What is the best way to design a garden wall?

Vad är det bästa sättet att designa en trädgårdsvägg?

Lär dig mer om hur du designar en trädgårdsvägg.

Vad är det bästa sättet att designa en trädgårdsvägg?

Hur skapar man en trädgårdsvägg?

Varje vägg över en meter höjd bredvid en allmän väg eller två meter hög fristående kräver planeringstillstånd. För en robust och robust trädgårdsvägg bör grunden inte vara djupare än 30 cm (12 tum). En upphöjd säng med växter vid foten av en fula vägg kan hjälpa till att dölja den. Trädgårdsväggar kan hålla tillbaka jord för att skapa ett terrasserat område eller förhindra att en brant sluttande bank faller. Byggregler gäller inte staket, väggar eller grindar. Trots bristen på byggregler måste strukturerna vara robusta och väl underhållna. Natursten är det överlägset dyraste alternativet, med priserna varierade efter region. Materialen som används för att skapa ditt hus, liksom materialen som används i närliggande byggnader och väggar, är andra faktorer att tänka på. Om du väljer en design, se till att du har rätt murbruk på tillgänglig. För att bygga en tegelbyggnad måste du öva på att klippa tegelstenar.

Mät tegelstenen med en linjal och markera skärlinjen på alla fyra sidor med en penna. Betyg på linjen hela vägen runt tegelstenen med en försiktigt bultad bult med en klubbhammer. Sedan, med indragning (eller "groda") sida ner, slå det tillräckligt hårt för att helt klippa igenom den. Mortel är limet som binder en väggs tegelstenar eller stenar ihop. Mortlar för allmän användning inkluderar mjuk sand, lime, cement och vatten. Anställningen av drottningstängare på alternativa kurser för att förvrätta lederna en dubbelhudvägg kräver 120 tegelstenar per kvadratmeter golvyta. Att göra en murbruk och stöt är tufft, men det finns flera tricks. Håll dina tegel och murbruk torra tills du är redo att använda dem. Det är kritiskt att inte torka cement eller betong på dina verktyg. När du blandar murbruk för hand eller med en cementblandare, använd skyddsglasögon, handskar och en ansiktsmask. Om du använder en mixer, kombinera sanden och lime innan du tillsätter ytterligare vatten. Blanda allt tills det är smidigt. Om murbruk har sin form är det rätt konsistens. Ta bort sanden från blandaren om den användes i blandningsoperationen.

En vacker tegel- eller sten trädgårdsvägg är dyrare än ett staket, men det kommer att uthärda i generationer och kommer att se bra ut under alla väderförhållanden. Planeringsgodkännande krävs för alla väggar som är mer än en meter hög på sidan av en offentlig väg och för alla fristående väggar som är mer än två meter höga. Specifikationerna för en konstruktionsingenjör krävs sannolikt för stora stödväggar, men du bör inte prova dem utan att någon tidigare erfarenhet av att arbeta med mindre ambitiösa byggprojekt i första hand. Även om metoderna för att konstruera en vägg är ganska enkla, om du vill att din vägg ska vara stark och robust, måste du planera och utforma den korrekt för att den ska vara effektiv. I hög grad kommer utformningen av din vägg att bestämmas av vad du vill använda den för.

Vilka material kan jag använda för att bygga en trädgårdsvägg?

Du kan konstruera en trädgårdsvägg av tegelstenar, natursten eller rekonstituerad sten, bland andra material. Marknaden erbjuder ett brett urval av rekonstituerad sten, som består av betongblock som har polerats och färgats för att likna natursten.

Vad är den bästa färgen att använda när det gäller att måla en trädgårdsvägg?

Som ett alternativ kan rika, djupa toner som påfågelgrön och lila, såväl som mörkröd och äggula gul, användas för att komplettera bladblå växter och blekfärgade blommor. Dessa färger lockar uppmärksamheten på samma sätt som bländande diamanter gör, och de fungerar bäst när de används som kontaktpunkter.

Vad är det bästa sättet att dölja min trädgårdsvägg?

