What Tools and Equipment Do I Need in My Toolbox?

Vilka verktyg och utrustning behöver jag i min verktygslåda?

Ta reda på mer om de verktyg och utrustning du behöver i din verktygslåda.

Olika utrustningsverktyg

Vad innehåller min verktygslåda?

Varje grundläggande verktygssats bör innehålla flera skruvmejslar och naglar. Kvalitetsverktyg bör förvaras på en torr plats och kommer att hålla livet ut. Förlora inte ditt humör och använd vilken utrustning som finns tillgänglig för att göra uppgiften; Så här inträffar olyckor och egendom skadas. En skruvmejsel är ett handdrivet instrument som kräver uppmärksamhet. Tips för platta skruvmejsel används för att driva skruvar med en enda symmetrisk spår som skärs över huvudet. Se först till att du har en grundläggande klo hammare med ett krökt ansikte och ett slående ansikte på ena sidan och en klo för att ta bort naglar på den andra. En nageluppsättning är ett verktyg som används för att hamra en nagel i trä utan att skada finishen. Bända staplar används ofta för att ta ut naglar, lyfta golv och separera föremål. Cat Nail Pullers kan vara ett användbart alternativ till Claw Hammers. Inga golv utan trappor krävs; Annars är det ett personligt val.

En prybar är ett förfalskat legeringsstålinstrument, vanligtvis med ett eller med många trubbiga ändar. Verktygsknivar används ofta för att göra saker som att klippa sladd, klippa/skrapa skinn, döda djur, rengöra fiskvågar och forma trä. Diamanternas hårdhet gör att de kan skära igenom mer tuffa material. Mindre kött och grönsaker kan skivas i mindre bitar med hjälp av verktygsknivar. Ett verktygsknivblad är tjockare och mer robust än ett rakblad. Strömskjuvning: Ett elektriskt eller pneumatiskt instrument som används för att eliminera stora mängder plåt. Metallsax kallas ibland tennsnoppar och flygplattor. En skiftnyckel är ett verktyg som används för att gripa, fästas, vrida, dra åt och släppa. En skiftnyckel är ett verktyg som används för att hålla, vrida eller vrida. Justerbara skiftnycklar har huvuden med käkar som kan justeras genom att rotera ett skruvhjul.

En spärrande sockelnyckel förenklar och påskyndar processen att lossa och dra åt bultarna. Olika skiftnycklar kan behövas. En sockelnyckel är ett handverktyg med en spärrmekanism som är inbyggd i verktygets huvud. Square Nub fungerar som en anslutande pinne för en mängd olika uttag. En spärr kan användas för att lossa eller dra åt nötter efter behov. Kombinationsskiftnycklar har öppna skiftnycklar på ena sidan och lådskiftnycklar på andra sidan. Som elektriska linemen gör varje dag använder elektriska linemän lineman tång. Needlenose-tång har ett spetsigt spets som är användbart för att ta tag i små föremål, såsom tråd eller åtkomst till svåra att nå föremål. Skrapare används för att ta bort glas från enkelglasade fönster. När du arbetar med kitt runt marginalerna i varje glasruta används en kittkniv.

Det är att föredra att använda en kittkniv när sammansatta applikationer krävs. Det kan användas som en färgskrapa, men det kan också användas för att applicera träfyllmedel, gipsbandföreningar och andra material. Smörkniv, färgstörare eller linjal gör om du inte har några andra verktyg. Ha alltid en kvalitetsuppsättning av mätverktyg i din verktygslåda. Verktyg som används för att mäta eller utvärdera saker kan kallas mätverktyg. Detta ordspråk gäller både proffs och amatörer. En flexibel linjal används för att mäta längden på en bit tejp.

Majoriteten av det regelbundna underhållet och reparationerna du gör runt i hemmet behöver bara använda några grundläggande verktyg. Om du sätter ihop ett kit som innehåller dessa väsentligheter, är du beredd att ta på dig praktiskt taget alla uppgifter, med undantag för den mest specialisten. Investera i verktyg av hög kvalitet och lagra dem i en torr miljö, och de kommer att hålla livet ut. Håll dem alla tillsammans så att du alltid vet var du har lagt dem. Håll din lugn när du frestas att använda vilket verktyg som finns tillgängligt för att slutföra jobbet framför dig; Så här blir människor skadade och föremål förstörs. Till exempel är en skruvmejsel inte avsedd att användas för att ta bort naglar. Använd det mest lämpliga instrumentet för uppgiften.

Vad är nyfikna verktyg och hur fungerar de?

Med ett brett platt-skruvmejselliknande ände som expanderar som en kil, används den för att bända isär tryckpassning av plastkomponenter utan att tillföra skada i processen att separera komponenterna. En skruvmejsel, dina nycklar, en kniv eller något annat du råkar lägga om bör alla ersättas med det här verktyget istället för de andra.

