What is the best way to shop for bathroom taps?

Vad är det bästa sättet att handla badrumskranar?

Mer information om köpguiden för badrums kranar kan hittas här.

Mer information om köpguiden för badrums kranar kan hittas här.

Hur handlar jag efter badrumskranar?

Matchande bassäng- och badkranar ändrar direkt ett badrum. Funktioner som hjälper till att hålla din bassäng ren och förlänga livslängden på din kran är en bonus i livliga badrum. Den här artikeln kan hjälpa dig att göra tuffa val som att välja de finaste kranarna för ditt hems vattentryck. Om du bara har två hål behöver du pelarkranar. En lägre pip är idealisk för en garderob med begränsat utrymme.

En längre pip låter dig få händerna under kranen utan att anstränga. Om du byter ut eller ombyggnad av ett gammalt bad kan du köpa matchande badkranar. Med ett enda kranhål kan du styra vattenflödet med ett eller två handtag. Enkelpakar och monobloc-kranar är enhand. Väggmonterade kranar är utmärkta om badkanten är för liten eller om du har valt ett fristående bad.

De flesta bassängkranar finns i kromeffektfinish. En guldeffekt kan vara lösningen för att matcha en historisk inredning i ditt hem. Ett matchande bassängavfall erhålls också lätt, vilket ger ditt badrum ett mer enhetligt utseende. De går bra med ett brett utbud av badrumstyper och bassänger, från traditionella till ultramoderna.

Med matchande bassäng- och badkranar kan du förvandla ditt badrum på ett ögonblick.

Nya kranar erbjuder en vacker touch till ditt badrum som kan förbättra hur du använder utrymmet. Denna lilla modifiering uppnår betydande fördelar genom användning av kreativa mönster med eleganta profiler, belysning och vattenbesparande funktioner. För upptagna badrum är funktioner som de som gör dina kranar enklare att använda, de som hjälper till att hålla din bassäng rena och de som hjälper till att förlänga livslängden på din kran är ett plus. På grund av de många tillgängliga designen och finishen är det enkelt att välja något som matchar de andra komponenterna i ditt badrum, till exempel handdukskenor och krokar, samt hyllfästen och andra tillbehör. Med hjälp av den här guiden kan du navigera i alla svåra beslut, till exempel att bestämma vilka kranar som fungerar bäst med vattentrycket i ditt hus.

Innan du börjar, överväg följande.

Prestanda för dina kranar kan påverkas av vattentryckssystemet i ditt hus - och huruvida dina kranar är kompatibla med det systemet eller inte. De som har vattensystem med högtryck kommer att kunna välja mellan ett brett utbud av bad- och bassängkranar; De som har lågtryckssystem bör emellertid ta sig tid att bestämma sitt exakta vattentryck för att hitta kranar som garanterar ett starkt flöde av både varmt och kallt vatten. Vår guide för att förstå ditt vattentryckssystem kommer att leda dig genom processen att bestämma vattentrycket i ditt hus samt vad du ska leta efter när du väljer kranar och inventarier.

Väljer du dina bassängkranar?

Att hålla reda på hur många kranhål du har är viktigt eftersom detta kommer att bestämma vilka kranar som kan användas med din bassäng.

Om du bara har ett enda kranhål?

Om du bara har ett kranhål kan du välja mellan monobloc och enspakkranar. I överensstämmelse med namnet är en enstaka kran en som använder en spak för att reglera flödet av både varmt och kallt vatten genom en enda pip. Monobloc -kranar har bara en pip, men de inkluderar två handtag som kan användas för att reglera balansen mellan varmt och kallt vatten oberoende av varandra. Om du väljer monobloc -kranar har du möjlighet att välja mellan olika handtagsdesign och finish.

Om du till exempel har två kranhål.

Om du bara har två kranhål måste du gå till pelarkranar. Flödet av varmt och kallt vatten styrs separat av pelarkranar, som finns i ett brett spektrum av mönster med knopp, spak och tvärformade handtag att välja mellan.

Om pip

Ett handfat där du inte riktigt kan få händerna under det strömmande vattnet är en av de mest irriterande saker som en person kan uppleva. Att välja kranar med lämplig pipstorlek för din bassäng är ett viktigt steg för att säkerställa att din bassäng är lika bekväm som genomförbar. Tänk på storleken på bassängens djup. Vad är avståndet mellan kranhålen och kanten på bassängen? Vad är den totala storleken på bassängen? Finns det något ovanför diskbänken, till exempel skåp eller hyllor, som kan göra det svårt att luta sig över? Du vill också tänka på vad du kommer att göra i rummet - är det helt enkelt för handtvätt, är det ett utrymme för ungdomar att tvätta och borsta tänderna, eller är det en plats att raka sig? Om du har en liten bassäng kan en kortare pip vara ett bra alternativ - sök efter en som når precis så långt som plugghålet och inte längre än så. En lägre pip fungerar bra i en garderob där utrymmet är begränsat, medan en högre pip kommer att vara mer bekväm om du vill kunna tvätta och raka dig när du står upp. När du arbetar med större badrum och bassänger kan en längre pip vara att föredra så att du inte anstränger dig för att få händerna under kranen. Återigen kommer en högre pip att vara mer effektiv i ett trångt område där bassängen kommer att användas för en mängd olika aktiviteter. En svängbar pip kan också vara användbar i vissa situationer. Sedan finns det våra vattenfallskranar, som är perfekta för att lägga till en touch av elegans till ditt badrum. Efter att ha svängt på kranen, vattenkaskader in i bassängen längs en torrent och in i ett bassäng nedan. Du kan använda dem för att skapa ett uttalande i ditt badrum, och du kan till och med få matchande badkranar för att gå med dem.

