Idéer för en liten trädgård.

design trädgård trädgårdsarbete guide hur hur man använder idéer

Ta reda på mer om små trädgårdsidéer genom att läsa den här artikeln.

 

Idéer för en liten trädgård.

Idéer för en liten trädgård.

Med lite planering kan små trädgårdar få stor inverkan. Rita plotens form och gränser först och experimentera sedan med andra koncept för att upptäcka vad som fungerar. Skapa olika zoner i din trädgård så att den verkar större och mer intressant. Om din gård är liten, få ut det mesta genom att bygga en soldäck. Däcken ger en trevlig plattform för att äta eller koppla av i en liten gård.

Använd möbler som på ett intelligent sätt tappar bort, veckar och staplar. En bistrouppsättning med ett hopfällbart bord och stolar eller stapelbara fåtöljer är idealisk för att äta utomhus. Använd hängande korgar, upphöjda sängar eller trellisystem för att maximera din trädgårds område. Gör en långvarig och lätt att rengöra grill eller grill. Om du är begränsad på rymden kan du prova en BBQ/grill med flera ändamål.

Placera örtbarriärer i olika höjder för att generera intresse. För att belysa din trädgård eller matplats utan att ta upp golvutrymme, använd vägglyktor. Flytta växter ur stigen och byt ut med ettåriga för att hålla färgen igång hela året. Överväg att lägga doftande lågväxande växter som timjan eller kamomill i det lediga utrymmet framför hemmet. En liten trädgård utesluter inte att odla dina egna frukter och grönsaker. Örter, jordgubbar och efterföljande tomatsorter fungerar alla bra för att hänga korgar eftersom de behöver minimal rum och vård. Om du har begränsat utrymme kan du producera grönsaker i små krukor eller odla väskor.

Få ut det mesta av ett litet utomhusområde med dessa tips.

Små trädgårdar har potential att göra en betydande skillnad. Med lite tanke kan till och med det minsta utomhusområdet förvandlas till något riktigt unikt. Du kan till och med få det att verka som om du har mer utrymme än du verkligen har gjort genom att ordna dina möbler. Låt oss gå igenom några av våra förslag för att göra din lilla trädgård till en enorm framgång. Vänta och se hur du använder trädgården medan du väntar. Betydelsen av att ta dig tid och se till att du får ut det mesta av ditt begränsade område förstärks ännu mer när du arbetar på en liten plats.

Bestäm ett fokus och börja utveckla en strategi.

Ta hänsyn till din föredragna metod för att spendera tid utanför när du väljer vad du ska inkludera i din trädgård. När du har bestämt dig för en kontaktpunkt kan du börja planera ditt område runt det. Framgången för en liten trädgårdsdesign är beroende av den noggranna och kreativa planeringen som går in i den. Rita ner formen och gränserna för tomten först och experimentera sedan med olika idéer för att se vad som kan inkluderas, till exempel en uteplats, däck eller ett litet skjul, i slutprodukten. Försök inte klämma för mycket i lite utrymme! Tänk på ditt vardagsrum och gör det så enkelt som möjligt medan du förblir fokuserad på vad du vill. När du har för många idéer kan saker bli lite kaotiska.

Skapa zoner och installera skärmar för att skydda människor.

Skapa distinkta zoner i din trädgård så att ditt område verkar större och för att ge intresse för din övergripande designplan. Gå dock inte överbord; Två till tre stycken bör vara gott för en blygsam trädgård. Skapa en stor kontaktpunkt och inkludera sedan en mindre zon i din övergripande design. Som ett resultat kommer du att kunna uppskatta din trädgård från olika perspektiv. Screening är en utmärkt metod för att dela ut ditt utomhusområde i dessa olika zoner. Det kan också användas för att dölja föremål som är nödvändiga men ointressanta, vilket du kanske inte vill ses. Levande skärmar, som häckar och planterade spelliser, kan hjälpa dig att få ut det mesta av en begränsad mängd utrymme genom att skapa gröna vyer och hinder.

Konstruera ett soldäcksområde.

Däck är ett utmärkt val för en liten gård eftersom den erbjuder en bekväm plattform för att äta eller vila. Trädäck är mjukare under foten än andra typer av golv som grus eller trottoar, och det kan lätt förnyas med en färsk skikt av yttre färg. Hur du sätter ut din däck kan också göra en skillnad i det övergripande utseendet i ditt område. Däckbrädor som läggs på längden kommer att förlänga utrymmet som är dekorerat, medan däckbrädor som läggs bredvid skulle bredda området som är dekorerat. När du köper trävaror är det viktigt att se till att träet kommer från en FSC-certifierad källa, vilket indikerar att skogarna har hållits på ett hållbart sätt.

