What is the difference between electric and non-electric bidet toilets?

Vad är skillnaden mellan elektriska och icke-elektriska bidet-toaletter?

Lär dig mer om skillnaderna mellan elektriska och icke-elektriska bidet-toaletter.

Nederländerna väderkvarn och klar luft

Vilken typ av toalettbidettplats kan jag få?

Upptäck fördelarna och nackdelarna med en elektrisk eller en icke-elektrisk bidé. En elektrisk bud Vattenuppvärmning, munstyckspositionering, en nattljus, en täckt säte och en torktumlare ingår alla i elektriska bidetter. Icke-elektriska bidetter har vanligtvis bara några få funktioner, till exempel bidet och ryggstvätt. Majoriteten av elektriska bidetter har en funktion som praktiskt taget alla kunder önskar: varmt vatten. En timer ingår också i de mer avancerade modellerna, som kan användas för att justera temperaturen. Att använda en elektronisk bidet har ett antal nackdelar, inklusive högre inköps- och installationspriser. När elektricitet finns runt vatten finns det en chans att elektrokution. En Bidet -toalettkombination är en utrustning som kombinerar rollerna för både en toalett och en bidé till en enhet. Toaletter i Japan har många funktioner som gör promenader till badrummet trevligare. Bara ett par av alternativen inkluderar uppvärmda toalettstolar, automatisk spolning och lufttorkar. Vi kan gå in på mer detaljer om att välja en bidé i följande delar.

· Lär dig om fördelar och nackdelar med att använda en elektrisk eller icke-elektrisk bidé.

· Energin som genereras av en elektrisk bidet används vanligtvis för att driva en inbyggd värmare som värmer vattnet innan den når din hud.

Vad är den primära skillnaden mellan en elektrisk och en icke-elektrisk bidé?

Du fattade också beslutet att köpa en bidé. Det finns emellertid så många versioner på marknaden att alternativen verkar vara oändliga. Det finns ingen anledning att oroa sig. Ett sätt att skära förvirringen i hälften är att utesluta en stor del av de tillgängliga innan de ens överväger en ny. Hitta fördelar och nackdelar med en elektronisk eller en icke-elektrisk bidé. Låt oss först rensa upp några möjliga missförstånd. Är en elektronisk bidet som drivs av el? Förutom i en elektriskt driven bidet kan den enkla bidetfunktionen att tillhandahålla en tryckström av vatten för att tvätta ditt privata område drivas helt utan el. Det vill säga själva strömmen kan kontrolleras enbart av trycket från hemets vattenkälla. De elektrifierade funktionerna kan begränsas till "service" -operationer. En "elektrisk" bud Andra komfortfunktioner som inkluderar en kraftkälla. En icke-elektrisk bidé skulle naturligtvis sakna någon av dessa kapaciteter. Dessa två huvudskillnader har gott om bakgrund för att inleda en översyn av fördelarna och nackdelarna med varje grundform. Du hittar inte att det finns några nackdelar med ett elfordon, men bär med mig. Vi kommer att gå in på några av dem. Det kan överraska dig att lära dig att det finns fördelar med att använda en icke-elektrisk bidé, liksom vissa uppenbara nackdelar. Jag skulle först gå in på dem, så du vill inte utesluta denna grupp så snabbt. Icke-elektriska bidetter har vanligtvis enkla funktioner som bidet eller bakre tvätt. Elektriska bidetter tillhandahåller å andra sidan ytterligare funktioner som vattenuppvärmning, munstycksplacering, en nattljus, en uppvärmd bänk eller en torktumlare, som båda behöver extra kontroll och energi.

 • Du gjorde också valet att köpa en bidé.
 • Upptäck fördelarna och nackdelarna med att använda en elektronisk eller icke-elektrisk bidé.
 • Den grundläggande bidetfunktionen för att producera en pressad vattenstråle för att tvätta din privata region kan manövreras helt utan el, med undantag för en elektriskt driven bidé.
 • Icke-elektriska bidetter har ofta bara några få funktioner, till exempel bidet och ryggtvätt.

Vilka är fördelarna med att använda en sprutfästning som inte drivs av el?

