What is the best way to clean and maintain your space?

Vad är det bästa sättet att rengöra och underhålla ditt utrymme?

För mer information om rengöring och underhåll av ditt område, besök vår webbplats.

Vad är det bästa sättet att rengöra och underhålla ditt utrymme?

Hur rengör du och underhåller ditt utrymme?

Ofta kopplat till våren är djup rengöring av ditt hus aldrig en dålig idé. Med lite framåtförberedelser kan du få bättre resultat och underlätta rengöringen. Få ett bra resultat med enkla rengöringstips. Du kommer att njuta av fördelarna på nolltid! Gör en lista över alla förnödenheter du behöver för att rengöra noggrant från topp till botten.

Se till att rengöra alla ytor i varje rum innan du går vidare till golv och mattor. Gör ditt liv enklare genom att använda verktyg som är utformade för jobbet, som Rubbermaid Flexi Dammande trollstav. Om du har allergier, damm helt - inklusive toppar av garderober, runt dörrramar och till och med taket vid behov. Granitbänkskivor bör tätas igen en gång om året efter installationen. För att rengöra externa fönster utan att torka dem, blötlägg en mjuk borstskrubbborste i lösningen och använd den för att torka av glasrutorna.

Rengöring med tvål och vatten är alltid viktigt, så rengör ditt hus eller skala och kalksten. Att upprätthålla rena och färska mattor är viktigt när du förbereder ett hus till salu eller hyra. Djup rengöring av mattan en gång om året kan hjälpa den att hålla längre och se färskt ut. Om tunga möbler har bucklat din matta, placera en isbit över buckan och låt den tina innan du tar bort den och rengöring den. Rengör och dammsugar regelbundet dina sten- och kakelgolv för att det ser utmärkt ut. Bona sten-, kakel- och laminatgolvpolsk är en fantastisk produktionsprodukt. Istället för rengöringsmedel för alla ändamål, leta efter lösningar som är specialiserade för stengolv. För fantastiska resultat, välj lämplig polering för ditt golv.

Få ett fantastiskt resultat med enkla förslag för en snabbare sanering.

Även om vårrengöring ofta är förknippad med säsongen, finns det aldrig en dålig tid att göra en grundlig rengöring hemma. Rengöring behöver inte vara ett besvär, oavsett om du förbereder dig för visningar så att du kan sälja ditt hus och gå vidare eller om du vill ha en ny start i ett nytt hem efter att du just har flyttat in. Vad det än är som motiverar Din önskan att vara ren, var beredd med lämplig utrustning för uppgiften och du kommer att gå tillbaka för att njuta av resultaten på nolltid alls!

Förbered dig för rengöring av framgång.

Med lite planering i förväg kan du få större resultat och göra dina rengöringsuppgifter enklare. Kontrollera att du har tillräckligt med rengöringsmaterial till hands och gör en strategi för den sekvens där du gör dina uppgifter. När det gäller Big Clean, oavsett om du är ny på det eller bara vill uppdatera din verktygslåda, glöm inte att lägga ett par handskar på din inköpslista. Gummitvätthandskar är idealiska för de flesta uppgifter, men ett par tunga handskar kan också vara användbara i vissa situationer. Kontrollera att du har ett par handskar som är lämpliga för alla uppgifter du har planerat, särskilt de som kan behöva användningen av tvättmedel eller andra kemiska rengöringsmedel .. Om du tror att du behöver dem, fyll på dukar och borstar - Eller ge dina gamla favoriter en bra tvätt innan du kommer igång. Du vill inte sprida gammal smuts överallt i ditt hem. Slutligen, vända din uppmärksamhet mot din dammsugare och töm väskan, samt att byta ut filtret vid behov.

Förbered dina rengöringsartiklar.

