What is the best way to choose a light bulb?

Vad är det bästa sättet att välja en glödlampa?

Har du läst vår inköpsguide för glödlampor?

Vad är det bästa sättet att välja en glödlampa?

Hur väljer jag en glödlampa?

En glödlampa wattage mäter hur mycket energi den använder. Halogenlampor, ofta kända som "vita ljus" -lampor, genererar ljus som nära matchar det naturliga dagsljuset. CFLS kan betala för sig själva på mindre än nio månader och sedan börja spara pengar varje månad. Den lämpliga glödlampan för ditt hus kräver rätt lock. Att ersätta en föråldrad spiral eller stickformad CFL med en nyare LED-glödlampa kan spara pengar.

Ta reda på om den ersättande lampan måste ha exakt samma form som den gamla. Beräkna glödlampans wattage och lumen. LED -lampor är billigare att köra, producera mindre värme och senast betydligt längre. Smarta LED -glödlampor låter dig styra flera lampor på distans via en smartphone -app eller en smart hemassistent. Halogenlampor håller mindre och kostar mer att köra än LED -glödlampor.

Den här videon förklarar vad Philips Hue -belysning kan göra för dig och ditt hus. Kelvin -skalan mäter ljusets färgtemperatur. Låg Kelvin -belysning är utmärkt för användning i vardagsrummet, matsalen, sovrummet och hallen. Detta ljus är energiskt, ljust, livligt och skarpt. Du kan välja LED -glödlampor i klart eller bärnstensglas.

När du köper en glödlampa, tänk på strålvinkeln. Ljus med låg strålvinkel fungerar bra i kompakta områden när de grupperas ihop. Plastlampor har till exempel en lägre balkvinkel än glaslampor. Om du använder en dimmeromkopplare, se till att välja dimbara LED -glödlampor, som visas med symbolen ovan. Switch-kontrollerade, fjärrstyrda och färgskiftande glödlampor finns tillgängliga.

Vårt 2-i-1-klick- och ändring av färgändringstemperaturkula fungerar med din befintliga switch. Våra fjärrstyrda glödlampor finns i ett antal färger. Fjärrkontrollens färghjul låter dig justera nyansen till ditt humör. Tryck på ljusströmbrytaren två gånger för att gå från en avkopplande 30% ljus varm vit till 100% bländande neutral vit för läsning eller andra aktiviteter.

Vilka är grunderna för glödlampor: wattage och lumen?

Watt och lumen är två viktiga faktorer att tänka på när du väljer en glödlampa. Vattning av en glödlampa är en mätning av hur mycket energi den konsumerar. Lumen är å andra sidan en mätenhet för ljusstyrkan på en glödlampa; Ju större antal, desto ljusare är ljuset.

Vad är den mest energieffektiva glödlampan att använda i ditt hem?

Eftersom glödlampor och halogenlampor har den största watt, är de de minst energieffektiva alternativen som finns tillgängliga på marknaden. CFL-lampor använder mindre watt, men LED-glödlampor överträffar dem alla när det gäller energieffektivitet: en 8 eller 9-watt LED-glödlampa producerar lika mycket ljus som en 60-watts glödlampa vid samma kraftförbrukning.

Vilken typ av glödlampa kommer närmast utseendet på naturligt ljus?

Halogenlampor, ofta kända som "vita ljus" -lampor, är en slags glödlampa som producerar ljus som är mycket lik färgen på naturligt dagsljus. När du använder halogenbelysning verkar färger mer livliga och lamporna kan dämpas. De är emellertid dyrare och förbränner vid en större temperatur än glödlampor, trots att de är något mer energieffektiva.

Undrade vad den minst energieffektiva glödlampan var.

Mindre versioner av de långa rörfluorescerande lamporna som du kanske redan har i ditt kök eller garage, kompakta fluorescerande lampor (CFL) är i huvudsak krullade varianter av långa rörfluorescerande lampor. Typiska kompakta fluorescerande lampor (CFL) kan betala för sig själva på mindre än nio månader och sedan börja spara pengar på månadsbasis eftersom de använder mindre energi än konventionella glödlarna.

Är det bättre för dina ögon att se i kallt eller varmt vitt?

Förutom att vara mer lugnande för ögonen, mjukar varm vit också hudtonen och hjälper till att minimera fläckar. Varm vit gör att vi alla verkar mer attraktiva. Cool White rekommenderas för följande applikationer: ... Med det i åtanke kan vi dra slutsatsen att cool vit LED -belysning är det största valet för praktiska ändamål, medan varm vit LED -belysning är det perfekta valet för bostadsområden.

Är det att föredra att dina ögon är i mild vit eller i dagsljus?