Skruvmejslar

Varje grundläggande verktygssats bör innehålla några verktyg för körskruvar eller naglar, samt utrustning för att ta bort dem när situationen kräver det. Handhållna skruvmejslar finns med en mängd olika spetstyper som är avsedda att ansluta till spåren i skruvhuvudet och dra åt skruven. Skruvmejslar för platthuvud (även känd som standard eller slitsade huvudskruvmejslar) och phillips-huvudskruvmejslar kommer att krävas för detta projekt. Phillips-huvudet har en tvärformad spets i slutet av skruvmejseln. Ett platt huvud är precis vad det låter som: ett blad som är platt eller rakt, som namnet antyder. Minst två platta och två phillips-huvudskruvmejslar kommer att krävas på grund av det stora utbudet av tillgängliga storlekar.

 • 1/8 Tipsplatt
 • 3/16 Tip Flat-head
 • #0 Phillips-Head
 • #2 Phillips-Head

Endast fyra skruvmejslar gör att du kan arbeta med olika skruvstorlekar, men att köpa en uppsättning av minst 10 skruvmejslar ger dig ett bra sortiment av spetstyper, spetsstorlekar, axellängder och hanterar stilar för att du kan köra skruvar av Varierande storlekar på svårt att nå platser. Ibland är skruvmejslarnas spetsar magnetiska, vilket gör det mycket lättare att hålla skruven i läge medan du skruvar in den. Det finns skruvmejslar som kombinerar funktionaliteten för två verktyg i ett. Dessa inkluderar skruvmejslar som har ett handtag med en fäst metallaxel som har ett Phillips -huvud i ena änden och ett slitsat blad på den andra; Om du vill använda spetsen som inte är utsatt, dra bara ut axeln och vänd den runt innan du återinförs i handtaget. En liknande idé kan hittas i en multibitskruvmejsel. Så vilken riktning ska du gå? Kom helt enkelt ihåg följande mnemoniska enhet: Lefty är lös, medan Righty är snäv.

Vad är syftet med en skruvmejsel?

För att vrida skruvar med slitsade huvuden som vanligtvis är gjorda av stål, är en skruvmejsel ett handdrivet verktyg som måste hanteras med försiktighet. Standard skruvmejslar med platta bladspetsar, som finns tillgängliga i olika storlekar, används för att driva skruvar som har en enda rak diametral spelautomat över huvudet. Någon kommer att beskriva en skruvmejsel som ett verktyg för att lossa och dra åt skruvarna, eller som en drink tillagad av apelsinjuice och vodka, om du ber dem att definiera det. Alla verktyg som har en platt ände som passar in i en plats i en skruv kan klassificeras som en skruvmejsel när det gäller att fästas med skruvar. Att ta exemplet med en skruvmejsel, som är en populär drink som kan beställas i baren. En skruvmejsel är ett verktyg som används för att vrida skruvarna i olika applikationer. Som sidoanteckning är många av de uppgifter som tidigare slutfördes med handhållna skruvmejslar nu enklare att göra med en kraftborr eller en specialiserad strömskruvmejsel. When working with these power tools, make sure you have a variety of driver bits on hand. Along with slotted and Phillips-head bits, there are numerous specialized shapes available for driving screws with square or star-shaped heads, as well as a variety of other sizes and forms.

Hammers

Make sure you have at the very least a basic claw hammer, which is the classic hammer with a curved face that has a striking face on one side and a claw for removing nails on the other. Claw hammers are available in a variety of sizes, which are distinguished by the weight of the head. A claw hammer weighing 16 ounces is an excellent option for a starter tool set. As your tool collection expands, you may wish to include more hammers, such as the following:

 • A framing hammer is similar to a claw hammer, except that the claw on the head has less curvature than the claw on a claw hammer. When doing major building or roofing work, this is the tool you use.
 • A masonry hammer is a tool that resembles a small sledge hammer and is used for driving stakes and cracking brick or masonry in the construction industry.
 • A tack hammer is a small, lightweight hammer that is used for hammering tacks or picture hangers into place.

What is the purpose of that Hammer?

Typical applications include general carpentry, framing, nail pulling, cabinet construction, furniture assembly, upholstering and finishing, riveting, bending or shaping metals, striking masonry drills and steel chisels, and so on. Hammers are made in accordance with the function for which they are intended. When it comes to hand tools, a hammer is one that consists of a weighted "head" attached to a long handle that is swung to produce an impact to a limited region of an item is the most common kind. This may be used for a variety of tasks like as driving nails into wood, shaping metal, or crushing rock.

Nail Set

A nail set is a tool that allows you to hammer a nail into wood below the surface without damaging the finish. If you have wood floors or stairs, it's a must, but otherwise it's a personal preference. This is a tool that is used with finishing nails or casing nails, not frame (common) nails, which have flat heads on the end of the nail. In woodworking, a nailset, sometimes known as a nail punch, is a hand tool that is used to drive the exposed head of a nail or pin into the surface of a piece of wood, such as when installing ornamental moulding or face-fastening wood golv.

What is the purpose of a nail set?

