What is Contemporary architecture design?

Vad är modern arkitekturdesign?

Mer information om samtida arkitektonisk design kan hittas här.

Modern arkitekturdesign

Vad är samtida arkitektur?

Modern arkitektur är den vanligaste tjugoförsta århundradets arkitektoniska stil. Modernistisk och postmodern arkitektur, som dominerade det tjugonde århundradets andra hälft, erbjuder ett modernistiskt alternativ. Modern arkitektur är ett globalt fenomen; Stora nya byggnader byggdes i Kina, Ryssland, Latinamerika och särskilt de persiska viken arabiska länderna. Vissa av strukturerna har betongkomponenter täckta med glas- eller aluminiumskärmar, extremt asymmetriska fasader och sektioner som hänger över trottoaren. Isbjerget, som översätter som "Iceberg" på danska, är ett fyra byggande komplex i Aarhus, Danmark som har 210 lägenheter, både hyrda och ägda.

Gasometer är en serie av fyra enorma tegelstenproducerande torn i Wien, Österrike, konstruerad i slutet av 1800 -talet. Uppstigningen vid Roebling's Bridge, en 22 våningar hyreshus i Covington, Kentucky, har en skarp kant och lutar sig något utåt när den stiger i horisonten. Vissa lägenheter placeras i torn, medan andra är belägna i nya tornanslutna byggnader. One World Trade Center i New York är västens högsta byggnad på 541 meter (541 meter). , 632 meter höga (2 073 ft) burj khalifa i Dubai, 829,8 meter hög, är världens högsta skyskrapa och kommer att vara klar år 2020.

Paul Klee Center, byggt av Renzo Piano, är ett konstmuseum i Berne, Schweiz. Whitney har en fasad i industriell stil som passar det omgivande grannskapet. Imperial War Museum North i Manchester, England, är avsett att efterlikna enorma och trasiga bitar av jord- eller rustningsplattor. Louis Vuitton Foundation är ett samtida konstgalleri i Paris. Walt Disney Concert Hall, Los Angeles, är en av Kaliforniens arkitekt Gehrys viktigaste skapelser.

Tenerife Auditorium, designad av Santiago Calatrava, har en skalliknande vinge sammansatt av armerad betong. Casa da Musica i Porto, Portugal, har två glaskomponerade väggar. Det tjugoförsta århundradets eko-arkitektur blir alltmer fashionabla. Många storstadsskyskrapor har ett andra lager av yttre glas för att hjälpa till att bevara dagen för energi. Caixaforum Madrid är en övergiven tegelkraftverk och lägger till ytterligare golv för att erbjuda mer utrymme.

Totalt 2 874 ETFE-folie luftpaneler används för att bygga den året runt torrluften uppblåst Allianz Arena i München, Tyskland. London City Hall, byggt av Norman Foster 2002, är utan tvekan det bästa exemplet på modern arkitektur. Renzo Piano designade parlamentsbyggnader i Valletta, Malta, 2015. Vrindavan Chandrodaya Mandir är ett hinduiskt tempel i Uttar Pradesh, Indien. Rafael Moneo, en spansk arkitekt, fick i uppdrag att konstruera den nya postmoderna stilkatedralen för Los Angeles, Kalifornien.

Millau viadukten i södra Frankrike är den högsta bron i världen och stiger till 343,0 meter (1,125 ft) ovanför byggbasen. Zaha Hadids armerade betong- och glasfiberpaviljong i Zaragoza, Spanien. 2004 skapade Michel Virlogeux Gateshead River Bridge i England för Gateshead International Airport. Bibliotheca Alexandrina i Alexandria, Egypten, är ett modernt försök att återskapa det berömda Alexandria Library of Antiquity. World Trade Center Transport Hub är det näst största terminalen över hela världen.

Den platta takbyggnaden verkar vara en flygplatsbanekomponent ovanifrån. Terminalen ligger under en minnesfontän och torg tillägnad offren för terrorattackerna den 11 september i New York City.

Vad är samtida arkitektonisk design och hur skiljer den sig från traditionell arkitekturdesign?