Glödlampor som är ljusa vita och kalla, sådana fluorescerande rörljus och glödlampor, ger den mest ultravioletta strålningen och gör den största skadan på dina ögon. Mjuk vit/varm vit (2700 kelvin): Denna färg är bäst för sovrum och vardagsrum eftersom det ger dem en klassisk varm och bekväm atmosfär.

Är färgen på dagslampor densamma som färgen på svala vita glödlampor?

Glödlampor som producerar ljus vid temperaturer som sträcker sig från 4100K till 5000k kallas "coolvit", och de har en något blå nyans till deras ljus. Dagsljuslökor definieras som de som avger ljus vid en färgtemperatur på cirka 6500K eller högre, och de har en distinkt blå och kall känsla för dem.

Steg till framgång med en glödlampa är enkla.

Utsikterna att stå framför rader med glödlampor kan vara skrämmande, och att välja rätt kan slås eller missa om du inte har rätt information. Lyckligtvis finns det viss information tillgänglig. Så oavsett om du försöker ta reda på om det är en BC eller ES som passar eller jämför watt och lumen, kan vi hjälpa dig att hitta lämplig glödlampa och lyser upp ditt hus på nolltid. Kontakta oss nu.

Förstå dina mössa.

Det första du måste bestämma innan du börjar shoppa är vilken typ av mössa du behöver. Kontrollera symbolen på lådan på din nuvarande glödlampa, om du har en, eller titta på glödlampans bas för att se om den är kompatibel. De vanligaste mössa är listade här; Matcha bara din glödlampa -passning på listan för att bestämma den passning du behöver. CAP -omvandlare är en term som används för att hänvisa till en enhet som konverterar en typ av valuta till en annan.

Känn igen de olika typerna av glödlampor.

När du väljer formen på din glödlampa finns det några faktorer att tänka på. Är det nödvändigt för den nya glödlampan att ha exakt samma form som den föregående? Om du till exempel ersätter en spotlight-glödlampa behöver du en spotlight-formad glödlampa för att slutföra omvandlingen. Andra glödlampor fungerar bäst med en viss typ av glödlampa; Till exempel fungerar ljuskronor bäst med ett ljusformat ljus. I det här avsnittet hittar du en lista över de mest typiska glödlampor som du ser runt huset:

Byt ut föråldrade glödlampor

Om du byter ut en gammal energipesparande spiral eller stickformad CFL-glödlampa med en nyare LED-glödlampa, kan du spara pengar genom att byta till den nyare LED-lampan. Dessa nya lampor har inte bara ett mer behagligt utseende, utan de är också mer energieffektiva. Glödlampor har mestadels fasas ut från marknaden, men var inte orolig om du behöver byta ut en av dem; Allt du behöver göra är att välja ett jämförbart val från glödlampteknologier som anges i tabellen nedan. I vår dekorativa glödlampa -samling har vi allt från vackra diamanter till hisnande jordklot, och de ser så fantastiska ut att du inte ens behöver ett lätt lock för att dölja dem under.

Halogenlampor är en slags glödlampa som producerar värme.

LED -lampor har en längre livslängd och lägre driftskostnader, medan halogenlampor har en kortare livslängd och högre driftskostnader än LED -glödlampor. LED-glödlampor är också kända som ljusemitterande dioder (lysdioder). LED-lampor är billigare att använda, generera mindre värme och håller mycket längre än äldre glödlampor. Bli inte avskräckt av den höga initialkostnaden för LED -glödlampor; Den låga energianvändningen av dessa lysande lampor kommer att resultera i mer besparingar på lång sikt än kostnaden för glödlamporna. Det finns dimbara LED -lampor tillgängliga. Smart LED -glödlampor: Smart glödlampor gör att du kan hantera många lampor på distans via en app på din smartphone eller med din röst via en smart hemassistent. Smarta glödlampor blir mer populära. Dessa glödlampor är båda LED -glödlampor och smarta glödlampor, och de finns tillgängliga i olika färger och stilar, samt en mängd smarta funktioner. I den här videon lär du dig mer om vad Philips Hue -belysning kan åstadkomma för dig och ditt hem:

Känn igen din utstrålning.

Glödlampa ljusstyrka bestämdes tidigare av watt, vilket var branschstandarden för att bestämma ljusstyrka. En glödlampa kraftförbrukning mäts i watt (W), och moderna glödlampor kräver mycket mindre el för att generera samma mängd ljus, vilket är utmärkta nyheter för miljön och din energiräkning. Det är nu nödvändigt att tänka i termer av lumen (representerad som 'LM') snarare än watt när man överväger ljusstyrkan på en ny glödlampa, i motsats till det tidigare systemet.

Vad är exakt en lumen?

