Purchasing a toilet and a toilet seat: a buying guide

Att köpa en toalett och en toalettstol: en köpguide

Läs mer om inköpsguiden för toaletter och toalettstolar.

Att köpa en toalett och en toalettstol: en köpguide

En guide för att köpa en toalett och en toalettstol

Toaletten är den näst mest använda badrumsartikeln efter diskbänken. Diametern på din tapp och jordrör hjälper dig att välja rätt. Nära kopplade toaletter finns i två stilar: back-to-wall och bak, fram och sida. Innan du köper en ny toalett ska du mäta höjden, diametern (av spigot och jordröret) och placeringen av jordrören. Eftersom du inte kan krypa under eller runt rören är toaletter tillbaka till väggen svårare att rengöra än öppna toaletter.

Våra toaletter konsumerar upp till sex liter vatten varje spolning. Cooke & Lewis Serina är en toalett på låg nivå med ett doldt spolrör och cistern. Cavally & Teesta toalettlinjer producerar två kraftfulla vattenblad som går runt skålen och spränger bort smuts. Toaletter är vanligtvis 35-38 cm (14-15 tum) höjd från golvet till skålen. Efter att ha beslutat på toaletten bör skålformen övervägas.

Toalettstolar för mjuk nära är utmärkta för dem som inte tycker om att höra locket eller sätet kollaps. Snabbfrisättningsgångar möjliggör enklare rengöring och bättre hygien. Vissa toalettstolar inkluderar en inbyggd topp-fixeringsmekanism, vilket gör installationen enklare och snabbare.

Njut av din badrumsupplevelse med våra bekväma och eleganta val.

En ny WC är mycket svårare att bli entusiastisk över än en ny handfat, bad eller dusch när det gäller att uppgradera eller återmontera ditt badrum eller garderob. Men som det näst oftast använda objektet i badrummet (efter diskbänken) är det viktigt att uppmärksamma den blygsamma toaletten. Från vårt val kan du upptäcka något som fungerar för ditt utrymme och stil, såväl som dina ekonomiska begränsningar. Vi hjälper dig också att lära dig lite mer om din VVS och hur du fattar ett beslut som är både miljövänligt och ekonomiskt för din vattenmätare.

Innan du börjar, överväg följande:

För att fatta ett informerat beslut om vilken toalett du ska köpa, oavsett om du bara uppgraderar din befintliga toalett eller ersätter hela systemet som en del av en återanpassning, hjälper det att känna till ditt VVS-system. Ta en titt på följande punkter innan du fortsätter.

Sätta ihop jordröret och tappen

När du spolar din toalett är tappen den cirkulära utgången på baksidan av pannan som kopplar den till jordröret. Baserat på toaletten kan tappen vara ansluten till jordröret vertikalt, till vänster eller höger eller till båda sidor av toalettskålen. Jordröret är kopplat till utflödesröret, som gör att avfall kan kanaliseras i avloppssystemet .. Om du vill använda en annan typ av toalett måste du först bestämma hur denna anslutning kommer att fastställas. För att göra det måste du mäta höjden, diametern (av både tappen och jordröret) och platsen för jordrör på toaletten innan du köper en som fungerar med den. Om din tapp och jordrör är olika höjder kan du använda en flexibel kontakt för att länka dem - återigen måste du känna till diametern på din tapp och jordrör för att avgöra vilken anslutning som är lämplig för dig.

Nära kopplad

Nära kopplade toaletter finns i två distinkta konfigurationer: back-to-wall eller back-to-back. Båda konfigurationerna är tillgängliga. Öppna bakre toaletter är särskilt byggda för att ge utrymme på baksidan av toalettpannan så att den kan ansluta till jordröret från endera riktningen - ta till exempel den kavalt nära kopplade toaletten, som har ett utrymme på baksidan av toaletten panorera. Ett gjutjärnrör som är fäst vid en inre vägg är ett bra exempel på hur denna design fungerar bra när jordröret inte kan flyttas lätt. Ett antal äldre hus har gjutjärnsrör som detta. Ryggen till väggen (även känd som helt slöja) toalettens panna har sidor som sträcker sig rakt tillbaka och rör vid väggen; Detta ska inte misstas med ryggen till väggtoaletten, som har en dold cistern på baksidan av toaletten. Tillbaka till väggen är nära kopplade toaletter svårare att underhålla rena än öppna toaletter eftersom du inte behöver krypa under eller runt rören. De är också dyrare än öppna alternativ.

Toalett med låg sitthöjd

När du använder en toalett på låg nivå separeras pannan och cisternen med ett spolrör; Som namnet indikerar är röret emellertid betydligt kortare och cisternen är monterad mycket lägre på väggen än på en standardnivå toalett. När det inte finns tillräckligt med utrymme för en toalett på hög nivå-till exempel om det finns ett fönster eller hyllor ovanför toaletten-ger toaletten på låg nivå det konventionella utseendet. Se hur Cooke & Lewis Serina-modellen förenklas i denna lågnivåversion.

Tillbaka mot väggen

Tillbaka till väggtoaletter, som är vanliga på kontinenten, har cisterner som antingen är dolda eller förklädda. Cistern kan döljas bakom en falsk vägg eller integreras i ett skåp som fungerar som en del av ditt badrums övergripande design och layout.

På en vägg

Om du vill ha ett modernt utseende är en vägghängd toalett det bästa alternativet. Eftersom det inte rör vid golvet skapar det känslan av mer utrymme och du också gör att du kan rengöra under toaletten. Väggen hängande toalett, som ryggen till väggtoaletten, har en cistern som är dold för sikten. Om du vill hänga den här toaletten från väggen behöver du en väggmonteringsram, som du kan anpassa dig till vilken höjd du vill (inom anledning).