Det bör hållas någonstans säkert.

När det gäller mindre trädgårdar med begränsat utrymme är trädgårdsförvaring viktigt. Det finns flera fantastiska val tillgängliga, inklusive mönster specifikt för cyklar, fack och andra föremål. Multifunktionella möbler är utmärkt för att spara utrymme i en begränsad mängd utrymme. Du kan få bänkar som har förvaringsutrymme under dem för förvaring av trädgårdsutrustning eller leksaker. Använd väggarna och dörrarna i ditt lilla område för att hänga krokar och hyllor för att få ut det mesta av varje kvadrat tum du har tillgängliga. Ta alltid en titt på området från både horisontella och vertikala perspektiv. Gröna väggar och gröna tak ovanpå förvaringsanläggningar kan hjälpa till att öka mängden växtliv på även de mest begränsade platser.

Välj utomhusmöbler som sparar rum.

Du kan också använda smarta rymdbesparande möbler för att hjälpa dig att få ut det mesta av ditt tillgängliga utrymme. Om du gillar att äta ute är en bistrouppsättning med ett fällbart bord och stolar eller stapelbara fåtöljer ett bra val. Gillar du att tillhandahålla underhållning? Gör extra utrymme för vänner och familj genom att använda möbler som tappar bort, veckar och staplar intelligent. Alternativt, för något mer tillfälligt, prova en hängmatta, en kudde med utomhusgolv eller en bärbar solstol med en tak. Bortsett från att bevara utrymmet, rekommenderar vi alltid att du köper föremål som kommer att hålla länge. Om du bestämmer att du inte längre behöver något kan du återförsäljas det snarare än att kasta bort det. Det är ett win-win-scenario för alla inblandade.

Fatta ett beslut om ett färgschema.

Genom att använda ett färgschema i ett litet område kan du skapa ett sammanhängande utseende. Kompletterande färger, precis som de gör när man utformar ett inre utrymme, arbetar bra tillsammans i ett utomhusområde och kan hjälpa till att skapa jämvikt. Yttre färger, fläckar och lack kan användas för att samordna allt från skjul till staket, väggar till däck och allt däremellan. Vår variation av produkter, som är lämpliga för användning på trä, metall och sten, gör att du kan anpassa ditt utrymme och skydda ytorna från de skadliga effekterna av vädret. De är också miljövänliga. Kom ihåg att dina växter, med sina blommor, löv och bär, kan vara en del av ditt färgtema, eller så kan de vara den lugnande gröna som binder alla elementen i din trädgård tillsammans.

Skapa intriger genom att placera den i olika höjder.

Öka höjden på din lilla trädgård för att få ut det mesta av det område du har tillgängligt. Detta kan åstadkommas genom användning av ett antal planteringsmetoder, såsom hängande korgar, upphöjda sängar eller klättra upp spalstrukturer. Genom att höja nivån av intresse och färg över marken frigör du ytterligare golvutrymme för andra aktiviteter. Under de senaste åren har örtväggar blivit mer populära. Du kan göra hyllor eller till och med fickor för att dina växter ska växa in om du vill. Du måste bara se till att du vattnar dina växter, eftersom nederbörden inte alltid är tillräcklig.

Gör en plats för en grill eller en grill på din egendom.

Om vädret tillåter det, gillar vi alla att äta och underhålla i det stora utomhus. Det finns flera fantastiska små BBQ -val tillgängliga, som är perfekta för områden med lite utrymme. För att kunna utnyttja ditt utrymme bättre kan du överväga att köpa en BBQ på hjul som också kan användas som en grill. Alternativt kan du överväga att investera i en eldstad som också kan användas som en grill. Multifunktionella möbler hjälper dig att få ut det mesta av varje kvadrat tum tillgänglig. Vår huvudrekommendation är att söka efter en BBQ som är både långvarig och enkel att rengöra. Vi vill spendera så mycket tid som möjligt att äta och underhålla och så lite tid som möjligt att städa upp efter oss själva.

Använd din fantasi när det gäller flora.