Rengöring görs enklare om du har förmågan att överföra alla dina varor och material från ett område till ett annat. När det gäller att hålla allt organiserat och transportabelt är en rengöring av caddy bäst, men en gammal hink eller till och med en livsmedelsväska kan göra. Hur du än väljer att ordna dem, kom ihåg att hålla alla dina rengöringsartiklar utom räckhåll för ungdomar hela tiden. Vinkellås är utmärkta för att hålla barn ur skåp som har potentiellt farligt gods.

Vilken typ av rengöringsprodukter har du?

 • Svampar och skurare är användbara rengöringsverktyg.
 • Dusters och mikrofiberdukar i färgen gul.
 • Dukar för rengöring av glas.
 • Borstar för rengöring
 • En mopp och en hink krävs.
 • En dammplatta och en borste krävs.
 • Handskar för skydd
 • En plast caddy för att hålla grunderna nära till hands.

Hur man rengör fönster ordentligt

Att börja överst och arbeta dig ner är avgörande för en grundlig rengöring. Gör en lista över allt du behöver och börja från översta våningen. Prioritera tak, fönster och andra ytor i varje rum innan de går vidare till golv och mattor.

Fönstertvätt är en nödvändig ondska.

När det gäller fönster har saker förbättrats dramatiskt med uppfinningen av fönstervakuumet - vattenstänk på soffan och fläckar på glaset är nu en saga historia. Den senaste generationen av fönstervacs är avsedd att göra fönsterrengöring en bris. Det är också möjligt att använda ett fönstervak ​​för att rensa ut spill och för att rengöra kakelgolv, duschskärmar och andra släta ytor runt huset. På grund av dess flexibilitet är ett fönstervac ett utmärkt köp i allmänhet. Oavsett om du tvättar fönster med eller utan fönstervac, kan du använda rätt glasrengöringsmedel göra ditt liv enklare och resultaten så mycket ljusare - vår linje med HG -glasrengöringslösningar är en stark favorit bland fönsterbrickor.

Måste ta itu med damm

Att hantera damm är en oundviklig del av alla rengöringsinsatser, så gör ditt liv enklare genom att använda utrustning som är specifikt avsedda för uppgiften, till exempel gummimaid flexi -dammstaven, vilket är idealiskt för både torr och våt dammning. För att undvika att förvärra allergier är det viktigt att damma noggrant - inte bara de synliga platserna, utan också topparna på garderober, runt dörrramar och till och med taket vid behov.

Rengöring efter dig själv i köket

Att hålla köksytorna rena bör vara en vardaglig aktivitet, men när det är dags att hantera de större uppgifterna, se till att du använder rätt rengöringsmedel för att uppnå en oklanderlig finish utan att orsaka skador på materialen i processen. Rostfritt stålartiklar behöver särskild uppmärksamhet, så för sänkor, spisar och spishuvor, använd en renare som specifikt har formulerats för att rostfritt stål ska rengöra, polera och skydda dem från korrosion. Rengöring av ytor i kök är något som händer regelbundet. När de större uppgifterna har slutförts väljer du de bästa rengöringsmaskinerna för jobbet för att få en bländande finish samtidigt som du undviker skada på materialen som rengörs. Rostfritt stålartiklar behöver särskild uppmärksamhet, så för sänkor, spisar och spishuvor, använd en renare som specifikt har formulerats för att rostfritt stål ska rengöra, polera och skydda dem från korrosion. Granit kräver betydande underhåll för att behålla sitt glansiga utseende. Granitbänkskivorna bör förseglas när de först placeras, men de bör förseglas med en granitbänkskivor minst en gång om året efter det. Det är meningsfullt att ha detta jobb i åtanke när du gör din vårrengöring, eller hur? Antibakteriella sprayrengörare kan sedan användas för att ta bort oljan och smuts som ackumuleras under dagen. Workshops tillverkade av massivt trä och ädelstenar behöver också regelbunden rengöring och underhåll. Köksarbetsunderhållssatser finns tillgängliga för olika material och hjälper till att bevara den naturliga finishen som du har uppskattat.

Vad är den mest effektiva metoden för att rengöra mycket smutsiga fönster?