En upphöjd säng med växter vid foten av en oattraktiv vägg kan hjälpa till att dölja väggen bakom den. Denna teknik är lämplig för medelstora trädgårdar som har det nödvändiga området för att rymma en upphöjd säng. Den typ av växter du sätter mot väggen kommer att vara det mest betydelsefulla valet du gör. Välj växter som kommer att trivas i det mikroklimat som skapas av din vägg ansikte.

Vad ska djupet på grunden vara för en trädgårdsvägg?

Börja gräva vid den lägsta punkten och arbeta dig ner tills du når fast mark. För att konstruera en enkel trädgårdsvägg bör en dike som inte är djupare än 30 cm (12 tum) djup vara tillräcklig förutsatt att jorden är solid och korrekt tömd. Djupet bör dock vara 46 cm (18 tum) djupt på instabil eller svag mark.

Är det nödvändigt att få byggtillstånd för en trädgårdsvägg?

Staket, väggar och grindar behöver inte tillstånd från byggreglerna. Trots att konstruktionskoder inte är tillämpliga måste byggnaderna vara strukturellt solida och väl underhållna. En planeringsexpert kan hjälpa dig att se till att ditt trädgårdsprojekt går bra.

Är det tillåtet för mig att konstruera en vägg runt min trädgård?

Om du vill upprätta eller ändra ett staket, vägg eller grind under följande omständigheter: staketet, väggen eller grinden eller någon annan gräns bildar en gräns med en angränsande listad byggnad eller dess grunder; staketet, väggen eller grinden eller någon annan gräns bildar en gräns med en angränsande listad byggnad eller dess grunder

De många syftena med en trädgårdsvägg är följande:

Trädgårdsväggar kan användas för en mängd olika syften, inklusive följande: Att hålla tillbaka smuts så att du kan bygga ett terrassområde eller förhindra att en brant sluttande bank från kollaps är två exempel på jordbehållningstekniker. Att sätta upp en betongbarriär intill en väg eller trottoar för att minska brus eller ge avskildhet är en vanlig praxis. För att separera en trädgård i olika sektioner, eller för att erbjuda ytterligare sittande runt en funktion som en terrass eller ett damm, kan du använda en pergola. Du kan använda den för att skapa en låg, robust grund som du kan installera staket eller konstruera bryggor för att stödja en overheadstruktur som som en pergola.

Dekorativa trädgårdsväggar finns i olika former och storlekar.

Du kan konstruera en trädgårdsvägg av tegelstenar, natursten eller rekonstituerad sten, bland andra material. Marknaden erbjuder ett brett urval av rekonstituerad sten, som består av betongblock som har polerats och färgats för att likna natursten.

Väggar gjorda av tegel

Bricks är det mest prisvärda byggmaterialet, och de finns tillgängliga i en mängd olika färger baserade på den typ av lera som används i deras produktion och tillverkningsmetod. De kan också vara flerfärgade eller fläckiga, och de kan ha en grov eller smidig struktur beroende på tillverkaren. Emellertid har begagnade tegelstenar vanligtvis ett slitet utseende som passar in i gamla hemmurar, men de är inte billiga-och det finns ofta inget sätt att avgöra om de är frostbeständiga innan de köper dem.

Naturliga stenväggar är en vacker syn att se.

Natursten kan köpas från stenbrott eller återvunna stengårdar, men det är mycket kostsamt. Slumpmässiga spillror, ofta kända som avklädda stenar, är den typ av sten som du kan köpa i dess naturliga form. Halvklädd sten skärs i block med ojämna ytor som är ganska konsekventa i storlek, medan helt klädda sten med maskinskurna ansikten kallas Ashlar. Den halvklädda stenen som används vid konstruktionen av denna vägg ses här.

Stenväggar som är halvtorka

En riktig torrstenvägg är konstruerad av stenar som har valts noggrant så att de är helt robusta och inte behöver använda cement för att hålla dem ihop. Denna vägg är gjord av halvtorkad sten, vilket gör att den verkar rustik. Den har utseendet på en äkta torrstenvägg, men den innehåller murbruk som inte är synliga.

