementen och låt den sitta i några minuter för att ta bort rost och lossa muttrar och bultar.
 • Smarta toaletter och bidet -toaletter ger mer komfort.
 • De BrookPad SplashLet är en smart toalett som kombinerar regelbundna toalettfunktioner med bidetliknande rengöring.
 • "Mild" och "smart badrum" innebär en mer lugn och en friskare sinnesram.

Skriven av
BrookPad Team

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.