"Om du inte rengör alls, finns det ingen" korrekt metod "att rengöra. Tillsätt några droppar vinäger eller ammoniak till lösningen om fönstren är mycket smutsiga. Om du har mycket olja och smutsansamling kommer vinäger att skära igenom den. ” Det rekommenderas att du tvättar fönsterglasets marginaler först, skölj dem väl och fortsätter att tvätta hela fönstret.

Vad är det bästa sättet att rengöra yttre fönster utan att torka dem?

I en stor hink kombinerar du vattnet, vit vinäger och skåltvättmedel. Öka mängderna vid behov. Doppa en mjuk borstskrubbborste fäst vid en förlängningspolhandtag i en hink av lösningen och använd den för att rengöra glasrutorna. Innan det får en chans att torka, spraya eller skölj den med rent vatten för att ta bort återstående rester.

Ta bort skalan och smuts från ditt hem eller företag.

Det är alltid nödvändigt att rengöra något där det finns tvål eller vatten. Skala och kalksten kan samlas på apparater, sänkor och kranar, så gör en ansträngning för att ta bort den. Gör en sprayflaska med halvvit vinäger och halvvatten och använd den på brickor, bassänger, badkar, duschar och kranar regelbundet, precis som du skulle göra en normal badrumsrengöringspray, för att förhindra att Limescale bildas på dem. Skölj alltid helt med vanligt vatten efter att ha använt en desinfektionsprodukt.

Descale apparater och ta bort kalkskala från ytor

Betrakta ditt stora vårstädningsprojekt som en möjlighet att göra lite avkaling. Att behandla kaffebryggare, elektriska vattenkokare och tvättmaskiner med en avkalande lösning kan inte bara få dem att leva längre, utan det kommer också att spara pengar på energikostnader. Skala och limescale -avlagringar får värmareelementen att använda mer energi, vilket gör dem mindre effektiva och som ett resultat får elementen att slitna förr än de borde. För att återställa glansen till dina badrumskranar, badkar, toaletter, duschväggar och tilltäppta duschhuvuden, använd en kalkskalaborttagare till de drabbade områdena. När du rengör duschskärmen kan du se tvålskum på glaset; Således kan en duschpresse användas för att ta bort den efter att den har rengjorts. Använd den omedelbart efter varje dusch, och det kommer att lämna glasstreckfritt, så att du kan spendera mindre tid på att städa i framtiden.

Behåll renheten och friskheten hos dina mattor.

Djup rengöring av mattan minst en gång om året kan hjälpa till att förlänga sitt liv och hålla den ser ny ut. Att investera tid och ansträngning för att rengöra och fräscha upp din matta kommer att lönas på lång sikt. Det är en nödvändighet om du förbereder ett hem till salu eller hyra. Djup rengöring av din matta är en viktig del av att förlänga livslängden på din matta och bevara hälsan i ditt hem luftkvalitet och miljö. Vax Bagless Vacuum Cleaner är tillgänglig från oss, men du kan också hyra en matta Doctor Cleaner från en ansedd butik, och vi har tvättmedel som du behöver för att slutföra det jobb som finns tillgängligt på DIY.com. Om du har bucklor i mattan orsakade av tunga möbler, lägg en isbit på skadan och låt den tina innan du tar bort den och torkar den. Vakuum området nästa dag, och matthögen börjar läka.

Golv tillverkade av laminat och trä ska rengöras och poleras.

