Vad är det bästa sättet att handla ett bad?

bad badrumsdesign badrumsidéer design designidéer guide hur hur man använder

Har du läst om badköpsguiden?

 

Vad är det bästa sättet att handla ett bad?

Hur handlar jag om ett bad?

Att renovera ett badrum eller bara byta ut badet kräver exakta mätningar för att garantera att det nya badet passar. Om du har utrymme kan du överväga att lägga ditt bad längre i rummet för ett mer lyxigt utseende. Bad- och duschblandare är mekaniska eller termostatiska. Överväg om du behöver ett bad- och duschblandare om du använder badet som en dusch. Raka bad är de vanligaste och kan passa in i alla områden.

Med en badskärm eller gardin kan ditt bad dubbel som en dusch. Ett tvillingändbad har två avlopp, så att du inte sitter på kontakten eller kranarna. Med ett duschbad får du det bästa av båda världarna. Hörnbadkar kan användas som duschar och passa fint i ett hörn. Tänk på ett toffelbad, där baksidan av badkaret är högre än resten av badet.

Ett fristående badkar är vägen att gå om du har gott om utrymme och vill känna att du är på ett spa. Raka eller hörnbadkar är utmärkta för små badrum, så att du kan bada utan att röra upp området. I ett obekvämt badrumhörn kan ett hörnbadkar läggas under ett sluttande tak. Eteriska oljediffusorer och LED -lampor i badkar kommer att göra badtiden roligare. Våra badkar med stål har två förborrade kranhål, därför föreslår vi bara pelarbadkranar för användning med dem.

Kolla in vår Bath Foot -sort för att matcha din design, och glöm inte att titta på rörhöljen och stå rör. Ett gammaldags badrum behöver en plugg och ett kedjeavfall. Duschgardiner inkluderar badskärmar och duschgardiner. Badpaneler kan användas för att dölja fula VVS och rör. Badmattor finns tillgängliga för att rensa upp spill och göra det lättare att komma in och ut ur badkaret.

Ett böjt badkar kan ha en enda, två eller fyra-panel design. Vår installationstjänst gör ditt drömbadrum till verklighet. Vi arbetar med certifierade installatörer för att garantera ett sömlöst jobb från början till slut. Förutom att installera din design kan våra installatörer ge de sista handen. Läs mer om våra installationstjänster och boka en gratis konsultation nu!

Med vår samling av finaste badkar kan du blötlägga eller duscha i elegans.

Att ta en lång, varm blöt i ett badkar laddat med bubblor efter en hård dag är det ultimata i avkoppling. Samtida badkar måste dock rymma pandemoniet för barnens badtid samt tvätt av husdjur, bland annat. Eftersom många hus är begränsade i utrymmet i sina badrum kan de kombineras med duschar för att skapa ett tvättområde som är både funktionellt och attraktivt.

I vilket rum planerar du att placera ditt nya badkar?

Oavsett om du bygger om hela badrummet eller bara byter ut ditt befintliga bad, måste du ta exakta mätningar av ditt område för att säkerställa att det nya badet passar. Att få en rak ersättare kan innebära att du måste få en som har samma storlek som din nuvarande, men det innebär inte att du måste njuta av samma badupplevelse. Undersök möjligheten att byta ut ditt bad med en ny uppsättning kranar och ordna om deras placering, eller så kan du gå till en ny typ av bad som har några nya funktioner. För dem som börjar från början, överväg hur stor du vill att ditt bad ska vara innan du tittar på vårt val. Om du har utrymme, känner inte att ditt bad måste vara undangömt i ett hörn; Försök istället att placera det längre i rummet för ett mer lyxigt utseende.

Bad för både vänster- och högerhänt människor

Våra duschar och hörnbadkar kommer att markeras som vänster eller högerhänt på produktsidan om tillämpligt. Det är viktigt att göra lämpligt val, annars kanske inte stycket fungerar i ditt utrymme. Tänk på platsen för ditt nya dusch eller hörnbad, och föreställ dig själv som stirrar på det från framsidan av huset. Vänd badet så att den bredaste änden (i fallet med duschkar, är den korta benen på L eller slingan på P) högst upp i badet. Om pilen pekar till höger är objektet högerhänt; Om pilen pekar till vänster är objektet vänsterhänt.