Modern arkitektur är arkitekturstilen som är vanligast under det tjugoförsta århundradet. Det finns ingen dominerande stil; Allt från postmodernism och högteknologiska till mycket konceptuella former och mönster som liknar skulptur i en enorm skala kan hittas här. Byggnader kan nu planeras och modelleras i tre dimensioner på datorer, och de kan byggas med mer noggrannhet och hastighet tack vare modern teknik. Till skillnad från postmodernism, som är en helt ny tolkning av forntida arkitektur, förlitar sig samtida återgivningar av klassisk arkitektur på naturliga och miljövänliga element som sten, trä och lime.

Ett antal organisationer som ägnas åt främjandet av lokal och/eller traditionell arkitektur uppstod i början av det tjugoförsta århundradet, av vilka många fortfarande är aktiva idag. Michael Graves, Léon Krier, Yasmeen Lari, Robert Stern och Abdel-Wahed El-Wakil är några av de mest kända arkitekterna som är förknippade med den nya traditionella vågen. Det grundades av arkitekten Yasmeen Lamanno i form av det internationella nätverket för traditionell byggnad, arkitektur och urbanism (Intbau). Det kallades den kompletterande arkitekturrörelsen efter året den grundades. Till skillnad från modernistisk och postmodern arkitektur, som dominerade den andra delen av det tjugonde århundradet, representerar det ett modernistiskt alternativ.

Burj Khalifa i Dubai var världens högsta byggnad under 2019, medan Shanghai Tower i Kina var världens näst högsta samma år. Modern arkitektur är ett världsomspännande fenomen; Betydande nya strukturer har konstruerats i Kina, Ryssland, Latinamerika och särskilt de arabiska länderna i Persiska viken. Några av byggnaderna inkluderar betongkomponenter som är täckta av glas- eller aluminiumskärmar, mycket asymmetriska fasader och utskjutande delar som dinglar över trottoaren.

Arbetet med ett begränsat antal arkitekter som samarbetar om projekt i global skala har resulterat i skapandet av majoriteten av moderna arkitektoniska monument. Många av dessa strukturer byggdes av arkitekter som redan var välkända i slutet av det tjugonde århundradet, inklusive Mario Botta, Frank Gehry, Jeanne Nouvel, Norman Foster, Ieoh Ming Pei och Renzo Piano, bland andra. Andra är skapelserna av en ny generation arkitekter som föddes under eller efter andra världskriget, som Zaha Hadid, Santiago Calatrava, Daniel Libeskind, Jacques Herzog, Pierre de Meuron, Rem Koolhaas och Shigeru Ban, bland andra.

Vad är den arkitektoniska designen av bostadsbyggnader?

Luxury Condominium Towers med extremt dyra lägenheter till salu designade av "Starchitects" är vanliga i modern bostadsarkitektur, särskilt i ombyggnaden av äldre stadsdelar i stora städer. Dessa torn betraktas ofta som signaturverk för sina respektive arkitekter. Byggnadens arkitektur har inget att göra med arkitekturen i sin omgivning, men de sticker ut som om de är underskrifter av sin skapare.

Gasometer är en uppsättning av fyra enorma produktionstorn i tegelsten i Wien, Österrike, och de byggdes mot slutet av 1800 -talet. En utveckling med blandad användning med bostads-, kontors- och kommersiella komponenter har byggts inom. Vissa av lägenheterna ligger i tornen, medan andra är belägna i nya strukturer som är anslutna till tornen. Lägenheter på högre nivå är belägna på de högre våningarna, medan mellanliggande golvhuskontor, och bottenvåningen är tillägnad underhållnings- och detaljhandelscentra.

Daniel Libeskind var professor i arkitektur vid University of California, Los Angeles (UCLA). Han var en pionjär för dekonstruktivismrörelsen, som grundades på 1960 -talet. Han är mest känd för sina museer, men han har också byggt ett betydande komplex av bostadshus i Singapore (2011), liksom uppstigningen vid Roebling's Bridge, en 22 våningar lägenhetsstruktur i Covington, Kentucky. Han föddes i New York City och uppvuxen i Covington, Kentucky (2008) Till skillnad från brokablarna som går till toppen har denna struktur en skarp kant och lutar sig något utåt när byggnaden stiger i horisonten.