Nail sets are short, tapered bars of steel that are used in conjunction with a hammer to secure nails in place. Using these, you may provide the last few strikes to the exposed heads of finish nails, allowing them to sink under the surface without causing collateral damage to the surrounding wood. Nail sets are often referred to as nail punch tools, which is another term for nail sets.

Pry Bars

When it comes to pulling nails and other fasteners, claw hammers are useful, but you should also have at least one pry bar on hand. In addition to having one straight end with a forked tip, the finest general-purpose pry bars also feature one end with a curved claw on the other end. Pry bars are used for a variety of tasks such as pulling out nails, lifting floors, and forcing objects apart. A variety of lengths are available, with a longer handle allowing you to apply more leverage and force than a shorter grip. Pry bars of various lengths, such as a cat's paw or nail puller, may be used as a helpful alternative. It possesses razor-sharp claws that are helpful for digging into the undersides of nail heads to get access. A crowbar, also known as a wrecking bar, pry bar or prybar, pinch-bar, or, on rare occasions, a prise bar or prisebar, is a tool that is often used in Britain and Australia. It is sometimes referred to as a jemmy or a gooseneck.

What can I use instead of a pry bar to get the job done?

En vanlig klo hammare är nästan lika effektiv som en bågstång när det gäller nageldragning. Den mest betydande skillnaden är att Pry -baren kan användas i kombination med en hammare, medan Claw Hammer inte har en häl för att slå och bara kan slås med en hammare om du råkar ha två av dem! En prybar är ett verktyg som vanligtvis är konstruerat av smidd legeringsstål och har en eller flera ändar som är plattade, klödade eller spetsiga.


Skärverktyg

En husägare behöver inte längre ett stort antal handsågar i sin hemverkstad eftersom många av dessa uppgifter har tagits över av handhållna elverktyg, av vilka många är batteridrivna. Trots detta finns det några manuella skärinstrument som är mycket nödvändiga för att hålla hemmet. Om du letar efter ett skärverktyg eller en skärare i samband med bearbetning är det alla verktyg som används för att ta bort material från ett arbetsstycke genom att skjuva deformering av arbetsstycket. Verktyg för skärning kan göras med en enda punkt eller många punkter.

Vad exakt är skärverktyg?

Ett skärverktyg är ett spetsigt verktyg som placeras i ett maskinverktyg och som används för att klippa material med en skarp kant. Skärverktyg för svarvar och fräsmaskiner är distinkta i sin design. Diamanter används ibland som skärverktyg på grund av deras hårdhet, vilket gör att de kan klippa igenom svårare material. Vändningsverktyg, tråkiga verktyg, flygskärare, slitsverktyg och andra liknande verktyg är exempel. Som namnet antyder har skärmar med dubbelpunkt två skärblad som arbetar tillsammans för att klippa material samtidigt under varje skärpass. Borrning är ett sådant exempel (vanlig metallskärningsborr som bara har två flöjter).

Verktygskniv

En verktygskniv är användbar för att klippa igenom olika material, inklusive gips och kartong. Byte av bladet är nödvändigt när som helst det blir tråkigt - såvida du inte arbetar med en engångslådskärare, i vilket fall du kanske bara fortsätter att knäppa det från slutet för att avslöja en ny banbrytande. I allmänhet är en nyttakniv någon form av kniv som används för breda manuella arbetsuppgifter. De var initialt fasta bladknivar med starka skärkanter som användes för hårt arbete som skärning av sladd, skärning/skrapskinn, slaktande djur, rengöring av fiskskalor och formning av trä.

Vad är syftet med en verktygskniv?

Vad är syftet med en verktygskniv? En verktygskniv är användbar för att skära upp mindre kött och grönsaker, såsom schalottenlök, i mindre bitar. Många av dess egenskaper liknar de som en kockkniv, men det kan vara särskilt användbart när man hanterar mindre matvaror eftersom verktygskniven möjliggör mer exakta skärverksamheter. Det finns en mängd olika verktyg som används i nästan alla byggnadsyrken. Verktygskniven är överst på vår lista över must-haves. Det kallas också en rakkniv och vilket användbart instrument det är. Till skillnad från ett rakblad, som är ultratunn och ultrakarp, är ett nyttaknivblad starkare och mer hållbart; Det är utformat för att hantera tunga skäruppgifter.

Metall sax

Dessa verktyg marknadsförs av en mängd olika namn, inklusive Tin Snip S- och _aviation -sax, och de har ett brett utbud av applikationer i hemverkstaden. De är avsedda för plåtskärning, men de kan också användas för en mängd andra uppgifter som skärning av trådar, skärning av fönsterundersökningar och en mängd andra uppgifter. Generellt sett är en kraftskjuvning ett handverktyg som drivs av el eller pneumatik och används för att tömma enorma mängder plåt. Specifikt är de avsedda att klippa raka linjer.

Vad är metallhandsax, och hur fungerar de?