En icke-elektrisk bidé är en som inte drivs av el. Som ett resultat saknar det alla funktioner i det första avsnittet. Vill du dock ha dem? Är det verkligen så nödvändigt om du inte har ett avlägset kontrollerat sätt att lyfta eller sänka sätet? Krävs en timer? Är det nödvändigt att fråga om du vill ha elektriskt uppvärmt vatten i din bidé? När allt kommer omkring är sådana extrafunktioner inte gratis. Bidetter med dessa funktioner är nästan alltid dyrare än de utan. De lägger ofta till bidragens komplexitet. En mekanism som används är en som kan gå dåligt och måste repareras. Och en som tillhandahåller dem är normalt svårare att sätta upp, ofta betydligt svårare. Det kan vara skillnaden mellan en gör-det-själv och ett betalt jobb-bara en annan kostnad. Att gå utan energi i din bidé, å andra sidan, innebär faktiskt inte att göra utan varmt vatten i din bidé. Det finns andra alternativ. Alla versioner har potential att ansluta direkt till ditt hems heta vattenkälla. Detta sparar pengar på bidén och i mindre utsträckning på din energiräkning. Mindre alternativ kostar normalt mindre när det gäller initialt köp och pågående underhåll, men vi får inga extra kapaciteter som kommer att erbjuda ytterligare komfort.

 • En bidé som inte drivs av el kallas en icke-elektrisk bidé.
 • Som ett resultat saknar det alla de första sektionens funktionaliteter.
 • Priset på en bidé med dessa funktioner är vanligtvis mer än en utan.

Varför investerar du i elektriska smarta bidetter?

Någon av fördelarna med en elektriskt driven bidé är uppenbara från vad som hittills har angetts, men jag kommer att spara dem för sist. Samtidigt har nackdelarna också listats. Åtminstone skulle jag titta på dem. Bortsett från det finns det en potentiell fråga som inte har tagits upp: säkerhet. Nästan per definition tappar en elektrisk bidet i ett kraftuttag. Jag är inte medveten om några batteridrivna eller solenergi-apparater. Som tidigare sagt inkluderar nackdelarna med att använda en elektrisk bidé högre köp- och underhållskostnader samt en högre risk för framtida problem. De har fler funktioner, men de är dyrare, och det finns mer (eventuellt) att spricka. Det finns ofta risken för elektrokution när elektricitet finns runt vatten. Du skulle nästan säkert kräva ett eluttag. Det är inte ett måste, så det är smart praxis om du har el nära vatten. Såvida du inte är en erfaren do-it-yourselfer, kan du lämna detta till en specialist eller en högt kvalificerad kompis. Men eftersom fördelarna är många och konstruktiva är vissa av dem värda att upprepa.

Nästan alla elektriska bidéer har en funktion som nästan alla konsumenter vill ha mest: varmt vatten. Ja, flera icke-elektriska versioner kan leverera den. Chansen är dock extremt låg. För att undvika misslyckande har de alla ett antal inbyggda mekanismer. Sammanfattningsvis har båda elektriska bidéer en fantastisk banrekord på denna front. Alla mer avancerade versioner inkluderar också en timer som du kan använda för att ändra temperaturen. Om du inte står upp mitt på natten ibland sparar du pengar på din uppvärmningsräkning genom att låta Bidet värma vattnet (och/eller sätet) bara under dagen. Du kan också ändra temperaturen på vissa modeller på sätt som skulle vara omöjligt att göra för ett icke-elektriskt fordon. Det är riktigt att du kan ändra den heta kalla kombinationen på en icke-elektrisk, men du kanske måste komma ur din plats för att göra det. Vem är uppe för det? När det gäller ett smart badrum kan du välja mellan uppvärmda säten, torktumlare, deodorisatorer, nattljus, pulsering eller massagetvätt. Men om du bara behöver enkel funktionalitet kanske detta inte är det bästa alternativet. Tänk på långsiktigt, även om originalet och i vissa fall är installationskostnaderna större om ströminfrastrukturen inte är klar. Att spendera lite mer pengar framför de extra funktionerna verkar inte som en stor sak om du har bidén i tio år, vilket är ett mycket typiskt genomsnitt.

Varför investerar du i smarta bidetter som drivs av el?

 • Någon av fördelarna med en elektriskt driven bidet bör vara tydliga nu, men jag kommer att hålla dem till sist.
 • Under tiden har nackdelarna också noterats.
 • En elektrisk bidé, per definition, ansluts till ett eluttag.
 • Det finns inga batteridrivna eller solenergidrivna hushållsapparater som jag är medveten om.
 • Nackdelarna med att använda en elektrisk bidé, som tidigare nämnts, inkluderar ökade köp- och underhållskostnader samt en större möjlighet till framtida problem.
 • De har fler funktioner, men de är dyrare, och det finns mer att spricka (kanske).
 • När elektricitet finns nära vatten finns det en risk för elektrokution.
 • Nästan alla elektriska bidetter erbjuder den ena funktionen som nästan varje kund önskar: varmt vatten.

Vad är skillnaden mellan en bidettoalett som drivs av el och en som inte är det?

Elektroniska bidetstolar drivs genom att ansluta till ett konventionellt elektriskt uttag, precis som andra vanliga elektriska apparater. Icke-elektroniska bidetfästen drivs av vattentrycket snarare än ett utlopp.

Vad är skillnaden mellan en bidé som drivs av el och en som inte är det?

Den mest grundläggande skillnaden är mellan en mekanisk och en elektrisk bidé. Det mekaniska alternativet förlitar sig på trycket och temperaturen i ditt hus VVS, medan det elektriska alternativet innehåller små motorer för att förbättra dessa funktioner. Elektriska bidetter är dyrare och kan komma med olika funktioner.

Är det möjligt att använda en bidé utan el?

Vissa bidetter behöver inte ens kraft. En enkel bidetfästning, till och med en med temperaturkontroll, är ett exempel på en bidé som normalt drivs mekaniskt utan användning av elektricitet. Bidetter med ytterligare funktioner, å andra sidan, behöver nästan alltid kraft.

What is a bidet that is not powered by electricity?

The majority of bidet attachments, such as the EcoSplash series, are fitted underneath your current toilet seat and do not need an electrical outlet. They connect to the local water source and use water pressure to deliver fresh water purification.

How can a bidet that is not powered by electricity heat the water?

Non-electric bidets with both hot and cold water connections enable users to cleanse with warm water without the need for energy. A neighboring sink is usually the nearest source of hot water. Both the EcoSpalsh 270HD and 210HD include a warm water wash with two nozzles for cleaning the front and back of the body.

Är det värt att investera i en elektrisk bidé?

Sist men inte minst, äntligen, om du inte har något emot de höga kostnaderna och många nackdelar som en elektrisk Bidet -toalettstol kan orsaka, är de väl värda investeringen!

Hur torkar du av?

Du kan använda toalettpapper eller en handduk för att torka om du använder en typisk bidé. Handdukar levereras på en ring intill de flesta offentliga badrum med ange. Att använda en pappershandduk, å andra sidan, är mer sanitär och säker.

Med en bidé, hur tvättar du dig själv?

Du kan sitta eller sträcka dig en ensam bidé mot fixturerna (du kan behöva ta bort byxorna för detta) eller bort från fixturerna (som en toalett) för att använda den. Se till att du är placerad över strålen innan du vänder knopparna för att avge varmt eller kallt vatten, beroende på din preferens.

Vad är det bästa stället att ansluta en elektrisk bidé?

Eftersom de elektriska ledningarna för bidésäten är cirka 2 meter långa, rekommenderas nya uttag på väggen bakom toaletten.

Är det sant att elektriska bidéer värmer vattnet?

Det är en av fördelarna med att använda en elektrisk bidé. Det är möjligt att arbeta på avstånd. Både framsidan och baksidan av fordonet ska tvättas med varmt vatten. Individer med antingen en höger eller vänster hand kan använda kontrollpanelen eller fjärrkontrollen. När du sitter säkerställer ett uppvärmt sätesalternativ att du inte hälsas med ett frigid välkomnande.

Vad ger bidéer sin styrka?

Elektroniska bidetstolar drivs genom att ansluta till ett konventionellt elektriskt uttag, precis som andra vanliga elektriska apparater. Icke-elektroniska bidetfästen drivs av vattentrycket snarare än ett utlopp.

Är det nödvändigt för bidetter att ha uttag?

För att fungera måste Bidet -toalettstolarna vara anslutna till ett elektriskt utlopp. Detta kan vara ett problem eftersom många badrum i hemmet inte har ett elektriskt utlopp bredvid toaletten. De flesta bidetstolar har strömkablar som är cirka 1-2 meter långa, så vad ska du göra om ditt uttag är längre?

Kan jag använda en Bidet -förlängningssladd?

Du kan använda en förlängningskabel för att driva en bidettäte, men vi förespråkar inte den av säkerhet och kosmetiska skäl. Du kommer fortfarande att behöva dubbelkontrollera att förlängningskabeln sätts in i rätt uttag.

Hur kan jag få en bidé med varmt vatten?

Liksom vattenvärmare i ditt hem, stolar Bidet värmevatten på ett av tre sätt: en tanktypvärmare, en tanklös on-demand-värmare eller en kombination av de två.

Vilken typ av bidet får du?

 • Japanska toaletter har en mängd olika funktioner som gör att det går mer bekvämt på toaletten.
 • Smart Technologies ses i ett smart badrum, även känt som en japansk toalett.
 • En japansk toalett kan spolas, dimmas och torkas med en enda knapptryckning.

Slutligen kan du bara bestämma om en elektrisk eller icke-elektrisk bidé är bättre för din budget, livsstil och önskningar. Att fatta ditt beslut tidigt kan dock spara mycket tid när det gäller att undersöka nya modeller att köpa. En Bidet -toalettkombination är en utrustning som innehåller en toalett och en bidéfunktioner i en enda enhet. Det erbjuder en avkopplande badrumsmiljö genom att kombinera en högkvalitativ toalett med bidetfunktioner. Uppvärmda toalettstolar, automatisk spolning och lufttorkare är bara några av de tillgängliga valen. Japanska toaletter har en mängd olika funktioner som gör att det går mer bekvämt på toaletten. Smart Technologies ses i ett smart badrum, även känt som en japansk toalett. En japansk toalett kan spolas, dimmas och torkas med en enda knapptryckning. Temperaturen på vattnet och lufttorkningen i det japanska badrummet kan justeras till användarens preferens. Temperaturprognoser kan sparas och hämtas för nästa badrumsbesök. De tillgängliga funktionerna bestämmer priset på Bidet -toaletter. Det är möjligt att välja mellan en förenklad lösning till en lägre kostnad och ett mer praktiskt alternativ till en högre kostnad. En fjärrkontroll används av en smart toalett för att ansluta till sina kunder. De BrookPad SplashLet Smart toalett kombinerar modern toalettfunktionalitet med tvättstil. Det är lätt att installera en bidé på egen hand!

Huvudpoängen mellan elektriska och icke-elektriska bidet-toaletter.

 • Energin som genereras av en elektrisk bidé används oftast för att driva en inbyggd värmare som värmer vattnet innan den når din hud.
 • En bidé som inte drivs av el kallas en icke-elektrisk bidé.
 • En icke-elektrisk bidé är en som inte drivs av el och därmed saknar alla funktioner som ingår i det första avsnittet.
 • En bidé med dessa funktioner är i allmänhet dyrare än en utan.
 • En elektrisk bidé, per definition, ansluts till ett eluttag.
 • Elektroniska bidetstolar drivs genom att ansluta dem till ett standard elektriskt utlopp, precis som alla andra elektriska artiklar.
 • Vattentrycket, snarare än ett utlopp, används för att driva icke-elektroniska bidetstillbehör.
 • De flesta offentliga toaletter med bidetter har handdukar på en ring bredvid dem.
 • Genom att integrera en högkvalitativ toalett med bidetfunktioner skapar det en lugnande badrumsupplevelse.
 • Endast en handfull av alternativen inkluderar uppvärmda toalettstolar, automatiserad spolning och lufttorkar.
 • Toaletter i Japan inkluderar en rad egenskaper som gör att toaletten är trevligare.
 • Ett smart badrum, ofta känt som en japansk toalett, använder smart teknik.
 • Med en enda knapptryckning kan en japansk toalett spolas, dimmas och torkas.

Skriven av
BrookPad Team

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.