Funktioner på toaletten, två-spolade toaletter

Insåg du att cirka 22% av vårt vatten* slösas bort via spolning? Det lägger snabbt upp när du tänker på att en enda spol från en av våra toaletter kan använda upp till sex liter vatten. Med hjälp av den dubbla flush cistern kan du välja om du behöver en full spolning eller en reducerad spolning, och du kan reglera mängden vatten som används genom att trycka på knappar eller dra spakar. En minskad flush förbrukar bara fyra liter vatten, vilket gör det mycket mer miljövänligt. Undersök vattenetiketten på alla toalettar du överväger att köpa för att se hur vatteneffektivt det är. * Energibesparande förtroende är källan till denna information. ”Hemma med Water 2” släpptes 2015.

Toaletter utan träskor

Tänk på våra Rimless Cavally & Teesta-toalettlinjer om du letar efter en toalett som är både attraktiv och högpresterande när det gäller vattenförbrukning. Den one-of-a-kind designen genererar två starka vattenblad som reser runt skålen och spränger bort alla smuts och smuts i deras väg. Utöver detta har de en tystare spolningsmekanism. Det är också möjligt att integrera kavally- och teesta -intervallen i resten av ditt badrum, med matchande bassänger som nu görs tillgängliga.

Toaletthöjd

Toaletter är vanligtvis 35 till 38 cm (eller 14 till 15 tum) höga från botten till toppen av skålen, enligt industristandarder. Du kan å andra sidan upptäcka att det är bekvämare för dig att placera din toalett på en annan höjd. Undersök våra väggmonterade toaletter-När du har checkat ut VVS kan du justera skålen till vilken höjd som är mest bekväm för dig och dina familjemedlemmar.

Designen och formen

Du behöver inte vara orolig för färg när det gäller utformningen av ditt badrum, eget badrum eller garderob eftersom du kan välja din toalett från olika färger. Alla våra toaletter är vita, vilket gör att de kan smälta in i alla färgschema. Formen på toalettskålen bör beaktas efter att den typ av toalett har valts. Rymd och komfort bör vara dina främsta problem i denna situation. Att välja en rundare toalettskål är ett smart alternativ för ett mindre badrum eller eget badrum, medan den konventionella ovala skålen är bekvämare men tar lite mer golvutrymme. Och för ett mer modernt utseende, hur är det med en fyrkantig skål?

Toalettstolar finns i olika stilar och färger.

Så snart du har bestämt dig för vilken typ av toalett du vill ha är det dags att ta hänsyn till sätena och vilka funktioner som kommer att vara mest fördelaktiga för dig. När det gäller att välja en toalettstol finns det många olika typer av material att tänka på, inklusive plast och polypropen, harts, trä och bambu, för att nämna några. Plast och polypropen är mycket långvariga material. Det kan också injicera en känsla av lekfullhet och individualitet i ditt badrum via användning av mönstrade mönster och ljusa färger. Dessa kan användas i samband med resten av utrymmet för att skapa en verklig känsla av sammanhållning. Alternativt kan du använda trä eller bambu .. värmare och mer konventionellt i utseende, det är en bra match för historiska egenskaper. Vår samling innehåller en mängd olika färger som kan användas för att samordna med dina badrumsmöbler och bänkskivor för att skapa en sammanhängande badrumsdesign.

Toalettstolar med en mjuk stängningsfunktion

Mjuka nära säten är perfekta om du är trött på att höra locket eller sätet krascha ner. De garanterar att locket eller sätet alltid stängs mjukt, minskar slitage och anstränger dig på sätet och pannan.

Toalettstolar som är enkla att installera

Ett universellt gångjärn är en funktion som gör det enklare och snabbare att installera en toalettstol i valfri position på toaletten, samt att justera toalettstolens bredd och längd för att garantera stabilitet. Några av våra toalettstolar är utrustade med en inbyggd toppfixgångsmekanism, vilket gör installationen snabbare och mindre svår än tidigare. Gångjärn har en snabb frisättningsmekanism för enkel borttagning, vilket möjliggör en mer grundlig rengöring och förbättrad hygien.

Att köpa en toalett och en toalettstol: en köpguide

 • Toaletten är den näst mest använda badrumsartikeln efter diskbänken.
 • Diametern på din tapp och jordrör hjälper dig att välja rätt.
 • Nära kopplade toaletter finns i två stilar: back-to-wall och bak, fram och sida.
 • Innan du köper en ny toalett ska du mäta höjden, diametern (av spigot och jordröret) och placeringen av jordrören.
 • Eftersom du inte kan krypa under eller runt rören är toaletter tillbaka till väggen svårare att rengöra än öppna toaletter.
 • Våra toaletter konsumerar upp till sex liter vatten varje spolning.
 • Cooke & Lewis Serina är en toalett på låg nivå med ett doldt spolrör och cistern.
 • Cavally & Teesta toalettlinjer producerar två kraftfulla vattenblad som går runt skålen och spränger bort smuts.
 • Toaletter är vanligtvis 35-38 cm (14-15 tum) höjd från golvet till skålen.
 • Efter att ha beslutat på toaletten bör skålformen övervägas.
 • Toalettstolar för mjuk nära är utmärkta för dem som inte tycker om att höra locket eller sätet kollaps.
 • Snabbfrisättningsgångar möjliggör enklare rengöring och bättre hygien.
 • Vissa toalettstolar inkluderar en inbyggd topp-fixeringsmekanism, vilket gör installationen enklare och snabbare.

Skriven av
BrookPad Team

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.