Väggar med torrstenutseende

Dessa väggar är konstruerade av rekonstituerade stenblock, som gör att du kan uppnå utseendet på en torrstenvägg till en bråkdel av kostnaden för den äkta saken.

Material för konstruktion av väggar

Endast början av proceduren innebär att man bestämmer sig för den typ av material som ska användas för din trädgårdsvägg. En tegelvägg kräver att du väljer ett mönster (även känt som en "bindning") innan du kan börja bygga. Och oavsett material du väljer måste du se till att du har en lämplig murbruk till hands.

Vad du ska leta efter när du väljer dina väggmaterial

Det finns några faktorer du bör tänka på när du väljer på vilken typ av material du ska använda för din trädgårdsvägg, och de är följande. Materialen från vilket ditt hem är konstruerat - liksom materialen från vilka andra byggnader och väggar i det lokala området - din ekonomiska situation. Natursten är det överlägset dyraste valet, med kostnader som varierar från ett område till ett annat. Natursten finns i olika färger och strukturer. Graden av förband som stenen har genomgått återspeglas också i priset-perfekt klippta sten kostar mer än dåligt klädda sten. Priset på Ashlar Stone är högre än priset på naken sten. För att uppskatta en preliminär kostnad, anta att 1 ton sten kommer att producera cirka 3,3 kvadratmeter färdigställda stenarbeten. Men kom ihåg att detta är en uppskattning eftersom varje sten är unik när det gäller storlek och vikt. Vid konstruktion av en vägg av tegel är precision avgörande eftersom tegel är mindre förlåtande än natursten i deras konstruktion. Men efter att du har lärt dig de grundläggande metoderna kommer du att upptäcka att tegelstenar är mycket effektivare än stenläggning. Rekonstituerad sten är ganska enkel att placera och är inte oöverkomligt kostsamt. Eftersom stenarna finns i olika storlekar kan du uppskatta antalet stenar du behöver genom att dela upp området med väggning med dimensionerna på de block du vill använda i ditt projekt.

Tegelstenar är snidade på olika sätt.

Du måste öva på att klippa tegelstenar om du ska konstruera någon form av tegelstruktur. Men även om det inte är exakt så enkelt som en skicklig murare gör att det verkar, borde du inte ha för mycket svårigheter att lära sig att göra det. Med en linjal, mät tegelstenen och rita en blyertslinje på alla fyra sidor av tegel för att indikera var skärlinjen kommer att vara. Med hjälp av en klubbhammare, poäng längs skärlinjen hela vägen runt tegelsten med en bult som har mjukt tappat ner. Sedan, med indragningen (eller "grodan") ner, lägg den på gräs eller sand och slå den med förstärkaren tillräckligt hårt för att skära igenom den helt. När du skär tegelstenar eller block, använd alltid säkerhetsglasögon för att skydda dina ögon från flygande skräp.

Det finns många olika typer av bindningar som används i tegelverk.

En vanlig tegelvägg är konstruerad genom att lägga ner lager av tegel (kallas "kurser") och cementera dem tillsammans med murbruk. "Bond" hänvisar till det sätt på vilket tegelstenarna är utformade när de är konstruerade. Med en bindning kan du rymma vertikala murbrukfogar så att de inte visas på samma plats på två eller flera på varandra följande kurser. Som ett resultat fördelas vikten på väggen över hela sin längd, vilket gör den starkare och mer stabil. Bårbindningar, engelska obligationer och flamländska obligationer är de tre typerna av bindningar som oftast används för att konstruera trädgårdsväggar. När du beräknar antalet tegelstenar du behöver för en viss bindning, kom ihåg att faktor i ytterligare 5% för att redovisa brott och tegelstenar som har skurits i hälften.

Bond på engelska

Detta mönster kan skapas genom att placera alternerande kurser av bårar och rubriker på golvet. Sätt in drottningarna innan den slutliga rubriken för att säkerställa att lederna i ändarna av din vägg och vid högervinklade hörn är överdrivna hela tiden. Per kvadratmeter golvutrymme behöver du cirka 120 tegelstenar.

