What is the best way to lay out floor tiles?

Vad är det bästa sättet att lägga ut golvplattor?

Vill du lära dig mer om hur man lägger ut golvplattor?

Vad är det bästa sättet att lägga ut golvplattor?

Hur ska jag lägga golvplattorna?

Det första steget i att lägga ett nytt kaklat golv är att mäta utrymmet. Rengör golvet med en tvål- och vattenlösning och jämn sedan den vid behov. Se till att betongen är torr, dammfri och grundad med akrylprimer. Köp alltid 10% extra plattor för att möjliggöra brott och nedskärningar. För att garantera att ditt kakelmönster är symmetriskt, markera mittpunkterna på varje vägg med kritlinjer på golvet.

Eftersom rum inte alltid är exakt fyrkantiga och väggarna inte alltid är raka är det inte möjligt att börja med brickor mot en vägg och arbeta dig ut. Ett kakelgolv har tre lager: undergolv, underlag och yta. Undergolvet är marken, oavsett om den är gjord av plywood eller cement. Om du behöver mer utrymme, flytta linjen bort från väggen med en halv kakel. När du har avslutat använder du en kakelavstånd för att skapa ett gap mellan brickorna. Bör du börja i mitten eller överst? Börja kakla ditt rutnät i mitten av väggen för att säkerställa att din design är symmetrisk. Om varje rad behöver halvtilar.

Det första steget i att installera ett nytt kaklat golv är att mäta det område som ska täckas.

Genom att se till att du har allt du behöver för att börja ditt golvkakeljobb kommer du att kunna slutföra det framgångsrikt vid första försöket. Sätt åt den nödvändiga tiden för att förbereda sig väl, så undviker du att göra kostsamma fel och slösa tid och resurser under processen. Denna handledning är utformad för att säkerställa att du inte hoppar över ett steg och att du är tillräckligt beredd på att börja kakla ditt golv.

Förbered det nuvarande golvet på följande sätt?

För att börja måste du rengöra och förbereda det nuvarande golvet. Rengör golvet med en lösning av tvål och vatten och jämna den om ytan är ojämn. Se till att betongen är botad, dammfri, fast och grundad med en akrylprimer som har utspädts enligt tillverkarens rekommendationer. Sedan, precis på golvet, placera brickorna.

Det är nödvändigt att förstärka virket med stark yttre plywood (vi föreslår 12-15 millimeter (mm) tjock) som är fäst med räknare 25 mm träskruvar med en 4 mm mätare med 300 mm. I en idealisk situation skulle skruvarna vara 2,5 gånger träets djup. Se till att du inte går igenom golvet och skadar några rör som kan vara under dem. Fogar i plywood bör inte vara parallella med lederna i golvet, eftersom det kan orsaka problem. Efter att ha täckt de gamla vinylplattorna med en kakel på kakelprimer är det möjligt att lägga nya plattor ovanpå de gamla vinylplattorna.

Hur bestämmer jag antalet plattor som behövs?

Tiler säljs i förpackningar, och storleken och mängden brickor i varje förpackning kommer att definiera mängden golvutrymme de kommer att täcka när de läggs ut på en plan yta. Inkludera storleken på alla alkovor eller vikar i beräkningen av golvyta vid beräkning av de totala fyrkantiga bilderna. För att bestämma antalet paket med brickor du behöver, lägg till alla dina totaler och runda dem upp till det närmaste hela antalet. Köp alltid 10 procent extra brickor än du behöver för att redogöra för brott och nedskärningar. Tiler identifieras ofta med batchnummer. Som ett resultat bör du alltid försöka välja plattor från samma sats för att undvika variationer i färg eller finish, vilket är en annan anledning att köpa en stor mängd brickor i början av projektet.

Var börjar du när det gäller att installera golvplattor?

Leta reda på mittpunkterna på varje vägg och rita kritlinjer på golvet för att markera platserna. Från och med den plats där linjen korsar mitt i rummet skapas plattan. En rad brickor bör läggas ner längs en rakt som är mer än halvvägs över rummet. Kakelavstånd kan användas för att ge enhetliga anslutningar mellan plattor.

Förvirrar du brickorna på golvet?

Golvplattmönster som är förskjutna används oftast med rektangulära plattor eftersom formen av plattorna ger ett mer definierat rutnätutseende. Även om denna design är enkel, kräver den noggrann uppmärksamhet på detaljer för att säkerställa att plattorna är korrekt inriktade. Om de inte gör det, skulle du inte ens vara medveten om det förrän du har kaklat en betydande mängd utrymme.

Det bästa sättet att hitta mitt i ett rum?