Isbjerget, som översätter som "Iceberg" på danska, är ett komplex av fyra byggnader i Aarhus, Danmark, som inkluderar 210 lägenheter, både hyrda och ägda. De danska företagen Cebra- och JDS -arkitekter, liksom den franska arkitekten Louis Paillard och det nederländska företagets sökning, samarbetade om designen av komplexet. Byggnaderna är konstruerade på ett sådant sätt att alla enheter, även de bakre, har utsikt över havet.

Vad är den arkitektoniska designen av samtida skyskrapor?

Skyskrapan (ofta definierad som en struktur över 40 våningar hög) [26 uppstod initialt i Chicago på 1890-talet och var mest associerad med USA i mitten av 1900-talet. Skyskrapor kunde hittas i praktiskt taget alla större metropoler på varje kontinent under det tjugoförsta århundradet. Den inramade rörstrukturen, en ny byggteknik som uppfanns av konstruktionsingenjör Fazlur Rahman Khan från Skimore, Owings och Merrill 1963, var den första i sitt slag. I sin tur möjliggjorde detta konstruktion av super höga strukturer, som krävde mycket färre inre väggar, hade signifikant mer fönsterutrymme och var mer resistenta mot sidotryck, såsom svår vind.

Ett World Trade Center, som slutfördes 2015 och ligger på 541 meter) i höjd, är den högsta skyskrapan på västra halvklotet. Ett av de mest berömda moderna landmärkena i London är 30 St Mary Ax, ofta känd som "The Gherkin", som byggdes av Norman Foster 2004 och är en av stadens mest kända byggnader. När federationstornet i Moskva, som står 373 meter högt, var klart under 2017, var det den högsta strukturen i Europa vid den tiden.

Burj Khalifa i Dubai, som ligger på 829,8 meter hög, är världens högsta byggnad (2 722 ft) Jeddah -tornet i Saudiarabien, som förväntas nå 1 008 meter (3 307 fot) hög när den är klar 2020, kommer att vara det högsta struktur i världen. Det kommer att vara den första strukturen i världen som når en höjd av mer än en kilometer (1 008 fot). Byggandet startade 2013 och förväntas vara klar år 2020, enligt projektets tidslinje. Adrian Smith och hans eget företag är arkitekterna för skyskrapan, som förväntas vara klar 2020 och ta över som världens högsta struktur från Burj-Khalifa.

Med en höjd av 632 meter är Shanghai -tornet i Kina den näst högsta strukturen i världen (2 073 ft) hissar i denna byggnadsresa med en hastighet av 20,5 meter (40 fot) per sekund, eller 74 kilometer per timme, vilket gör det världens snabbaste hiss. Moderniteten betonas i de flesta byggnader; Abraj al Bait, ett komplex av sju tornhotell konstruerade av den saudiska regeringen för att rymma pilgrimer som reser till den heliga platsen i Mecka, framträder som ett anmärkningsvärt undantag.

Vad är den arkitektoniska designen för samtida museer?

Madrid-baserade arkitekten Santiago Calatrava skapade Quadracci Pavilion för Milwaukee Art Museum i Wisconsin, som öppnade 2009. En av byggnadens mest utmärkande funktioner är dess rörliga, vingliknande Brise Soleil, som öppnar en vingpan på 217 fot ( 66 m) under dagen och viks över den höga, välvande strukturen under natten eller under hårt väder. Walker Art Center i Minneapolis, som öppnades 2005, byggdes av schweiziska arkitekter Herzog och de Meuron, som också var ansvariga för Tate Modern Museum i London. Ytterligare ett fem våningar torn, täckt av fin snidad grå metall, uppdateringar och kontraster med den stränga äldre modernistiska byggnaden byggd av Edward Larrabee Barnes, vilket ger en välkommen uppdatering och kontrast. Det smälter också in med de två stenkyrkorna tvärs över gatan.