Flamländarna

I början av varje kurs växlar rubriker och par av parallella bårar för att bilda en dubbelhudvägg. För att förvrätta lederna, växla användningen av drottningstängare på alternativa kurser. Du behöver cirka 120 tegelstenar per kvadratmeter golvyta.

Bårbindning är en slags bindning som används för att sträcka ett tygstycke.

Denna typ av bindning bör användas för enkelhudväggar som är tjockleken på en enda tegel, såväl som för dubbelhudväggar som är anslutna tillsammans med väggband. Lägg ner alla tegelstenar i längdriktningen, med den långa ansiktet på varje tegel synlig. Slutet på alla andra kurser på en rak vägg är klar med halv tegel (halva fladdermöss), vilket resulterar i att varje vertikal korsning är centrerad på tegelstenarna ovanför och under den. På samma sätt, för att skapa hörn, växla bara rubrikerna och bårarna. Per kvadratmeter golvutrymme behöver du cirka 60 tegelstenar.

Mortel- och murbrukstillsatser är två typer av murbruk.

Mortel är ämnet som håller tegelstenarna eller stenarna på en vägg tillsammans. Allmänna murbruk består av en kombination av mjuk sand, lime, cement och vatten; eller en blandning av mjuk sand, cement, mjukgörare och vatten, beroende på användning. Det är nödvändigt att lägga till hydratiserad kalk till murbruk för att bromsa torkningsprocessen och förhindra att den spricker. Det gör det också enklare att arbeta med murbruk. Plasticers och Frost-Prowers arbetar tillsammans för att producera små luftfickor i blandningen, vilket jämnar ut den. I kallare klimat används de för att ersätta kalk som en kalkbyte. Eftersom Frost-Prover endast ger begränsat skydd mot frysning, rekommenderas det att inte konstruera din trädgårdsvägg under frysningstemperaturer. När du lägger till mjukgörare till blandningen, följ alltid tillverkarens rekommendationer eftersom för mycket kommer att resultera i en murbruk som är för sprött. Vissa murcement inkluderar redan en mjukgörare som är redo att använda. Ett annat alternativ är att köpa påsar med murbruk som redan har förblandats till rätt proportioner. Trots att de är dyrare är de ganska användbara för mindre uppgifter. Dessutom, om du så vill, kan du köpa olika färgade murbruk för att matcha olika typer av väggmaterial.

Murbruk och stötblandningar

Cirka 55 tegelstenar kan läggas med en 25 kg påse sand i kombination med de andra materialen och blandas enligt proportionerna som anges i tabellen nedan.

Att hålla saker i lagring

Håll torrheten i dina tegelstenar och murbruk tills du är redo att använda dem. Det är en bra idé att täcka tegelstenar, sand och grus med ett plastark för att förhindra att de skadas. Bortsett från det, försök att höja cementpåsar från marken och täcka dem med ett plastark, eller hålla dem inuti om möjligt.

Murbruk vägning och mätning

För det mesta räcker en spade för att mäta materialen för murbruk. Men om färgen på murbruk ändras på vissa typer av väggar (såsom ansikte tegel eller spetsigt murverk) kommer det att förringa det totala utseendet. Mätning av murbruk förhindrar att detta inträffar eftersom det gör att du kan mäta proportionerna av blandningen mer exakt, snarare än att bara använda en spade, som du normalt skulle göra. Rita en linje på insidan av en hink för att representera en enhet i blandningen med en filtspetsmarkör. Häll sedan en efter en ingredienser i skopan och se till att varje mått är jämn med linjen längst ner.