Att välja dina badkranar är ett viktigt beslut.

Du kanske upptäcker att ditt bad har mellan ett och fyra kranhål, beroende på om du renoverar ett gammalt bad eller installerar ett nytt i ditt hus. Detta är något att tänka på när du väljer ett nytt bad, eftersom du måste hitta kranar som är kompatibla med mängden kranhål du har på väggen. De flesta badkar kommer inte med förborrade hål, så att du kan välja vilken typ som helst du gillar utseendet på. Om du köper ett nytt bad, se till att du läser produktinformationen noggrant innan du köper.

Om du bara har ett enda kranhål.

Badkar byggda för en monobloc eller en-jakricka ses ofta i moderna bad med bara ett kranhål. Det kommer att vara möjligt att reglera vattenflödet med ett eller två handtag, och badet kommer att fyllas med vatten från en enda pip. TAPS-TAPS, liksom monobloc-kranar, är utmärkta val för eleganta, moderna badrum, och båda ger bekvämligheten med en handoperation.

Om du till exempel har två kranhål

Välj mellan pelare och mixer -kranar, beroende på dina preferenser. Pillar kranar gör det möjligt för dig att reglera flödet av varmt och kallt vatten separat genom att använda två distinkta kranar med separata pip på vardera sidan av diskbänken. De är ett utmärkt värde för pengarna, och de finns tillgängliga i en mängd olika mönster för att komplettera både samtida och historiska badrum. Mixer -kranar ger utmärkt mångsidighet, med ett brett utbud av mönster och finish tillgängliga, liksom möjligheten att inkludera eller utesluta en duschhuvudfäste. En enda pip levererar varmt och kallt vatten till badet, som regleras oberoende men blandas ihop innan den levereras till badet. Duschslangavledare är vanliga, och de gör det möjligt för dig att skicka vattenflödet via en ansluten duschslang, vilket ger dig mer frihet när du badar och rengörs. Välj en diskret mixerkran som inte inkluderar en duschslang för badrum som har en separat dusch.

Kranar som placeras på väggen

Moderna och eleganta, väggmonterade kranar är perfekta om det inte finns tillräckligt med rum på badkanten, eller om du har valt ett fristående bad. De är också enkla att installera. Det finns en mängd olika typer tillgängliga, allt från tvärhandtag till vattenfall. Dessa behöver lite mer förberedelser än andra val, men slutprodukten är väl värt tiden och ansträngningen. Eftersom de kommer att monteras över badet måste du välja ett bad som inte har förborrade hål.

Handtag

Handtag gör en betydande inverkan på utseendet på en kran såväl som hur lätt det är att använda den. Spakhandtag är ett snyggt tillägg till alla moderna miljöer, och de är enkla att använda. När det gäller upptagna hushåll är enstaka spakkranar ett fantastiskt alternativ eftersom spaken är barnvänlig och enkel att använda om du har begränsad rörelse i händerna. Spakhandtag är också ett utmärkt val om du är orolig för renlighet, eftersom de enkelt kan slås på och av med en armbåge eller baksidan av en hand, vilket hjälper till att hålla handtagen rena och groddfria. Med en vridningsmekanism är knoppar ett mer konventionellt val för att kontrollera vattenflödet. För badrum som vill behålla, eller till och med förbättra, är dess historiska charm, korsade kranar populära val. De är mer strömlinjeformade än knopphandtagen, men de använder samma enkla vridningsteknik för att fungera.

Avsluta

För bassängkranar är de vanligaste ytorna kromeffekt. Det är möjligt att kombinera dem med ett brett utbud av bassänger och badrumsstilar, allt från mer konventionella till ultra-eleek moderna mönster. Ett matchande bassängavfall kan också hittas lätt, vilket möjliggör ett mer sammanhängande utseende i ditt badrum. Om du letar efter ett sätt att matcha en historisk design i ditt hus kan en guldeffektfinish vara svaret. Dessa beslag, som är utformade för att replikera utseendet på klassiska mässingsbeslag men med en högglansig yta, ser vacker ut i kombination med en fin bassäng.

Vad är den bästa metoden för att handla badrumskranar?

 • Matchande bassäng- och badkranar ändrar direkt ett badrum.
 • Funktioner som hjälper till att hålla din bassäng ren och förlänga livslängden på din kran är en bonus i livliga badrum.
 • Den här artikeln kan hjälpa dig att göra tuffa val som att välja de finaste kranarna för ditt hems vattentryck.
 • Om du bara har två hål behöver du pelarkranar.
 • En lägre pip är idealisk för en garderob med begränsat utrymme.
 • En längre pip låter dig få händerna under kranen utan att anstränga.
 • Om du byter ut eller ombyggnad av ett gammalt bad kan du köpa matchande badkranar.
 • Med ett enda kranhål kan du styra vattenflödet med ett eller två handtag.
 • Enkelpakar och monobloc-kranar är enhand.
 • Väggmonterade kranar är utmärkta om badkanten är för liten eller om du har valt ett fristående bad.
 • De flesta bassängkranar finns i kromeffektfinish.
 • En guldeffekt kan vara lösningen för att matcha en historisk inredning i ditt hem.
 • Ett matchande bassängavfall erhålls också lätt, vilket ger ditt badrum ett mer enhetligt utseende.
 • De går bra med ett brett utbud av badrumstyper och bassänger, från traditionella till ultramoderna.

Skriven av
BrookPad Team

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.