Senaste badrum, wellness & livsstilsnyheter — sustainable architecture

Vad gör arkitekturen hållbar?

design designidéer guide smart design hållbar hållbar arkitektur

Vad gör arkitekturen hållbar?

Processen att säkerställa att vår användning av för närvarande tillgängliga resurser inte har någon negativ effekt på vårt kollektiva välbefinnande kallas hållbar design. Det primära målet med hållbar design är att optimera energieffektiviteten under en byggnads livscykel. Material med hög termisk massa som effektivt behåller värme och god isolering är exempel på komponenter med låg energi. Ny urbanism, ny klassisk arkitektur och kompletterande arkitektur är alla rörelser som förespråkar för mer ekologiskt vänlig konstruktion. Hållbar urbanism omfattar handlingar som går utöver miljövänlig arkitektur och omfamnar en mer helhetssyn på hållbarhet.

Läs mer →


Vad betyder hållbar arkitektur?

arkitektur design designidéer guide hållbar hållbar arkitektur

Vad betyder hållbar arkitektur?

Hållbar arkitektur involverar en målmedveten strategi för energi- och miljöbevarande i byggnadsmiljödesign. Passiv solbyggnadsdesign, som inte behöver installation av aktiva solanordningar såsom fotovoltaiska celler eller solpaneler i solen, kan effektivt samla solenergi. Konstruktioner med låg energi innehåller värmebehandlingsmaterial med hög termisk massa, liksom utmärkt isolering som hjälper till att förhindra att värme rymmer.

Läs mer →


De viktigaste sätten som ett smart hus kan förbättra ditt liv.

guide Hem renovering smart smart design Smart hem smart toalett hållbar hållbar arkitektur

De viktigaste sätten som ett smart hus kan förbättra ditt liv.

Smart teknik har kommit: Här är fem sätt på vilka det kan förbättra vår livskvalitet. Smarta termostater låter dig styra temperaturen i ditt hem med din telefon eller röst. Med hjälp av en smart dörrklocka kan du se vem som är vid dörren utan att vara där. Smart belysning kan bidra till att minska blå ljusnivåer, vilket gör det lättare att somna. Vitt brus kan användas för att filtrera bort brus medan du genererar lugnande ljud.

Läs mer →