Växter i krukor är en snabb och enkel metod för att lägga till färgstänk i din trädgård utan att behöva ägna stora delar av din trädgård till sängar och gränsplantor. När du behöver mer utrymme, flytta bara dem ur vägen och återplantera med dina favoritår för att hålla färgen igång hela året. Sängar och gränser är användbara av olika skäl. Få dem att arbeta hårdare genom att stapla växterna i dem. Detta är tekniken för avståndsväxter med minskande höjd med olika blommande säsonger för att upprätthålla sängar färgglada under en längre tid. Börja på baksidan av trädgården med den högsta växten och arbeta dig framåt. Växtklättringsväxter på baksidan av sängen som kan klättra upp en spaljé (eller en ram om sängen inte backar upp till en gräns). Växter som mexikansk apelsin och hortensior, som trivs mitt i trädgården, är utmärkta val. De hjälper till att fylla mitten av trädgården och, om de trimmas i slutet av säsongen, kommer inte att bli för hög. Överväg att använda lågväxande växter i det tomma området framför huset, såsom timjan eller kamomill, som både är aromatiska och spridda brett. Tänk på största möjliga växtstorlek. När du väljer växter för en liten trädgård, se till att de typer du väljer har förmågan att utveckla till sin maximala storlek. Vissa träd och buskar har potential att växa till gigantiska proportioner, vilket snabbt kan överfulla en liten trädgård.

Möjliggöra lite belysning.

Trädgårdsljus kan användas för att belysa din trädgård efter att solen har gått ner. Att använda vägglyktor för att tända din trädgård eller matplats utan att ta upp ett golvutrymme är en enkel och effektiv lösning. De ger ett brett utbud av belysningstäckning, och vår samling innehåller både klassiska och moderna mönster som passar en mängd olika estetik. Alternativt kan trädgårdssträngsljus användas för att skapa atmosfär genom att försiktigt tända vissa delar av trädgården. Om du använder dem för att linda runt parasoler, staket, träd och andra föremål i din lilla trädgård kan du skapa en varm, välkomnande atmosfär. Bordslampor och lyktor är å andra sidan bärbara och kan också drivas av batterier eller solenergi, och de skapar också ett vackert centrum för uteserveringsbord. Vi behöver belysning för att kunna använda en plats på kvällarna, och du bör alltid se till att gångvägar och trappor är ordentligt upplysta. Det viktigaste rådet är dock att undvika över-illuminering av ett område för att skapa inbjudande och fredliga miljöer.

Producera dina egna frukter, grönsaker och sallader i din trädgård.

Att ha en liten trädgård utesluter inte möjligheten att odla dina egna frukter och grönsaker. Örter, jordgubbar och efterföljande tomattyper fungerar alla bra i hängande korgar eftersom de tar upp lite golvutrymme och behöver lite underhåll. Alternativt kan du odla din egen mat i små krukor eller odla väskor om du har en begränsad mängd rum. Producera just det som du tänker konsumera på trånga platser! Ta hänsyn till artiklar som är svåra att få. För att odla unika växter som du verkligen älskar att äta och bry sig är det möjligt att anpassa din ört och andra ätliga val.

Trädgårdsidéer Slutsats

 • Med lite planering kan små trädgårdar få stor inverkan.
 • Rita plotens form och gränser först och experimentera sedan med andra koncept för att upptäcka vad som fungerar.
 • Skapa olika zoner i din trädgård så att den verkar större och mer intressant.
 • Om din gård är liten, få ut det mesta genom att bygga en soldäck.
 • Däcken ger en trevlig plattform för att äta eller koppla av i en liten gård.
 • Använd möbler som på ett intelligent sätt tappar bort, veckar och staplar.
 • En bistrouppsättning med ett hopfällbart bord och stolar eller stapelbara fåtöljer är idealisk för att äta utomhus.
 • Använd hängande korgar, upphöjda sängar eller trellisystem för att maximera din trädgårds område.
 • Gör en långvarig och lätt att rengöra grill eller grill.
 • Om du är begränsad på rymden kan du prova en BBQ/grill med flera ändamål.
 • Placera örtbarriärer i olika höjder för att generera intresse.
 • För att belysa din trädgård eller matplats utan att ta upp golvutrymme, använd vägglyktor.
 • Flytta växter ur stigen och byt ut med ettåriga för att hålla färgen igång hela året.
 • Överväg att lägga doftande lågväxande växter som timjan eller kamomill i det lediga utrymmet framför hemmet.
 • En liten trädgård utesluter inte att odla dina egna frukter och grönsaker.
 • Örter, jordgubbar och efterföljande tomatsorter fungerar alla bra för att hänga korgar eftersom de behöver minimal rum och vård.
 • Om du har begränsat utrymme kan du producera grönsaker i små krukor eller odla väskor.

Skriven av
BrookPad TeamÄldre inlägg Nyare inlägg


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras