Realme GT great performance with Snapdragon 888 processor

Realme GT bra prestanda med Snapdragon 888 -processor

Realme GT Review

Realme är mest känd för sina billiga smartphones, hörlurar och smartwatches, men företaget har nyligen släppt Realme GT, en mellanklass smartphone som är företagets mest visuellt tilltalande enhet till ännu.

Realme GT är den första av en ny serie smartphones från den kinesiska elektronikbranschen, och den är uppkallad efter Grand Tourer -typen av sportfordon, som har konnotationer av elegant design och bra prestanda.

Trots det faktum att Realme tidigare har släppt mellanklass, med sin flaggskepp X-serie som ibland går över den linjen med försiktighet, är detta företagets första samordnade insats för att komma in på den billiga/högspecifika marknaden med en enda distinkt linje- Och för det mesta är Realme GT en överväldigande framgångsrik enhet som en telefon som erbjuder imponerande specifikationer till ett överkomligt pris.

Realme GT överträffar sin konkurrens när det gäller bearbetningskraft, trots att det är en av de mest billiga telefonerna som inkluderar Qualcomm Snapdragon 888 -processorn. Denna avancerade CPU garanterar att telefonen är mycket snabb att använda, vilket gör den idealisk för spel- och videoredigering, men du kommer också att märka den ökade hastigheten i vardagliga uppgifter.

På tal om laddningshastighet kan Realme GT ladda från full till tom på drygt 30 minuter, vilket gör det till en av de snabbaste smartphones på marknaden. Det är väldigt snabbt, särskilt med tanke på det faktum att det är en billig telefon.

Med en AMOLED -skärm och en smidig 120Hz -uppdateringsfrekvens ser skärmen fantastisk ut, och telefonens kropp är inte alltför stor, vilket gör det enkelt att arbeta med en hand.

En annan återkommande fråga som vi stötte på var när han strömmar media på applikationer som Spotify och Netflix, där media skulle stamna och stanna regelbundet. Detta verkade vara ett problem med anslutningen, medan det är tänkbart att detta inte är ett typiskt problem.


Även om det här är mindre problem gör de det svårt att stödja Realme GT som en utmärkt mellanslagssmartphone i allmänhet. Det faktum att Realme lanserade telefonen bara några månader efter att ha släppt den utmärkta Realme 8 Pro antyder att den kinesiska teknikbranschen nu är på hög efter att ha uppnått framgång med det förra.

Vi kan inte prata om Realme GT utan att nämna dess design, vilket utan tvekan är unikt. Dess primära färg är en ljusgul som står i kontrast till en tunn jet-svart linje på baksidan av telefonen. Det ger telefonen en distinkt "Ford Mustang GT" -utseende, och det är mycket mer iögonfallande än den normala svarta, vita eller dämpade finishen på andra smartphones (även om silver- eller blå versioner är också tillgängliga, utan denna rand).Vi kommer att behöva göra ett pitstopp mitt i denna lista över positiva effekter för att uppmärksamma ett par mindre problem med telefonen. I vår testning upptäckte vi att det värms upp snabbt medan de spelar spel eller andra hårda uppgifter, och att det missar ett trick genom att inte inkludera en teleobjektiv för optiska zoomfotografier, särskilt med tanke på att makro snapparen inte är särskilt imponerande .

Realme GT: s tillgänglighet är lite komplicerad - det är teoretiskt tillgängligt att köpa i Storbritannien, men endast via Aliexpress, en importbutik. Det är ännu inte tillgängligt i varken Australien eller USA, och Realmes meritlista innebär att den förstnämnda snart kommer att finnas tillgänglig, medan den senare inte kommer att göra det.


På grund av det faktum att du importerar telefonen kommer det troligtvis att ta lång tid att komma fram till din plats, och du måste vara på jakt efter icke-officiella och falska listor när du shoppar på Aliexpress. Du kommer inte att kunna köpa Realme GT via mer ansedda butiker som Amazon eller några officiella transportörer.

Eftersom AliExpress uteslutande använder Euro -priser, och du kommer att presenteras en UK -motsvarighet baserad på den aktuella växelkursen när du försöker köpa telefonen, är prissättningen också lite förvirrande. Den officiella Euro -prissättningen börjar på 449 €, som vid introduktionen motsvarar cirka $ 550, 390 £ eller AU $ 710 i lokal valuta. För denna granskning har vi betraktat dessa omvandlingar som om de var officiella belopp.

För de i Indien är telefonen nu tillgänglig för köp, med varianten med 8 GB RAM och 128 GB lagring som kostar Rs 37 999 (cirka). Modellen med 12 GB RAM och 256 GB lagringskostnader Rs 41 999, och båda dessa konfigurationer är tillgängliga på Flipkart för köp.

När det gäller stil sticker Realme GT ut, med en gul faux-läder rygg som bryts upp av en svart glasremsa som följer ner från kamerabulan (sett på telefonen vi undersökte). Detta verkar vara det mest uttalade "Grand Tourer" -inflyttningen på telefonen, trolla bilden av racingränder, och det är utan tvekan en slående design.

Det finns också en icke-lädervariant av telefonen, som är tillgänglig i silver eller blått och inte kommer att locka så mycket uppmärksamhet. Oroa dig inte om du inte är en fan av lädertelefoner på grund av etiska problem; Det "falska" läder som används i Realme GT är vegan.

Utöver dess yttre utseende är Realme GT lite mer konventionell när det gäller smarttelefondesign, men det finns fortfarande några saker att gilla med det. Med dimensioner på 158,5 x 73,3 x 8,4 mm och en vikt på 186 g är det en touch på den lilla sidan jämfört med överflödet av superstora Android-telefoner som nu finns i butiker, men det är fortfarande en god storlek telefon. Det är inte obetydligt, men det är under genomsnittet.

På grund av dess storlek tyckte vi att Realme GT var ganska trevlig att använda, med alla sidoknappar och en stor del av skärmen lättillgänglig. Kamerans puckel på baksidan av telefonen är knappast synlig över resten av baksidan, vilket bidrar till telefonens eleganta utseende.

Strömbrytaren finns på höger sida av telefonen, medan volymvippan är belägen på motsatt kant. Telefonen innehåller också ett 3,5 mm hörlursuttag, som kommer att välkomnas av dem som gillar att använda trådbundna hörlurar, samt ett USB-C-kontakt.

Med en 6,43-tums skärm som är uppdelad längst upp till vänster vid den främre kamerautskärningen är Realme GT ett bra val för dem som letar efter en budgetmartphone. Eftersom det finns väldigt lite ram på framsidan av enheten tar skärmen upp huvuddelen av den främre ytan.

På grund av användningen av super AMOLED -teknik är färger livliga och livliga, med utmärkt kontrast, men den här typen av skärm kan vara svårare att se i direkt solljus än andra typer (ett problem vi stötte på). När det gäller smarttelefonskärmupplösning är 1080 x 2400 ungefär genomsnittet, och du bör inte ha några problem med att använda den för strömning, spel eller navigera via sociala medier.

Realme GT: s 120Hz -display, vilket innebär att skärmbilden ändras 120 gånger per sekund, är något du vanligtvis inte ser på detta prisintervall, och det skiljer den från tävlingen. Normen var tidigare 60Hz, och många telefoner följer fortfarande denna standard, men förbättringen här säkerställer att åtgärden kommer att verka smidig och elegant (även om du kan nedgradera till 60Hz eller använda en variabel uppdateringsfrekvens, som båda kommer att spara på batteritiden , om du föredrar).

Skärmen på Realme GT är fantastisk för telefonens pris och är mer än kapabel att hantera vilken uppgift du kommer att lägga igenom.

Realme GT har tre bakre kameror och en främre kamera: en 64MP primär kamera, en 8MP ultrabredd kamera och en 2MP-makrokamera på baksidan och en 16MP-kamera för selfies och videosamtal på framsidan. Realme GT finns i två färger: svart och guld.

Fotografier som skjutits med den främre kameran verkade väldigt lysande på grund av de efterbehandlingsfunktionerna-eventuellt en touch för ljus, eftersom vissa foton verkade lite falska ibland, enligt vår testning. Du kan korrigera detta till viss del genom att justera dina skönhetsinställningar, men om du helt enkelt tar selfies att publicera på sociala medier är detta inte en stor sak.

Foton som skjutits med den primära kameran är acceptabla men undviker att vara enastående. Emellertid uppvisade flera fotografier tydliga spår av översharpening, medan andra hade höjdpunkter som var överexponerade. Vi observerade också att kameran inte lyckades fokusera på nära objekt när belysningsförhållandena var gynnsamma.

Fotografier som skjutits med en extremt bred lins var ganska bra, med mycket liten snedvridning jämfört med de som tagits med konkurrerande telefoner till detta pris. Dessa fotografier var ganska ljusa, och synfältet var mycket bredare än fotografier producerade med den primära kameran på grund av linsens 119-graders vinkel.

Makrokameran imponerade å andra sidan oss inte. Även om vi kunde få några bra närbilder med detta, var de aldrig lika bra som identiska bilder tagna med huvudkameran. Som är fallet med de flesta 2MP -makrokameror på smartphones verkar deras närvaro här främst vara för att utöka funktionslistan snarare än att förbättra fotograferingsupplevelsen.

Det finns ingen teleobjektiv som ingår för zoomfotografering, vilket är synd eftersom vi skulle ha varit betydligt mer imponerade av kamerans prestanda om vi hade använt en av dem istället för makrolinsen istället för makrolinsen. Digital zoomning är möjlig upp till högst 10x, men efter 2x blir fotografier för fuzzy för att vara värda det.

Realme GT kan spela in video i upp till 4K -upplösning vid 30 fps eller 60 fps. Det finns också ett läge som använder sig av konstgjord intelligens för att känna igen färger, så att du kan filma i monokrom men med en färg fortfarande närvarande - tänk på flickan i den röda kappan från Schindlers lista - vilket var intressant att experimentera med och kan resultera i några Intressanta videor för sociala medier.

Det finns inte många kraftfulla telefoner tillgängliga på Realme GT: s prispunkt-telefonen är utrustad med den högsta Snapdragon 888-chipset, som är den mest kraftfulla CPU som för närvarande finns för Android-telefoner vid tidpunkten för sin debut.

Utöver detta har telefonen 8 GB eller 12 GB RAM - vår testenhet hade 8 GB - och 128 GB intern lagring.

På grund av sin avancerade processor bryter Realme GT genom spel-vi såg ingen stamning eller latens när vi spelar populära titlar-och applikationer laddar på en blixt. Detta är en av de största billiga smartphones som finns tillgängliga för spel just nu.

Telefonen fick 3508 på GeekBench 5 -testverktyget, som är precis detsamma som Asus Zenfone 8, och bara ett hår bakom Xiaomi Mi 11, som fick 3569, OnePlus 9, som fick 3654, och Nubia Red Magic 6 , som fick 3606, som alla använder samma processor men kostar mer.

När vi spelade spel eller satte enheten genom benchmark -testet upptäckte vi att gadgeten ibland kan bli överhettad - inte till den punkt där den hade en negativ inverkan på prestanda, men tillräckligt för att motivera försiktighet.

Realme GT: s högtalare är ... ja, de är tillräckliga för uppgiften. När de lyssnar på en podcast i duschen eller gör en telefonsamtal på högtalaren kommer de att göra, men att använda dem för musik eller streaming föreslog inte eftersom ljudet är en touch tinny.

I likhet med andra Realme-telefoner drivs GT av Realme UI, som är ett derivat av normal Android som helt enkelt är en omskinnad version av Android 11 som ser ut och känns mycket som Oppos Coloros.

Realme UI, som Coloros, möjliggör en mängd anpassningsalternativ. Du kan anpassa telefonens alltid-på-display, välja mellan ett urval av animationer som visas när du trycker på fingeravtrycksscannern, ändra färg och storlek på ikoner i hela telefonen, designa dina egna appikoner genom att välja från olika storlekar och former och ändra systemteckensnittet, förutom att ändra tapet- och applayout, som du kan på alla telefoner.

Eftersom Oppo och Realme båda ägs av samma moderbolag, som också äger Vivo och OnePlus, finns det många likheter mellan telefonerna och deras programvara. Trots detta är Realme UI nästan jämförbart med Coloros.När vi slog på Realme GT för första gången upptäckte vi att det hade laddats upp med en betydande mängd bloatware. Detta inkluderar Realmes egna applikationer, till exempel telefonhanterare och Realme-länk, samt en temaffär, samt en konstig blandning av tredjepartsappar, som Booking.com, Agoda och LinkedIn, bland andra (ett urval som urval är förmodligen beroende av region). Nedan följer en ögonblicksbild av hemskärmarna innan vi började städa upp dem - det är en ganska överväldigande spridning för att se på din "nya" telefon medan den fortfarande är helt rena.

Realme GT är ett nöje att använda när det gäller navigering. Att svepa över användargränssnittet är snabbt och enkelt tack vare CPU- och 120Hz -skärmen på den här enheten.Detta är kanske den bästa platsen att få upp ett mindre problem som vi hittade när vi strömmar musik från Spotify och TV från Netflix - uppspelningen skulle ofta stamna, som om vi kontinuerligt träffade knapparna "play" och "paus" på våra smartphones. Vårt orsakades inte av problem med våra hörlurar eller en svag dataanslutning, och vi stötte på det ofta, vilket vi ansåg var viktigt att inkludera i denna recension.

Det här problemet kanske inte är vanligt, därför om du köper den här telefonen är det tänkbart att du inte kommer att påverkas av den. Men vi skulle misslyckas med vår plikt om vi inte avslöjade det.

Vi upptäckte att Realme GT lätt varade en hel dag mellan avgifter, oavsett om vi bara kontrollerade sociala medier då och då, strömmande Netflix, spelade ett snabbt spel av call of duty: mobil eller lyssna på musik under loppet av dagen.

När vi använde telefonen oftare sjönk batteriets livslängd till ensiffra procentsatser vid nattetid, men vi behövde aldrig ladda telefonen under dagen; Ändå var en andra hela användningsdagen vanligtvis utesluten.

En dag med batteritiden är ganska vanlig för en smartphone, men det som inte är så genomsnittet är laddningshastigheten för Realme GT, som är 65W, mycket överträffar sina rivaler i detta avseende.

Telefonen går från tom till fulla på drygt en halvtimme, så du behöver inte oroa dig för att komma ihåg att ansluta den varje natt; Du kan enkelt hålla den fylld med bara några minuter varje morgon om du gör det så snabbt.

Du letar efter en högpresterande smartphone.

Med Qualcomm Snapdragon 888-processor och 8 GB eller 12 GB RAM ombord är detta en riktigt kraftfull telefon, särskilt jämfört med liknande prissatta konkurrenter.

Du vill inte behöva vara orolig för batteritid.

Realme GT är ett utmärkt val om ditt dagliga schema inte har mycket tid att ladda din smartphone från tomt till helhet på en halvtimme eller mindre.

Du tycker om hur det verkar.

När det gäller utseende är Realme GT utan tvekan iögonfallande, och om du tycker om hur det verkar är du inte ensam i din åsikt. Räcker det för att övertyga dig att köpa smarttelefonen? Vi skulle inte hålla det mot dig.

Ugreen USB-C AUF USB-C KABEL 60W kraftleverans Ladekabel USB C Zu USB C Kompatibel MIT Galaxy S21 Ultra, S20, Note20, MI 10T, Xperia 1 II, Pixel 5, iPad Mini 6, iPad Pro, MacBook Air USW. (1m)
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.