När du är klar med att arbeta dig ner från fönstren och väggarna till ytorna är det dags att gå vidare till marken. För laminat- eller trägolv är regelbunden rengöring och polering nödvändig för att både förlänga sitt liv och upprätthålla dem i deras finaste utseende. Innan du applicerar golvpolish, se till att dina golv är helt rena. Den ideala metoden är att använda en mikrofibermopp och en pH -neutral rengöringslösning som har utformats specifikt för laminat eller trägolv. Se till att inkludera lite specialrengörare på din vårköpslista. I motsats till en mopp och hink lämnar triggersprayer och spraymops mycket mindre vätska på golvet, vilket gör dem betydligt mildare mot laminat och trägolv. Med en patron med bona golvrensare i mopphandtaget kan du bara trycka på avtryckaren på mopphandtaget för att ladda ut en fin dimma på golvrengöraren. När ditt golv har rengjorts kan ett lager laminat eller trägolvpolska appliceras för att ge ytterligare skydd mot slitage och belastning. Det hjälper också att återställa lyster till tråkiga ytor genom att fylla mindre repor. Om du har ett laminat eller ett fast trägolv på en plats där det finns en betydande fara för att spilla vätska, till exempel ett kök eller badrum, kan det extra skyddet som tillhandahålls av en golvpolska vara ännu mer fördelaktigt för dig. När du shoppar golvpolering, leta efter produkter som har stärkts med polyuretan för att ge längre skydd och slitmotstånd.

Håll din sten och kakelgolv i gott skick.

Stengolv är ofta belagda innan de lämnar tillverkaren för att förhindra att de lätt färgas, men de behöver fortfarande viss vård och underhåll. Dammande och rengöring av stengolv bör inkluderas i din vårrengöringslista för att säkerställa att de förblir i gott skick. Rengöring av dina golv bör börja med att svepa eller dammsuga dem som normalt, följt av rengöring. Istället för att använda all-purpose städare, sök efter produkter som är specifikt utformade för sten- och kakelgolv för att få bländande resultat. Polska tillför också glans till dina sten- och kakelgolv och samtidigt fungerar som ett extra lager av skydd mot slitage, så sök efter en lösning som är lämplig att använda efter rengöring. Bona Stone, Tile och Laminate Floor Polish är en fantastisk produkt som är svår att matcha. För ett brett spektrum av hårda ytvåningar inklusive laminatgolv, vinylgolv, ofargad kakel (keramik och stenbrott), sten och förseglad marmor, ger polska ett glansigt, klart att använda underhållsskydd i en klar finish. Den återställer lyster medan det ger långvarigt skydd mot slitage.

Huvudpunkter när det gäller rengöring och underhåll av ditt utrymme.

 • Ofta kopplat till våren är djup rengöring av ditt hus aldrig en dålig idé.
 • Med lite framåtförberedelser kan du få bättre resultat och underlätta rengöringen.
 • Få ett bra resultat med enkla rengöringstips.
 • Du kommer att njuta av fördelarna på nolltid!
 • Gör en lista över alla förnödenheter du behöver för att rengöra noggrant från topp till botten.
 • Se till att rengöra alla ytor i varje rum innan du går vidare till golv och mattor.
 • Gör ditt liv enklare genom att använda verktyg som är utformade för jobbet, som Rubbermaid Flexi Dammande trollstav.
 • Om du har allergier, damm helt - inklusive toppar av garderober, runt dörrramar och till och med taket vid behov.
 • Granitbänkskivor bör tätas igen en gång om året efter installationen.
 • För att rengöra externa fönster utan att torka dem, blötlägg en mjuk borstskrubbborste i lösningen och använd den för att torka av glasrutorna.
 • Rengöring med tvål och vatten är alltid viktigt, så rengör ditt hus eller skala och kalksten.
 • Att upprätthålla rena och färska mattor är viktigt när du förbereder ett hus till salu eller hyra.
 • Djup rengöring av mattan en gång om året kan hjälpa den att hålla längre och se färskt ut.
 • Om tunga möbler har bucklat din matta, placera en isbit över buckan och låt den tina innan du tar bort den och rengöring den.
 • Rengör och dammsugar regelbundet dina sten- och kakelgolv för att det ser utmärkt ut.
 • Bona sten-, kakel- och laminatgolvpolsk är en fantastisk produktionsprodukt.
 • Istället för rengöringsmedel för alla ändamål, leta efter lösningar som är specialiserade för stengolv.
 • För fantastiska resultat, välj lämplig polering för ditt golv.

Skriven av
BrookPad Team

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.