Swiss Architects Herzog & de Meuron var ansvariga för utformningen av de unga museet i San Francisco. Det nya museet var avsett att passa in i parkens naturliga miljö samtidigt som man motstår jordbävningar av betydande storlek. Det stöds av kulbärande glidplattor och viskösa vätskedämpare som absorberar kinetisk energi, vilket gör att den kan röra sig upp till tre fot (91 cm). Zentrum Paul Klee, designad av Renzo Piano, är ett konstmuseum i den schweiziska staden Berne. Museet, som består av tre böljande kullar konstruerade av stål och glas, är utformat för att passa med den omgivande miljön. Utställningen (som är nästan helt underjordisk för att skydda Klees känsliga ritningar från effekterna av solsken) är inrymt i en struktur, medan de andra två "kullarna" har ett utbildningscenter och administrativa kontor.

Daniel Libeskind är en amerikansk arkitekt som är född i Polen. Tidigare arbetade han som akademiker innan han uppmärksammade arkitekturen, och han var en grundande medlem av den arkitektoniska rörelsen känd som dekonstruktivism. Fasaden på hans Imperial War Museum North i Manchester, England (2002) är tänkt att likna massiva och krossade bitar av jord eller rustningsplattor, och det är tänkt att representera förödelsen orsakad av krigföring. Avslutade 2006, Hamilton -byggnaden av Denver Art Museum i Denver, Colorado, som består av tjugo sluttande plan, varav ingen är parallell eller vinkelrätt mot varandra och är belagd med 230 000 kvadratmeter titanpaneler. Väggarna i gallerierna är alla distinkta, sluttande och asymmetriska på insidan, liksom taket.

Det var en radikal avvikelse från de skulpturella museerna i Frank Gehry för att designa New Whitney Museum of American Art i New York, designad av Renzo Piano 2015. Whitney har en industriell fasad som passar bra med det omgivande området. New York Times 'arkitektoniska kritiker, Michael Kimmelman, beskrev strukturen som en "mishmash av former", men påpekade att det påminde om arkitekten Renzo Pianos centrum Pompidou i Paris. Det finns verkligen två byggnader som utgör San Francisco Museum of Modern Art, var och en designad av en annan arkitekt. Förutom den ursprungliga fem våningar postmodernistiska byggnaden designad av den schweiziska arkitekten Mario Botta, har det norska arkitekturföretaget Snhetta lagt till ett betydligt större tio vita vita galleri till komplexet (2016) kommer det att inkludera en grön levande vägg av infödda växter, 25 -Foot (7,6 meter) höga glasväggar som gör att fotgängare kan se konstverket och glasskålar som kommer att ge tillräckligt naturligt ljus till de bästa nivåerna på kontor (men inte gallerierna) i den nya strukturen.

Det skapades av Shigeru Ban, en japansk arkitekt som tilldelades Pritzker-priset för arkitektur 2014 för sitt arbete på Center Pompidou-Metz, som ligger i Metz, Frankrike. Förutom att det är 90 meter bredt, har taket en yta på 8 000 kvadratmeter (86 000 kvadratmeter), och det består av kilometer bundet laminerat trä. Louis Vuitton Foundation, designad av Frank Gehry, är ett modernt konstgalleri i Paris som ligger intill Bois de Boulogne Park. Gehry beskrev sin arkitektur som påverkad av Glass Grand Palais från 1900-utställningen 1900 samt de enorma glas växthus från Jardin des Serres d'Auteuil, som ligger nära parken och byggdes av Jean-Camille Formigé 1894– 95. "Jag inspirerades av Glass Grand Palais från Paris Exposition 1900," sa Gehry. Strukturen är täckt av böjda glaspaneler som liknar segel som utvidgas av vinden, en design som liknar den i Gehrys Walt Disney Concert Hall.

Arkitektur och design av samtida

Vad är arkitekturen och designen i samtida konserthus?

Auditorio de Tenerife, byggd av Santiago Calatrava, kännetecknas av en skalliknande vinge gjord av armerad betong. Det yttre är tillverkat av rostfritt stål och är formad som segel av en segelbåt. Insidan är dekorerad i vingårdsstilen, med publiken som sitter i en cirkel runt scenen. Walt Disney Concert Hall i Los Angeles, som avslutades 2003, är ett av de viktigaste verken av Kaliforniens arkitekt Frank Gehry i USA.

Casa da Musica i Porto, Portugal, designad av den nederländska arkitekten Rem Koolhaas 2005, är ovanlig bland musikhallar genom att den har två väggar som är helt sammansatta av glas, snarare än den vanliga en tredjedel. En neo-klassisk struktur i Nashville, Tennessee, designad av David M. Schwarz och Earl Swensson (2006) och baserat på modeller från antika Rom och Grekland, är Schermerhorn Symphony Center ett fint exempel på stilen.

Elbphilharmonie Music Hall i Hamburg, Tyskland, designad av Herzog & de Meuron, är stadens högst bebodda struktur och världens största konserthus. Glasmusikhallen, designad i vingårdsstil och sittplatser 2100 personer, ligger ovanpå ett nedlagd lager. Music Hall-byggnaden har ett hotell på ena sidan, och strukturen ovanför det har fyrtiofem lägenheter på motsatt sida av byggnaden. Området i mitten av strukturen är separerad från resten av byggnaden med ett "äggskal" av gips och papperspaneler, liksom isolering som ser ut som fluffiga fjäderkuddar.

Philharmonie de Paris, designad av den franska arkitekten Jean Nouvel, öppnade officiellt sina dörrar 2015. Utsidan av strukturen är formad som en bländande ojämn sten, med horisontella fenor som skär igenom den för att avslöja en förstärkare som går uppåt till toppen. Det jämfördes som ett rymdskepp som kraschade i utkanten av staden av den arkitektoniska kritikern av London Guardian när den först öppnade sina dörrar 2003.

Vad är modern ekoarkitekturarkitektur, och hur skiljer den sig från traditionell arkitektur?

Eco-architecture blir mer populär under det tjugoförsta århundradet. Byggnader som har egenskaper som sparar värme och energi, eller som skapar sin egen energi via solceller och väderkvarnar, och som använder solvärme för att göra varmt vatten kallas passiva hus. Många urbana skyskrapor, som 30 Saint Mary Ax i London, har ett dubbelt glasskikt på utsidan för att spara energi under dagen. Vissa byggnader inkluderar trädgårdar, gröna väggar och gröna tak i utformningen av deras byggnader.

En hel gemenskap med åttiotvå hus i Hackbridge, nära London, konstruerad i enlighet med eko-arkitekturprinciper, är Bedzed en modell för hållbart boende. Hus är orienterade mot söder för att använda det tillgängliga solskenet, och trippelglasade fönster ger isolering. Solpaneler ger en stor del av elen, regnvatten samlas in och återanvänds, och fordon är förbjudna att komma in i området. Under 2010 kunde Bedzed minska energianvändningen med 45 procent och varmvattenförbrukning med 81 procent jämfört med stadsdelen.

Caixaforum Madrid är ett museum och kulturcenter i Madrid, Spanien, designad av schweiziska arkitekter Herzog & de Meuron och ligger vid Paseo del Prado 36. Den primära byggnaden är en övergiven tegel elkraft, med nya nivåer som byggs ovanpå den att ge mer utrymme. Det är ibland möjligt att återvinna ovanliga material för att använda dem i eko-arkitektur; Till exempel kan denim från gamla blå jeans användas som isolering och pappersflingor kan användas för att skapa paneler.

Vad är arkitektonisk design av stadioner?

Totalt 2 874 ETFE-folie luftpaneler används för att konstruera Allianz Arena i München, Tyskland, som upprätthålls uppblåst med torr luft under året. Toyo Itos nationella stadion i Kaohsiung, Taiwan, är designad i form av en drake, enligt arkitekten. Uppsättningen av solpaneler som täcker nästan hela utanför komplexet, som levererar den stora majoriteten av den energi som krävs av komplexet, är dess andra utmärkande egenskap.

Peking National Stadium skapades av det schweiziska arkitektföretaget Herzog & de Meuron i samarbete med den kinesiska arkitekten Li Xinggang och öppnade 2008. Mönstret på kinesisk keramik tjänade som inspiration för "Bird's Nest" -designen på utsidan av byggnaden. När den var klar var stadion det största slutna området i världen, och det var också den största stålbyggnaden i världen, med 26 kilometer oöppnad stål i dess konstruktion.

Vad är den arkitektoniska designen av offentliga byggnader?