Generellt sett är en kraftskjuvning ett handverktyg som drivs av el eller pneumatik och används för att tömma enorma mängder plåt. De är avsedda att klippa raka linjer och kurvor med ganska stora radier. De har en fördel jämfört med en bandsåg genom att det inte finns någon begränsning av skärmens storlek. Större modeller kan klippa plåt upp till 12 mätare. Det är tekniken för att dela plåt i två eller flera bitar genom att klippa längs en linje, vilket vanligtvis görs genom att böja plåten. Det används oftast för att klippa rektangulära former, även om det också kan användas för att skapa olika formade komponenter.

Skiftnycklar

Grapplingverktyg finns i olika former och storlekar, och de används för att hålla föremål på plats, antingen för att ge vridmoment eller för att förhindra att de roterar. Avskruva eller ta bort en mutter eller bult med en skiftnyckel eller skiftnyckel ger grepp och mekanisk fördel när man applicerar vridmoment för att vrida föremål - vanligtvis roterande fästelement som muttrar och bultar - eller för att förhindra att de vrids. Ordet "spannner" används ofta i Storbritannien, Irland, Australien och Nya Zeeland.

Vad är syftet med en skiftnyckel?

Skiftnycklar finns i olika former och storlekar, och de används för en mängd olika uppgifter, inklusive grepp, fästning, vridning, åtdragning och lossning av föremål som rör, rörbeslag, muttrar och bultar, bland andra. Skiftnyckel beskrivs som vridning eller ryck med stor kraft. Att kliva av en trottoarkant och vrida en fotled är ett exempel på en skiftande situation. Generellt definieras en skiftnyckel som ett verktyg med käkar som används för att hålla, vrida eller vrida. En skiftnyckel är allt som skulle användas för att lossa och skruva loss en bult, som ett exempel.

Skiftnyckel

En justerbar skiftnyckel, som oftast används i VVS -industrin, har ett huvud med käkar som kan justeras genom att svänga ett skruvhjul. En enda skiftnyckel mellan 10 och 14 tum lång är det absoluta minimum; Ändå kan du också finna att du behöver större och mindre skiftnycklar också. I den grundläggande verktygssatsen är detta en av de mest flexibla och viktiga artiklarna att ha till hands. Med en justerbar skiftnyckel eller justerbar skiftnyckel kan du använda ett enda fästelementhuvud för att säkra flera olika storlekar av fästelementhuvuden, i motsats till att använda ett enda fästelementhuvud för att säkra ett enda slags fästelement som med en typisk fast spannin.

Vad är syftet med en justerbar skiftnyckel?

Med hjälp av en justerbar rörnyckel, även känd som en Stillson -skiftnyckel, kan du greppa eller vrida rör eller cirkulära staplar. Denna skiftnyckel har räfflade käkar, varav en svänger på handtaget, vilket gör att det kan förstå arbetet med en kraftfull gripande rörelse. Skruva eller dra åt en mutter eller bult med en justerbar skiftnyckel (även känd som en justerbar skiftnyckel eller en justerbar halvmåne) är en enkel och effektiv metod för att göra det. Dessutom har den en justerbar storlek "käke" (den del som muttern eller bulten är insatt).

Spärrskiftare
Användningen av en spärrande sockelnyckel gör processen att lossa och dra åt bultarna mycket enkel och snabb. I ena änden av verktyget finns ett handtag, som är anslutet till en spärrmekanism. Du sätter in en mängd olika uttag i spärren, som var och en passar över en annan storlek på bultar och skruvar. Därefter kan du dra åt eller lossa muttrar och bultar genom att veva handtaget. Ditt grundläggande verktygssats bör innehålla en spärrnyckel och en liten uppsättning uttag som ett minimum. En hylsnyckel är en slags skiftnyckel som används för att snurra ett fästelement, som vanligtvis är i form av en mutter eller bult, genom att sätta in den i ett uttag. The ratcheting socket wrench, often known as a ratchet, is the most common kind of socket wrench used today.

Vad är syftet med en spärrnyckel?

Det är möjligt att använda en sockelnyckel och en spärr samtidigt, vilket eliminerar behovet av att ständigt justera verktygets position relativt fästelementet. Detta är särskilt användbart när det inte finns tillräckligt med utrymme för att snurra verktyget i en komplett cirkel. Detta har potential att få jobbet att gå snabbare. En sockelnyckel är ett handverktyg som har en spärrmekanism inbyggd i verktygets huvud. Enheten, som är en fyrkantig nub, används för att ansluta spärrkomponenten till en mängd olika uttag på spärrmekanismen. Ratchet kan justeras för att antingen lossa eller dra åt en mutter beroende på situationen. Medan du snurrar skiftnyckelhandtaget håller spärren uttaget i läge medan du vrider skiftnyckelhandtaget.