Lumen är mätenheter för mängden ljus som släpps ut av en glödlampa. När det gäller lumen är desto mer bättre när det gäller ljus ljusstyrka! För att undersöka motsvarande watt och lumenutgång från de gamla stilens glödlampor och för att jämföra dem med de olika typerna av energibesparande glödlampor, kontrollera tabellen nedan (LED, Halogen och CFL). När det gäller en LED -glödlampa med en lätt utgång på 805 lumen har en 10 watt LED -glödlampa ljusstyrkan lika med en 60 watt glödlampan från 1970 -talet. Antalet lumen du behöver från din glödlampa bestäms av ljusets funktion och om du främst använder det för omgivande (eller allmän) belysning, accentbelysning eller uppgiftsbelysning för aktiviteter som läsning, matlagning, arbete eller studerar bland andra. Se vår användbara referenssida om du är osäker på vad som är perfekt för din ljuskälla.

Förstå din färgtemperatur.

Kom ihåg att ta hänsyn till färgtemperaturen när du väljer dina nya glödlampor. Detta gör att du kan generera olika stämningar eller genomföra olika aktiviteter beroende på färgtemperaturen.

Vad är exakt en Kelvin?

I ett nötskal är Kelvins en mätenhet för hur kallt eller varmt ljus är, och Kelvin -skalan är en mätenhet för ljusets färgtemperatur. Vitare ljus produceras genom att öka mängden kelvins (representerad som k) i ett givet rymdområde. Låga Kelvin -temperaturer ger varmare, mysigare belysning, vilket är idealiskt för användning i vardagsrummet, matsalen, sovrummet och hallen. High Kelvins ger mer energigivande neutralt vitt ljus, vilket hjälper till att skapa en energigivande, ljus, livlig och skarp atmosfär - idealisk för användning i köket, badrummet, studien och verkstaden, bland andra platser.

Förstå din egen stil.

Våra dekorativa glödlampor kommer att lysa upp ditt hem med en mängd olika mönster och former, allt från vackra diamanter till hisnande jordklot och allt däremellan. Eftersom de är gjorda med en blandning av LED -teknik och vintage design kan de helt enkelt installeras för att ersätta konventionella glödlampor som har samma mössa.

LED -glödlampor är en slags glödlampa som använder LED -teknik.

LED -glödlampor är visuellt tilltalande både när de är på och när de är avstängda. LED -glödlampor är ofta ogenomskinliga eller dimmade i färg, vilket också kan kallas "pärla" eller "opal" i vissa kretsar. Dessa kan göra att glödlampan verkar mycket enkel, men det finns nu nya versioner tillgängliga som är helt genomskinliga, vilket gör att glödlampan verkar helt transparent. Till skillnad från deras föregångare är LED -glödlampor utformade för att se mer ut som en traditionell glödlampa, komplett med sina distinkta gula LED -filament för den extra karaktären som påminner oss om den ursprungliga Edison -filamenten; Vackert snyggt, men utan de höga driftskostnaderna och korta livslängd för sina föregångare. När de används i bord eller vägglampor eller som accentljus ger dessa glödlampor en varm, välkomnande gyllene mjuk glöd som är idealisk för att skapa en bekväm miljö i vardagsrum eller sovrum.

Är det bättre att använda klart eller bärnstensglas?

Dessutom, när det gäller att välja en LED -glödlampa, har du också valet att välja klart glas eller bärnstensfärgat glas. Det är intrikatet hos deras LED -filament som visas i båda fallen, med Amber Glass -valet som ger en betydligt varmare färgtemperatur och utseendet på en retro antik glödlampa. Medan både bärnsten och tydliga glödlampor finns i en mängd olika former och dimbara eller icke-dimmbara sorter, ger bärnstensljus ett varmt vitt ljus, medan klara glödlampor kan ge ett neutralt såväl som varmt ljus.

Mer information om glödlampor

Här är några fler överväganden och egenskaper att tänka på när du väljer dina nya glödlampor: balkens vinklar. När du köper en glödlampa är det också viktigt att ta hänsyn till strålvinkeln på glödlampan du vill köpa. En låg strålvinkel producerar riktat ljus som uppmärksammar en viss region eller objekt. Vinkelljus med låg stråle presterar bättre i mindre utrymmen när de är grupperade närmare varandra. Icke-riktat ljus kommer att produceras med en bred strålvinkel. I större utrymmen fungerar ljusa ljus med bredare strålvinklar bättre än smala strålvinklar. Lampans ämne kan också påverka vinkeln vid vilken den lyser. Plastlampor, till exempel, kan ha en lägre balkvinkel än glaslampor jämfört med andra typer av glödlampor.

Smarta glödlampor är glödlampor som är anslutna till internet.