Välja rätt badrumskran

Det kan verka konstigt att överväga detta innan du väljer ett bad, men du måste först välja vilken typ av kran som är bäst lämpad för dig, eftersom detta kommer att avgöra hur många kranhål ditt bad som behöver. Ett enda hål kommer att krävas för en mixerkran, medan två hål krävs för separata kranar. I händelse av att du vill ha kranar som är monterade på en vägg eller golvet och når över badet, behöver du inte några ytterligare kranhål. Bad med kranhål som redan har klippts in, vilket sparar tid och ansträngning att borra dem själv, finns i vissa stilar, medan andra inte är det. Detta ger dig möjligheten att antingen borrning i det antal du behöver för dina valda badrumskranar eller lämnar badet som det är för tillfället. Det är allt upp till dig. Tänk på om du kommer att använda badet som ett duschområde, liksom om du kommer att behöva ett bad- och duschblandare, eller om du kommer att använda separata blandare för badet och duschen. Bad- och duschblandare finns i två sorter: mekaniska och termostatiska. Mekaniska blandare är typiska, medan våra termostatiska blandare ger enkel och exakt temperaturkontroll, minskar faran för brännskador på grund av en 38 ° C -blockerare och stänger automatiskt av vattnet i händelse av ett kallt vattenförsörjningsproblem, bland andra funktioner. Andra tillgängliga versioner inkluderar kalla kroppsblandare, som är coola vid beröring och är ett utmärkt alternativ för familjer med barn eller äldre.

De många typerna av bad

När du söker efter det perfekta badet efter ditt badrum eller eget badrum, kom ihåg vad du vill använda det för såväl som det utrymme du har tillgängligt-låt dina mätningar nära till hands.

Bad som är raka

Raka badkar är den mest populära typen av badkar och kan monteras i även de minsta utrymmen. De finns i antingen stål eller akryl, och de har en tunn design med en klassisk form som fungerar bra i olika konfigurationer. Denna design finns också i en rymdbesparande version för badrum med begränsat utrymme. Denna typ av badkar är i allmänhet omringad av en badpanel för att slutföra utseendet, och den placeras ofta mot en vägg eller i ett hörn för att spara på rymden och maximera funktionaliteten. Detta innebär också att om du installerar en badskärm eller gardin kan du också använda ditt bad som en dusch. Våra raka badkar har 10 års garanti och kan innehålla mellan 150 och 230 liter vatten. De finns i två storlekar.

Badkar med två ändar

Koppla av i vardera änden av ditt tvilling-slutade bad utan att behöva oroa sig för att sitta på kontakten eller vila på kranarna eftersom ett tvilling-slutat bad har två avlopp. Denna typ av raka bad, som ofta är lite bredare än ett normalt bad, har pluggen och kranarna i mitten, i motsats till sidorna. Dessutom har våra tvåbundna badkar med garantier som sträcker sig från 10 till 30 år och har en kapacitet mellan 185 och 220 liter vatten.

Bad med dusch

Med bara en mindre ökning av storleken över ett konventionellt badkar kombinerar duschbad bekvämligheten med en dusch med nöjet med ett bad, vilket gör dem till ett utmärkt val för kompakta utrymmen. För att kombinera en dusch- och badutrymme i ett finns duschkar i antingen en P- eller rakkant L-form. Alla våra duschkar är konstruerade av akryl och har en kapacitet från 170 till 230 liter vatten. De garanteras under en period från 10 till 30 år.

Vilka egenskaper ska jag leta efter när jag köper ett bad?

Storlek och placering är viktiga överväganden. En av de första sakerna du bör tänka på är storleken på badet du kan rymma, liksom platsen för badet i ditt badrum. Kranar. Den typ av bad du väljer kommer att påverka vilken typ av kranar du kan installera. Avfall, paneler och skärmar ingår alla.

Vilken typ av bad är det mest avkopplande?

Akryl är mycket populärt som badmaterial och har stigit för att bli det material som valts på grund av de många fördelarna det erbjuder. Det ger inte bara naturlig värme, utan den är också mycket billig, extremt hållbar och enkel att underhålla, vilket gör det till ett populärt val för upptagna familjer.

Vad är det bästa långvariga materialet att välja för ett badkar?

Det är möjligt att skapa gjutjärnbadkar genom att hälla varmt smält järn i en form som har skapats i lämplig form, utplåna den och täcka den med ett tjockt lager av emalj. Det är utan tvekan det mest hållbara badkaret som finns tillgängligt, och ytan är resistent mot flisning, repor och buckla, liksom majoriteten av hushållens kemikalier och rengöringsmedel.

Vilken typ av baddräkt ska jag få?

Majoriteten av akrylbad har en tjocklek som sträcker sig mellan 5 och 10 mm. Som en konsekvens är dubbelhudade akrylbad mycket mer hållbara och kommer att erbjuda dig med en pålitlig, stark produkt som kommer att uthärda under en betydligt längre tidsperiod. Bad som är minst 8 mm tjocka anses i allmänhet vara ett bra val eftersom de har en lägre chans att bryta när de används.

Kan du berätta för mig hur länge ett akrylbad varar?

Jämfört med glasfiber är akrylrör ett mer billigt och långvarigt val för ditt badkar, särskilt i kombination med ett annat starkt grundläggande material, till exempel en högteknologisk polymer. Akrylkar har en livslängd på cirka 10 till 15 år, vilket är betydligt längre än för ett glasfiberbadkar.

Är ett porslinkar att föredra än ett akrylbadkar?

Jämfört med porslin anses akryl vanligtvis vara ett betydligt mer hållbart material. Även medan porslinkar har en betydligt svårare yta och därmed är mer reporistenta jämfört med akrylkar, gör den tuffare ytan på porslinkar dem mycket mer benägna att spricka och flisas när de utsätts för allvarliga effekter.

Blir akrylbadkar gula över tiden?

En akrylbadkar tillverkas genom uppvärmning och gjutning (vakuumformande) ark av akryl som sedan förstärks med glasfiber på botten och sidor. Mögel och mögel kommer inte att kunna växa på materialets yta eftersom det är icke-poröst. Eftersom färgen är konsekvent i hela akrylen kommer den inte att gula över tid som ett glasfiberbadkar.

Vad är skillnaden mellan ett glasfiber och ett akrylbadkar?

Undersök badkarets kanter för att kontrollera om de ser tunnare ut än resten av badkaret; Detta kan vara en indikator på att den är akryl. Akrylkar finns ofta i ett bredare sortiment av färger än glasfiberkar, som vanligtvis endast är tillgängliga i vitt. Vidare har akrylkar en jämnare yta jämfört med glasfiberbadkar. Akryl är också varmare vid beröring än glasfiber.

Har akrylkar en tendens att repa?

Medan akrylkar skrapar lättare än gjutjärnbadkar, är de mindre benägna att flisas och spricka, och sprickorna kan ofta fixas med relativt enkelhet (en prestation som är mer komplicerad i gjutjärnbadkar)

Badkar i hörnet

Hörnbadkar är ännu ett utmärkt alternativ om du har begränsat utrymme och vill kombinera dina bad- och duschområden. Som namnet indikerar är hörnbaden utformade för att passa snyggt i ett hörn. Hörnbadkaret är ofta större och kortare än ett rakt badkar, vilket gör det enklare att sätta upp än ett rakt badkar. På grund av den extra bredd som de ger, kan triangelformade badkar, även kända som triangelformade duschar, användas till stor effekt som duschar. Dessutom har vissa versioner en inbyggd plats, vilket är perfekt om du behöver klättra in i badet för att hjälpa till med att tvätta små barn eller husdjur. Modeller med badvinkeln offset till vänster eller höger finns i både symmetriska och asymmetriska konfigurationer. En badpanel krävs också för att slutföra utseendet på ett hörnbadkar. Förutom en 10-årsgaranti erbjuder vi också hörnbadkar med kapacitet som sträcker sig från 160-230 liter vatten.

Bad som är fristående

Om du har mycket utrymme att arbeta med och vill känna att du är i ett spa, är ett fristående badkar vägen att gå. Istället för att tvingas in i ett tätt hörn, kan de användas för att skapa en riktigt iögonfallande kontaktpunkt i ditt badrum. Det finns ett antal element att tänka på, inklusive utarbetad, klassisk stil samt mer eleganta, samtida mönster, bland annat. För extra komfort, överväg ett toffelbad, där baksidan av badkaret är högre än resten av badet. Leta efter badkar med rulle med en fälg som bläddrar över sidorna på badkaret för ett mer historiskt utseende, samt platt-badkar för ett mer strömlinjeformat utseende .. Vad sägs om att lägga till klo-fotfötter till ditt fristående badkar att ge Det är det äkta klo-foten ut? Ett fristående badkar behöver inte en efterbehandlingspanel, oavsett om den placeras direkt på golvet eller på fötterna. Dränerings- och öbadkarbeslag kan å andra sidan behöva använda en specialist. Alla våra fristående badkar har 10 års garanti och rymmer mellan 175 och 220 liter vatten.

Bad på ett spa

Det finns inget behov av att spendera pengar på att skämma bort när du kan njuta av en lugn och överdådig upplevelse i ditt eget hem med ett spa -bad. Det är möjligt att köpa ett rakt eller hörnbad som har ett inbyggt bubbelpoolsystem, och du kan anpassa det med funktioner som integrerade eteriska oljediffusorer och LED-belysning för att göra badtiden ännu trevligare. Många av våra system kan beställas med ett wellness-system som redan är installerat, så att du kan njuta av en spa-liknande upplevelse oavsett vilken design du väljer. Kontrollera om din valda modell är kompatibel med systemet. Vi tillhandahåller en mängd olika Whirlpool -val så att du kan skapa en lugnande miljö som är skräddarsydd efter dina specifika behov.