Hur man gör murbruk och stöt

Att blanda murbruk för hand eller använda en cementblandare är båda möjliga; Att blanda murbruk för hand har emellertid ingen praktisk fördel om du bara behöver en liten mängd murbruk. Du bör använda murbruk inom två timmar efter att ha skapat den (och ännu mindre om den är varm utanför), så gör så mycket som du tror att du kommer att kunna använda i den tidsramen. Som en mycket grundläggande riktlinje, låt cirka två minuter för varje tegel läggs. Blanda din murbruk på en jämn yta, till exempel en bit plywood, och om du använder en mixer, se till att den också är på jämn mark. Det är också viktigt att inte låta murbruk eller betong torka på din utrustning. Då och då, ge dem en god rengöring med en fast borste.

Första och första är säkerheten viktigast.

När man blandar murbruk eller betong är det viktigt att skydda ens ögon, händer och ansikte med skyddsglasögon, handskar och en ansiktsmask. Du bör också undvika att lägga händerna, eller till och med spaden, i en mixer medan den körs.

Mortel blandas för hand.

Kombinera noggrant de torra murbrukingredienserna i en stor blandningsskål. Rent vatten (i kombination med mjukgörare, om du använder det) ska hällas i ett hål i mitten av högen, som du bör skapa med en spade. Efteråt lägg försiktigt den torra blandningen i vattnet, så att den kan blötlägga. Tillsätt ytterligare vatten om det behövs för att få en jämn konsistens. Murbrukens konsistens är mycket viktig - den får inte vara för torr eller för rinnande vid någon tidpunkt under hela processen. Gör en tand i blandningen med en spade för att se hur den reagerar. Om detta är enkelt att göra och murbruk behåller sin form har du uppnått rätt konsistens.

Utnyttja en mixer

Fyll blandaren med ungefär en fjärdedel av en hink med vatten. Börja med att lägga till hälften av sanden, följt av cement och lime, om du använder den. Slå på blandaren och tillsätt gradvis resten av sanden, såväl som mer vatten vid behov. Se till att blanda allt tills du får en smidig konsistens.

Hur skapar man en trädgårdsvägg?

 • Varje vägg över en meter höjd bredvid en allmän väg eller två meter hög fristående kräver planeringstillstånd.
 • För en robust och robust trädgårdsvägg bör grunden inte vara djupare än 30 cm (12 tum).
 • En upphöjd säng med växter vid foten av en fula vägg kan hjälpa till att dölja den.
 • Trädgårdsväggar kan hålla tillbaka jord för att skapa ett terrasserat område eller förhindra att en brant sluttande bank faller.
 • Byggregler gäller inte staket, väggar eller grindar.
 • Trots bristen på byggregler måste strukturerna vara robusta och väl underhållna.
 • Materialen som används för att skapa ditt hus, liksom materialen som används i närliggande byggnader och väggar, är andra faktorer att tänka på.
 • Om du väljer en design, se till att du har rätt murbruk på tillgänglig.
 • För att bygga en tegelbyggnad måste du öva på att klippa tegelstenar.
 • Mät tegelstenen med en linjal och markera skärlinjen på alla fyra sidor med en penna.
 • Betyg på linjen hela vägen runt tegelstenen med en försiktigt bultad bult med en klubbhammer.
 • Sedan, med indragning (eller "groda") sida ner, slå det tillräckligt hårt för att helt klippa igenom den.
 • Mortel är limet som binder en väggs tegelstenar eller stenar ihop.
 • Mortlar för allmän användning inkluderar mjuk sand, lime, cement och vatten.
 • Anställning av drottningstängare på alternativa kurser för att förvrätta lederna
 • En dubbelhudvägg kräver 120 tegelstenar per kvadratmeter golvyta.
 • Att göra en murbruk och stöt är tufft, men det finns flera tricks.
 • Håll dina tegel och murbruk torra tills du är redo att använda dem.
 • När du blandar murbruk för hand eller med en cementblandare, använd skyddsglasögon, handskar och en ansiktsmask.
 • Om du använder en mixer, kombinera sanden och lime innan du tillsätter ytterligare vatten.
 • Blanda allt tills det är smidigt.
 • Om murbruk har sin form är det rätt konsistens.
 • Ta bort sanden från blandaren om den användes i blandningsoperationen.

Skriven av
BrookPad Team

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.