När de var nästan enhetligt högtidliga och dystra utseende började regeringsbyggnaderna ta på sig mer skulpturella och till och med humoristiska former i slutet av det tjugonde århundradet. London City Hall, designad av Norman Foster 2002 och Home to the Greater London Authority, är kanske det mest slående exemplet på samtida arkitektur. Parlamentsbyggnaderna i Valletta, Malta, designade av Renzo Piano 2015 utlöste debatten på grund av kontrasten mellan deras samtida stil och de forntida byggnaderna runt dem.

Det är en skeppliknande byggnad gjord av glas och stål som sitter på en vit betongplint, designad av Zaha Hadid för hamnmyndigheten i Antwerpen, Belgien, 2016. Den fasetterade glaskonstruktionen har också utseendet på en diamant, som är En symbol för Antferts position som den största diamantmarknaden i Europa. Det var en av Hadids sista konstverk före hans död 2016.

Vad är utformningen av religiös arkitektur?

Rafael Moneo, en spansk arkitekt, fick i uppdrag att bygga den nya katedralen för staden Los Angeles, Kalifornien, i den postmoderna stilen. Northern Lights Cathedral, designad av det multinationella företaget Schmidt, Hammer och Lassen, som har sitt huvudkontor i Danmark, ligger i Alta, Norge, som är en av världens nordligaste städer. Det danska nationella biblioteket i Köpenhamn, som designades av samma företag som skapade det danska nationella biblioteket i Köpenhamn, ligger i staden.

Vrindavan Chandrodaya Mandir är ett hinduiskt tempel som ligger i den indiska delstaten Uttar Pradesh. Det kommer att vara världens högsta religiösa byggnad när den är klar, på 700 meter eller 70 våningar) hög när den är klar. Den Igloo-formade St. Jude's Anglican-katedralen i Iqaluit, huvudstaden i Nunavut, Kanada, är en unik arkitektonisk prestation. Shigeru Ban, en japansk arkitekt, skapade kartongkatedralen i Christchurch, Nya Zeeland, som är helt gjord av kartong.

Hur ser Modern Bridges Architecture ut idag?

Millau viadukten i södra Frankrike är världens högsta bro, med en masts topp till 343,0 meter (1 125 fot) över strukturens bas, vilket gör den till världens högsta bro. Det skapades av arkitekterna Norman Foster och Michel Virlogeux, som arbetade tillsammans som konstruktionsingenjörer. Millau viadukten sträcker sig över Tarn Valley och är en del av A75-A71 Autoroute, som förbinder Paris med Béziers, Montpellier och andra destinationer. En konkret struktur med en yttre täckning av glasfiber i olika nyanser av grå, Zaha Hadids bropaviljong i Zaragoza, Spanien, är gjord av armerad betong och glasfiber. För att låta båtar passera under Gateshead Millennium Bridge, som ligger i Newcastle på Tyne, lutar bron till ena sidan. Gateshead River Bridge i England designades av Michel Virlogeux 2004 för Gateshead International Airport.

Vad är den arkitektoniska designen för universitetsbyggnader?

Dr Chau Chak Wing Building är designad av Frank Gehry och avslutades 2015 och är en affärsskolan vid University of Technology Sydney i Sydney, Australien. Byggnaden har huset School of Business och slutfördes 2015. Det är Gehrys första byggnad i Australien, och det är också hans första internationella projekt. 2013 byggde den chilenska arkitekten Alejandro Aravena (född 1967) de siamesiska tvillingstornen vid det pontifiska katolska universitetet i Chile i Santiago, Chile. Tornen designades av Aravena och slutade 2013.

Vad är den arkitektoniska designen för moderna bibliotek?

Bibliotheca Alexandrina i Alexandria, Egypten, designad av det norska företaget Snhetta (2002) är ett försök att replikera det kända Alexandria -biblioteket med antikvitet i en modern form. Det slutfördes 2002. Cirka 160 meter i omkrets toppas det huvudsakliga läsrummet av ett 32 meter högt glaspanelat tak som är snedt ut mot havet som en solur och mäter cirka 32 meter i höjd. Väggarna är gjorda av grå Aswan -granit, som har ristats med karaktärer från 120 olika mänskliga skript för att skapa en unik design.

Vad är den arkitektoniska designen för moderna köpcentra och butiker?