Kombinationsskiftare

Kombinationsskiftnycklar är utformade för att ha en öppen skiftnyckel på ena sidan och en lådskiftnyckel på andra sidan skiftnyckeln. De finns i olika storlekar, som var och en är utformad för att passa en viss storlek på bult, så du behöver en uppsättning av dessa skiftnycklar i olika storlekar. Skiftnycklar finns i olika former och storlekar, och de används för en mängd olika uppgifter, inklusive grepp, fästning, vridning, åtdragning och lossning av föremål som rör, rörbeslag, muttrar och bultar, bland andra. Det finns två huvudtyper av skiftnycklar: hex och halvmåne. Rörnycklar används i VVS -industrin för att förstå objekt som är cirkulära (cylindriska).

Så vad är exakt kombinationens skiftnyckel?

En kombinationsnyckel består av två ändar som var och en utför ett visst jobb. Alternativt kan den ena änden vara öppen och den andra stängd, den ena änden kan kompenseras och den andra raka, eller de två ändarna kan vara av något olika diametrar från varandra. Justerbar. En justerbar skiftnyckel kan användas på ett brett spektrum av fästelementstorlekar på grund av dess mångsidighet. Antalet på skiftnyckeln, oavsett om det är 14 mm eller 5/8, avser avståndet mellan käkarna på den öppna änden, vilket motsvarar avståndet mellan parallella lägenheter på fästelementets huvud. 14mm är avståndet mellan käkarna på den öppna änden. Ett råd från butiken: Detta kan vara användbart för snabba ungefärliga mätningar.

Tång

Ett par tång är något som alla är bekanta med, men du kanske inte är medveten om hur många olika slag det finns, eller hur viktigt det är att ha en mängd av dem. När det gäller att dra åt och lossa muttrar och bultar utför tång samma funktion som många andra skiftnycklar. Men de kan också användas för att ta tag i och hålla föremål. Tång är ett handverktyg som används för att hålla saker säkert på plats. De sägs ha utvecklats från tång, som användes för att hantera uppvärmd metall i bronsålder Europa. De kan också användas för att böjas och komprimera ett brett utbud av olika typer av material.

Vad är syftet med tång?

Vilka är några av de oftast använda tången och trådskärare? Tång finns i olika former och storlekar, och de har ett brett utbud av applikationer. Vissa är avsedda för att ta tag i något cirkulärt, till exempel ett rör eller stång, medan andra används för att vrida ledningar, och ännu andra är avsedda att användas för en mängd olika aktiviteter, till exempel skärtråd och böjtråd. Nästan varje verktygslåda har minst en uppsättning av dessa användbara instrument, men hur blev de kända med ett sådant ovanligt namn? Lineman -tång kallas så eftersom de används av elektriska linemän i sitt dagliga arbete. Med tillkomsten av telegrafen på 1840 -talet etablerades den elektriska linjens position för första gången. Needlenose -tång har ett spetsigt spets som är användbart för att gripa små föremål, såsom tråd, eller nå föremål som är svåra att nå på begränsade platser. Om du tänker göra några trådreparationer är nåltång ett viktigt instrument att ha till hands. När du använder slip-joint-tång (även känd som kanal-lås), roterar verktyget på verktyget, vilket gör att du kan utöka käken som öppnar större eller mindre, beroende på storleken på det objekt du tar tag i. Majoriteten av husägare tycker att det är fördelaktigt att hålla två uppsättningar av dessa tång till hands. Låstång kännetecknas av ett unikt handtag som gör att du kan säkra tången i ett gripande läge medan du inte används. När du arbetar ensam och behöver båda händerna för att vara fria kan detta vara mycket användbart.

Knivar och skrapor

Även om de inte är så iögonfallande, är två eller tre kitt knivar och väggbrädor knivar absolut nödvändiga i något grundläggande DIY-kit. En kittkniv är ett specialiserat instrument som används vid glasering av enstaka fönster. Det används för att arbeta kitt runt kanterna på varje glasruta när fönstret installeras. En skicklig glaser kommer att applicera kitt för hand och jämna ut den med en kniv när den har torkat. Modern isolerad glasning kan använda en mängd olika metoder för att fästa glaset på fönsterramen.

Vad är syftet med en skrapa?

Skrapor är verktyg som används för att flytta eller ta bort smuts, grus eller annat material från markytan. Ett instrument som används i köket som är konstruerat av metall, plast (såsom polyeten, nylon eller polypropen), trä, gummi eller silikongummi kallas en kökskrapa. I verkligheten byter en typ av skrapa ofta med en annan, eller med en spatel (därmed kallas skrapare ibland spatlar) för några av de många applikationer som beskrivs ovan. Putty Knife är ett av de mest användbara handverktygen du kan ha i ditt arsenal på grund av dess många applikationer. Det kan användas som en skrapa på samma sätt som en färgskrapare är, men det kan också användas för att applicera träfyllmedel, gipsbandföreningar och en mängd andra material.

Spackel
En kittkniv är det instrument som valts för uppgifter som behöver att du applicerar och distribuerar föreningar, till exempel att fylla hål med spackel eller träfyllmedel. Om du inte har några andra verktyg kan det också användas som en provisorisk färgskrapa. Putty knivar finns i ett antal bredder; En som är 1 1/4 tum eller 1 1/2 tum bred kommer att fungera för ett brett utbud av applikationer. Om du har mycket sammansättning att applicera väljer du en större. Det är en bra idé att ha två eller tre kitt knivar till hands; Det är en av de artiklarna som alltid verkar försvinna just när du behöver det. När du glaserar en-glasade fönster används en kittkniv för att arbeta kitt runt marginalerna på varje glasruta. En skicklig glaser kommer att applicera kitt för hand och jämna ut den med en kniv. Andra metoder för att fästa glaset i fönsterramen kan användas i modern isolerad glasering.

Jag har inte en kittkniv, så vad kan jag göra?

If you don't have a putty knife, any flat edged object with at least one smooth side will do—a butter knife, a paint stirrer, or even a ruler would suffice. A spackle knife (sometimes known as a "putty knife" in American English) is a tool used in the construction industry for scraping surfaces and spreading materials such as plaster. The better-made putty knives with steel blades are used for spreading and have a characteristic known as "hollow ground." When you're putting painters tape around a baseboard before painting a wall, putty knives may also be used to create a clean paint edge.

Wallboard Knife
A wallboard knife is another instrument that has a blade that is flexible and not sharp. When doing simple wall repairs using patching plaster or drywall compound, it is necessary. However, it may also be used for a number of other tasks, such as scraping paint or acting as a painting shield when painting woodwork or other surfaces. It is available in a range of widths. A 6-inch knife is an excellent, all-purpose option, but adding an 8- or 12-inch knife is also a smart idea.

What is a drywall knife, and how does it work?

A taping knife, also known as a joint knife, is a drywall tool with a broad blade that is used to distribute joint compound, which is sometimes known as "mud." If you are installing new drywall, you may use it to spread mud over nail and screw indents. It can also be used to conceal seams when you are using paper or fiberglass drywall tape to cover them.
A Multipurpose Tool with 7 functions (or 5 functions).

When homeowners first move into a new house, they are unfamiliar with this oddly called item, but it soon becomes one of their favorite tools to have on hand. This tool, which has the appearance of a deformed putty knife, is fashioned in such a manner that it may be used as a paint scraper, a putty knife, a paint can opener, a hammer, a screwdriver, a pry bar, a box opener, and other things.

Instruments for Measuring

Old carpenter's proverb "Measure twice, cut once" holds true for both professional and amateur woodworkers alike. A pair of excellent measurement instruments should be kept in your toolkit at all times. A measuring instrument is a device that is used to measure the amount of a physical quantity. Measurement is the practice of collecting and comparing physical quantities of real-world objects and events in the physical sciences, quality assurance, and engineering. It is also known as quantitative analysis.

What is the significance of measuring instruments?

Measurement tools are devices that researchers and practitioners use to assist in the assessment or evaluation of subjects, clients, or patients. Scales, indices, surveys, interviews, and informal observations are all examples of measuring methods to consider.
Måttband

The tape measure is a tool that is used to measure the length of a piece of tape. A tape measure is a flexible ruler that may be folded up and stored in its container. They are available in a variety of lengths; 16 feet or longer is ideal for use around the house. When purchasing a tape measure, be sure you choose a high-quality instrument. Look for one that has a coated blade, since this will help to avoid breakage and rusting. A "stand-out" function will enable you to lock the blade in an open position, allowing you to operate without having to use your hands to cut. Be cautious while using electronic measuring instruments, which may be useful for calculating longer distances but are not always accurate enough for precise measurements. These devices function by emitting an electrical laser beam, which is then "read" by a sensor built into the tool. Despite the fact that electronic "tape measures" may be much more expensive, they are often less accurate than a plain old-fashioned manual tape measure. One benefit, though, is that some of these tools may come equipped with built-in calculators.

När det gäller mätning, vad är skillnaden mellan ett vanligt mätband och ett bandmått.

Ett mätband är vanligtvis ett flexibelt tejp som används för att mäta längder, vanligtvis mellan 2 meter eller varv och 100 fot eller 30 meter. Ett mätband, ofta känt som ett bandmått, är en flexibel linjal som används för att mäta avstånd. Det är tillverkat av ett band tyg, plast, fiberglas eller metallremsa med linjära mätande märken på ena sidan och inga markeringar på den andra.

Nivå

Det finns många olika storlekar på nivånivåer, men de används alla för att utvärdera om ett objekt eller yta är horisontellt (nivå) eller exakt vertikalt (lod). Majoriteten av konventionella nivåer är tillverkade av glasflaskor där en bubbla som flyter i vätska "läses" för att fastställa nivåens orientering i förhållande till jordens horisontella och vertikala axlar. Det finns emellertid andra nivåer som fungerar på grundval av elektriska sensorer. En ficknivå, som vanligtvis är 6 till 9 tum lång, bör vara minst på din lista över väsentligheter. Det kan hjälpa dig att säkerställa att föremål som golv placeras exakt nivå. Verktyget kan också användas som en linjal för att skapa korta, raka linjer och för att säkerställa att konstverk hängs rakt. För att ta nästa steg kanske du vill investera i en 2- eller 4-fots nivå, vilket kommer att vara mer användbart om du utför ramarbete.

Studsökare

En stud -sökare är ett verktyg som används för att hitta ramstoppar som är dolda under ytan på gips. När du behöver fästa stora föremål som speglar eller tv -apparater direkt till dubbar kan veta var de är till stor hjälp. Stud Finders finns i två distinkta stilar: de som använder magneter för att upptäcka närvaron av naglar i inramningsmedlemmar, och de som upptäcker närvaron av tappar genom att upptäcka tätheten av trä under väggens yta. Dessa täthetsavkänningsinstrument är dyrare, men de är också mycket mer exakta och användarvänliga.

Ledningsverktyg

Grundläggande elektriska reparationer behöver bara ett begränsat antal verktyg, som är följande: verktyg för att sätta ihop saker. Det här verktyget kan användas för att remsa ledningar, klippa kabel och crimp -anslutningar för att nämna några applikationer. Det är det viktigaste ledningsverktyget och det bör inkluderas i varje nybörjares verktygslåda. Spänningstestare som inte behöver beröring. Denna batteridrivna gadget kvävar snabbt (eller använder ett blinkande neonljus) för att indikera om det finns elektricitet eller inte genom ett utlopp eller elektrisk fixtur i ditt hem. Att utföra att säkerställa att strömmen har stängts av innan reparationer eller ersättningar görs är kritiskt under hela testprocessen. En behållare -testare är ett litet, enkelt instrument som kan hjälpa dig att diagnostisera typiska ledningsfrågor i butiker i ditt hem.

Skyddsutrustning

För att svara på ordspråket "Säkerhet först" är det viktigt att notera att du inte kommer att behöva skydd för varje aktivitet du gör; Ändå finns det vissa uppgifter som kräver användning av säkerhetsutrustning. Oavsett om det är tillverkat av läder eller latex, är trädgårdshandskar en utmärkt investering för att hålla händerna fria från smuts och skrot vid trädgårdsskötsel, liksom för att undvika kemikalier från att komma på huden och komma in i ögonen. Engångshandskar kan alltid vara praktiskt. Du bör hålla flera par handskar i olika stilar till hands hela tiden, bara om något händer. Ögonskydd som skyddsglasögon och säkerhetsglasögon skyddar dina ögon från flygande skräp. Ansiktssköldar ger ännu mer skydd eftersom de är gjorda av en transparent plastbarriär som täcker hela ansiktet. Andningsskydd som dammmasker och respiratorer håller dina lungor skyddade. Trots att dammmasker hindrar dig från att andas in ofarliga partiklar som smuts, sågspån och de små urklipparna som sparkas upp när de klippningen är ineffektiva mot skadliga gaser och formar. Du behöver respiratorer för detta, som filtrerar bort föroreningar som använder kapslar, patroner och filter, bland annat. Hörselskydd rekommenderas. Även om hörselnedsättning är irreversibel, kan det undvikas. En mängd öronproppar och öronmuffar finns tillgängliga för öronskydd. Även om Muffs är mer bekväm, är pluggar mer effektiva för att skydda örontrummorna.

Viktiga elverktyg

De flesta grundläggande reparationer och underhållsarbete kan göras bra med vanliga handverktyg, men en liten samling elverktyg är ett bra komplement till arsenal. Alla handhållna elverktyg finns i Corded-modeller som ansluter till ett vägguttag, men i dag är de också tillgängliga i batterimodeller som erbjuder utmärkt service och är bekvämare att använda.

Elverktyg som absolut krävs

Majoriteten av enkla reparationer och underhållsuppgifter kan slutföras med hjälp av standardhandverktyg, men en blygsam samling av elverktyg är ett användbart tillägg till alla husägares verktygssats. Även om sladdversioner som ansluter till ett vägguttag fortfarande finns tillgängliga, blir batteridrivna som ger bra service samtidigt som de blir lättare att använda allt vanligare i dag.

Borra

Det är nödvändigt att ha en kraftborr inte bara för borrhål, utan också för körskruvar av olika slag. En borr kan också användas med olika fästen som trådborstar, sliptrummor, polering på motorhuv och en mängd andra verktyg. Många hem har nu flera övningar, och de kan använda en eller två av dem uteslutande för skruvkörningsuppgifter; Vissa instrument marknadsförs specifikt för detta ändamål och kallas ofta "borrförare" (borrförare). Borrbitar som sträcker sig i storlek från 1/16 tum till 1/4 tum kommer att krävas för de flesta hemsysslor, även om de är tillgängliga i en mängd olika storlekar. Istället för att köpa borrbitar en åt gången kan du få ett fall av borrbitar som har en matris. När delarna blir tråkiga bör de bytas ut. Dessutom finns det specialbitar avsedda för borrmetall och keramiska plattor, bland annat.

Jig Saw (även känd som en pussel)

Det rekommenderas att varje hushåll har en maktsåg av något slag, och en jiggsåg är det mest flexibla valet eftersom det kan klippa nästan alla material och skapa snitt av nästan vilken form som helst. När du kombinerar en anständig batteridriven jiggsåg med ett stort sortiment av blad kan du upptäcka att detta är den enda såg du någonsin behöver.

Pad Sander är en slags slipmaskin.

En power slipmaskin gör det mycket enklare att refinish en bordsskiva eller reparera ett trädäck än det kommer att vara att slipa för hand. Om du har en kraftslipmaskin kommer du att kunna avsluta en bordsskiva eller återställa ett trädäck mycket snabbare och enkelt. Med ett kvartsark Sander, som består av rutor av sandpapper anslutna till en bottendyna som vibrerar eller svänger i ett tätt mönster när verktygets motor roterar den, kommer majoriteten av husägare att vara OK. I händelse av att du behöver mer frekvent slipning, är en halvark slumpmässig bana slipmaskin eller till och med en bälte slipmaskin utmärkta step-up-alternativ.

Cirkulärsåg (även känd som en cirkulär pussel)

Det är ett av de mest populära elverktygen som DIY -husägare har, och det är en absolut nödvändig utrustning om du tänker utföra allvarligt snickeri eller byggnadsarbete i ditt eget hus. Om inte, kan en jig såg de flesta av dina skärkrav.

Tillbehör

Slutligen är några saker, av vilka några inte är verktyg alls, användbara att ha till hands eftersom du använder dem regelbundet och de är lätta att hitta. Även om din verktygslåda inte är tillräckligt stor för att rymma dem, behöver du dem förr eller senare, så håll dem på en bekväm plats där du enkelt kan få dem. Caulk -pistol är en slags caulking pistol. Caulk -tätningar runt fönster och dörrar, såväl som runt badkar och duschar, bör bytas ut minst en gång om året för att säkerställa att hemmet upprätthålls ordentligt. En anständig caulkpistol är en måste-utrustning för alla hemförbättringsprojekt. Paintbrushes och rullar finns tillgängliga. Ett sortiment av penslar i olika storlekar, rullhandtag och målningsbrickor bör förvaras på en hylla ovanför din arbetsstation eller hängas från pegboard över arbetsbänken. Att använda silikonsmörjningsspray för att stoppa gnällande gångjärn och hjälpa lådor som inte glider smidigt rör sig som de borde är en bra investering. Grafitpulver används för att smörja lås och för att förlänga låsens liv. Sätt helt enkelt rörets spets i nyckelhålet och komprimera röret försiktigt för att puffa en liten mängd pulver i nyckelhålet, som visas. Därefter, ange och dra tillbaka din nyckel flera gånger för att jämnt sprida grafiten över låset och stiften på ditt lås.

Utrustning i din verktygslåda?

 • Varje grundläggande verktygssats bör innehålla flera skruvmejslar och naglar.
 • Verktyg av hög kvalitet bör förvaras på en torr plats för att säkerställa att de håller hela livet.
 • Skruvmejslar är handdrivna verktyg som måste användas med försiktighet.
 • Detta är den grundläggande klo hammaren, som har ett krökt ansikte och ett slående ansikte på ena sidan och en klo för att ta bort naglar på den andra.
 • En nageluppsättning är ett verktyg som används för att hamra en nagel i trä utan att skada finishen.
 • Cat Nail Pullers kan användas som ett alternativ till Claw Hammers.
 • En verktygskniv är vilken typ av kniv som helst för fysiskt arbete som skärning av sladd, skärning eller skrapskinn, slaktdjur, ta bort fiskvågar och forma trä.
 • Mindre kött och grönsaker kan skivas i mindre bitar med hjälp av verktygsknivar.
 • Medan ett rakkniv är ultratunn och ultrakarp, är ett verktygsknivblad tuffare och mer robust.
 • Skjuvning, ett handverktyg som drivs av el eller pneumatik, används för att i huvudsak "tomma" stora mängder plåt.
 • En spärrande sockelnyckel förenklar och påskyndar processen att lossa och dra åt bultarna.
 • Olika skiftnycklar kan behövas.
 • En sockelnyckel är ett handverktyg med en spärrmekanism som är inbyggd i verktygets huvud.
 • En fyrkantig nub används för att ansluta spärrkomponenten till olika uttag.
 • Skrapare används för att ta bort glas från enkelglasade fönster.
 • När du arbetar med kitt runt marginalerna i varje glasruta används en kittkniv.
 • Det är att föredra att använda en kittkniv när sammansatta applikationer krävs.
 • Om du inte har någon annan utrustning kommer en smörkniv, färgstörare eller linjal att servera.
 • Ha alltid en kvalitetsuppsättning av mätverktyg i din verktygslåda.
 • En flexibel linjal används för att mäta längden på en bit tejp.

Skriven av
BrookPad Team
   

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.