Den ursprungliga plattan, kallad "nyckel" -plattan, styr platsen för alla andra plattor, vilket gör det mycket viktigt att denna kakel placeras korrekt. Det är inte möjligt att börja med att placera brickor upp mot en vägg och arbeta dig därifrån på grund av att rum inte alltid är perfekt fyrkantiga och väggarna inte alltid är raka. Detta skulle resultera i en asymmetrisk design. Den mest effektiva metoden för att garantera att din design är symmetrisk är att börja i mitten av rymden och arbeta dig ut till väggarna i varje riktning. Kritlinjerna kan behöva knäppas från en annan plats om proportionerna av ditt utrymme är oregelbundna; Till exempel måste den första raden vara centrerad på en stark kontaktpunkt som en öppen spis eller uteplatsdörrar. Rummet kommer att fortsätta att delas upp i delar, men varje område kommer att skilja sig från de andra sektionerna.

1. För att börja, mäta en vägg och bestämma dess halvvägs och markera sedan denna plats på golvet. Upprepa processen på andra sidan rummet. Sträck en kritlinje mellan de två markörerna och knäpp en linje över golvet med hjälp av en partner. Ta reda på var mittpunkten för denna linje är och markera den. En bit sträng är bunden till en penna; Med hjälp av en andra person, dra den och skriver på en båge på varje sida av linjen, börjar vid mittpunkten på linjen och arbeta dig därifrån.

2. Låt din assistent nu hålla i slutet av tråden på den plats där en båge korsar linjen, och med repet dras hårt, dra bågar i en 45-graders vinkel på varje sida av mittlinjen, som visas. Du bör kunna se bågarna korsar när du upprepar processen från motsatt sida.

3. En kritlinje bör dras mellan dessa korsande bågar och sedan knäpps över hela golvet.

4. Det är dags att avsluta utrymmet genom att skapa två linjer som möts perfekt i en rak vinkel mitt i den.

När och var ska nyckelplattan placeras?

Nu när rymdets centrum har identifierats är följande steg att avgöra var nyckelplattan kommer att placeras.

 1. Börja vid en av mittlinjerna och lägg ut (torr lek) en rad brickor från linjen till väggen och arbeta dig utåt. Kontrollera att det inte finns ett litet gap mellan plattan och kjolbrädet när du kommer nära väggen. En tunn remsa av kakel vid kjolbrädet kommer att visas skurrande och kanske inte följer särskilt bra. För att göra ett större utrymme kan du behöva flytta linjen bort från väggen med en halv kakel vid behov.
 2. Placera plattor i motsatt riktning av mittlinjen, och sedan i båda de andra riktningarna, börja med denna mittlinje som din guide.
 3. För att få ett lika avstånd på ungefär en halv kakel i alla fyra hörnen i rummet, justera den viktigaste plattan som anges i illustrationen. Det är viktigt att komma ihåg att använda en kakelavstånd för att skapa ett gap mellan brickorna efter att du är klar.

Vad använder du som undergolv för ett kakelgolv?

För att förbereda ditt substrat för att tåla måste du först lägga ner en underlag ovanpå den. Substratet (även känt som undergolvet) är själva marken, oavsett om det är konstruerat av plywood eller cement. Underlag som cementtavla eller backer -kort är de oftast använda.

Är det nödvändigt att använda underlag för ett kakelgolv?

Ett kakelgolv består av tre distinkta lager: undergolvet, underlaget och ytplattan som du går på. I frånvaro av en undergolvstabilisator kan till och med den minsta rörelsen av ett undergolv orsaka att injekteringslinjer kollapsar och brickor till sprickor. En bra underlag fungerar också som en vattenbeständig barriär mellan plattan och undergolvet under den.

Bör du börja i mitten eller i början när du kakervis?

Börja kakla ditt rutnät mitt i väggen eftersom det är enklare att säkerställa att ditt mönster är symmetriskt när du börjar mitt i väggen. Dessutom kan alla halvplattor du kan behöva placeras i slutet av varje rad och kommer att ha samma storlek som resten av brickorna.

Vad är den bästa metoden för att installera golvplattor?

 • Det första steget i att lägga ett nytt kaklat golv är att mäta utrymmet.
 • Rengör golvet med en tvål- och vattenlösning och jämn sedan den vid behov.
 • Se till att betongen är torr, dammfri och grundad med akrylprimer.
 • Köp alltid 10% extra plattor för att möjliggöra brott och nedskärningar.
 • För att garantera att ditt kakelmönster är symmetriskt, markera mittpunkterna på varje vägg med kritlinjer på golvet.
 • Eftersom rum inte alltid är exakt fyrkantiga och väggarna inte alltid är raka är det inte möjligt att börja med brickor mot en vägg och arbeta dig ut.
 • Ett kakelgolv har tre lager: undergolv, underlag och yta.
 • Undergolvet är marken, oavsett om den är gjord av plywood eller cement.
 • Om du behöver mer utrymme, flytta linjen bort från väggen med en halv kakel.
 • När du har avslutat använder du en kakelavstånd för att skapa ett gap mellan brickorna.
 • Bör du börja i mitten eller överst?
 • Börja kakla ditt rutnät i mitten av väggen för att säkerställa att din design är symmetrisk.
 • Om varje rad behöver halvtilar.

Skriven av
BrookPad Team

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.