En spännande uppsättning glödlampor med smarta funktioner som en inbyggd högtalare, Wi-Fi-repeater, rörelsessensorer och en växtvänlig odlingslampa finns också som en del av vårt smarta LED-glödlampa. Den växtvänliga växande glödlampan använder en effektiv ljusvåglängd för att förbättra fotosyntesen och uppmuntra till en sund tillväxt i inomhusväxter. Leta efter följande symboler på glödlampan i butiken för att avgöra vad du vill att den ska göra:

LED -lampor som kan dimmas

Inte alla LED-glödlampor är avsedda att vara dimbara, och de finns tillgängliga i både dimbara och icke-dimbara konfigurationer för att tillgodose dina behov. Om du vill använda en dimmeromkopplare, var säker på att du väljer LED -glödlampor som kan dimmas; Detta indikeras på lådan med symbolen som visas ovan. I många fall kan du helt enkelt ta bort dina nuvarande lampor och ersätta dem med dimbara LED -glödlampor, så att du kan hålla din befintliga dimmeromkopplare. Att ändra din dimmeromkopplare till en som är avsedd att arbeta med låg watt -dimbara LED -glödlampor kommer troligen att vara nödvändiga om dina ersättningslampor flimmer eller om du hör ett surrande ljud när du slår på eller av. Detta beror på det faktum att dimmeromkopplare i äldre stil inte kan "förstå" den låga belastningen av en LED-lampa. Det är dock viktigt att notera att dimbara LED -lampor kan användas med eller utan en dimmeromkopplare, beroende på situationen.

Glödlampor som styrs av en switch

Dessa switch-kontrollerade lampor är utformade för att fungera med din nuvarande switch, så det finns inget behov av att ändra ditt elektriska system; Du byter bara glödlampan med en ny. Det finns tre distinkta inbyggda funktioner att välja mellan, var och en med en unik funktion: När du använder vårt 2-i-1-klick- och ändringsstegdamplampa med din nuvarande switch, kan du enkelt styra ljusstyrkan i ditt ljus. Från 30% till 100% ljusproduktion kan uppnås med en enda flick av omkopplaren! Du kan styra färgtemperaturen på ditt ljus med din nuvarande switch och vårt 2-i-1-klick & ändra färgskiftningstemperaturlampan. För att konvertera från en lugnande varm vit på 2700k till en neutral vit på 4000k för läsning eller arbetsaktiviteter, tryck bara på ljusströmbrytaren två gånger i snabb följd. Med hjälp av din nuvarande switch och vår Click & Change 3-i-1-glödlampa kan du justera ljusstyrkan och färgtemperaturen på din belysningsarmatur. För att konvertera från en avkopplande 30 procent ljus varm vit till en 100 procent lysande neutral vit för läsning eller andra aktiviteter, tryck på Light Switch två gånger.

Glödlampor som kan kontrolleras på distans

Med våra fjärrstyrda glödlampor kan du välja mellan olika belysningsval. Du kan justera färgtemperaturen, ljusstyrkan och till och med färgen på ditt ljus för att skapa den perfekta miljön för dig. Färghjulet på fjärrkontrollen ger dig möjligheten att anpassa färgen för att matcha ditt humör. Med lätt att förstå ikonografi är det enkelt att använda, och allt du behöver göra för att komma igång är att ansluta dina lampor och börja gå.

Hur väljer jag en glödlampa?

 • En glödlampa wattage mäter hur mycket energi den använder.
 • Halogenlampor, ofta kända som "vita ljus" -lampor, genererar ljus som nära matchar det naturliga dagsljuset.
 • CFLS kan betala för sig själva på mindre än nio månader och sedan börja spara pengar varje månad.
 • Den lämpliga glödlampan för ditt hus kräver rätt lock.
 • Att ersätta en föråldrad spiral eller stickformad CFL med en nyare LED-glödlampa kan spara pengar.
 • Ta reda på om den ersättande lampan måste ha exakt samma form som den gamla.
 • Beräkna glödlampans wattage och lumen.
 • LED -lampor är billigare att köra, producera mindre värme och senast betydligt längre.
 • Smarta LED -glödlampor låter dig styra flera lampor på distans via en smartphone -app eller en smart hemassistent.
 • Halogenlampor håller mindre och kostar mer att köra än LED -glödlampor.
 • Den här videon förklarar vad Philips Hue -belysning kan göra för dig och ditt hus.
 • Kelvin -skalan mäter ljusets färgtemperatur.
 • Låg Kelvin -belysning är utmärkt för användning i vardagsrummet, matsalen, sovrummet och hallen.
 • Detta ljus är energiskt, ljust, livligt och skarpt.
 • Du kan välja LED -glödlampor i klart eller bärnstensglas.
 • När du köper en glödlampa, tänk på strålvinkeln.
 • Ljus med låg strålvinkel fungerar bra i kompakta områden när de grupperas ihop.
 • Plastlampor har till exempel en lägre balkvinkel än glaslampor.
 • Om du använder en dimmeromkopplare, se till att välja dimbara LED -glödlampor, som visas med symbolen ovan.

Skriven av
BrookPad Team

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.