Köpcentra är de kolossala byggnaderna som dominerar kommersiell arkitektur och samlar butiker, äter anläggningar och underhållning under ett enda tak för att tillgodose allmänhetens behov. Downtown varuhus och butiker av specifika designeretiketter konkurrerar med köpcentra för kundernas uppmärksamhet. Byggnader som detta är vanligtvis avsedda att uppmärksamma och återspegla den tekniska sofistikeringen av de varor de erbjuder. Designer Brand Shops gör ett försök att göra sitt märke framträdande och att skilja sig från varuhus genom att erbjuda unika varor. Louis Vuitton -butiken i Tokyos Ginza -område kännetecknas av ett skal som är mönstrad och perforerad i stil med varumärkets emblem.

Vad är den arkitektoniska designen av moderna transportnav?

För att tillgodose det ökade antalet människor som anlände till OS i Peking 2008 byggde Norman Foster en ny terminal som heter Terminal Three. Terminalen, som ligger nära Washington, DC, är världens näst största efter Dulles International Airport-anläggning. Från ovan verkar den platt takstrukturen vara en del av flygplatsbanan. Beläget under en minnesfontän och torg som ägnas åt offren för den 11 september terroristattackerna i New York City, fungerar World Trade Center Transport Hub som ett transportnav.

Huvudpunkter i samtida arkitektur?

 • Det finns ingen dominerande stil; Allt från postmodernism och högteknologiska till mycket konceptuella former och mönster i en enorm skala kan hittas här.
 • Lyxbostadsbyggnader med mycket kostsamma lägenheter byggda av "Starchitects" är populära i modern bostadsarkitektur, särskilt för att rekonstruera historiska distrikt i stora städer.
 • Ett World Trade Center, som byggdes 2015, är den högsta byggnaden på västra halvklotet på 541 meter).
 • Ett av Londons mest kända samtida monument är 30 St Mary Axe, allmänt känd som "The Gherkin", byggd av Norman Foster 2004 och en av stadens mest berömda skyskrapor.
 • Dubais Burj Khalifa, 829,8 meter hög, är världens högsta skyskrapa (2 722 ft) Jeddah -tornet i Saudiarabien, som förväntas nå 1 008 meter (3 307 fot) när den är klar 2020, kommer att vara världens högsta struktur.
 • De Young Museum i San Francisco designades av Swiss Architects Herzog & de Meuron.
 • Det nya museet var utformat för att passa parkens naturliga miljö samtidigt som de motstår allvarliga jordbävningar.
 • Det designades av Shigeru Ban, en japansk arkitekt som vann 2014 Pritzker Architecture Prize för sitt arbete på Pompidou-Metz Center i Metz, Frankrike.
 • Förutom att de är 90 meter bredt har taket en yta på 8 000 kvadratmeter (86 000 kvadratmeter), bestående av kilometer bundet laminerat trä.
 • Paris Philharmonie, byggd av den franska arkitekten Jean Nouvel, invigdes 2015.
 • Strukturen är utformad som en lysande ojämn sten, med horisontella fenor som skär igenom den för att avslöja en förstärkare ovan.
 • Skapade National Stadium skapades av det schweiziska arkitektföretaget Herzog & de Meuron i samarbete med den kinesiska arkitekten Li Xinggang och öppnade 2008.
 • Mönstret på kinesisk keramik inspirerade designen "Bird's Nest" utanför strukturen.
 • Millau viadukten i södra Frankrike är den högsta bron i världen och stiger till 343,0 meter (1,125 ft) ovanför byggbasen, vilket gör den till världens högsta bro.
 • Arkitekter Norman Foster och Michel Virlogeux, som arbetade som konstruktionsingenjörer, designade det.
 • Millau Viaduct korsar Tarn Valley och är en del av motorvägen A75-A71 som förbinder Paris med Béziers, Montpellier och andra platser.
 • För att hantera den ökande mängden passagerare som kom till OS i Peking 2008, konstruerade Norman Foster en ny terminal tre.
 • Terminalen, som ligger nära Washington, DC, är världens näst största efter Dulles internationella flygplatsfaciliteter.
 • Den platta takbyggnaden verkar vara en del av flygplatsbanan.

Skriven av
BrookPad Team

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.