De typiska badkarmätningarna är följande:

Med så många olika badkar tillgängliga är att hitta den som är lämplig storlek för ditt område avgörande för att säkerställa att du inte kommer att bli missnöjd.

Badkar som är raka eller rektangulära

Det finns ett stort urval av modeller som sträcker sig från 150-180 cm och bredd från 70-80 cm. Om du har en vägg som är ungefär 180 cm lång kan du installera ett rakt badkar.

Hörnbadkar finns i olika former och storlekar.

These bathtubs are typically 120-160cm in length, but are 90-140cm in width, making them broader than straight baths. Corner bathtubs, on the other hand, may more readily make the most of a bathroom's awkward corner and can be placed under a sloping roof.

Bathtubs that save on space

Den raka / hörnformen av rymdbesparande versioner är idealisk för små badrum, vilket gör det enkelt att ta ett bad utan att täppa till utrymmet i ditt badrum. Den minsta dimensionen för ett rymdbesparande badkar är 105 x 70 cm i längd och bredd. Det finns många olika längder tillgängliga, från 120-140 cm för ett rak badkar till 150-160 cm för ett asymmetriskt hörnbadkar.

Badkar som är fristående

Traditionellt hittades fristående badkar bara i stora badrum, men idag finns det versioner som är mer lämpade för mindre utrymmen. Våra fristående badkar är cirka 170 cm långa, 80 cm breda och 50-60 cm djup i genomsnitt. Ett öbadkar kan lätt installeras i en 10m2 golvyta om du använder dessa vanliga mätningar.

Badkar med bubbelpooler

Badkar i detta storleksområde är ganska stora, men de finns i en mängd olika former, inklusive 170 x 75 cm, 180 x 85 cm och 180 x 80 cm för raka bad och 160 x 90 cm, eller 140 x 140 cm, för hörnbadkar .

Bad av stål

Stålbad är tillverkat av en enda bit återvinningsbar stålplåt och bildas genom att trycka på lakan i en form för att få önskad form. Den skyddas sedan med en hårt bärande och högglansande emaljbeläggning för att säkerställa att den ser vacker ut och varar länge. Stålbad är emellertid initialt kyliga vid beröring på grund av att de överför värme effektivt och värmer upp snabbt. Tänk på om detta är det bästa alternativet för dig och ditt hus eftersom, om badet inte är helt fullt, sidorna kommer att vara mycket kalla, vilket kan ha en effekt på hur lugnande det känns. Vi rekommenderar uteslutande pelarbadkranar (även känd som varma och kalla badkranar) för användning med våra badkar på stål eftersom de har två förborrade kranhål.

Beslag och fötter ingår.

Nästan alla våra badkar levereras komplett med alla nödvändiga beslag-se till att dubbelkontrollera vad som ingår innan du köper ditt köp. Men om du har köpt ett fristående bad kan det finnas några fler tillbehör att ta hänsyn till. Kolla in vårt urval av badfot för att komplettera din valda design, och glöm inte att kontrollera på rörhöljor och stå rör också. På fristående badkar med kranhål används ett rörhölje för att dölja rörledningen som leder till kranarna. För att användas i badkar som saknar kranhål höjer stativrören kranarna så att de sträcker sig över kanterna och in i badkaret.

Avfall från badrummet?

Avfall, även kända som pluggar, är inte bara väsentliga när det gäller att fungera i ditt bad, utan de är också betydande när det gäller dess utseende. Badavfall levereras med ett överflöde, vilket hjälper dig att förhindra att du överfyller ditt bad med smutsigt vatten. För ett mer traditionellt badrum rekommenderas ett plug- och kedjeavfall. Alternativt, om du vill ha ett mer modernt utseende, välj ett pop-up eller klickavfall. Pop-up-badavfallet styrs av en switch som ligger ovanför överflödet: För att öppna och stänga avfallet vrider du bara på brytaren. Ett klickavfall fungerar på samma sätt som en knapp genom att den bara kan skjutas in eller ut. Se till att verifiera avfallskompatibiliteten för ditt valda bad innan du köper det.

Badskärmar och duschgardiner är två typer av duschgardiner.

Att använda ditt bad som en dusch behöver installation av en skärm eller duschdraperi för att förhindra att vatten spillas ut i rummet medan badet används. Handdukskenor och integrerad förvaring finns på många av våra badskärmar, så att du kan hålla ditt badrum rent och snyggt medan du fortfarande har din handduk inom räckhåll efter att du har tvättat kläderna. Dekorativa fönster finns med eller utan ramar, i säkerhetsglas eller akryl och i en mängd olika behandlingar som klara, ogenomskinliga, frostade och böjda eller raka form. Med det raka skärmalternativet kan du välja mellan en enda, två eller fyra-paneldesign. Om du öppnar en enda panel som du skulle göra en vanlig dörr kommer lite vatten att läcka ut när dörren öppnas. Med en tvåpaneldesign är den fasta delen närmast kranarna något större, vilket ger lite mer skydd mot stänk när duschen är påslagen. Leta efter modeller som har tillgång till kranarna från sidan, så att du kan använda duschen utan att bli blöt. När du inte används kan fyrapanelalternativ vikas helt tillbaka, så att du kan spara värdefullt golvutrymme. När du tar ett bad är skärmar med många paneler användbara eftersom de kan vikas helt ur vägen och hållas ur vägen. Böjda skärmar är perfekta om du har valt ett bad med en krökt kant eller om du bara vill ha lite mer skydd från stänk än en rak skärm kommer att ge dig.

Paneler för badrummet

Beroende på ditt val av bad och var det har installerats, kanske du vill överväga att lägga till paneler för att slutföra utseendet på ditt badrum. Badpaneler för främre och änden av badkaret finns i träeffektfinish som ek och valnöt, samt vita mönster som tunga och spår. Badpaneler kan användas för att inte bara dölja någon VVS eller rörledningar som du inte vill ses, utan de kan också användas för att ge ytterligare förvaring eller estetisk vädjan till ditt badrum.

Badsäkerhet är mycket viktigt.

Invester i en badmatta för att förhindra att fötterna glider och glider när du kommer in och ut ur badet. Tyggolvmattor är tillgängliga för att moppa upp alla spill och för att göra det säkrare att komma in och ut ur badkaret vid behov. Dessutom tillhandahålls gummimattor med antislipningslist för att garantera säkerhet medan du står i badkaret för att använda duschen eller badet. Ta en titt på vårt urval av badskenor, trappor och stolar för människor som behöver mer hjälp medan de badar - de kommer att se till att alla kan bada säkert.

Poäng att komma ihåg när du handlar efter ett bad?

 • Att renovera ett badrum eller bara byta ut badet kräver exakta mätningar för att garantera att det nya badet passar.
 • Om du har utrymme kan du överväga att lägga ditt bad längre i rummet för ett mer lyxigt utseende.
 • Bad- och duschblandare är mekaniska eller termostatiska.
 • Överväg om du behöver ett bad- och duschblandare om du använder badet som en dusch.
 • Raka bad är de vanligaste och kan passa in i alla områden.
 • Med en badskärm eller gardin kan ditt bad dubbel som en dusch.
 • Ett tvillingändbad har två avlopp, så att du inte sitter på kontakten eller kranarna.
 • Med ett duschbad får du det bästa av båda världarna.
 • Hörnbadkar kan användas som duschar och passa fint i ett hörn.
 • Tänk på ett toffelbad, där baksidan av badkaret är högre än resten av badet.
 • Ett fristående badkar är vägen att gå om du har gott om utrymme och vill känna att du är på ett spa.
 • Raka eller hörnbadkar är utmärkta för små badrum, så att du kan bada utan att röra upp området.
 • I ett obekvämt badrumhörn kan ett hörnbadkar läggas under ett sluttande tak.
 • Eteriska oljediffusorer och LED -lampor i badkar kommer att göra badtiden roligare.
 • Våra badkar med stål har två förborrade kranhål, därför föreslår vi bara pelarbadkranar för användning med dem.
 • Kolla in vår Bath Foot -sort för att matcha din design, och glöm inte att titta på rörhöljen och stå rör.
 • Ett gammaldags badrum behöver en plugg och ett kedjeavfall.
 • Duschgardiner inkluderar badskärmar och duschgardiner.
 • Ett böjt badkar kan ha en enda, två eller fyra-panel design.
 • Vår installationstjänst gör ditt drömbadrum till verklighet.
 • Vi arbetar med certifierade installatörer för att garantera ett sömlöst jobb från början till slut.
 • Förutom att installera din design kan våra installatörer ge de sista handen.
 • Läs mer om våra installationstjänster och boka en gratis konsultation nu!

Skriven av
BrookPad TeamÄldre inlägg Nyare inlägg


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras